Nikah İmam Nikahı

dün bu tarz bir konuda yorum yaptım sanki suçlu benmişim gibi söylenmeyen kalmadı...yok insan değilmişim yok kalbim taşlaşmış falan filan....ya ben cidden bişey diyemiyorum artık.... benden sadece 2-3 yaş küçük insanların bu hale düşmesi.... pes yani pesss!!!

dini nikahla manevi olarak rahatlayacaksn ve aranızdaki bütün sınırlar kalkacak ve zannetmekii sevgilinin gözünde eskisi kadar değerli eskisi kadar kıtmetli olacaksnnn..3,5 yıllk ilişki 1 günde biter.ne kadar ulaşılmaz oluursan o kadr kıymetlenirsnn..

ıçini rahatlatacak o dini nikah rahatlığı , 3 kelime ile bozulur BOŞOL BOŞOL BOŞOL dediği anda bitti

hepsini geç yaşın daha 18 arkadaşım yaa yazık etme kendine

birincisi imam nikahı değil dini nikah
ikincisi nikahın şartlarından birisi de (hatta en önemlisi) ilan edilmesidir, gizli kapaklı nikah olmaz
dini nikah adı altında o kadar çok suistimal oluyor kı, dini nikahın adı "kılıfına uydurmak" oluyor malesef

18 yaşındasın ve 3,5 yıldır birliktesin,bide aileden gizli imam nikahı? aklını başına topla tek diyeceğim bu !

Gizli yapılan dini nikah, nikah değildir. Batıldır. Caiz değildir. Yani senin yaptırmak istemendeki nedenin çözümü değildir. Yani nasılsa dini nikah yaptırdım diye için rahat olmasın, duyurulmadı ise sahih değildir zaten.

Ayrıca imam nikahı yaptırırsan eğer dinen nikahın (kadının evlilikteki yükümlülüklerini) tüm gereklerini yerine getirmen gerekir. Çocuk oyuncağı değildir yani..

Bunun yanında, erkekler resmi nikah olmadan dini nikah isteyebilir ama sen bunu şiddetle reddetmelisin. Yarın öbür gün sevgilin seni bırakırsa (ki senin bu şekilde bir hakkın yok) ortada kalırsın. Ailenden gizli olacağı için de gerekli desteği bulamazsın.

Ayrıca ülkemiz kanunlarına göre de resmi nikah olmadan dini nikah yaptırmak suçtur. Yanlış hatırlamıyorsam aylar ile belirlenen de bi hapis cezası var.

Sana öncelikle dini nikah nedir, şartları nelerdir kim kıyar ne zaman nasıl kıymalı, getirdikleri nelerdir gibi konuları bir araştırmanı ; şahsında zamane genç kızlarının da azıcık akıllanmasını öneririm. Kendinizi kullandırmayın lütfen.

kesinlikle en güzel yanıt bu....bende 1 hafta önceden yapıcaktım evlilik cüzdanı olmadan olmaz demişti hoca.en iyisi de böylesi

Allahım neler göreceğiz daha ne insanlar var...
Kızım daha 18 yaşındasın kovalayan mı var? Ayrıca ülkemizde resmi nikahtan önce dini nikah yapmak yasak. Acaba neden yasak düşündün mü? Erkekler çok masum mu sanıyorsun. Kendini kullandırma kimseye...

.

nikahdan kiyip bütün sinirlari aranizdan kaldiracaksiniz

herseyi yapacaksiniz

senden hevesini aldiktan ve biraktiktan sonra nolacak???

]Bunu başka bir topicte de yazmıştım ama yine yazayım: ıslamiyetin istediği nikah zorunluluğu şu anlamdadır: "EVLENDıĞıNıZı ıNSANLARA DUYURMAK, ıLAN ETMEK" O zamanlarda devlet din devletiydi, DEVLET BAŞKANI AYNI ZAMANDA HALıFE YANı DıNı LıDERDı ve DEVLETıN KIYDIĞI NıKAH ıMAM NıKAHIYDI, YANı ŞıMDıKı RESMı NıKAH O ZAMANLARDA ıSLAM ÜLKESıNDEKı ıMAM NıKAHINA KARŞILIK GELıYOR BıLMEM ANLATABıLDıM Mı????? Siz gizli kaçak nikah yaparsanız ister imam nikahı olsun ister başka bir nikah, ıSLAMı ANLAMDA HıÇBıR GEÇERLıLıĞı YOK!!!!!! Yani sadece KENDıNıZı KANDIRMIŞ OLURSUNUZ, çaldığınız minareye kılıf uydurmuş olursunuz... Allah insanlara "resmi nikah yapmasanız da olur, benim katımda yalnızca imam nikahı makbul" demiyor, "Ne şekilde olursa olsun evlendiğinizi toplumunuzda kabul gören meşru bir nikahla ıNSANLARA ıLAN EDıN" diyor....Yani KıMSEYE HABER VERMEDEN YAPTIĞINIZ ıMAM NıKAHININ HıÇBıR GEÇERLıLıĞı YOK VE SıZı BU BÜYÜK GÜNAHTAN ASLA KURTARMAZ...[/COLOR]

Son düzenleme:
imam nikahı resmi nikah olmadan geçersiz diyerek biliyorum benn:umursamaz: hem 2günlük sevgili için Allah'ın emrini kullanmayın yhaalmaz:
hem dini nikahta kızın ailesindede erkeğin ailesindee ikişer kişinin bulunması gerekiyo nikah geçerli olması içinn

Son düzenleme:
şöyle gelirsin olgun yaşlarına evlilik gibi bi düşüncen yoktur ama aynı evde yaşıcaksındır o zaman eyvallah hadi günah olmaması için ama sen daha küçücüksün be yavrucum umutların hayallerin nerde tek amacın bu mu önce bi ideallerine kavuş ondan sonra evlen bi bakalım hem yasalara aykırı resmi nikahtan önce gayri meşru nikahlmaz:

:lepi::lepi::lepi:

Daha önceleri sıkça sorulan bir soru..

Gizli yapılan imam nikahı, geçersizdir.
Nikahın amacı : birlikteliği gizlemek değil, ilan etmektir.

yani düşündüğünüz şekilde yapacağınız sözde nikahla, sadece kendinizi kandırmış olursunuz..

bu arada ne sebeple olursa olsun bu yaşta imam nikahı mı yapılır ..senin gibi imam nikahı yapıp karı koca hayatı yaşayıp sonra anlaşamayıp ayrılan arkadaşım vardı ...kızın ailesinin haberi yoktu ..adamla ayrıldılar ..sonra kızı ailesi başkas ile nişanladı..kız bunalıma girdi ..çünkü artık bakire değil ..durum en sonunda ortaya çıktı ..olan kıza oldu..her zaman olan kadına olur ..o yüzden eşşeğeini sağlam kazığa bağlamalısın..ve deailenden gizli yaptığın iş mutlaka sana eksi olarak geri döner ...onların haberi mutlaka olsun..yarın benim arkadaşımın durumuna düşersin dönüşün olmaz ...hem anlamadığım daha yaşın kaç kaç senedir biriyle berabersin akannehir bu yaşlarda senin gelecek hayali kurman gerek evlilik hayali değil lmaz:

konu 1 senelik...
şimdiye kıymıştır bu nikahı diyorum hatta çocuk da bunu terkedeli 5 ay olmuştur. 1e 5 veriyom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…