İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokullu çocuğu olan anneler

daha 1. Sınıf:)) tekrar için bence erken ama sınufındakileri çalıştırıyor hep velileri. Ama ben bu ülkede çok çok çalışkan olmanındıa pek işe yaradığını düşünmüyorum işte. Yabancı dil öğrensr bir sporda ustalaşsa falan daha iyi sanki. Şu anki sistem için diyorum tabii. İlerde ne olur bilemem.
Benim esimde aynisini dusunuyor.. Bu yuzden yurtdisina ciksaz nasil olur diye soylemisti .. Yurt disindan tr ye geldim, ama ben istemiyorum.. Cidden sevmiyorumm !! Baya bir strese girmistim, bunalmalar aglamalar vs vs :KK48:.. Esimde etkilendi sen istemedikten ve moralin bozulduktan sonra niye yapalim diye ozur diledi :KK70:..

İnşallah güzel yerlere gelip gururlandırırlar sizleri. Çekirdekte böyle yetiştirilen hiç bi çocuğu başarısız görmedim. Hatırladım biraz maziyi annem kırmızı konu anlatımlı kitap alıp önüme koyardı hiç bi şekilde ders çalışma alışkanlığı kazanamadım. Bi yere kadar ödevde yardım ediyorlardı sonraları hergün komşuya gidip ödev yapardım çok kızardım anneme . Bi zaman sonra komşu müsait değiliz demeye başlamıştı:KK70: neyse konuyu dağıtmayayım:bicak:
Benimde kırmızı bi test kitabım vardı :)

Artık sınıfta kalmak yok herşey bilişsel düzeyde uygulama yok ezber e dolayısıyla unutuyo çocuklar yaa keşke değişse şu sistem farklı şeyler yapılsa

Benim 2 çocuğum okullu. 2 ve 4. sınıftalar. Bu hafta sadece kitap okutturmayi, ikinci hafta ek olarak günde her dersten 1er test cozdurmeyi planlıyorum. Bazı konularda yavaş ya da hata çok yapiyorlar. O konulardan sadece.

Benim 2 çocuğum okullu. 2 ve 4. sınıftalar. Bu hafta sadece kitap okutturmayi, ikinci hafta ek olarak günde her dersten 1er test cozdurmeyi planlıyorum. Bazı konularda yavaş ya da hata çok yapiyorlar. O konulardan sadece.
Bir sürü konu var canım hangi birinden çözdürcez :KK43:

Fenden duyu organlari dunyanizin uapisi maddeler vs bunlarla ilgili videolar izletebilirsiniz,carpim tablosunu tekrar ettirin ezberlemediyse ezberlemesini saglayin,kitap okusun bol bol vr ailecek sosyal ortamlar oluşturun gibi..Onerilerim 3.sinif için bunlar test felan bunaltir cocugu bence.

Bir sürü konu var canım hangi birinden çözdürcez :KK43:
Sene içinde deneme sınavlarına soktum ikisini dem mesela ufak oğlan karışık para hesabıni yapamiyor. İngilizceye takilmiyorum çünkü her sene aynı kelimeler ve konular var ortaokula kadar. Büyük oğlan da bazı toplama problemlerinde eksik bırakıyor işlemi. En sıkıntılı konulardan tekrar yaptırabilirsin. Ama çok da sıkmamak lazım.

Fenden duyu organlari dunyanizin uapisi maddeler vs bunlarla ilgili videolar izletebilirsiniz,carpim tablosunu tekrar ettirin ezberlemediyse ezberlemesini saglayin,kitap okusun bol bol vr ailecek sosyal ortamlar oluşturun gibi..Onerilerim 3.sinif için bunlar test felan bunaltir cocugu bence.
Çarpım tablosunu küçük kağıtlara yazıp tombala hazirlayabilirsin mesela. Birlikte oynarsiniz. Tüm tabloyu bilse bile hızlanır. Bu tarz videolar YouTube'da bile var. Eğlenceli konular.

Kızlar merhaba yarıyıl tatilinde nasıl bi çalışma tekrar yaptırıyosunuz, yaptırıyo musunuz,, ben fazla sıkmak istemiyorum bi yandan da unutmasını istemiyorum. Sizler nasıl yapıyosunuz?

Yapmayınca unutuyorlar blok test alıp günde bir iki est cozdurun bence çok sıkılmaz eminim ki

Benimki de 4. Sinif.
Henuz bir seye baslamadik.
Ogretmeni odev vermedi, kendileri calissin dedi.
Konulari tekrar yaptirabilirim. Ben de yillik izindeyim ona a4 kagitlarina once anlatimli sonra test seklinde calisma yaptiracagim.
Carpim tablosu ezberi uzerinde duracagim. Ekstradan calisma kitabi almadim, 15 gun icin gerek yok diye dusundum.
Kitap okumada sikintimiz yok zaten masallah bizimki kalin romanlara merakli :KK66:

Arkadaşlar merhaba ben bir sınıf öğretmeniyim ve kendi öğrencilerim için açtığım YouTube kanalıma ders videoları atıyorum sizler de girip incelerseniz özellikle matematik konusunda çocuklarınıza yardımcı olabilirsiniz şimdiden izleyip beğenen abone olan destek olan değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim.. kanal yenidir sürekli video paylaşımı yapılacaktır anlatımımı beğeneceğinizi düşünüyorum buyrun bakınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
X