İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

Umarım, mucizem o benim

Geçmiş olsun öncelikle

Eğer sınıf tekrarı olacaksa bence baska bir okula verin

O yaşta çocuklar çok acımasız olabiliyor maalesef

Kızınız arkadaşlarının bazen alaylarını ya da sınıfta kalmış demelerini kaldırabilecek mi ?

Peki arkadaşlarıyla 5.sınıfı bitirse ve bir yıl ara verseniz olmaz mı?

Her sey degismis,benim zamanimda Lise 2,5 senedi biterdi simdi 4 sene olmus..
Okulda sadece etek serbestti simdi pantolon giyilebiliyor
Hafif bir makyaj olsa bile okulun kapisindan gecemezdik.Simdi okula gitmeden kuafore ugrayan ogrecilere denk geliyorum.
Etek boyuna inanilmaz takintiliydi mudurumuz,acik saca tahammulu yoktu.Nispeten bunlara karsi daha esnek bir sistem var simdilerde..
Her sey nasil da degismis..

10 yıl önce 4 4 4 sistemi geldi . İlkokul artık 4 yıl 5. Sınıf ortaokul
İlk yıl denenmiş olur zorlandığı uyum sağlayamadığı gözlemlenirse bir yıl ara verilir, özel eğitimle desteklenir ve devam eder
Önümüzde uzun bir yaz tatili var bunu iyi değerlendirebilirler, özel dersler grup çalışmaları vs…..böylece sınıfta bırakılmasına gerek kalmaz
Zaten özel durumu olan bir çocuk, geçmişinde bir de sınıfta kalmış olması ona eksi olarak yansıyacaktır ileride
Siz niye bana bu bilgiyi verdiniz anlamadım, benim de ilk okula giden çocuğum var oradan cahil gibi mi göründüm

Ben de prematüre doğmuşum, çocukluğum boyunca hep çok zayif ve hastalığa meyilliydim. Annem de gereğinden fazla hassas bir ebeveyndi, birinci sınıfa baslarken, sabah erken uyanmayayim diye, beni zorla oglenci gruba kaydettirmisti. Anasınıfi arkadaşlarımın hepsi başka sınıfta kalmıştı, hala aklimda:) liseye geldiğimde de yine kendi hassasiyetinden kaynaklanan gerçek dışı kaygılarla beni puanimin yettiği, başarı durumu yüksek ve İngilizce dışı yabancı dil ile eğitim veren bir liseye gondermek yerine evin dibindeki okula gonderdi.
Durumlar aynı değil ancak yine de örnek vermek istedim, şimdi ben bunlara dönup baktigimda hepsinin aslinda gereksiz hamleler olduğunu görüyorum... psikoloğa gittiğimde o da aslında bu hamlelerin çocuk icin ideal olmadığını söylemişti
Çocuğunuzun bütün sınıf arkadaşları bir anda hep birlikte 5 e geçer de o geride kalırsa belki çok problem edebilir.
Yok artık yeni sistemde ortaokula geçiş lise gibiyse yani herkes farklı okullara gidiyorsa o zaman belki o kadar problem olmaz
Bu arada kusura bakmayin aslında sorduğunuzda dışında bir şey hakkında yorum yapıyoruz, siz teknik olarak bu iş nasıl olur demişsiniz, biz yok efendim çok zararlı filan diyoruz. Ama dediğim gibi benim de kısmen yaşadığım bir şey olduğu icin paylaşmak istedim. Sizin çocuğunuzun belki çok özel durumları vardır, en iyi siz bilirsiniz

Ortaokulda farklı okullara gidiyor herkes

Evde ara vermek çocuğu koreltir
Niye evde ara veriyorsunuz?
Çocuğun gelişimi uyumu için okula alternatif yollar deneyin, 4yılı tekrar edin pekiştirin, okulda geçirdiği zamanı grupla yapılan bir sporla geçirsin yada enstrüman öğrensin yaşıtlarıyla
Özel ders aldırın, duygusal gelişimi için doktoruyla konuşup bir plan yapın periyodik olarak uygulayın
Şuan çocuğun derdi okula duygusal olarak uyum sağlayamamak, e bir yıl sınıfta bırakılırsa ne değişecek?
Bir yıl o ortamdan uzak kalıp bir oh deyip silkinip büyüyüp geri dönebilir

selam.özel bir çocuk mu kendisi yani atipik otizm vs gibi.değilse 5. sınıf dersleri zor değil.4. sınıfın tekrarı biraz daha gelişmişi.özeld ers aldırsanız toparlamaz mı acaba.yaz tatilid e var .o arada da çalışır.

Otizm vb değil. Dikkat eksikliği var yaşıtlarına göre hem fiziksel hem mental olarak geride

Otizm vb değil. Dikkat eksikliği var yaşıtlarına göre hem fiziksel hem mental olarak geride
anladım.o zaman en doğru kararı anne baba olarak siz verirsiniz.bir sene kayıptan bir şey olmaz.zaten sınıflarda farklı yaşlarda çocuk var.kızımın sınıfında 2010 doğumlu da var benim kızımsa kasım sonu 2011 li .büyük çocukta da küçükte de bir sıkıntı yok.

sen bayağı gündemden uzak kalmışsın hocammm.saçları röfleli 5. sınıf çocukları var erkeklerdede var boyalı saç.bazı erkek çocuklar da üst saçı uzatıp futbolcular gibi bağlıyorlar tepeden

Oyle olmus degil mi :)
Acaba bizdeki sistem mi yanlisti,zamaninda olmasi gereken bu muydu bilemiyorum da simdilerde dedigin gibi :)
Eskiden o saci kesmek icin makasla mudur beklerdi giris kapisinda

kuzum şu an zorlanıyorsa 3 öğretmenle ki biri sınıf öğretmeni devamlı çocukların üstündedir gözleri.ortaokulda hiç yapamaz.orada öğretmenler derse girer çıkarlar.ödevleri verirler hemen beklerler.çocukların ruhsal durumlarından pek haberleri yoktur çok sınıfa girdiklerinden.o yüzden 5. sınıfa gitmeden 4 ü tekrarlaması çok daha mantıklı.5 de ezilir hiç yapamaz.çocuklar da daha acımasız ortaokulda inanın.akran zorbalığı tavanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…