İmam Nikahında Mehir Sorulmadı Hakkım Mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mutluluklar size .
Mehiri fazla istemek aç gözlülük değildir . Herkesin şartları , düşüncesi farklı .

Siz eşim 2 bilezik biçti şeklinde yazınca dikkatimi çekti , yoksa amacım farklı değil . Bir ömür beraber mutlu , huzurlu olun inşallah .

Son düzenleme:
Benim imam nikahinda hoca bana sormustu ne istiyosun diye. Bende saf saf hic maddi olarak bisey istemiyorum saygi sevgi istiyorum demistim. Hoca olmaz bisey mutlaka istemen lazim seni 3 ay gecindirebileck bisey istemen lazim demisti bende bisey soyliyemedim. Kayinpederim soylemisti taktigimiz bilezikler olur mu diye oyle olmustu. Yani kisacasi Allah korusun ayrilik veya olum gibi bisey olursa seni 3 ay idare etmesi gereken bisey olcakmis. Tabi bi tutupta ben 3 ayda 50 binle gecinirim olmaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu arada 1 sene geçse unutamayabilirsin çünkü o sira heycandan önem vermiyorsun ama sonradan aklına geliyor. Zaten dinen de farz aksi olamaz

note3 kadinlar_klubü

Kesinlikle,hassas konular bunlar.Allah gönlünüze göre versin.

imam nikahımızda hocanın ilk sorduğu şeydi mehir.tabiki o senin hakkın..eşin ve ailesi korkmuş elini cebine atmayı geçiştirmişler ne kadar ayıp hele kv tavrı çok kötü

mehirsiz dini nikah olduğunu ilk kez duydum hoca 3 kez sana şu kadar grm kabul ettin mi diye sorar sonra da eşine kabul ettin mi sorması lazımdı nasıl nikah kıyıldı merak ettim :26:

yorumlari okumadim ama belki arkadaslar yazmistir.mehir dinen zorunlu.az yada cok ..verilmesi gerekir ama siz feragat edebilirsiniz.mehir ise acikca yazayim cinsel iliski yasandiginda hak ediliyor.hatta bizim orda senet gibi hazirlaniyor yazili sekilde ve mehir olarak da kagida altinlar gram olarak,alinan esyalar vs onlarin ucretleri de yaziyor ve kayinpederin esin ve kizin ailesinden birinin imzasi ile her iki aileye veriliyor.bu kagidi esin ailesi hazirliyor yada birlikte hazirlaniyor.dugunde taki takilmadi mi hic.atiyorum bi alyans tektas vs de mehir olabilir.illaki buyuk mebla degil

Iyi de o nasil bir imam acaba? Iste boyle cahil cuhelayi imam yaparsan olacagi budur. Nikahin sartlarindan biri mehirdir. Eger resmi nikahta mehir konusulsaydi dini nikaha gerek kalmazdi. Iste o kadar onemlidir mehir. Ve kadinin hakkidir..

hep dinen zorunlu yazılmıs, evet dınen bır yaptırımı vardır ama kanunen de zorunlu mehır. bunun ıspatı ıcın de bızım nıkahımızda hoca bana senet verdı hem esımın hem sahıtlerın ımzalarıyla,ne kadarlık oldugu konusunda. bu da kanunen gecerlı hale getırıyor, ben cok sasırmıstım hıc duymamıstım, herkeste senet var mı?

hayırlı geceler canım

mehir istemek en doğal hakkın senin güvence teminatın bir nevi

çünkü koca (eş) senin mehirini yerine getirmez ise büyük bir günah olur çünkü bir nevi söz misali boynun borcu gibi bişey oluyor senden izinsiz hiçbir şekilde

harcayamaz veya bozduramaz. Ben eşimden 5 bilezik istemiştim Allaha şükür eşim yerine getirdi. Görümceminde imam nikahı kıyılırken hocada birşey

istiyormusun diye sormamıştı ancak sonrada eşiyle karar kılıp kaç tane bilezik yapacağını istemiş muhakkak sende belirt canım çünkü mehirsiz imam nikahı

olmaz diye düşünüyorum. Kayınvalidene pes diyorum bedavaya getirdikde nedemek ya kvdenin imam nikahı kıyılırken acaba mehir istememişmi yoksa odamı

bedavaya getirmiş kendisini ne kadar cahillik böyle insanları aklım almıyor

Mehir evlilik akdi esnasında belirlenip belirlenmemesine göre ikiye ayrılır.

Mehr-i Müsemma:Tarafların akitten önce konuşarak üzerinde anlaştıkları mehirdir.

Mehr-i Misil:Herhangi bir sebeple dini nikah sırasında belirlenmeyip daha sonra kadının baba soyundan, yoksa akran ve emsali arasında dengi olan birine verilmiş mehirden örnek alınarak tayin edilen mehirdir.

Mehir ödenme biçimine göre de ikiye ayrılır.

Mehr-i Muaccel:Evlilik akdi anında veya akitten önce peşin ödenen mehirdir.

Mehr-i Müeccel:Ödenmesi sonraya bırakılan ve belli bir vadeye bağlanmış mehirdir.Genellikle evliliğin ölüm veya boşanma gibi sebeplerle sona ermesi durumunda kadına ödenir.

Bunu hic duymamistim cok mantikli olmus valla :) mehiri aldiktan sonra seneti yirtiyor musunuz :)

Bunu hic duymamistim cok mantikli olmus valla :) mehiri aldiktan sonra seneti yirtiyor musunuz :)

:)) alacaklı odemeyı aldıgında, üzerine ''ödendi'' yazıp senedı borcluya verıyor herhalde :)) ben de cok sasırmıstım, cunku hep kanunen de borclu sayılıyor denıyordu, ben de neye gore dıyordum, kamera yok kayıt yok... meger senet varmıs, kıtaplarım arasında duruyor senedım :))

gerçi mehiri de nıkahtan kısa sure once duymustum oyle bırseyden de haberım yoktu :))

konu sahıbı cok ıcınde kaldıysa bır hocaya gıdıp nıkah tazeleyıp, mehır ısteyın... şahsı fıkrım, evlenırken hıc kımsenın ne olursa olsun ıcınde ukte kalmamalı, yapılabılınen bır seyse telafı edılmelı. eminim ki unutsanız da arasıra yıne aklınıza gelıp uzuleceksınız, en ıyısı gıdın tazeleyın.

Son düzenleme:
bana da sorulmamıstı bir de müftü kıymıstı,hatta ben mıhır sormayacak mısınız dedım gerek yok bosanırsanırsanız asgari ücretten 3 ay hesaparsınız demişti...

bana da sorulmamıstı bir de müftü kıymıstı,hatta ben mıhır sormayacak mısınız dedım gerek yok bosanırsanırsanız asgari ücretten 3 ay hesaparsınız demişti...

ya kusura bakmayın, muftunun cevabı guldurdu sankı kıdem tazmınatı hesaplıyor

nikah sirasinda sorulsun veya sorulmasin mehir kadin feragat etmedikce zorunludur.
mehir miktari olarak sizinle ayni vasiflarda kizlara genellikle verilen miktar esas alinabilir

Eskiden kanun falan yokken mehir almaya mecburdu kadin belki ama bugun zaten esin olse ya da seni bosasa kanun onunde 2 bilezikten cok daha fazla hakka sahipsin. Turkiye cumhuriyeti medeni kanunu kadini korur korkma :)

Yarama parmak bastın arkadaşım Düğün yapmadık nikah yaptık. O gün fotoğraf çekimi, trafik vs sebeplerle zaten nikaha biraz geciktik. Gelin odasına girdik peşimizden kp ve yanında bi hoca (ki tanımıyorum haberim bile yok) geldi kp nikahtan önce imam nikahını da kıyalım dedi. Eniştem ablamın eşi falan da vardı odada. Neyse nikah kıyıldı ben tabi şaşkınım beklemiyordum böyle ayak üstü kıyılmasını çünkü. Dediğin gibi bana da kimse mehir konusunu açmadı ki heyecandan benimde aklıma gelmedi. Nikah falan bitti balayına gittik benim jeton düştü. Eşime soruyorum sen hatırlıyor musun sordular mı olur ya heyecandan hatırlamıyor da olabilirim. Hayır sorulmadı dedi. En son kp in yanında açıldı konu ben konuştum o işi siz merak etmeyin dedi Ben kalakaldım. Resmen oldu bittiye getirdiler. Sonra miktarını da söyledi ama sinirden duymadım bile hatırlamıyorum şuan. Ama varsa bir hakkım ki olduğunu düşünüyorum nikahı kıyan o hocaya da kp de hakkımı helal etmiyorum. Mehir benim hakkımsa bana sorulmalı benden başkasına değil.

mehir o gün sorulmadıysa onun en az olması gereken bir miktar var ondan hesaplanıyor oda kadının kendi başına geçimini sağlayacağı belli bir süreye denk geliyor sanırım. Hoca bana sorduğunda benim istediğim yok kendileri ne verirse demiştim. Sonrasında da eşime helal ettim istemiyorum. Allah korusun boşansam zaten gözüm oradan gelecek parayı görmez ama eşinin tavrı yanlış sen o parayı istersen eğer onu vermek zorunda mutlaka. O para senin hakkın çünkü yani öyle bedavaya aldık gibi bir durum yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…