İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

bizim sınıfta var bir iki çocuk.sınıf seviyesiyle alakalı yok.öyle oturup oturup gidiyorlar .öğrenme güçlüğü var dikkat dağınıklığı var.soruları anlamıyorlar ki cevaplasınlar.asıl seneye ne yapacaklar 6. sınıf çok zor.öğretmenler de bunu diyor velilerine.keşke sınıf tekrarı yapsalardı

Dersleri iyi bir çocuğa sınıf tekrarı yaptırmak onun zekasında da sorun olduğunu düşündürür. siz çocuğunuzun duygusal eksikliklerini sınıf tekrarı yaparak kapatamazsınız. Bunu yolu bu değil

Siz bence öğretmen ve okul yönetimi ile konuşup çocuğunuzu RAMa göndermelerini talep edin. İnceleme neticesinde kaynaştırma kapsamına alındığında (ki mutlaka olur gibi, akranlarından biraz geride neticede) siz de ekte gönderdiğim maddeye istinaden dilekçe verip sınıf tekrarı sağlayabilirsiniz. Öğretmen, müdürler ve rehber öğretmen tamam derse hiçbir sorun olmaz bence.

Eklentiler

• tekrar.PNG
    64,5 KB · Görüntüleme: 35
Doğrudur sen daha tecrübelisin belki büyüme hissi psikolojik olarak daha iyi gelir diya düşündüm kendine daha çok güvenebilir hani ortaokula geçtim ben koskoca kızım gini

Doğrudur sen daha tecrübelisin belki büyüme hissi psikolojik olarak daha iyi gelir diya düşündüm kendine daha çok güvenebilir hani ortaokula geçtim ben koskoca kızım gini
sınıfımızda var 2 çocuk.cidden ben üzülüyorum onlara.hiçbir ilgileri yok derslerle.ortaokul olduğundan öğretmenler zaman da ayıramıyor onlara.sınav notları berbat ödevleri hep eksik yapıyorlar ya da yapmıyorlar.ram raporları var ama sınıfın seviyesinden çok çok düşükler.başka bir alemde gibi oturup oturup gidiyorlar.ha ortaokulu böyle böyle bitirirler ama gerisi gelmez

Kıyamam ya
Yine de ümitsiz olmamak lazım her an çaba emek düşüyor ailelere
Benim bir akrabam dediğin gibiydi, anne baba da bilgisizdi
Çocuk dönem dönem saldırganlaşıyordu okul devamlılığı olamıyordu
Dönem dönem altına yapıyor farkında bile olmuyordu, durumu ağırdı
Annesinin çabasıyla özel eğitimle devlet okuluna yollaya yollaya çocuk büyüdü
Liseyi dışarıdan bitirdi kendi kendine
Hurdacıdan bilgisayar parçası toplayıp acayip acayip bilgisayarlar yapıyor
Şimdi çılgın gibi KPSS çalışıyor
Baktığında farklı olduğunu anlıyorsun ama ürettikleri mühendislere taş çıkarır
Onun da dönüm noktası eniştesi oldu, enişte aileye girince sen koca adamsın gel maça gidelim, işyerimde eleman lazım gel para kazanırsın, falanca marka filanca özellikte bilgisayar çıkarmış sen iyi anlarsın alsammı diye diye çocuk ayakları üstünde durmayı öğrendi
Şimdiki hedefi KPSS sonrası askerlik ve evlenmek

Okula 5 yaş başladıysa bırakın
Önerilerdede başka okul olabilir denmiş çok mantıklı
Zaten bana göre 5 yaşında başlayanlara göre 4. Sınıf kapasitelerinin üstünde kalıyor
Özel kurs öğretmen vs o yaştaki çocuğun tabiatına aykırı bence

Çocuğunuz için en iyisini düşündüğünüze eminim , bir sene sonra olgunlasacagina diğer çocuklara yetisecegini düşünüyorsaniz olabilir belki ya yetişemezse bu mecburi eğitimini bir yıl daha uzatmak demek , kolaylıklar diliyorum umarım en doğru kararı verirsiniz.

Sizin ev koşullarınızı, çoçugunuzun aktivitelerini bilemeyiz ama şöyle birşey tavsiye edebilirim. Yaz okulları var belli dönem hem eğlenceli hem bol tekrarlı oluyorlar. Yanına birkaç kendi istediği sizin dayatmanız değil Kendi İstediği bir spor dalları katarsanız mükemmel sonuç çıkarırsınız gb geliyor bana ve özellikle yüzme hayatında olmalı, vucuduyla beraber uyum süreci, kendini kontrol etme, motor kas gelişimi için, suda rahatlama gb kavramları kendisi tam yaşasın diye ona bir alan bırakmış oluyorsunuz. Birde en büyük hatanız ki ileride sizi bu konuda sorgulayacak, kardeşin yalnız kalmasın diye tekrar aynı sınıfa gitmek istermisin çoçugun vicdanıyla oynayıp nasıl kendisi net bir karar vermesini isteyebilirsiniz? Hem tercih sunuyorsunuz hemde hemen vicdanını kontrol etmek, ikna etmek için hamle yapıyorsunuz, bu şuan problem olmaz ama büyüyünce sizi suçlayacak haberiniz olsun. Sınıf tekrarı çözüm değil, belli problem yaşayan çoçuklar sınıf tekrarı olduğunda akran zorbalığıyla beraber gene aynı problemleri yaşıyorlar. Çoçuğunuz ders durumuna göre değil, sosyal hayat becerilerine göre kariyer bazlı giderseniz daha güzel sonuçlar alırsınız. Dersleri kötü olur ama sosyal hayatta, spor dalları, yüzme, resim gb alanlarda daha becerikli olabilir. Kodlama eğitimi aldırabilirsiniz mesela ilğisi hangi tarafaysa o yöne yönelmek hem sizi hemde çoçuğunuzu rahatlatır.

1 sene sonra duygusallık olarak çocuğunuzun istediğiniz seviyeye geleceğini nerden biliyorsunuz ? Bana fikriniz çok saçma geldi. Derslerinde herhangi bir sorunu olmayan çocuğa neden sınıf tekrarı yaptıracaksınız, yada bunun çocuğa ne gibi bir kazanımı olacağını düşünüyorsunuz ? Bunun yerine farklı yöntemler denemelisiniz. Kurs olur hobi olur. İyi bir pedagogla görüşüp onun tavsiyelerine göre yol haritası çizmelisiniz

Maşallah gerçekten ben de tebrik etmek istedim, 24 haftalık doğup bugünlere gelebilmesi nasıl bir emek... Konu ile ilgili fikrim yok ama en olmadı, 4+4+4 'te ilk periyod hariç uzaktan eğitim alınabiliyor ya, bu şekilde bir sene evde dursa , özel ders aldirsaniz, jimnastige vs sosyal şeylere devam etse,sonra 5. Sınıfta sınıf tekrarı yapmis gibi kardeşiyle ortaokula başlasa nasıl olur? Devletin yaptırımı falan var mıdır ki bu şekilde derslere girmeyen çocukların velilerine, bir fikrim yok ama aklıma bu geldi.
Bence de okulun küçüğü olmak,hele ergenken hoş bir şey değil. Beni ablam epey geç adet olmuştu mesela,ufak tefekti (şimdi 175) çok kafaya takip cani sıkılırdı yaşıtı herkes regl olurken o olmadı diye. O yaşlarda bu ve başka pek çok şey kompleks meselesi haline gelebilir. Bir sene daha beklemek daha iyi olacaksa ,buna inanıyorsanız bence de bekletin. Bir sene bir senedir.
Umarım gittiği sene yasitlarini yakalar , tatlı kankalar bulur kendirn

Blogcu anne diye bir yazar blogger var. İnstagramdan takip ediyorum ben. Onun da çocuğu online derslere girmemiş sınıf tekrarı yaptırırız demişler. Devamsızlık ve hatta sınavlara da girmediği halde geçirilmiş. Ama öğretmenler de mem de kabul etmemiş. Çocuk ortaokula geçirildi. Bu konuyla ilgili gönderisi de vardı instagramında. Mahkeme süreçleri devam ediyor. İsterseniz İnstagram özel mesajla bir ulaşmayı deneyin. Süreci biliyordur. Neden bırakılmadığını da kendisi anlatacaktır

Keske 1 yil gec baslayabilseydi yavrunuz, kendimi onun yerine koyuyorum nasil zordur akranlarina yetisememek.
Okula baslarken yas nasil belirleniyor mesela kasim dogumlu cocukla ocak dogumlu bir olmaz. Bunu nasil ayiririyorlar bi fikrim yok, bilen varsa yazabilir mi?
Bence sinif tekrari icin bi kolejle gorusun yeniden 4 sinif olsun ama baska bir okulda ilgili bir ortamda. Ozel okullar yardimci olamiyor mu sinif tekrari icin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…