İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

Onun durumu biraz farklı sanki.
Pandemi nedeniyle sınıfta kalma kalkınca zorla geçirdiler çocuğu.
Liseydi sanırım.

Her zaman. Siz ilkokula giden çocuğum var diye belirttiğiniz için belirttim. Bu ignelemeler umarım sizi mutlu ediyordur
Konu sahibesine yazdığım mesaja gelip yıllardır (10 yıldır) 4+4+4 sistemi uygulanıyor dediniz iğneleme olmadı, ben benimde ilkokula giden çocuğum var biliyorum dedim, siz 11yıllık pdrım dediniz iğneleme olmadı ben deyince mi oldu?
Üstünlük çabaları sizi mutlu ediyor mu?
Ya bırakın böyle basit hamleleri rica ederim konu sahiplerine yardımcı olun öf

Hanımefendi arkadaşları ile 5 İ bitirsin dediniz, ortaokulda çocuklar arkadaşları ile devam etmiyor okul ve sınıf değişiyor. Artık ilkokul 4 yıl dedim sadece bunda ne gibi bir üstünlük olabilir . Bildiğinizi çocuğunuz uzerinden söylediniz benim de çocuğum yok ama işin içindeyim dedim . Ya niye size hamle yapayım ne gibi bir amacım olabilir. Konu sahibine zaten yeterince yardımcı oldum merak etmeyin

neden dusunuyorsunuz bunu? akademik olarak mi? sosyal olarak mi? kapsamli bir rehberlik ve psikolojik bir degerlendirme yapildi mi?

tekrar edecekse bile baska okula gitmesi daha mantikli olur bence. ya da besinci sinifi bitirsin, bir sene kurslarla destekleyivi egitim verip ortaokula baslatin.

aynen öyle sizin çocuğunuz gibi çocuklara fazla not veriliyor sınavlarda puan ekleniyor.fakat sorunu olmayan çocuklara da fazla not veriliyor emin olun.benim çocuğum çok kötü diye düşünmeyin o yüzden.yazmayı sevmiyorsa netten tonguç akademi var ordan izlesin konuları.çok eğlenceli bir anlatımı var çizgi film gibi sevecektir.biz ortaokulda bile ordan çalışıyoruz.bir de dr osman abalının dikkat geliştirme seti var.kitapçıkları yaşa göre ve tahtadan lego gibi parçaları var.kitap okusun her gün yarım saat.siz de beraber okuyun kendinize kitap alıp örnek alsın.lego yapsın boş zamanlarında.

İmkanınız varsa eğer bizim bulundugumuz çevrede mesela özel etüt merkezleri var..Çocuklar ödevlerini falan burda yapıyorlar...Gönderen kişiler çok memnun..Okulda tekrar yerine dışardan destek sağlayarak hem akdemik olarak ilerlemesinin durmaması sene kaybetmeden hemde destek ve yardımcı olarak ilerletilemez mi? Yani şahsen ben önce dısardan takvıyelere baslar,evde kendım aynı sekılde elımden geldıgınce destek sağlar ki sizde yapıyorsunuzdur tabı ki bu sekılde akranlarını yakalamasını sağlamaya calısırım...Yani şimdiki eğitim nasıldır bilmiyorum ama ilkokul ve ortaokulda da okul hayatı bana %40 etkı saglamıstır şahsen...Onun dısında dershaneler vardı zamanımızda ailem genelde gönderdi ve hem okulda basarı sağladım hemde gercekten öğrenmıs oldum..Yerı geldı anlamadıgım konular ıcın ozel ders aldım..Rahatca sorabıldım yanı bana dıs takvıye cok iyi gelmıstı..Şimdi kendı cocugum ıcınde ılerleme kaydetsın ya da kaydetmesın takvıye ıllakı dusunuyorum...Şahsi fikrim sınıf tekrarını hele 4.sınıf dıyorsunuz onaylamıyorum..Psıkolojık olarak kendını kotu hıssedebılır..Herkes mukemmel olmak zorunda degıl...Ama herkes psıkolojık olarak mutlu olmalı bu hayatta...En önemlisi o...Ve çocugunuzun böyle bır durumda üzülebileceğini düşünüyorum o yüzden baska alternatıf dusunulmesı şahsi fikrimdir..

Özel ders aldı, özel eğitime gidiyor şimdi.
1. Sınıfta geç vermek istedik ayından dolayı vermek zorunda kaldık. Sonra da pandemi, uzaktan eğitim derken bu sene sorun iyice anlaşıldı.
Pandemi ve okulların kapanması etkiledi epey çocukları,belkide şanssızlığınız bu oldu.
Benim kızımda 4.sınıfta bu sene matematikte epey zorlanıyor. Sınavlar başladı şu an görebiliyorum eksik olduğunu.
Yerinizde olsam özel okul düşünürdüm ortaokulda. Kızım özelde ama okulunu değiştireceğim bende. Görüştüğüm bir okulda(bursluluk sınavına girmişti) koç öğretmen sistemi vardı,eksikleri tamamlayacak,etütleri ona göre programlayacak şekilde bir sistemleri var,epey kafama yattı açıkçası. Toparlanacağını düşünüyorum. Diğer tarafı rehberlik ile yönetebilirsiniz belki süreç olarak.
Sınıf tekrarı normalde olağan birşey olsa ilkokulda belki sorun olmazdı ama yok,tek olacak sizin çocuğunuz sınıf tekrarı yapan. Bunuda değerlendirin zira çocuklar maalesef acımasiz olabiliyor. Belki çocuğu dahada geriye atacak bu durum,sınıf icerisinde sorun yaşarsa.
Hakkınızda hayırlısı olur dilerim.

Eskiden sınıfta kalmak çok olağan bir durumdu. Şu an çok nadir bir durum olduğu için çocuğun akranı tarafından yaftalanması daha yıkıcı olur.. Ya bırakmayacaksınız ya ona uygun eğitimi verecek başka bir okula vereceksiniz.. Her çocuğun bireysel farklılığı var, bu yüzden kalabalık sınıflardan biraz uzak tutmak gerekiyor bu öğrencileri..

Nedir tam olarak sorunu okuma yazmada mı anlamada mı? onun için mi istiyorsunuz onu merak ettim. Sınıf tekrarı yerine özel ders tarzında ekstra derste alabilir tabi imkanınız varsa. Ama veli imzasıyla oluyor diye biliyorum.

İnanın geceleri uyumuyorum, hele şimdi sınavlar başladı, 2 gündür sıfır uyku. Okula ara vermeyiz ama sosyal faaliyetleri artırabiliriz ama dediğim gibi derslerden vaktimiz kalmiyor pek. Piyano, özel eğitim ve ingilizce kursu baya zamanımızı alıyor m

Hepsi birden,evet farklı okula gidecek.

Oyle olmus degil mi :)
Acaba bizdeki sistem mi yanlisti,zamaninda olmasi gereken bu muydu bilemiyorum da simdilerde dedigin gibi :)
Eskiden o saci kesmek icin makasla mudur beklerdi giris kapisinda
Ben de sizin döneme sonundan kıyısından yetişenlerdenim. Ne yalan söyleyeyim, özlüyorum o günleri. Okul, öğretmen, eğitim artık öğrencinin ve velinin elinde, kalite yerlerde ne yazık ki.

B Bihterinpekisi okulunuza dilekçe verin ..onlar milli eğitimden görüş alırlar.Pandemide özel gereksinimli çocuklar için bir kereye mahsus hak verildi (e okul sisteminde de özel gereksinimli olarak geçen) Bunun dışında geçmişte 4.sınıfta çocuğunda dikkat eksikliği yaşadığı için (sağlık kurulu raporu yoktu ..özel doktor takipindeydi) sizin talebinizle gelen velinin yazılı başvurusu sonucu ben rehber öğretmen olarak rehberlik araştırma merkezinden ve ilçe milli eğitimden görüş istemiştim.Çocuk müfredatı yapabiliyordu hatta notları da yüksekti ama çok çaba harcıyorlar dı ..gelen görüş sınıfta kalmasının çocuğun yararına olmayacağı yönündeydi ben de bu yönde veliye yazılı cevap vermiştim.

Anladım, teşekkürler, önce rehber öğretmen ve öğretmenle konuşacağız, dilekçe vereceğiz. Bu çocuk her şartta okul değiştirip özel okula gidecek, 4 veya 5, gidişata göre bakacağız. Çocuğum için hayırlısı olsun.

Artik sinifta kalmak da yok galiba..
Veli isterse ogrencinin dersleri kotu olsa bile geciyor seklinde duymustum.
Gerci bunun da bir siniri vardir.Yoksa cok tuhaf olur kendi icerisinde.
Belki de ben yanlis anladim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…