Ben de prematüre doğmuşum, çocukluğum boyunca hep çok zayif ve hastalığa meyilliydim. Annem de gereğinden fazla hassas bir ebeveyndi, birinci sınıfa baslarken, sabah erken uyanmayayim diye, beni zorla oglenci gruba kaydettirmisti. Anasınıfi arkadaşlarımın hepsi başka sınıfta kalmıştı, hala aklimda:) liseye geldiğimde de yine kendi hassasiyetinden kaynaklanan gerçek dışı kaygılarla beni puanimin yettiği, başarı durumu yüksek ve İngilizce dışı yabancı dil ile eğitim veren bir liseye gondermek yerine evin dibindeki okula gonderdi.
Durumlar aynı değil ancak yine de örnek vermek istedim, şimdi ben bunlara dönup baktigimda hepsinin aslinda gereksiz hamleler olduğunu görüyorum... psikoloğa gittiğimde o da aslında bu hamlelerin çocuk icin ideal olmadığını söylemişti
Çocuğunuzun bütün sınıf arkadaşları bir anda hep birlikte 5 e geçer de o geride kalırsa belki çok problem edebilir.
Yok artık yeni sistemde ortaokula geçiş lise gibiyse yani herkes farklı okullara gidiyorsa o zaman belki o kadar problem olmaz
Bu arada kusura bakmayin aslında sorduğunuzda dışında bir şey hakkında yorum yapıyoruz, siz teknik olarak bu iş nasıl olur demişsiniz, biz yok efendim çok zararlı filan diyoruz. Ama dediğim gibi benim de kısmen yaşadığım bir şey olduğu icin paylaşmak istedim. Sizin çocuğunuzun belki çok özel durumları vardır, en iyi siz bilirsiniz