İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

1 sene sonra duygusallık olarak çocuğunuzun istediğiniz seviyeye geleceğini nerden biliyorsunuz ? Bana fikriniz çok saçma geldi. Derslerinde herhangi bir sorunu olmayan çocuğa neden sınıf tekrarı yaptıracaksınız, yada bunun çocuğa ne gibi bir kazanımı olacağını düşünüyorsunuz ? Bunun yerine farklı yöntemler denemelisiniz. Kurs olur hobi olur. İyi bir pedagogla görüşüp onun tavsiyelerine göre yol haritası çizmelisiniz
Derslerinde sıkıntı yokmuş algılandı yazdıklarım, sıkıntı var ama sistem bir şekilde onu hallediyor. Öğretmen yüksek kanaat notu veriyor, sınavlar bir şekilde geçiyor, hem cocuktan hem kendimden ödün vererek ders çalıştırıyorum, başka çocuklar 1 saatte 10 sayfa yapıyorsa, biz 1 saatte 1 soru yapıyoruz. Soyut ve mantık kavramları yok.

Keske 1 yil gec baslayabilseydi yavrunuz, kendimi onun yerine koyuyorum nasil zordur akranlarina yetisememek.
Okula baslarken yas nasil belirleniyor mesela kasim dogumlu cocukla ocak dogumlu bir olmaz. Bunu nasil ayiririyorlar bi fikrim yok, bilen varsa yazabilir mi?
Bence sinif tekrari icin bi kolejle gorusun yeniden 4 sinif olsun ama baska bir okulda ilgili bir ortamda. Ozel okullar yardimci olamiyor mu sinif tekrari icin?
O zamanlar ayları tam hatırlamıyorum ama belli bir ay ailenin dilekcesiyle geç gönderiliyordu ama belli bir ay sonrası göndermek zorundaydık.

Maşallah gerçekten ben de tebrik etmek istedim, 24 haftalık doğup bugünlere gelebilmesi nasıl bir emek... Konu ile ilgili fikrim yok ama en olmadı, 4+4+4 'te ilk periyod hariç uzaktan eğitim alınabiliyor ya, bu şekilde bir sene evde dursa , özel ders aldirsaniz, jimnastige vs sosyal şeylere devam etse,sonra 5. Sınıfta sınıf tekrarı yapmis gibi kardeşiyle ortaokula başlasa nasıl olur? Devletin yaptırımı falan var mıdır ki bu şekilde derslere girmeyen çocukların velilerine, bir fikrim yok ama aklıma bu geldi.
Bence de okulun küçüğü olmak,hele ergenken hoş bir şey değil. Beni ablam epey geç adet olmuştu mesela,ufak tefekti (şimdi 175) çok kafaya takip cani sıkılırdı yaşıtı herkes regl olurken o olmadı diye. O yaşlarda bu ve başka pek çok şey kompleks meselesi haline gelebilir. Bir sene daha beklemek daha iyi olacaksa ,buna inanıyorsanız bence de bekletin. Bir sene bir senedir.
Umarım gittiği sene yasitlarini yakalar , tatlı kankalar bulur kendirn
Ergenlik takibi, özel mama takibi falan yapılıyor şu anda.

Şöyle söyleyeyim, 4 işlemi yapıyor ama 2 kalemim var 3 tane daha aldım kaç kalemim olur dersem toplama mi, çıkarma mi çarpma mi, bölme mi yapacağına karar veremiyor 😔
Pandemi zamanında öğrenciler sınıf tekrarı yapabilir denilmişti..uzaktan eğitime herkes katılmadı..hatta kızımın sınıfında bir alt sınıfa geçen öğrenciler oldu.o zaman talepte bulunsaydınız keske

Pandemi zamanında öğrenciler sınıf tekrarı yapabilir denilmişti..uzaktan eğitime herkes katılmadı..hatta kızımın sınıfında bir alt sınıfa geçen öğrenciler oldu.o zaman talepte bulunsaydınız keske
Keşke inanın hiç farketmedik, tabi gene zor anlıyordu ama sürekli evde olunca çalıştırıyorduk, online derslere severek giriyordu, her çocuk bir olmaz diyorduk. Hatta alt sınıfa geçmeyi ilk sizden duydum simddi.

Keske 1 yil gec baslayabilseydi yavrunuz, kendimi onun yerine koyuyorum nasil zordur akranlarina yetisememek.
Okula baslarken yas nasil belirleniyor mesela kasim dogumlu cocukla ocak dogumlu bir olmaz. Bunu nasil ayiririyorlar bi fikrim yok, bilen varsa yazabilir mi?
Bence sinif tekrari icin bi kolejle gorusun yeniden 4 sinif olsun ama baska bir okulda ilgili bir ortamda. Ozel okullar yardimci olamiyor mu sinif tekrari icin?

Ekim kasım Aralık doğumlu çocuklar 72 ayı doldurmamış olduğu için ebeveynleri dilekçe verirse bir sene erteleniyor.
Yani 2015 ekim doğumlu çocuk 2016lılarla gidebiliyor dilekçe veririlirse.
Ama Eylül doğumluysa gitmek zorunda

Ben yerinizde olsam sinif tekrarı yaptiririm

Benim oglumda da disleksiye bagli okuma yazma zorlugu var, suan destek aliyor, sinif tekrari onerirlerse biz de kabul edecegiz.

Okulundan memnunuz, degistirmeyecegiz. Zaten kendi de farkinda siniftan geri kaldiginin, konusuyoruz da. Zorluk yasamasinin normal oldugunu, ama siniftan cok geri kalirsa da tekrar etmesi gerektiğini biliyor.

Ben yerinizde olsam sinif tekrarı yaptiririm

Benim oglumda da disleksiye bagli okuma yazma zorlugu var, suan destek aliyor, sinif tekrari onerirlerse biz de kabul edecegiz.

Okulundan memnunuz, degistirmeyecegiz. Zaten kendi de farkinda siniftan geri kaldiginin, konusuyoruz da. Zorluk yasamasinin normal oldugunu, ama siniftan cok geri kalirsa da tekrar etmesi gerektiğini biliyor.
Çok zor değil mi 😔 ben kariyer yapsın, çok para kazansın derdinde değilim, mutlu olsun, kendine yetsin, biz yanında yokken de yaşantısına devam edebilsin derdindeyim.pek çok kişi burada yazdıklarımı yanlış anlıyor, belki de kötü bir ebeveyn olmakla suçluyor ama onları da anlıyorum çünkü yaşamayan bilmez

Çok zor değil mi 😔 ben kariyer yapsın, çok para kazansın derdinde değilim, mutlu olsun, kendine yetsin, biz yanında yokken de yaşantısına devam edebilsin derdindeyim.pek çok kişi burada yazdıklarımı yanlış anlıyor, belki de kötü bir ebeveyn olmakla suçluyor ama onları da anlıyorum çünkü yaşamayan bilmez

Yanlis anlasilacak bir sey yok aslinda.

Tek basiniza karar vermiyorsunuz.

Hem ogretmeni, hem destek aldigi yer sinif tekrari oneriyorsa asil kabul etmemek yanlis olur.

Bizim ailede çok ogretmen var, sinif tekrarina veya okula gec baslamaya cok olumlu bakiyorlar.

Kimseye kendinizi izah etmek zorunda değilsiniz
Siz onun annesi olarak zaten onun yararına en doğru kararı inşallah vereceksiniz
Güçlü olun dik durun
O yavrum kendisi de bir karmaşa yaşıyor ve anlamlandiramiyor olmalı ben sizi çok iyi anlıyorum
Sınıf tekrarı konusunda yani öyle gerektiğine eminseniz yapın
Söz konusu onun yüksek yararı
Siz gayet iyi bir annesiniz
Daima Allah yardımcınız olsun

Kimseye kendinizi izah etmek zorunda değilsiniz
Siz onun annesi olarak zaten onun yararına en doğru kararı inşallah vereceksiniz
Güçlü olun dik durun
O yavrum kendisi de bir karmaşa yaşıyor ve anlamlandiramiyor olmalı ben sizi çok iyi anlıyorum
Sınıf tekrarı konusunda yani öyle gerektiğine eminseniz yapın
Söz konusu onun yüksek yararı
Siz gayet iyi bir annesiniz
Daima Allah yardımcınız olsun
Teşekkürler

Neden kötü ebeveyn olasınız rica ederim böyle düşünmeyiniz
Evladının iyiliği için uğraşan bir annesiniz
Lütfen yanlış anlamayın dediğimi biz çocuklarımızla bir uğraşıyorsak siz on uğraşmak durumundasınız işiniz çok daha zor ama çözümsüz bir dert yok ortada, amaçladığınız gibi bir insan olmaması için bir engeli yokki çocuğunuzun, bizim çocuğumuz iki günde öğreniyorsa sizinki oniki günde öğrenecek ama öğrenecek, zekasal bir sorun yok, kimi yemek çabucak pişer tadı birşeye benzemez kimi yemek saatlerce ağır ağır pişer tadına doyum olmaz o misal işte
Kimsenin sizi suçlama hakkı yok siz evladınızın kahramanısınız, iyi ki varsınız

İlk yıl denenmiş olur zorlandığı uyum sağlayamadığı gözlemlenirse bir yıl ara verilir, özel eğitimle desteklenir ve devam eder
Önümüzde uzun bir yaz tatili var bunu iyi değerlendirebilirler, özel dersler grup çalışmaları vs…..böylece sınıfta bırakılmasına gerek kalmaz
Zaten özel durumu olan bir çocuk, geçmişinde bir de sınıfta kalmış olması ona eksi olarak yansıyacaktır ileride
Siz niye bana bu bilgiyi verdiniz anlamadım, benim de ilk okula giden çocuğum var oradan cahil gibi mi göründüm
Ne alakası var ki cahillikle 5. Sınıfı arkadaşları ile bitirsin demenizden, ilkokulu 5 yıl olarak düşündünüz zannettim. Çünkü ortaokul farklı olacağı için arkadaşları ile 5 İ bitiremez. Ortaokul çok daha farklı 5 te deneyip ara vermek daha zorlayıcı. Mesele ders değil diye belirtti konu sahibi . Sosyal ve duygusal açıdan da akranlarindan geri olduğunu ifade etti. 11 yıllık pdrci olarak açıkladım , çoğu kişi değişen sistemden bihaber bilmek zorunda da değil

Benim bir tanıdığım müdür yardımcısı ortaokulda. Belki bilir ona soracağım sizin için. Ama biraz yoğun çalışıyor ne zaman cevap verir bilmiyorum.
B Bihterinpekisi eğer çocuk o yılki kazanımları elde edemediği veli tarafından düşünülürse vereceği bir dilekçe yeterliymiş. Dilekçede sonra sınav yapıp ya da işte rehberlik araştırması ile veli haklı mı değil mi bakılabilirmiş.

Ne alakası var ki cahillikle 5. Sınıfı arkadaşları ile bitirsin demenizden, ilkokulu 5 yıl olarak düşündünüz zannettim. Çünkü ortaokul farklı olacağı için arkadaşları ile 5 İ bitiremez. Ortaokul çok daha farklı 5 te deneyip ara vermek daha zorlayıcı. Mesele ders değil diye belirtti konu sahibi . Sosyal ve duygusal açıdan da akranlarindan geri olduğunu ifade etti. 11 yıllık pdrci olarak açıkladım , çoğu kişi değişen sistemden bihaber bilmek zorunda da değil
11 yıllık pdrci hanım teşekkür ederiz

Sizi çok iyi anlıyorum benimde oğlumda gelişim geriliği var ona verdiğim emegi bir ben bir Allah bilir. Geceleri bile gözüme uyku girmediği oluyor nasıl olacak neler yapmalıyım diye. Kimsenin lafına bakmayın bizim psikiyatristimiz "anne eğer çocuğumda bir sorun var diyorsa yapılan testlere değil anneye güvenirim ben" demişti çokta haklı. Sınıf tekrarı konusunda bilgim yok ama sınıf tekrarı yerine ara verip sosyal faaliyetlere mi yönelseniz? Bizim terapistimiz oyun terapisi önerdi onu araştırıyorum şuan.

B Bihterinpekisi eğer çocuk o yılki kazanımları elde edemediği veli tarafından düşünülürse vereceği bir dilekçe yeterliymiş. Dilekçede sonra sınav yapıp ya da işte rehberlik araştırması ile veli haklı mı değil mi bakılabilirmiş.
Çok çok teşekkür ederim, öğretmen de hem fikir olduğundan sıkıntı olmaz heralde. Cuma bir okulun psikoloğu ile görüşmemiz var ilkokul, ortaokul karar vereceğiz, ona göre okul değişikliği yapacağız.
Çok makbule geçti cevabınız 🙏

X