• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İltihaplı romatizma yardım

Merak ettim doktor musunuz yoksa çok mu arastirdiniz ben hastayım ama bana bu değerlerden hiç bahsedilmedi bile burda okuyorum hangi değere bakildigini ...bende hiç kana bakilmadi sadece mr bakıldı o_O

yok doktor degilim. 2017 yilinda solunum yolu enfeksiyonu ve buna bagli reaktif artrit gecirdim. Bir aya yakin romatizma kliginiginde yattim ve tam olarak ne oldugunu bilmedikleri icin bircok test falan yapmislardi. Kanda ilk olarak o üc degere bakildi. Benim sadece CRP beya yüksekti. MR cekilmisti baska hastanede inanirmisiniz doktor malesef üstüne oturmussundur, burkmussundur diye zedelenmistir diye gecistirdi. Romataid faktörü negatif olan hastalara hatta seronegatif denir. benim yasadigim sükür yüzde 90 gecen bir romatizma türü idi. 1,5 yil falan sürdü. Yinede neredeyse 1 yil sulfasalazin kullandim. Hala 4 ayda bir kontrolle gidiyorum.

Birde genelde ANA ve ANCA degerlerine bakilir. Kanda beya degerlere bakiliyor. Benim yattim klinikte öyleydi. Herkeze bakilirdi.

Bircok hastada malesef böyle CRP genel olarak yüksek cikmaz ama anti genler positif olur. Ilac tedavisi uygulanmiyormu? Ilac tadavisinin yaninda ergo, fizik tedavi falan cok önemli.
İlaç tedavisi oldu fayda etmedi. Yarın yenı bi doktor bulduk ona gidecez

yok doktor degilim. 2017 yilinda solunum yolu enfeksiyonu ve buna bagli reaktif artrit gecirdim. Bir aya yakin romatizma kliginiginde yattim ve tam olarak ne oldugunu bilmedikleri icin bircok test falan yapmislardi. Kanda ilk olarak o üc degere bakildi. Benim sadece CRP beya yüksekti. MR cekilmisti baska hastanede inanirmisiniz doktor malesef üstüne oturmussundur, burkmussundur diye zedelenmistir diye gecistirdi. Romataid faktörü negatif olan hastalara hatta seronegatif denir. benim yasadigim sükür yüzde 90 gecen bir romatizma türü idi. 1,5 yil falan sürdü. Yinede neredeyse 1 yil sulfasalazin kullandim. Hala 4 ayda bir kontrolle gidiyorum.

Birde genelde ANA ve ANCA degerlerine bakilir. Kanda beya degerlere bakiliyor. Benim yattim klinikte öyleydi. Herkeze bakilirdi.
Anladım çok geçmiş olsun

tesekürler sükür atlatim geciciydi. Romatizma hastalarini bazi insanlar anlamiyor disardan pek görünmüyor ya. Ama o agrilari bir bilseler. Ciddi zor bir hastalik. Allah kolaylik versin.
Eşim kolinda ufak bir ağrı için bile adak adadi o kadar güldüm ki ona ben her gün o ağrılarla oturamiyorim yatamiyorim kat be kat fazlasıyla hep yorgunuz halsisiz bu yüzden :(

Kızlar merhaba,
Bende 11 yıldır romatoid artrit hastasıyım.
Normalde mabthera serum alıyorum 6 ayda 1 ama şuan covit yüzünden alamadım. Ağrılarım çok arttı.
Bantlar varmış ağrılar için kullanan var mı öyle bir şey?

annemde de vardı romatoit artirt
şişlik, kilitlenme, ağrı şiddetli olurdu ama kusma vs olmadı
uyuşma ms belirtisi de olabilir, nörolojiye görünün derim

Back