o zaman niye çok çalışsaydında muhasebeyi kazanmasaydın dedin.
bak hanım,bir yazı yazıyorsun sonra ben öyle demek istemedim diyorsun.çelişkili olma,işletmeyi muhasebeyi bölümden saymıyorsan neden AÖF işletme okuyorum diyorsun küçümsediğin bölüme düşersin birgün...çok ciğerimden seni allaha havale ettim hatta arkadaşımda yazını okudu o da muhasebe mezunu şimdi mali müşavir oldu hatta o yazdığı ile seni kafaya aldı acayip güldü...galiba bu kadının bir ezikliği var dedi...bilmiyorum ama seni ciğerimden söylüyorum Allaha havale ediyorum kimse işine gelince Allaha havale etmez imam hatiplisin ama doğru düzgün din eğitimi alamamışsın çok yazık...
meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmektir.üniversite mezunu yetiştirmek değil ki.türkiyede hem ara eleman ihtiyacı çok hem de üniversite okumayana iş yok çok büyük bir çelişki.normalde bir kişinin üniversite okumaya meyli varsa imam hatip,çocuk gelişim,ticaret vs gibi meslek liselerine zaten gitmemesi gerekir.ama ülkemizde bu sistem yeterince oturmadığından,en önemlisi herkesi saran iş bulma kaygısından meslek liseleri amacına ulaşamıyor.
Din kültürü öğretmenleri üni mezunu oluyor benim imam hatiplilerin kendi alanlarıyla ilgili üni okumalarıyla sorunum yok ama mimarlık tıp mühendislik isteyen birinin imam hatip lisesine gitmesi saçma.
saçmada olsa puanlar kırılmadan önce en çok kazanan da ordan çıkıyordu. çok güzel engellediler. laik ülkenin okulu. bilmiyorum farkındamısın ama güzelim. imam hatip liselerini uzalılar kurmadı. içindekilerde uzaydan gelmedi. milli eğitim bakanlığına bağlı okullardır. eğer kötülenecekse bir sürü içinde uyuşturucu satılan iğrenç işler yapılan okulları kötülenmeli. çünkü bu tür okullarda yok değil.
İmam hatipler bu ülkenin okuludur ve meslek lisesidir.Onunla ilgili sorun gereğinden fazla olmasıdır.Yani insanlar kendi alanlarında istihdam olamayıp üniversiteye gitme ihtiyacı hissediyorlar.Bu kadar çok olmalarının nedenide uzaylılar değil cuntacı paşalrdır.Ayrıca bir okulda uyuşturucu satılmasının okulda düz lise eğitimi verilmesi arasında bağlantı kuramadım.Evet okulda uyuşturucu satılması kötü ama kusruma bakmayın ama mesleki eğitim verilmek için açılmış liselerin amacından saptırılması da kötü.
Gitme sen beni dinle neler dönüyor imam hatip liselerinde neler.Çoğuda zorla gönderiliyor zaten bul o videolardan izlet ailene asla yollamıyacaklardır seni..
Zaten işin saçmalığı da burada , adı neden imamhatip imam ve hatip yetiştirmek için kurulan bir okul , kuruluş amacı bu. Normal liselerin kurul amacı da bir üst okul yani üniversite. Şu anda imamhatip okulları kuruluş amaçlarından sapmış olabilirler ama bu doğrusu budur anlamında değil , zamanı gelince asıl kuruluş amacına yönelirler Allah ın izni ile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?