Lise Yorum ve Soruları İmam Hatip Yardım :((

o zaman diğer meslek liselerde okuyanlarda ünide sadece kendi bölümünü seçsin ve düz liselilerde meslek liselilerin bölümlerini seçemesin..çünkü lisede o yönde eğitim almıyorlar..

hyr o şekilde değil.mesela meslek lisesinde makine okuyan birisinin amacı makine mühendisliğini kazanmak değil bu sistemde.makine mühendisliği ayrı yetişlecek,makine mihedisine yardımcı olacak kadro meslek lisesinden ayrı yetişecek.(meslek liseleri daha pratik ağırlıklı yerler olmalı,üniversite ise aynı alanda daha ileri eğitim veren yerler)bu şekilde üniversiteye gitme isteği ve eğilimi olmayan öğrenciler de ki zeki değiller anlamına gelmez herkesin eğilimi farklıdır meslek sahibi olacaklar.yani meslek liselerinin normalde işleyiş tarzının bu olması gerekir.ülkemizdeki meslek lisesi kavramı çok çapraşık sebebi de ülkemizde üniversite mezunu olmanın iş bulmak için çook öenmli olması ve ülkemizdeki iş azlığı,dolayısıyla sistem bu şekilde ilerleyemiyor.o zaman da meslek liselerinin bir anlamı kalmıyor,yani meslek lisesi olacağına düz lise olsun aynı şey olyuor,amaç üniversiteye hazırlanmak haline geliyor.

Ben imamhatip mezunuyum katsayıdan dolayı puanım kesilmişti, seneye sınava gireceğim ve inşAllah ilahiyat harici bir okul düşünüyorum :icecream:

Allah Allah nasıl üzüldüm bilemezsin bana biri güldü diye. bölümünü küçümsemediğimi söylemiştim. senin yorumuna karşı az bile yazmışım. ne kadar eğitim aldığım da seni ilgilendirmiyor. adam akıllı oku kızım. daha önceki yorumunda kendin söylemişin bizler senin hakkını alıyormuşuz. AKLIN HAYALİN DURUR demişin. ne hakkını almışız. otur çalış daha iyi bir yer kazan deyince bölümünü mü küçümsemiş oluyorum. yada muhasebeyi en iyi bölüm olarak görüyorsan muhasebede mutlu olman gerekmezmi. inş. bundan sonra mutlu olursun ne diyeyim.

çok haklısın ama güzelim sanki her aile yada her öğrenci olgunlukla seçmiyor gideceği okulu. yani sosyal yaşamda farklı işliyor. örn. ablası gidiyordur meslek lisesine eee aile de diğer çocuğunu tek başına farkıl okula yollamayabiliyor. yada meslek lisesi o öğrencinin en yakınındaki okuldur. ne bileyim işte herkesin hayat şartları farklı farklıdır. birde zaten bizim eğitim sisteminde hangi öğrenci mesleğini orta okuldayken belirleyebiliyorki. okadar çok değişken olmak zorunda kalabiliyoruz. bunun bir çok örneği var.

Din kültürü öğretmenleri üni mezunu oluyor benim imam hatiplilerin kendi alanlarıyla ilgili üni okumalarıyla sorunum yok ama mimarlık tıp mühendislik isteyen birinin imam hatip lisesine gitmesi saçma.

saçmada olsa puanlar kırılmadan önce en çok kazanan da ordan çıkıyordu. çok güzel engellediler. laik ülkenin okulu. bilmiyorum farkındamısın ama güzelim. imam hatip liselerini uzalılar kurmadı. içindekilerde uzaydan gelmedi. milli eğitim bakanlığına bağlı okullardır. eğer kötülenecekse bir sürü içinde uyuşturucu satılan iğrenç işler yapılan okulları kötülenmeli. çünkü bu tür okullarda yok değil.

bnce istemiyosan babanla sakince bir konuş sonuçta sen okuycaksın baban okumuycak. ama bnce düze git çünkü staj yerine ders görüyosun .ama ılla olmassada imam hatip o kadarda kötü değil katsayıda kalktı.

İmam hatipler bu ülkenin okuludur ve meslek lisesidir.Onunla ilgili sorun gereğinden fazla olmasıdır.Yani insanlar kendi alanlarında istihdam olamayıp üniversiteye gitme ihtiyacı hissediyorlar.Bu kadar çok olmalarının nedenide uzaylılar değil cuntacı paşalrdır.Ayrıca bir okulda uyuşturucu satılmasının okulda düz lise eğitimi verilmesi arasında bağlantı kuramadım.Evet okulda uyuşturucu satılması kötü ama kusruma bakmayın ama mesleki eğitim verilmek için açılmış liselerin amacından saptırılması da kötü.

arkadaslar bı defa herkes haddını bılsın kımse ımam hatıpı yada ımamhatıp mezunlarını kucumsemeye kalkmasın ayrıca ımam hatıplı olmak bı ayrıcalıkdır herkese de nasıp olmaz hıcde sızın sandıgınız gıbı degıl yok egıtımı kucumsenıyo kulakdan duyma laflarla kımse basıt gormesın yasamayan asla bılemez oranın ayrıcalıgını.. gıtmek ıstemeyen arkadasda bosa korkmasın kım ne dedıyse artık gozu korkmus sanırım ama ınankı oyle anlatıldıgı gıbı degıl canım ben bı ımam hatıp mezunu olarak gurur duyuyorum ıyıkıde gıtmısım dıyorum kat sayı magduru olmama ragmen yanı suan onu de acıldı ama yınede karar senın canım hakkında hayırlısı olsun ıns ama gıtsen pısman olacagını sanmıyorum kesınlıkle umarım basarılı olacagın mutlu olacagın bolum olur senın ıcın:teselli:

amacından nasıl sapmış yaa. ha imam hatip mezunu birisi sadece imam oacak yada dinkültürü öğretmeni olacak. eğer başka bölüm yazarsa mı amacından sapacak. ha eğer başörtüsü problemlerini diyorsan önceleri neden yoktu. durup duruken mi olay çıkarmaya başladılar. pardon da bir örnek vereyim. istersen. inönü üniversitesinde bir sürü kapalı öğrenci vardı. daha önceleri hiç problem çıkarmadan okuyorlardı. rektör değişince olaylar çıktı. ee burda kim suçlu kapalı bayanlar mı yoksa onları düşman eden kışkırtan rektörmü. amacından sapmışmış.

her liseye giden sadece lise muzun olacam diye gitmez. mutlaka öss yi dener. kimi az çılışarak kimi çok çalışarak. yani meslek lisesinde okuyan için de öyledir. ee düz lise de okuyan neden bir hemşirelik yazıyor üniv de. yada düz lise okuyanda ilahiyat okuyabiliyor. meslek lisesine giden herkesin nedenleri farklıdır. zaten 14- 15 yaşındaki biri de zaten kendi başına çokta karar vermiyor bu ülkede . ya arkadaşına uyar ya çevresine yada ailesine.

arkadaşlar ben ortaokulda imam hatipe gittim lisede açık liseye geçmiştim başörtüsü yasağından dolayı ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki imam hatip okumak ciddi bir ayrıcalıktır ve herksein başarması mümkün değildir.zaten normal liselerdeki dersleri görüyo öğrenci bide dini ilimleri tahsil ediyo bu çok güzel bişey.bu bi şanstır bence kullanmayı bilene.ayrıca ağırlığı dini ilimlere değil temel derslere veriyolar ihl lerde.yani üniversiteye hazırlama da da diğer liselerden hiçbir farkı yok.katsayı farkı da kalktı çok şükür bence imam hatip okulları gerçek eğitim almak isteyenler için çok avantajlı...

Gitme sen beni dinle neler dönüyor imam hatip liselerinde neler.Çoğuda zorla gönderiliyor zaten bul o videolardan izlet ailene asla yollamıyacaklardır seni..

diğer liselerde hiçbişey donmuyo mu sanki?

gidip de iki satır dinini de öğrense diğer eğitimlerin yanında nolur sanki?

Ama universteye girme konsunda emin ol ki bu gerici zihniyet katsayı adaletsizliğini yeniden getirir bi şekilde zaten dava açmışlar..ben 30 yaşındayım şu an ikinci üniverstemi okuyorum ve kamuda personelim..

ama sırf bu katsayı işi yuzunde bu sene yine sınava gireceğim.. on yıl önce elimden alına universte hakkını yeniden kazanacağım ve bu sefer belki de asıl istediğim bölümü alacağım..

her imam hatibe giden ilahiyat okuyacak diye bişey yok olmamalı..

bu puan kırılma olayı yıllarca sürdü insanlar bunu 4-5 yıllık bir olay olarak biliyor ama değil..13 sene önce bile vardı..düz lisedeki arkadaşlarımız hep iyi bölümler kazandılar ama biz eski olarak giriyorduk sınava..

ailen sana okul baskısı yapması iyi bişey değil elbet ama yıne de buyuklerin tecrubelerine guvenmek lazım..

karar ver arkadaşım sen hangisinden rahatsız imam hatiplerin ünüversitede olmasımı ters imam yetiştiren okulda üniversiteye gidemeyip imam olmalarımı yani bunlar imam haipde imam olurlar yollamayınmı yoksa üniverstede imam hatipli sayısının fazlalığındanmı rahatsızsın

benim kız kardeşim ben imammı olucam aynı senin gibi kardeşim imam hatibe gitmem dedi zorla yolladı babam sonra başörtüsü sorunu olunca babam almak istedi başını açmasını söledi sınavda ama herkese direndi kendi ailesine açmadı ve kazandığı puanla şu anda romanyada tıp fakültesinde okuyor zaten başından beride biz onun tıp okucağını biliyoduk deli gibi çalıştı imam hatip ortamında daha disipin olduğundan derslern başka şeyle çocuk 4 yıl boyunca meşgul olmadı yani azimin elinden bi şey kurtulmaz yeterki iste imamhatipde de olsan başka yerde de gideceğin yer belli kız kardeşim üsküdar anadolu imam hatip lisesi mezunu allah hakkında hayırlısını vermiştir umarım nerde olduğunu bildirirsen sevinirim şu anda

sen şu anda çoktan yazılmışsındır ama değiştirmek istersen diye söylüyorum tam bizim evin karsısında esatpaşada ticaret meslek lisesi var puana falanda hiç bakmıyolar yada ünalanda remzi bayraktar var oda meslek lisesi istersen bi düşün..

bazı arkadaşların dediği gibi sadece imam veya hoca olunmuyor benim tanıdığım o kadar çok insan varki doktor başbakan avukat eczacı öğretmen vs imam hatipte öğretilen dersler normal lisede öğretişlen derslerin aynısı tek farkı dini derslerin de veriliyor olması bunun yanında üniversiteye de çok güzel hazırlıyor... baban görmüş tabi genel liselirin halini ah ah gençlik veliler artık kapıların önünde nöbet tutuyor nerden mi biliyorum aile boyu eğitimci olunca çok iyi biliyor görüyorsun...bir imam hatipe git ileride iyikide gitmişim diyeceksin canım bundan adım gibi eminim hatta ömür boyu unutamıyacaksın orada yaşadığın güzel günleri ben çok insan tanıyorum bir daha dünyaya gelsem imam hatipli olurdum diyen...

imam hatipler de neler dönüyor neler anlat bakalım uyuşturucu mu kullanıyorlar içki içip kavga mı ediyorlar kız arkadaş ya da erkek arkadaş yüzünden saç başa mı girişiyorlar terör olup dağa mı çıkıyorlar söyle bakalım ne yapıyorlar sen orta da gezerken onlar bu vatan evladı için dua ediyorlar bemalesef sen de varsın bunları içinde...piskokulu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…