İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokul öğretmenlerine ve öğrenci annelerine sorularım var.

bende bıraz once sınıftan haber aldımda
ege defterını cıkarmıyormus bıle utanıyormus sanırım
neden nıye nıcın bılmıyorum
sınıf annesı ve bır baska velı bugun ogretmene yardımcıolmuslar bazı formları toplamak ıcın o sırada denk gelmıs arkadas ben arayıp sordum ege nasıl dıye odevlerıne ımza atmıyormus ogretmen dıye bana oyle soyledı
kıyamam yavrum yapamadıgını dusunuyor belkıde bızım sucumuz boyle dusunmesı

Selam herkese.dun bizim anaokulunda toplanti vardi.ve ben kesinlikle karar verdim kizimi okula yollamiycam seneye.kizim 69 aylik olucak.1 sene daha anaokulunda kalmasini ogretmenleride daha uygun gördü.ordaki velilerde aynisini soyledi.umarim doğru karar vermisizdir.7 yasina 3 ay kala gitmesi daha dogrudur umarim

Dün 1, bugün 2.
Bir binayı yapmak ne kadar zor ama yıkmak ne kadar kolaysa duygularımız da aynı şekilde. Özgüveni oluşturmak zor ama yıkmak bir o kadar kolaydır. Dünkü kararlı tutumunu ve sakinliğini korumalısın ki güvenini kazansın. Öğretmeni ile de mutlaka görüş, defterini çıkarmadığında tutumu ne olmuş, ne düşünüyor, ne yapmayı planlıyor mesela?

CuteMom , Koalina ...Kızlar bugün canımı sıkan bir durumla karşılaştım. Aslında konu açsam mı bilemedim. Oglumun sınıfında çok sıkıntılı bir ögrenci var..kız...algılaması herşeyi problemli...aşırı davranışları olan bir ögrenci...ögretmenide oldukça yoruyor anladıgım kadarıyla...ögretmenden duymadım onunla ilgili birşey lakin oglumdan duyuyorum...yalan söylemez...bu ögrencinin kollarında 4,5 yerinde sigara yanıgı var...mor mor yuvarlak yuvarlak...iyileşmeye başlamış yaralar...

ögretmene söylesem tepki alırmıyım bilemedim....anlayışlı alakadar bir kadın da kendisi.

cocuga çaktırmadan yalnızken sordum koluna ne oldu canım dedim, eliyle kolunu kapadı ve hiçbirşey demedi...birşeyler gizliyor gibiydi...abartıyormuyum sizce? konu cocuklar olunca vurdumduymaz olamıyorum. napayım?

ögretmene çıtlatayım mı?

İçinde sıkıntı yapaxağına sor öğretmene.belli ki sorunlu bir ailenin sorunlu çocuğu.

Bence mutlaka söylemelisin, öğretmeni fark etmiştir gerçi ama bir ihtimal görmediyse konunun üzerine eğilir en azından. Yazık çocukcağıza umarım şiddet görmüyordur

Bence mutlaka söylemelisin, öğretmeni fark etmiştir gerçi ama bir ihtimal görmediyse konunun üzerine eğilir en azından. Yazık çocukcağıza umarım şiddet görmüyordur

Peki bu durumu dogru oldugunu kabul edersek ögretmenin veliye yaptırı mı olur mu? iş nereye kadar gider...başınıza buna benzer bir durum geldi mi?

Peki bu durumu dogru oldugunu kabul edersek ögretmenin veliye yaptırı mı olur mu? iş nereye kadar gider...başınıza buna benzer bir durum geldi mi?
Uğraşmak isterse sosyal hizmetlerle görüşebilir. Benim böyle bir durum gelmedi ama annesi terketmiş babası da şizofren olan bir öğrencim vardı. Baba sonradan tamamen hastaneye kaldırıldı. Babaannesi ve dedesi çok yaşlı-kendilerine bakamıyorlardı, çocuk ortada kaldı, bana gelmek istedi derken sosyal hizmetlerle görüşerek almalarını sağlamak zorunda kaldık. Babaanne ve dedenin onayı vardı gerçi onaylamasalar da o durumda alınırdı.

Dünkü yanlış bilgilendirmeymiş,
defteri cıkarmayan Ege değilmiş. Ege ödevlerini göstermiş imza almış defterlerine.

dün akşam büyük C küçük c vardı defter ödevimiz. çok basit yaptık.
sticker almıştım gündüzden 2 tane yapıştırdım ödevin başına bak bunlar anneyle cocuk evlerine gitmeleri gerekiyor.bunlarda direksyon bunlarda yol, buralarda bataklık hadi onları ceza yemeden eve götürelim dedim. acayip motive oldu bariz hatalarını sildirdim polis geliyor polis geliyor diye çok heycanlandı. dün akşamı aglamadan bitirdik çok şükür

öğretmene söyleyebilirsin canım
yazık kıyamam sigara izi olduguna eminmisiniz peki

ah canım kıyamam yarabbim
cocuk sımdı nasıl acba sızde degıl galıba dımı artık

ah canım kıyamam yarabbim
cocuk sımdı nasıl acba sızde degıl galıba dımı artık
Şu an o şehirden ayrıldığım için bilmiyorum ama sonraki 2 sene boyunca ara ara ziyaret ettim, kendisi de geldi. Gayet mutlu görünüyordu ama içindekileri kim bilir. Anne kaçmış gitmiş, baba hasta. Yaşarken yok ailesi. İsmi de Cennet idi, dünyada cehennemi yaşadı yazık.

canım kıyamam annesıde keske bırakmasaydı annesı olsaydı belkı hersey cok farklı olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…