İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokulda sınıf tekrarı.

Dersleri iyi olan çocuğu sınıf tekrarı yaptırmak yerine pskolojk destek alidirsaniz.onun bilinci uyanık olmayabilir ama okulda mutlaka rehber öğretmeni ya da danışan vardır . onlara sorun danışın.evet ortaokul zor 5. Sınıf dersleri özellikle çok ağır ama bunu yaşamamak için sınıf tekrarı saçma geldi bana.bir sene SONRA ne değişecek geçen zamsn sadece aleyhinize işleyecek
Alıyoruz destek. Dersleri iyi değil, sınavdan önce çalışıyoruz, öğretmen de kanaat notu kullanıyor bir şekilde halloluyor. Mesele duygusal olarak hazır olmaması. Yaşından çok geri.

4. Sınıfta sınıf tekrarı yapılmıyor ancak uğraşıp yapanlar var.

Okul değiştirme şansınız var mı? Başka okulda 4. Sınıftan tekrar başlasa daha az problem yaşar bence.
Devam ettiği okulda bunu yaşaması fazla yıkıcı.
Bu dediğiniz mantıklı geldi. Eşimle konuştum şimdi, tekrar olursa özel bir okula vermeyi, oda olur dedi.

Duygusal olarak da ortaokula hazır değil diyorsunuz peki yaşıtlarının onu sınıfta kalmış olarak etiketlemesini kaldırabilecek mi? 😕 Şu an bilincinde olmayabilir fakat sınıfındaki diğer çocuklar tarafından henüz 4’te sınıfta kalması alay konusu edilebilir.

Alıyoruz destek. Dersleri iyi değil, sınavdan önce çalışıyoruz, öğretmen de kanaat notu kullanıyor bir şekilde halloluyor. Mesele duygusal olarak hazır olmaması. Yaşından çok geri.
Bu yaşından geri olması peki 4. Şinifta mi ortayaçıktı ? Pandemi nedeniyle çoğu çocu
Yaşından geri olması sadece dersler olarak mi ? Benim 5. Sınıf öğrencim.vardi.2. sınıf seviyesindeydi . yavaş yavaş özel derslerle topladik çocuğu.cocuk yapamayacağına ve yetersiz olduğuna o kadar inandırılmis ki ama ben yapamam,çok kötüyüm bu konuda deyip duruyordu.suan bayağı ilerleme kattetik.ozel ders aldırma şansınız var mı ?

Çocuğunuz okula erken mi başladı? Öğretmenim, ilk kez böyle bir şey duyuyorum. Çocuk bir şekilde derslerini halledebiliyor, teşhisi koyulmuş herhangi bir sorunu var mı, özel öğrenme güçlüğü vs? Böyle bir tanısı yoksa sırf duygusal olarak hazır değil diyerek sınıf tekrarı yaptırılır mı? Psikolojik destek alıyormuşsunuz , danışmanın önerisi mi bu? Bir şekilde bu sene idare ettiniz diyelim bu bir çözüm değil ki bu çocuk eninde sonunda ortaokula da liseye de başlayacak, akranlarından geride diyerek böyle bir uygulamaya gidilmesini anlayamadım gerçekten.
Ha diyorsanız ki tanı almış rahatsızlıklarımız var doktor böyle öneriyor, ona diyecek bir şeyim yok.

Bu yaşından geri olması peki 4. Şinifta mi ortayaçıktı ? Pandemi nedeniyle çoğu çocu

Yaşından geri olması sadece dersler olarak mi ? Benim 5. Sınıf öğrencim.vardi.2. sınıf seviyesindeydi . yavaş yavaş özel derslerle topladik çocuğu.cocuk yapamayacağına ve yetersiz olduğuna o kadar inandırılmis ki ama ben yapamam,çok kötüyüm bu konuda deyip duruyordu.suan bayağı ilerleme kattetik.ozel ders aldırma şansınız var mı ?
Özel ders aldı, özel eğitime gidiyor şimdi.
1. Sınıfta geç vermek istedik ayından dolayı vermek zorunda kaldık. Sonra da pandemi, uzaktan eğitim derken bu sene sorun iyice anlaşıldı.

Özel ders aldı, özel eğitime gidiyor şimdi.
1. Sınıfta geç vermek istedik ayından dolayı vermek zorunda kaldık. Sonra da pandemi, uzaktan eğitim derken bu sene sorun iyice anlaşıldı.
Okula hazır olmadan başladığı için cocuk toparlayamamis.pandemi zaten 2 yıllarını aldı .online derslerin çoğu cocuga hiçbir katkısı olmamış.toplama- çıkarma yapamayan çocuk bölme ve çarpmaya geçince afalliyor.konular üst üste birikince işin içinden cikilmiyor .

Bu dediğiniz mantıklı geldi. Eşimle konuştum şimdi, tekrar olursa özel bir okula vermeyi, oda olur dedi.
Acaba okul değişikliği yapsanız daha mı iyi ?
Akademik olarak başarsız degilmiş anladıgım kadarı ile.
Duyusal olarak nasıl bir problemi var bilmiyorum ama yaz programında egitici bir sürü telafi programları var.
Tüm yaz çocugunuzu bu aktivetelerle destekleyip, spora da ilgisini artırırsanız bence çok ciddi ilerlemeler kaydedersiniz.

Benim çocuğum huzur bozan bir çocuk değil, sadece hem fiziksel hem duygusal olarak biraz daha büyümesi gerek. Yoksa huzursuzluk, kavga, dövüş nedir bilmez 😢
Kac haftalik dogdu ? Premature demissiniz.Yani bilemedim.Su anda ilkokulda gorev yapiyorum bu sebeplerle biraktigimiz ya da tekrar yapsa iyi olur dedigimiz ogrencimiz yok.Bu tekrari 1.ya da max. 2.sinif icin onerilir.4.sinif biraz gec degil mi?

Duyusal olarak nasıl bir problemi var bilmiyorum ama yaz programında egitici bir sürü telafi programları var.
Tüm yaz çocugunuzu bu aktivetelerle destekleyip, spora da ilgisini artırırsanız bence çok ciddi ilerlemeler kaydedersiniz.
Şöyle söyleyeyim, 4 işlemi yapıyor ama 2 kalemim var 3 tane daha aldım kaç kalemim olur dersem toplama mi, çıkarma mi çarpma mi, bölme mi yapacağına karar veremiyor 😔

Evet, özele gonderecegiz, okulu değişecek. Piyano ve cimnastige gidiyor.

X