- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.353
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Çocuğum sınıfta kalmanın çok bilincinde değil, (sorun da bu zaten) ben ona kardeşin okulda yalnız kalacak bir sene daha onunla gelmek ister misin dedim. İsterim dedi. Hanımlar ben bu durumun avantajlarını, dezavantajlarını ölçmeye çalışıyorum zaten. Dersleri, sınavları bir şekilde yapıyoruz 1. Dönem 1 puanla takdiri kaybetti, yani konumuz çok akademik değil, duygusal olarak bilinçli, uyanık bir çocuk değil. Bu sene o da bende çok yıprandık ortaokul bizi korkutuyor.
Doğrudur sen daha tecrübelisin belki büyüme hissi psikolojik olarak daha iyi gelir diya düşündüm kendine daha çok güvenebilir hani ortaokula geçtim ben koskoca kızım ginikuzum şu an zorlanıyorsa 3 öğretmenle ki biri sınıf öğretmeni devamlı çocukların üstündedir gözleri.ortaokulda hiç yapamaz.orada öğretmenler derse girer çıkarlar.ödevleri verirler hemen beklerler.çocukların ruhsal durumlarından pek haberleri yoktur çok sınıfa girdiklerinden.o yüzden 5. sınıfa gitmeden 4 ü tekrarlaması çok daha mantıklı.5 de ezilir hiç yapamaz.çocuklar da daha acımasız ortaokulda inanın.akran zorbalığı tavanda
sınıfımızda var 2 çocuk.cidden ben üzülüyorum onlara.hiçbir ilgileri yok derslerle.ortaokul olduğundan öğretmenler zaman da ayıramıyor onlara.sınav notları berbat ödevleri hep eksik yapıyorlar ya da yapmıyorlar.ram raporları var ama sınıfın seviyesinden çok çok düşükler.başka bir alemde gibi oturup oturup gidiyorlar.ha ortaokulu böyle böyle bitirirler ama gerisi gelmezDoğrudur sen daha tecrübelisin belki büyüme hissi psikolojik olarak daha iyi gelir diya düşündüm kendine daha çok güvenebilir hani ortaokula geçtim ben koskoca kızım gini
Rapor alsaydın olurdu rapor almak ıstememıssınDeğişti şimdi o yüzden. Siz başkasından biliyorsunuz, biz kendimiz yaşıyoruz.
Raporda olsa özel öğrenci olarak girmesi gerekiyordu. O zaman çok araştırdık, ugrastikRapor alsaydın olurdu rapor almak ıstememıssın
Kıyamam yasınıfımızda var 2 çocuk.cidden ben üzülüyorum onlara.hiçbir ilgileri yok derslerle.ortaokul olduğundan öğretmenler zaman da ayıramıyor onlara.sınav notları berbat ödevleri hep eksik yapıyorlar ya da yapmıyorlar.ram raporları var ama sınıfın seviyesinden çok çok düşükler.başka bir alemde gibi oturup oturup gidiyorlar.ha ortaokulu böyle böyle bitirirler ama gerisi gelmez
Onlar ana babanın hatası dıyelım hevesli olan onlar aslındaiki dönem de abartılı.ne şimdiki doğru ne de eskisi
Evet psikiyatriye devam ediyoruz, oda psikoloğu gonderiyor gerekinceB Bihterinpekisi soran oldu mu bilmiyorum ama psikoloğa falan danıştınız mı?
Yani onlar da sınıf tekrarını doğru buluyor muEvet psikiyatriye devam ediyoruz, oda psikoloğu gonderiyor gerekince
Sınıf tekrarına sıcak bakmadiklarini ama benim kızıma güzel bir şekilde açıkladığımi bu durumda doğru olacağını söylediler. Orta okulda akran zorbalığına maruz kalabileceğini belirttiler.Yani onlar da sınıf tekrarını doğru buluyor mu
1 sene sonra duygusallık olarak çocuğunuzun istediğiniz seviyeye geleceğini nerden biliyorsunuz ? Bana fikriniz çok saçma geldi. Derslerinde herhangi bir sorunu olmayan çocuğa neden sınıf tekrarı yaptıracaksınız, yada bunun çocuğa ne gibi bir kazanımı olacağını düşünüyorsunuz ? Bunun yerine farklı yöntemler denemelisiniz. Kurs olur hobi olur. İyi bir pedagogla görüşüp onun tavsiyelerine göre yol haritası çizmelisinizÇocuğum sınıfta kalmanın çok bilincinde değil, (sorun da bu zaten) ben ona kardeşin okulda yalnız kalacak bir sene daha onunla gelmek ister misin dedim. İsterim dedi. Hanımlar ben bu durumun avantajlarını, dezavantajlarını ölçmeye çalışıyorum zaten. Dersleri, sınavları bir şekilde yapıyoruz 1. Dönem 1 puanla takdiri kaybetti, yani konumuz çok akademik değil, duygusal olarak bilinçli, uyanık bir çocuk değil. Bu sene o da bende çok yıprandık ortaokul bizi korkutuyor.