• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam Nikahı Evli Adam

Psikiyatrist seçememiştim. Sonuncusu iyi geldi. 1 yıl oldu teşhis konalı. Anksiyete sanıp yanlış ilaçlar vermişlerdi.her Dr başka birşey söylüyordu. Kimi ağır depresyon, kimi panik atak, sosyal anksiyete. Sonuncusu bipolar dedi. Ona göre ilaçlar yazdı. Tedavi süreci yeni başladı sayılır. Kobay oldum biraz da sanki. Hep değişik ilaçlar. Yere göğe sığdırmayan bi ilaç vardı. Onu aldığım günün gecesi kış vakti denizde yüzmüştüm.Kalbim patlıcak gibiydi. Cısss diye söndü o an sanki. Tabi zature oldum.Şu an öyle aşırılıklarım kalmadı. Doğru olmayan seçimleri de tetikliyor bu rahatsızlık ama anlatamıyorsun işte. İşin ahlaki kısmına odaklı insanlar. Kontrolsüz olmak nasıl bir duygu bilemezler.

Aşırılık, anormallik, dürtüsel karar verme vb ok. Bak ilk yazımda da dedim, bazı dönemler olur ki sen daha çok başındaymışsın, içgörü edinmen için zamana, tecrübeye de ihtiyacın var, yapabilirsin, anlıyorum. Ancak aynı yazımın devamında da demişim ki, sürdürmezsin kendine gelince. Ahlaki değerlerimiz ne ise odur, hastalık senin karakterini olduğu gibi değiştiremez, seni bambaşka şeylere inanan, hiçbir ahlaki kuralı umursamayan biri haline getirmez, eğer engelli olacak kadar hasar görmediyse zihnin. Çok basit bir örnek vereceğim, yere çöp atmayan biriyim. Mani döneminde yere çöp attım çünkü onu çöp olarak değerlendirmedim, yere çiçek atmışım, renk katmışım gibi düşündüm. Sonra ilacımı aldım, kendime geldim, yere çöp atmamaya devam ettim. Anlatabiliyor muyum? Sende ise sınırlar yok olmuş.

Hadi yine suçun birazını hastalığa atalım,
evet, bu hastalıkta insanın "Normal nedir, sınırlarım nelerdir?"i yeniden öğrenmesi gerekiyor ve bunun için ciddi emek gerekiyor.Bu yolda da tekrarlanan bazı hatalar oluyor, bunlar alışkanlık halini alabiliyor ve hatta tanıdık yolu seçer hale geliyorsun ne kadar berbat da olsa o yolu biliyorsun ya, güvenli geliyor refleks gibi atlıyorsun. Ancak hep terapi dile getirilse de, ben sana bir yöntem daha söyleyeceğim sınırlarını çizmende: Aklına, duruşuna güvendiğin, çevrede örnek gösterilen kaliteli insanlarla da dostluklar geliştirmeyi öneriyorum. Benim, böyle dostlarım vardır, kafam karışacağında referans alır "Ayşe olsa böyle yapardı" derim ve düşüncelerime Ayşe'yi harmanlarım, sınırı-kabul edilebilir çizgiyi daha rahat bulurum.

Gözlem, doğru insanları bol bol gözlemlemen gerek Lutran. Mental rahatsızlıklar benim yumuşak karnım, bu yüzden çok sert girmiyorum, bipoların da nasıl bir illet olduğunu yaşayan bilir. Ama sana çok da kızıyorum, ben bir bipo hastası görmedim ki aptal olsun. O aklının iplerini al.

Ha ilave de edeyim; boşa tam çıkmışken. :))

Her maninin, bir de depresyonu vardır ve her depresyonun bir manisi. Sana psikiyatrımın dediğini yazayım "Bipolar hastalarının yaşadığı depresyon, o kadar ağırdır ki, onun telafi çabası gibidir mani. O buhranın ardından gelen sabra şölendir her şey haktır ama sorgusuyla, kendini yargısıyla da depresyonu getirir" buna yakın benzetmelerle anlattı.

Çoğu bipolarda (Bizzat dinlediğim de oldu, tanıştığım da, bipolar gruplarındaki sohbetleri takip de ettim vs), kendimde de dahil olmak üzere ne var biliyor musun? Mani dönemi yapılanların kahrının depresyona kadar sürükleyecek şiddette olması. Bu hastalığın ilk senelerinde genelde "Bunu hastalıktan yaptım o an" diyene kadar yaşanıyor, bunun sorgusu oluyor.

Biri eşini aldattıysa manide, oturup kahretti kendini ağladı depresyonda, evli biriyle birlikte olduysa kendinden tiksindi, biri kendinden geçip çırılçıplak soyunduysa utançtan yerin dibine girerek depresif döneme kaydı, biri birine şiddet gösterdiyse kendinden korktu, yargıladı vb. Yani karakterinde, lugatında ahlaksızlık barındırmayan insanlar utanç, keder, suçluluk duygusu, tiksinti ve nasıl yapabildim sorgusuyla kendilerini delik deşik ettiler. Anlayacağın, "Hastalığımdan oldu" diyemediler bir türlü kolay kolay, bunu idrak edene kadar böyle duygularla döndüler durdular.

Yanisi Lutrancığım, daha çok bir şey yazmayayım. Ahlaki değer olayı böyle bir şey bu hastalıkta genellikle. İstisnaları elbette vardır da ben pek görmedim. Hatta Dr. Timuçin Oral (Türkiye Bipolar Derneğinden) da konuşmalarında, hastalığı tanımlarken buna değinir "Hastalığın en can sıkıcı tarafı, hastalar kendine geldiklerinde yaptıkları her şeyi hatırlar, bilir ve onun utancını vb yaşarlar" diye.

Bunu da hastalığın ardında, hiçbir sorumluluk almadan devam etme diye yazıyorum. Bazı şeyler hastalıktan, bazıları zaten senin ta kendin.

Siz gerçekten iyi değilsiniz. Yok kapısına adam gelmiş falan ablacım sen bayağı bayağı kendinden yaşça büyük adamlara yeşil ışık yakıyorsun sonra kapıma şöyle böyle geldi diyorsun. Ya çok evcilik oyunu oynamak istiyorsan milletin kocasına salça olmadan kendi evinde oyna. Ne bileyim bir tane ayı al kocam de hem oda yaşlı duruyor beyaz olanlarından al ama. Gerçekten normal bir insan hayatı yaşamıyorsun. Birde böyle şeyleri nasıl miden alıyor insanda biraz gurur olur. Ar damarı çatlamış dedikleri versiyon sen olsan gerek hiç utanmadan insanların kocasına musallat oluyorsun. Valla hangi memlekette oturuyorsun söyle o memlekete kimse kocasıyla adım atmasın sen bayağı bayağı evli adamlara zaaflı birisin. Git tedavi ol en acilinden böyle gerçekten çok rezil bir durumdasın...

Senin evli adamlarla ne gibi sıkıntın var? Neden hemcinsinin düşmanısın sen ya gerçekten rezilsin REZİİİL...

Siz gerçekten iyi değilsiniz. Yok kapısına adam gelmiş falan ablacım sen bayağı bayağı kendinden yaşça büyük adamlara yeşil ışık yakıyorsun sonra kapıma şöyle böyle geldi diyorsun. Ya çok evcilik oyunu oynamak istiyorsan milletin kocasına salça olmadan kendi evinde oyna. Ne bileyim bir tane ayı al kocam de hem oda yaşlı duruyor beyaz olanlarından al ama. Gerçekten normal bir insan hayatı yaşamıyorsun. Birde böyle şeyleri nasıl miden alıyor insanda biraz gurur olur. Ar damarı çatlamış dedikleri versiyon sen olsan gerek hiç utanmadan insanların kocasına musallat oluyorsun. Valla hangi memlekette oturuyorsun söyle o memlekete kimse kocasıyla adım atmasın sen bayağı bayağı evli adamlara zaaflı birisin. Git tedavi ol en acilinden böyle gerçekten çok rezil bir durumdasın...
Sende ol çok sinirlisin. Tavsiyelerini sevmedim yorulmuşsun boş yere

ya bide kimsesizler yurdunda büyüdüm diyen vardı beni bir o keklemişti😅 ne üzülüyordum ona.
müge mıyır mıyır yazardı hiç inanmazdım ona.
zeynepçilerde bize kızıyordu konusunda sorguluyoruz diye.

Hatırlıyor musun bir ara hepimizi ipe götüren yabancı bir hatun vardı daha doğrusu yanlış hatırlamıyorsam yurtdışında yaşıyordu. Kocadm da kocam diye her gün konu açıyordu burada 🤣 çok yüklenip ipe gittiydik topluca :KK53:

Sende ol çok sinirlisin. Tavsiyelerini sevmedim yorulmuşsun boş yere
Yoooo ben gayet iyiyim. Allaha şükür hayatımda bir aksilik yok, kimsenin kocasına sarmıyorum, sinirli bir yapım yok aksine rahat biriyim. Tabi ki tavsiyelerimi sevmezsin çünkü doğru tavsiyeler veriyorum. Valla kaç yaşındayım ya evli adamı bırak sevgilisi olan birine bile yan gözle bakmış bir insan değilim çok şükür ailem bana böyle güzel bir ahlak aşılamış. Ne kadar şükretsem az akşam evime gidince ellerini ayaklarını öpücem emin olun. Yaşam mücadelesi veren herkes evet yorulur ben sizin evde oturup hangi komşunun kocasına yanaşsam diye yan gelip yatıp onu düşünmüyorum 😉 Ama siz gerçekten normal değilsiniz ya bir insan nasıl komşusunun kocasına bakabilir iğrenç bir durum. Allah size akıl fikir versin umarım kullanabilirsiniz onuda. He o kapınıza gelen adam konusuna gelince de demek ki sizin milletin kocasına baktığınızı bilenler nasıl anlatmışsa sizi bayağı ünlü olmuşsunuz kapınıza dayanıyorlar. Bir kere bu bile bir kadın bir insan için utanç verici durum. Lütfen milletin kocasından sevgilisinden kısaca sahipli adamlardan uzak durun... Ayrıca psikoloğa gitmek kötü birşey değil insanlar bazen etrafına anlatamadıklarını rahatça anlatmak içinde gidebilir. Bence gidin ve insanların yuvasını yıkmaktan vazgeçmeyi orda size anlatsınlar...

Yoooo ben gayet iyiyim. Allaha şükür hayatımda bir aksilik yok, kimsenin kocasına sarmıyorum, sinirli bir yapım yok aksine rahat biriyim. Tabi ki tavsiyelerimi sevmezsin çünkü doğru tavsiyeler veriyorum. Valla kaç yaşındayım ya evli adamı bırak sevgilisi olan birine bile yan gözle bakmış bir insan değilim çok şükür ailem bana böyle güzel bir ahlak aşılamış. Ne kadar şükretsem az akşam evime gidince ellerini ayaklarını öpücem emin olun. Yaşam mücadelesi veren herkes evet yorulur ben sizin evde oturup hangi komşunun kocasına yanaşsam diye yan gelip yatıp onu düşünmüyorum 😉 Ama siz gerçekten normal değilsiniz ya bir insan nasıl komşusunun kocasına bakabilir iğrenç bir durum. Allah size akıl fikir versin umarım kullanabilirsiniz onuda. He o kapınıza gelen adam konusuna gelince de demek ki sizin milletin kocasına baktığınızı bilenler nasıl anlatmışsa sizi bayağı ünlü olmuşsunuz kapınıza dayanıyorlar. Bir kere bu bile bir kadın bir insan için utanç verici durum. Lütfen milletin kocasından sevgilisinden kısaca sahipli adamlardan uzak durun... Ayrıca psikoloğa gitmek kötü birşey değil insanlar bazen etrafına anlatamadıklarını rahatça anlatmak içinde gidebilir. Bence gidin ve insanların yuvasını yıkmaktan vazgeçmeyi orda size anlatsınlar...
Ben bakmadım o peşimden koştu. Boşanıyoruz diye diye.

Bari linç edecekseniz hakaret etmeden devam edin. Hakaret olunca siz banlanıyorsunuz. ben sakinim sizde sakin olun. Sakin sakin yazın yol gösterin ne güzel olur.

Güncelleme :
Eski eş geri dönmek istiyor. Ama bir gece kalayım geç oldu dedi. O gece beni +18 olarak çok rahatsız etti. Ben de tekmeledim git diye. Diyor ki sen beni bu yaşta başka evde yaşatıyorsun. Ben boşandım daha ne yapsaydım ki.

Ben bakmadım o peşimden koştu. Boşanıyoruz diye diye.
Alla alla siz eğer ki aklı başında mantıklı biri olsanız orda şunu derdiniz ' benim daha boşanmamış evli bir adamla işim olmaz eğer bir daha aynı şekilde gelirsen şikayetçi olacağım eşine gidip söyleyeceğim' vs demiş olsaydınız o adam peşinizden gelmezdi. Siz bariz adama yeşil ışık yakmışsınız bunu kendinize yakıştırmışsınız ki daha öncede evli adamla konuşmuşsunuz. Midesizlikte gerçekten son nokta zirvedesiniz utanma diye birşey yok aslında o kadar çok ağır söylenecek sözler var ki ama ben yine saygı çerçevesi içinde size izah ediyorum. Anlamanızda sıkıntı var bence insanlar size yanlış diyo ordan hala adam geldi buruşuk değildi boşanıcam dedi diyorsunuz.

Alla alla siz eğer ki aklı başında mantıklı biri olsanız orda şunu derdiniz ' benim daha boşanmamış evli bir adamla işim olmaz eğer bir daha aynı şekilde gelirsen şikayetçi olacağım eşine gidip söyleyeceğim' vs demiş olsaydınız o adam peşinizden gelmezdi. Siz bariz adama yeşil ışık yakmışsınız bunu kendinize yakıştırmışsınız ki daha öncede evli adamla konuşmuşsunuz. Midesizlikte gerçekten son nokta zirvedesiniz utanma diye birşey yok aslında o kadar çok ağır söylenecek sözler var ki ama ben yine saygı çerçevesi içinde size izah ediyorum. Anlamanızda sıkıntı var bence insanlar size yanlış diyo ordan hala adam geldi buruşuk değildi boşanıcam dedi diyorsunuz.
Çok saygı çerçevesinde yazdınız gerçekten. Çok teşekkür ederim

Güncelleme :
Eski eş geri dönmek istiyor. Ama bir gece kalayım geç oldu dedi. O gece beni +18 olarak çok rahatsız etti. Ben de tekmeledim git diye. Diyor ki sen beni bu yaşta başka evde yaşatıyorsun. Ben boşandım daha ne yapsaydım ki.
Güncel...

Back