İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

ilerde rapor emniyet, askeriye gibi kurumlarda sıkıntı olur mu diye endişelerim oldu. İşe alımlarda falan. Korktum açıkçası o yüzden rapora sıcak bakmamıştım. Dr a tekrar soracağım.
Sizi çok iyi anlıyorum ama gerekli önlemler alınmazsa şu anda o mesleklere belki hiç yaklasamayacak. Raporlarlarin ilerde karşısına çıkma olayı biraz karmaşık takip eden sistem yok . Bir de gelişme kayddettiginde Ramdan rapor kaldırma dilekçesi alınır ve bu şekilde e okul sisteminden kalkar

Çok teşekkürler, aradığım ve yargılamadan cevabı verdiğiniz için.
Özel eğitime gidiyor, raporu yok, kendi butcemizle gönderiyoruz, Dr dikkat eksikliği tanısı koydu, ilaç kullanıyor, rapor vermedi, bende rapor üstünde durmadım açıkçası, okulda bahsettiğiniz dersi biliyorum, çok faydali olduğunu düşünmüyorum o derslerin.
Yani destek oda aslında akademik anlamda fayda sağlayabiliyor, destek odada çalışan öğretmene bağlı bir şey. Bire bir özel ders gibi düşünün bu durumu. Tıbbı raporu da varsa ve süresi dolmadıysa ramdan rapor alıp (ya da okuldan RAMa yönlendirme talep edip) eğitsel tanıyı alabilirsiniz. Sosyal uyumda problemleri varsa sınıf tekrarı yerine sosyal uyumu pekiştirmeniz daha faydalı olacaktır. Grup resim kursu, oyun grubu, dans kursu, jimnastik kursu vs vs. Sevdiği, ilgi duyduğu bir alan bulmanız önemli. Devlet şehir kütüphanelerinde masal saatleri oluyor, oraya katılımını sağlayabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar ekrandan uzak tutun. İleride rapor kaldırabiliyor bu da memuriyete engel bir durum değil, ayrıca özel çocuklara memuriyette, üniversiteye giriş sınavlarında öncelik ve ayrıcalık tanınıyor. Geleceği ile ilgili endişeniz anlaşılabilir ama şu an için çözüm odaklı yaklaşın inanın daha faydalı.

Kız kardeşimin sınıfında böyle bir çocuk var. O da 4.sınıf. Okul değiştirerek sınıf tekrarı yaptırdılar. Gelen çocuk ablamın okulunda idi öncesinde o yüzden biliyoruz biz de sınıf tekrarı yaptığını.
Online derslerde ben de odadaydım. Çocuğa söz gelince asla yaşıtlarıyla bir değil bunu uzaktan bile farkediyorum. Ancak sınıfta kalması onun için bir artıya dönüşmedi maalesef. Çünkü öğretmen hanım despot. Belki çocuk da gerilemeye bile sebep olmuş olabilir.

Bir de bireysel dersler yerine grup dersleri, spor faaliyetleri, izcilik çalışmaları, sanat çalışmaları gibi şeylere yönlendirebilirsiniz.
Özellikle haftalık ünite çalışması yapan(bu çok çok önemli) bir izcilik kulubü gerçekten algıları için, özgüveni, sorumluluk duygusu için çok faydalı olacaktır.

Gerçekten çok teşekkür ederim. En iyi seçenek farklı bir okulda sınıf tekrarı gibi değil mi?
Uzaktan yorum yapmam çok sağlıklı olmasa da seçenek çok az. Sadece çocuğunuzla konuşun bu durumu o tamam derse. Yeni okulunda insanların bilmesi şart değil . Devamsızlıktan kalmakta normal

Sınıf tekrarı değil de okul öncesi erteleme biliyorum. Arkadaşımın kızı prematüre doğmuştu fiziksel olarak çok ufak tefekti ve okul öncesini bir sene ertelediler. İsviçre'den bildiriyorum, burada sınıfta kalma var. Çocuk derslerinde başarılı değilse kimsenin gözünün yaşına bakmayıp sınıf tekrarı yaptırıyorlar.

Sınıf tekrarı değil de okul öncesi erteleme biliyorum. Arkadaşımın kızı prematüre doğmuştu fiziksel olarak çok ufak tefekti ve okul öncesini bir sene ertelediler. İsviçre'den bildiriyorum, burada sınıfta kalma var. Çocuk derslerinde başarılı değilse kimsenin gözünün yaşına bakmayıp sınıf tekrarı yaptırıyorlar.
Keşke burada da öyle olsa.

Ne yazık ki Türkiye’de sınıfta kalmak artık çok zor daha doğrusu tamamen velinin insiyatifinde. Yani çocuk çok başarısız ise şube öğretmenler kuruluna yollanıyor sene sonunda. Öğretmenler imza atıp sınıf tekrarı istiyor ama Veli onaylamazsa sınıfta kalmıyor. Sadece lisede (2021den beri) sınıfta kalma tekrar güncellendi 3 dersten fazla kalan ders olursa sınıfta kalıyor çocuk. Ortaokulda ve ilkokulda durum Veli onayı ile gerçekleşiyor. Okul öncesinde de uzatma Veli insiyatifinden çok çocuğun gelişimsel raporuna, tıbbı ve eğitsel tanısına bağlı oluyor. Özel çocuklarda okul öncesi eğitim 78 aya kadar uzatılabiliyor ama velinin ‘çocuğum rapor almasın’ korkusunu bir kenara bırakıp tıbbı ve eğitsel rapor alması gerekiyor. Bu rapor kaldırabiliyor sonradan (çocuğun gelişim düzeyi akranları ile eşitlendiğinde) ama çoğu insan bilmiyor ne yazık ki.

Eğitimin içine edilmeden önce öyleydi zaten. Düzenli sistemli çalışan, ödevlerini yapan öğrenciyle tembel hiç bir şeyi umursamayan öğrenci eşit sayılıyor artık.
Evet, kızım başarıli bir öğrenci değil ama teşekkür alıyor, ee bu diğer çocuklara haksızlık değil mi? Onlardaki çalışma hevesini kırmaz mi bu durum?

Bu dediğiniz mantıklı geldi. Eşimle konuştum şimdi, tekrar olursa özel bir okula vermeyi, oda olur dedi.

Çocuğunuz hem yeni bir ortama alışmaya çalışacak hem de daha önce gördüğü dersleri yeniden görecek. Bu durumda dersi dinleme motivasyonunu nereden bulacak ?

2 senedir sürekli bir yüz yüze eğitim ve okula gitme durumundan yoksun oldukları için pek cok çocuk aynı durumda değil mi ?

Çocuğunuzun dersleri de iyiymiş. Sınıf tekrarı yaptırarak , onu cezalandırmış olacaksınız. Uzun vadede yarardan çok zarara sebep olmayacak mı , bu durum ?

Ne yazık ki Türkiye’de sınıfta kalmak artık çok zor daha doğrusu tamamen velinin insiyatifinde. Yani çocuk çok başarısız ise şube öğretmenler kuruluna yollanıyor sene sonunda. Öğretmenler imza atıp sınıf tekrarı istiyor ama Veli onaylamazsa sınıfta kalmıyor. Sadece lisede (2021den beri) sınıfta kalma tekrar güncellendi 3 dersten fazla kalan ders olursa sınıfta kalıyor çocuk. Ortaokulda ve ilkokulda durum Veli onayı ile gerçekleşiyor. Okul öncesinde de uzatma Veli insiyatifinden çok çocuğun gelişimsel raporuna, tıbbı ve eğitsel tanısına bağlı oluyor. Özel çocuklarda okul öncesi eğitim 78 aya kadar uzatılabiliyor ama velinin ‘çocuğum rapor almasın’ korkusunu bir kenara bırakıp tıbbı ve eğitsel rapor alması gerekiyor. Bu rapor kaldırabiliyor sonradan (çocuğun gelişim düzeyi akranları ile eşitlendiğinde) ama çoğu insan bilmiyor ne yazık ki.
76 aylıktı mecbur baslattik

Biz ortaokulda Veli isteği ve ŞÖK kararıyla öğrenci bıraktık . Veli özel okula aldı götürdü çocuğu . Ortalaması bizim okulda çok düşüktü . Mucizevi bir şekilde gittiği okulda 90 oldu . LGS’de başarı sağlayamadı . Tekrardan özele devam etti .

Çocuğunuz hem yeni bir ortama alışmaya çalışacak hem de daha önce gördüğü dersleri yeniden görecek. Bu durumda dersi dinleme motivasyonunu nereden bulacak ?

2 senedir sürekli bir yüz yüze eğitim ve okula gitme durumundan yoksun oldukları için pek cok çocuk aynı durumda değil mi ?

Çocuğunuzun dersleri de iyiymiş. Sınıf tekrarı yaptırarak , onu cezalandırmış olacaksınız. Uzun vadede yarardan çok zarara sebep olmayacak mı , bu durum ?
Yorumunuz da haklısınız ama standart bir çocuğa göre haklısınız.

Muhakkak özel ders aldırın . Ben sınıf tekrarına sıcak bakarım . Ama konu eksiği mevzusu asla tolere edilemez .

Canım ya üzüldüm şu duruma yaşıtları konusunda zorbalığa uğrayabilir en mantıklısı başka okula nakil alınması böylelikle diğer çocuklar sınıf tekrarı yapacağını bilmezler ama çocuğunuz için bu durum nasıl bir etki yaratır bilinmez. Çok küçükmüş doğduğu zaman maşallah. Umarım hayatı boyunca hep mutlu olur kimse onu üzmez

X