- 8 Nisan 2017
- 56.970
- 300.234
- 698
- Konu Sahibi Mevsimyaz06
-
İlerideki evrelerde mi oluyor bu acabaevet yapıyor, yüksek ateş, kusma halsizlik ellerde bacaklarda kitlenme mart ayında yengem yaşadı 2 aya yakın ellerini kullanamadı, şuanda da hala tam olarak düzelmiş değil.
ilerki seviyemi bilmiyorum yengemin böyle bir rahatsizlığı olduğu bilmiyorduk daha önce hiç yaşamadı, mart ayında bir sabah işe giderken bir anca üşüme yüksek ateş ve bulantısı başlamış, yatıp uyumuş üşüttüm herhalde diye uyandığında elleri kitlenmiş 2 ay ellerini hiç kullanamadı şuanda düzeldi ama yine ağır şeyler falan kaldıramıyor, tencere bile tutup kaldıramıyor içinde yemek varken.İlerideki evrelerde mi oluyor bu acababende sağ kalçadan itibaren bacakta belimi etkileyen bir kilitlenme ile ogrenmistim ankilozan spondilit i sonrasinda geçti ama en ufak bir bel agirsinda iltihap oldugunda tekrar bacağa vuruyor
Bulantilarimi düşük tansiyona bağlıyordumm hep
bende de sizde olduğu gibi oluyor sol kalçamdan bir ağrı belime vuruyor kitlenip kalıyorum, sıcak su torbası falan koyarak anca kendime geliyorum, ben hasatneye gittiğimde kasların kasılıyor önemli birşeyin yok dedi doktor, kas gevşetici verip gönderdi.ende sağ kalçadan itibaren bacakta belimi etkileyen bir kilitlenme
Bende mi öyle olacağım acaba bana doktorum ilerde kambur olacaksın demişti sadeceilerki seviyemi bilmiyorum yengemin böyle bir rahatsizlığı olduğu bilmiyorduk daha önce hiç yaşamadı, mart ayında bir sabah işe giderken bir anca üşüme yüksek ateş ve bulantısı başlamış, yatıp uyumuş üşüttüm herhalde diye uyandığında elleri kitlenmiş 2 ay ellerini hiç kullanamadı şuanda düzeldi ama yine ağır şeyler falan kaldıramıyor, tencere bile tutup kaldıramıyor içinde yemek varken.
inşAllah olmazsınız ama yengemede kendini çok sıcak tutacaksın en ufak bir üşütmede tekrarlar, elin, kolun bacağın kitlenir demiş.Bende mi öyle olacağım acaba bana doktorum ilerde kambur olacaksın demişti sadece ☹
İşte ben totomun ustuine oturamiyordim o zaman o kadar siddetliydi ağrım teşhis o zaman kondu ..verilen iltihap kesici ilaçlarla normale döndüm şuanda iltihap ileri boyutta olmadığı için sadece egzersiz veriliyorbende de sizde olduğu gibi oluyor sol kalçamdan bir ağrı belime vuruyor kitlenip kalıyorum, sıcak su torbası falan koyarak anca kendime geliyorum, ben hasatneye gittiğimde kasların kasılıyor önemli birşeyin yok dedi doktor, kas gevşetici verip gönderdi.
anladım canım geçmiş olsun ağrı başladığı zaman bende sadece dümdüz uzanınca rahat ediyorum yürümek oturmak imkansız, ama kan testi ultrason falan yapıldı, doktor kan tetsin temiz omuriliğinde falanda bir sorun yok kaslarınla alakalı dedi, kas gevşetici verdi bir de kilo alma dedi çok fazla kilo alırsan sıkıntı yaşarsın dedi.İşte ben totomun ustuine oturamiyordim o zaman o kadar siddetliydi ağrım teşhis o zaman kondu ..verilen iltihap kesici ilaçlarla normale döndüm şuanda iltihap ileri boyutta olmadığı için sadece egzersiz veriliyor
Bende kilo da var ben gittgimde doktor bir sonuclara baktı bir bana baktı nasıl ayakta duruyorsun dedianladım canım geçmiş olsun ağrı başladığı zaman bende sadece dümdüz uzanınca rahat ediyorum yürümek oturmak imkansız, ama kan testi ultrason falan yapıldı, doktor kan tetsin temiz omuriliğinde falanda bir sorun yok kaslarınla alakalı dedi, kas gevşetici verdi bir de kilo alma dedi çok fazla kilo alırsan sıkıntı yaşarsın dedi.
anladım umarım daha kçtü sonuçları olmadan şifasını bulursunuzBende kilo da var ben gittgimde doktor bir sonuclara baktı bir bana baktı nasıl ayakta duruyorsun dedi
Tezcanliyim yatamam öyle
İltihap öyle bir noktadaki tüm iskelet sistemini etkiler bu dedi benim bayağı üst noktolalardaydi o zaman ağrılarım ama yuruyodum
Hareket ettikce açılıyordu bacağım mesela yattıktan sonra kalkmak zor oluyordu yada oturmak zordu ...ayakta hareket halindeyken rahatsız değilim aslında
Aslında sohbet topigi açmayı düşünüyordum bu hastalık ile ilgili hani surekli nelerin iyi geldiğini doktorları falan konuşabilmek adına burası iyi geldi o yüzden bu hastalığı bilen fazla yok ilk teşhis konulduğunda günlerce ağlamıştım ...anladım umarım daha kçtü sonuçları olmadan şifasını bulursunuz
Doktor zaten bizi tatmın etmedi. İlaçlar fayda etmedi doktordan da memnun kalmadık. Bu yüzden yenı doktora götürcem.
Crp anti ccp remotoid faktor bakiliyor. Her hastada her deger yuksek olmuyorBu hastalıkta kanda hangi değer yüksek çıkıyor? Crp mi?
Merak ettim doktor musunuz yoksa çok mu arastirdiniz ben hastayım ama bana bu değerlerden hiç bahsedilmedi bile burda okuyorum hangi değere bakildigini ...bende hiç kana bakilmadi sadece mr bakıldıCrp anti ccp remotoid faktor bakiliyor. Her hastada her deger yuksek olmuyor
Pilates, yoga yapin mutlaka. Annemde, ablamda tam kamburluk olmasa da postur bozuklugu var.Bende mi öyle olacağım acaba bana doktorum ilerde kambur olacaksın demişti sadece
Bende de mevcut hatta sırtta kireçlenme başladı pilates ile daha da arttı ağrılarım ama o zaman kireçlenme oldguini bilmiyordum sadece as den bahsetmistim spor hocasınaPilates, yoga yapin mutlaka. Annemde, ablamda tam kamburluk olmasa da postur bozuklugu var.
Aslında sohbet topigi açmayı düşünüyordum bu hastalık ile ilgili hani surekli nelerin iyi geldiğini doktorları falan konuşabilmek adına burası iyi geldi o yüzden bu hastalığı bilen fazla yok ilk teşhis konulduğunda günlerce ağlamıştım ...
[/QUOT
arkadaşlardan doktor önerenler var isterseniz bir arayın görüşün sizde.
Uzulmeyin lutfen. Benim ailemde kac kiside var...zaten genetik. Bende nasil cikmadi su ana kadar sasiriyorum...ama ben pilates ve yoga yaptim uzun sure, onun etkisi olabilir. Kendiniz icin yapacaginiz en iyi sey pilates, yoga, yuzme. Bunlardan birini mutlaka hayatiniza sokun. Agrilariniz hafifleyecek, hastaligin ilerlemesi yavaslayacak.Aslında sohbet topigi açmayı düşünüyordum bu hastalık ile ilgili hani surekli nelerin iyi geldiğini doktorları falan konuşabilmek adına burası iyi geldi o yüzden bu hastalığı bilen fazla yok ilk teşhis konulduğunda günlerce ağlamıştım ...
Şuan fizyoterapist arayisindayim kayrakropraktik (doğrumu yazdım emin değilim ) bu metodu uygulayan fizyoterapistler o araştırıyorumUzulmeyin lutfen. Benim ailemde kac kiside var...zaten genetik. Bende nasil cikmadi su ana kadar sasiriyorum...ama ben pilates ve yoga yaptim uzun sure, onun etkisi olabilir. Kendiniz icin yapacaginiz en iyi sey pilates, yoga, yuzme. Bunlardan birini mutlaka hayatiniza sokun. Agrilariniz hafifleyecek, hastaligin ilerlemesi yavaslayacak.
Ilk annemde cikti bu hastalik. Gozunde uveyit denen bir hastalik oldu. Sebebi as'ymis megerse. Vucudunda kilitlenmeler oldu o donem cokca. Sabah yataktan kalkamazdi. Ama duzenli ilac kullanimiyla uzun zamandan beri eskisi gibi kilitlenme yasamiyor. Sonra abim, ablam ve kardesimde de cikti. Ara ara kilitleniyorlar, ama uzun bir tedavi sureci gecirmediler. Belki yasa girdikce artacak, ama dedigim gibi bazi egzersizlerle yavaslatmak mumkun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?