Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kesinlikle en güzel yanıt bu....bende 1 hafta önceden yapıcaktım evlilik cüzdanı olmadan olmaz demişti hoca.en iyisi de böylesi
Türk Medeni Kanunu
MADDE 143.- Evlenme töreni biter bitmez evlendirme memuru eşlere bir aile cüzdanı verir.
Aile cüzdanı gösterilmeden evlenmenin dini töreni yapılamaz.
Evlenmenin geçerli olması dini törenin yapılmasına bağlı değildir.
buda güzeldi daha bunları yaşamak için çok erken acele etme evlenene kadar bekle ölmezsin.18 yaşındasın ve 3,5 yıldır birliktesin,bide aileden gizli imam nikahı? aklını başına topla tek diyeceğim bu !
]Bunu başka bir topicte de yazmıştım ama yine yazayım: İslamiyetin istediği nikah zorunluluğu şu anlamdadır: "EVLENDİĞİNİZİ İNSANLARA DUYURMAK, İLAN ETMEK" O zamanlarda devlet din devletiydi, DEVLET BAŞKANI AYNI ZAMANDA HALİFE YANİ DİNİ LİDERDİ ve DEVLETİN KIYDIĞI NİKAH İMAM NİKAHIYDI, YANİ ŞİMDİKİ RESMİ NİKAH O ZAMANLARDA İSLAM ÜLKESİNDEKİ İMAM NİKAHINA KARŞILIK GELİYOR BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ????? Siz gizli kaçak nikah yaparsanız ister imam nikahı olsun ister başka bir nikah, İSLAMİ ANLAMDA HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOK!!!!!! Yani sadece KENDİNİZİ KANDIRMIŞ OLURSUNUZ, çaldığınız minareye kılıf uydurmuş olursunuz... Allah insanlara "resmi nikah yapmasanız da olur, benim katımda yalnızca imam nikahı makbul" demiyor, "Ne şekilde olursa olsun evlendiğinizi toplumunuzda kabul gören meşru bir nikahla İNSANLARA İLAN EDİN" diyor....Yani KİMSEYE HABER VERMEDEN YAPTIĞINIZ İMAM NİKAHININ HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOK VE SİZİ BU BÜYÜK GÜNAHTAN ASLA KURTARMAZ...[/COLOR]