• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam Nikahında Mehir Sorulmadı Hakkım Mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Evleneli 1 seneyi geçti. İmam nikahımızda ailem, eşimin ailesi ve bazı yakın akrabalarımız vardı. Hoca imam nikahını kıydı fakat mehir konusuna hiç değinmedi. Ben o kadar heyecanlıydım ki aklıma bile gelmedi. Nikah bittikten sonra bir akrabam mehir söylemediniz kıza dedi. Kayınvalidemler de aman bedavaya gitti gibi basit bir espri yaptılar. Düğün günü o günün heyecanıyla kafama takmadım ama şimdi çok takılıyor.:50:

Eşim bir şey vermek zorunda olmadığını söylüyor. Bazıları o senin hakkın diyor. Ben eş vefat ederse ya da ayrılırsa vermek zorunda diye düşünüyordum. Bu işin doğrusu nedir? Ne zaman verilmeli mehir? Bana kimse bir şey sormadı diye benim hakkım yok mudur?:14:

Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.

Merhaba arkadaşlar,

Evleneli 1 seneyi geçti. İmam nikahımızda ailem, eşimin ailesi ve bazı yakın akrabalarımız vardı. Hoca imam nikahını kıydı fakat mehir konusuna hiç değinmedi. Ben o kadar heyecanlıydım ki aklıma bile gelmedi. Nikah bittikten sonra bir akrabam mehir söylemediniz kıza dedi. Kayınvalidemler de aman bedavaya gitti gibi basit bir espri yaptılar. Düğün günü o günün heyecanıyla kafama takmadım ama şimdi çok takılıyor.:50:

Eşim bir şey vermek zorunda olmadığını söylüyor. Bazıları o senin hakkın diyor. Ben eş vefat ederse ya da ayrılırsa vermek zorunda diye düşünüyordum. Bu işin doğrusu nedir? Ne zaman verilmeli mehir? Bana kimse bir şey sormadı diye benim hakkım yok mudur?:14:

Mehir kadinin hakkidir kurandada geçer canim benm nikahimda imam sormuştu özellikle ayriyetten bi altın olmasada oluyo mesela düğünde sana takılan altinlari mehir olarak verebilirdi o senn hakkin oluyo senden izinsiz kmse dokunamaz bilezikleri esim mehir olarak verdi bana boşanma vefaat vs gbi durumlarda mehr önemli

Mehir senin hakkın eşin vermek zorunda sadece sen özgür olarak baskı olmadan vazgeçebilirsin eşin Allah göstermesin mehir vermeden vefat ederse ailesi vermek zorunda ilmihalden bakarak minimum miktarı öğrenebilirsin canım ama şunu bil bu eşinin sana olan borcu vermek zorunda

Hoca nasıl atlamış mehiri enteresan doğrusu .
En iyisi diyanete ya da çok güvenilir bir hocaya sormak ama bildiğim kadarıyla eğer mehir belirlenmemişse , zamanın şartlarına göre ortalama ne belirleniyorsa o kabul edilmiş sayılır . Mesela ablama nikah kıyıldığında hoca en az yanlış değilsem 80 gr altın olmalı demişti . 2 sene evvelden bahsediyorum tabii bu değişkenlik gösterebilir .

Bir de mehir için illa ayrılmak şart değil , evlilik süresince de verilebilir gelinin hakkı ve tamamen kendi tasarrufundadır . Isterse almayabilir tabii . Vefat durumunda mehir değil , mal varlığından payınıza düşen miras hakkını ayrıca alırsınız , mehirden bağımsızdır .

Eşin birşey vermek zorunda değilim demekle kurtulmuyor maalesef sen almaktan vazgeçmediğin sürece .

Benim bildiklerim böyle .

Hoca sormadigi icin vebali onun boynuna canim eşinin sana hediye etmiş olduğu bir kulfet ayrilma söz konusu olduğunda vermek zorunda o miktari die biliyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 sene geçmiş bunları mi düşünüyorsunuz bana çok saçma geldi.yeni evli ve mutlu olmalıydın insanın aklına maddiyat mi gelir.anlamiyorum bana saçma geldi.

Benim eşim de takilardan 100 gr mehir yaptı araba almak için Bozulması gerekiyordu bende Rıza istemisti kullanmak için

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arkadaşlar,

Kayınvalidenin tavrı çok itici.:19: Ve evet,mehir hakkıdır kadının.Başlık değildir,kadını aşağılamak hiç değildir.Eşin de kafasına göre fetva vermesin,gece gece canımı sıktı.Allah korusun eşine bir şey olursa ya da boşanırsanız elinde avucunda bir şey olmuş olur.Mutlaka bir müftüye danış.:34:

Mehir imam nikahı nin şartidir. 2 çeşit Mehir vardır biri hemen verilen biri boşanma vs.vs durumlarda kadının ortada kalmaması için . Sana sorulması gerek ikinci dediğim . Mesela ben çok utanırim diye aile büyükleri ne bana sormayın dedim ama eşimin tarafına hocaya demişler galiba hoca da nikah zamanı eşime sordu eşim de kendi dedi . Sizin hoca ilginç :)

note3 kadinlar_klubü

Son düzenleme:
1 sene geçmiş bunları mi düşünüyorsunuz bana çok saçma geldi.yeni evli ve mutlu olmalıydın insanın aklına maddiyat mi gelir.anlamiyorum bana saçma geldi.

Hakkaten ya siz altınınızı istiyorsınuz eşiniz vermem diyor evde bunları mı konuşuyorsunuz? Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evet kuranda Mehir kadının haklarını korumak için vardır keza medeni kanuna göre evlilikte edinilmiş mallar ortaktır boşanmayı düşünüyorsanız eşinizin gayri mankul ve menkul varlıklarını başkasının üstüne yaptırmadğına emin olun yeter.
Eşiniz ölürse de miras kanununa göre malların üçte biri eşindir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Mutluluğu önemsediğim için şimdi soruyorum zaten derdim para olsa idi zaten başka bir şey düşünmezdim. Bu eşin borcu imiş ben de soruyorum. Her şeyi yanlış yöne saptırmayın lütfen.

Hakkaten ya siz altınınızı istiyorsınuz eşiniz vermem diyor evde bunları mı konuşuyorsunuz? Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evet kuranda mehir var zaten medeni kanuna göre evlilikte edinilmiş mallar ortak boşanmayı düşünüyorsanız eşinizin gayri mankul ve menkul varlıklarını başkasının üstüne yaptırmadğına emin olun yeter.

Birincisi boşanmayı falan düşündüğüm yok lütfen uydurup konuyu saptırmayın. Ben bir bedel söylemedim hala da söylemiyorum eşim de şaka ile karışık diyor çünkü o da bilmiyor.

Ben bilenlere danışmak için sordum. Eğer bu eşimin boynunun borcu ise bunu vermesi gerekir. Ben gerekliliği soruyorum. Rica ediyorum başka yerlere saptırmayın iyi geceler.

Bu çok önemli birsey degilki hoca esime yapabileceğin kadar söyle yoksa borçlu olursun dedi.esim 2 bilezik biçti şimdi bosansam onun peşine mi düşücem yani.gereksiz bence aranıza soğukluk sokarsinz.yillar geçtikçe verdiği değeri maddi manevi görüyorsun zaten sevgi saygı bitmesin yeter.dusunmeyin bukadar

Bu çok önemli birsey degilki hoca esime yapabileceğin kadar söyle yoksa borçlu olursun dedi.esim 2 bilezik biçti şimdi bosansam onun peşine mi düşücem yani.gereksiz bence aranıza soğukluk sokarsinz.yillar geçtikçe verdiği değeri maddi manevi görüyorsun zaten sevgi saygı bitmesin yeter.dusunmeyin bukadar
Sizin nikahı kıyan hoca da çok düşünceliymiş , mehiri kadın belirler erkek değil :)

Hakkaten ya siz altınınızı istiyorsınuz eşiniz vermem diyor evde bunları mı konuşuyorsunuz? Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evet kuranda mehir var zaten medeni kanuna göre evlilikte edinilmiş mallar ortak boşanmayı düşünüyorsanız eşinizin gayri mankul ve menkul varlıklarını başkasının üstüne yaptırmadğına emin olun yeter.

Birincisi boşanmayı falan düşündüğüm yok lütfen uydurup konuyu saptırmayın. Ben bir bedel söylemedim hala da söylemiyorum eşim de şaka ile karışık diyor çünkü o da bilmiyor.

Ben bilenlere danışmak için sordum. Eğer bu eşimin boynunun borcu ise bunu vermesi gerekir. Ben gerekliliği soruyorum. Rica ediyorum başka yerlere saptırmayın iyi geceler.
Benim bi şey saptırdığım yok ilk mesajınızın son paragrafına bakarsanız gayet verimli bir cevap yazdığımı görür asıl sonradan şaka yollu diyerek saptıranın siz olduğunu görürsünüz. İlla istiyorsanız o hocayı bulun sorun bakalım ne diyecek en mantıklısı bu bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Kayınvalidenin tavrı çok itici.:19: Ve evet,mehir hakkıdır kadının.Başlık değildir,kadını aşağılamak hiç değildir.Eşin de kafasına göre fetva vermesin,gece gece canımı sıktı.Allah korusun eşine bir şey olursa ya da boşanırsanız elinde avucunda bir şey olmuş olur.Mutlaka bir müftüye danış.:34:

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bu bir borçsa ödemeli insanın boynunun borcu. Bir şey istediğimden değil ama cüzzi de olsa bir şeyi varsa üstümüze kalmamalı. Danışacağım, bilen birine. Allah razı olsun.

Aç gözlülugun lüzumu yok deyip ben onay verdikten sonra eşim söyledi. Derdim para değil sevdiğimle mutlu olmaktida.....

Bende hic bilmiyodum nikah sirasinda hoca kendiliginden söylemişti mehiri esim hos vermedi daha benim icinde önemli degil acikcasi esinle mutluysan bi önemi yokta ayrilirsan falan bilemem yanliz hocada bi ilgincmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back