• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Ay bi gozum doldu bi gozum doldu inanir misin aglamamak icin zor tutuyorum kendimi, :KK61::KK61:
Bi laf ogrenmissin disi raptorlar da disi raptorlar. Sensin o raptor. Etobur. Kapkacci avci. Milletin olumune sevinen! Pastirma diyen sen raptorsun. Akbabasin hatta.
Les yiyici seni...
Anlamını yeni öğrendiğimiz kelimeleri cümle içinde kullandığımız okul çağlarım geldi aklıma bilgece.:KK49:

Trengarindan elinde yiyiecekle eve donerken havaya ucmus bir ebeyevn ile , her tur hastaligi olumu goze alarak bir olum kultunun aktivitesinde kazaya ugruyan ebevyn arasinda NIYET farki var .

Birincisi trengarindan cikarkan asla olmeye gittigini dusunmuyor, ikincisi dusunuyor hatta istiyor, ona gore bir seref mertebesi oldugu icin yolda olmeyi bir onur sayiyor.

Aradaki Mariana ucurumu kadar buyuk farki gormemek icin yetenek gerekiyor sanirim.

Bile bile olume gitmek isteyenin gozumde bir intihar bombacisindan farki yok, zaten ayni zihniyettendir bana gore.
Ben trengarindan evine donemeyen insanin tarafindayim. Yasamak isteyen. Herkesin hayatina mudahele etmeyen. Karsidakine kendini inandiklari sacmaliklari empoze etmeyen. Cirtlak cirtlak SAYGI SAYGI diye cinnet gecirip hiyeraraside kendine mertebe edinme endiseiyle terbiyesizligin ukalaligin kibirliligin alasini yapan. Bu olum kultu uyeleri olumlerini bir an once gerceklestirsinler de bu dunya yasamayi sevenlere kalsin. Surdurebilirligi sifir deger yargilariyla asla saygi gormeyecekler. Sadece agzi kopurmus sags sola kosusan disi raptorlar gibi cigirisip duracaklar.

Saygi budalasi mertebe edinme takintili manevi duygu istismarcilarina gecit yok.
pardon, saniyede kaç kere hakaret edebiliyorsun?
"Saygi budalasi mertebe edinme takintili manevi duygu istismarcisi" ben miyim? gerçi aradaki "Mariana uçurumu kadar büyük farkı göremeyen yetenekli" de olabilirim, emin olamadım şimdi.
sen bu kasabada yenisin dostum. elindeki hakareti yavaşça yere bırak. ben Agnostiğim, bunu da bu forumda asla saklamadım, dolayısıyla şu forumda yazan herhangi bir müslümanın beni alkışlamasını zaten beklemiyorum. okulda sosyalist arkadaşım ülkücülerden dayak yerken de karşı çıktım, başörtülü sınıf arkadaşımı Kemalist Hoca AKP'nin iktidarına gıcık olduğu için sınıftan atarken de hem de yaz okulunda 90 vizemi yakıp, arkadaşımla bir sınıftan çıktım dersi alttan aldım.
o müslümanın beni "kafir" olarak görmesi de eline geçse belki beni taşlayacak olması da benim umurumda değil, ben insanların birbirini taşlamadığı bir dünya istiyorum ve bu sebeple de elimden geleni yaparım, benden sonraki nesile, ben gelimden geleni yaptım diyebilmek için.
"ikincisi dusunuyor hatta istiyor, ona gore bir seref mertebesi oldugu icin yolda olmeyi bir onur sayiyor." o zaman intihar edenlere de tıbbi yardım verilmesin? ne de olsa ölmeyi istedi?
arada ne fark var, ister "şehit" olma gayesiyle bunu istesin, ister "hımmmmffff bu dünya çok moktan" dedi ve ölmek istedi, var mı arada bir fark? yok.
ya da mesela şehit olan bir Albay'a üzülmeyeyim mi? ne de olsa ölüm o "işin" fıtratında var?
söylesene bir sonraki adımımız ne? mesela bizi, inançsızları ya da daha az inançlıları eline satır alıp öldürmeye çalışan adamları sokak ortasında öldürmek mi?
o zaman ne farkımız olacak IŞİD'den ya da Sivas Katliamı'ndan.
evet, dini kendi içinde yaşamayı beceremeyip küresel şeriat isteyen insanlardan ben de hoşlanmıyorum, böyle insanların var olması istemiyorum, ama ölmelerini de istemiyorum, içlerinden bazıları ellerine geçirse beni öldürecek olsalar bile.
benim temel isteğim, insanların bu fikirlerin yanlışlığını, empatiyle, eğitimle görmeleri. yoksa bir savaş başlatacaksak sayıca çok olan diğerini öldürür.
birbirimizi mi öldüreceğiz?
sırada ne var? çocuklarımızı öldürmek mi?
ne yapacağım ben mesela? annesi babası IŞİD'i destekliyor diye, geleceğin IŞİD'çisi olmasın diye o çocuğu mu öldüreyim? yoksa o çocuğun yaşam hakkına SAYGI duyup onun iyi, doğru, vicdanlı bir insan olması için bireysel olarak elimden geleni mi yapayım?
Siyasal İslama karşı olduğumu şurada bilmeyen yoktur herhalde. ama sen orada ölen insanların kim olduğunu, nasıl bir yaşamı olduğunu biliyor musun?
hayır, bildiğin tek şey o insanların Müslüman oldukları. muhtemelen Müslüman bir ülkede doğdular, anneleri babaları Müslümandı. belki de Hristiyan bir ülkede doğsalardı Müslüman olmayacaklardı.
belki senin dediğin gibi " Cirtlak cirtlak SAYGI SAYGI diye cinnet gecirip hiyeraraside kendine mertebe edinme endiseiyle terbiyesizligin ukalaligin kibirliligin alasini yapan" insanlardı ya da kimseye zararı olmayan ölmelerinin tek sebebi Müslüman olmaları olan insanlardı.
ama artık ölüler.
kim oldukları artık önemli mi?
eğer birbirimizin ölüsüne bile saygı duyamıyorsak bence insan ırkı olarak tıpkı "agzi kopurmus sags sola kosusan disi raptorlar gibi" bizim de neslimiz tükenmeli, çünkü Dünya'ya daha fazla eziyet etmeye hakkımız yok.

emin olamadım şimdi.

emin olamadiginiz seye neden uzun uzun yaziyorsunuz? Size degildi elbette.
Neden ustunuze alindiniz anlamadim.

Ay bi gozum doldu bi gozum doldu inanir misin aglamamak icin zor tutuyorum kendimi, :KK61::KK61:
Bi laf ogrenmissin disi raptorlar da disi raptorlar. Sensin o raptor. Etobur. Kapkacci avci. Milletin olumune sevinen! Pastirma diyen sen raptorsun. Akbabasin hatta.
Les yiyici seni...

Ne olmuş burda bilgecemi sinirlendirmisler. Boylelerinin yorumlarini okumadan gec canım. Canini sıktığına değmez.

Arapca tabii ki digger 2 dilden daha az onemli. Ne neye gore iddia etmesi Allah askina? Bunu bilmeyen mi var...
Ayrica Arapca ilkokul 2'de secmeli dersse bu kadar millet neye yorum yapiyor? Arapca degil, isterse Tagalog olsun, secmeli olsa sorun olmazdi.

"Erdoğan “İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğretilecek” demişti. Seçime 9 gün kala gündeme “İlkokulda Arapça” sokuldu. 7-8 yaşındaki çocuklar gelecek yıl Arapça dersi de alacak."

Siz bundan ne anliyorsunuz? Isteseler de istemeseler de ogretilen sey dayatmadir. O Osmanlica icin soylenmis, simdi de Arapca'ya karar vermisler.
Dogru duzgun bir yabanci dil egitimi verdigini bilen insan zaten "isteseler e istemeseler de" diye bir sey belirtme geregi duymaz. Adam biliyor bu dilleri mufredata sokma sebebinin cocuklara avantaj saglamak olmadigini. Sebebi belli. Siz ne saniyorsaniz artik...

Her şeyi ben biliyorum havasında konuşmanız söylediğiniz şeyleri daha az dikkate almamı sağlıyor şahsen...
Önemlilik göreceli bi kavramdır.. Bana göre daha az önemli değil sebeplerini de açıkladım ama siz iddia ettiğiniz şeyin sebeplerini dahi açıklayamıyorsunuz. Anca ona buna saldırarak savunabiliyorsunuz kendinizi

Hey Herkes

Sayginiz batsin yerin dibine, Ne bitmez tukenmez saygi merakiniz varmis!
Yok uluorta saygi talebine saygi, yok bende. Hic yok. ugrasmayin...
Benim agzimdan konusmamanizi temenni ederim. Benim yerime konusma, karar verme, benden birsey beklemeye asla hakkiniz yok. Ben farkli bir vatandasim. Farkliligi kabul etmeseniz de farkli dusunenler olacagi gerceginden kacamazsininz.
Dini konulari tartismak yasakmis bak kac kere soyledi admin. Konuyu oraya suruklemeyin artik. Forum kurallarina uyalim, herkesin saygi beklentisi kendine.

Son düzenleme:
marilyn monroe marilyn monroe kuruluş yükseliş ve çöküş dönemlerinde farklı farklı durumlar.
matbaaya geç geçiş yapılmasının nedeni, yazarlık (kitap yazımı ile geçinen esnafın durumunu zorlaştırmadan aşamalı geçiş) sınıfını mağdur etmemek olarak geçiyor.
günümüzde bazı kanunların uygulanması için vatandaşa, işverene mühlet tanınması, gerekirse tehir edilmesi gibi.

kuruluş ve çöküş dönemlerinde sistematik bir devlet yönetimi henüz söz konusu olamayacağına göre okur yazarlık çok düşük seviyede olabilir. ancak devletin artık olgunlaştığı dönemde her şeyin kurallara bağlandığı, yazılı emirler dönemine geçildiğini düşününce, camilerin hem medrese, hem istişare mekanı olarak işlev gördüğünü, imamların aynı zamanda o bölgenin yöneticisi, akil ekibinden olduğunu düşününce, bir de üstüne sübyan mektebinin bazı dönemler zorunlu olduğu, halkın en azından derdini ifade edecek, okuyacak kadar okur yazarlık düzeyine sahip olduğu sonucu çıkarılabilir.

bugün camiler yalnızca cuma namazı ve Kuran öğretimi için kullanılsa da geçmişte bir nevi okul olduğuna göre sadece Kuran öğretiliyordu diyemeyiz, islami özellikle günlük hayatta lazım olacak ilm-i hal dediğimiz derslerin verildiği belirtiliyor.

hattatlık güzel yazı sanatı. halk şu anda olduğu gibi kendi el yazısıyla arap harflerini kullanarak Türkçe kelimelerle okur yazarlık sınıfına dahil oluyor.
bilemiyorum herhangi bir ilimizde güzel yazı dersi var mı, bildiğim kadarıyla yok. ama bizler yani ilkokula yolu düşen herkes latin alfabesini kullanarak Türkçe kelimelerle derdini ifade ediyor.
(alıntı yapmayı unutmuşum)
grill bu konudaki sorun ne biliyor musun? %60 gibi bir okur yazarlık oranı ortaya koyan Neo-Osmanlıcı tarihçilerin İstanbul dışında bir istatistik ortaya koyamaması.
matbaa'ya geç geçilmesinin ana nedeni Kur'an'ın matbaa'da basılmasına Ulema sınıfının karşı çıkması ve bunun da halk tarafından desteklenmesi.
her dönemde olduğu gibi (buna Osmanlıyı, Cumhuriyet dönemi de katabiliriz) Ulema sınıfının tepkisini anlayabilirim, ancak matbaanın halk arasında şeytan icadı olarak görülmesi bile cehalet seviyesi hakkında bir bilgi verir, diye düşünüyorum.
Hattatlık bir meslekti, ve bu meslek dalı zedelenmesin diye matbaa'nın girişi saray ve loncalar tarafından çok da desteklenmemiş, Ulema'nın ve halkın da tepkisi eklenince iyice gecikmiş zaten.
ben diyorum ki Osmanlı'da okur yazar oranı düşüktü çünkü ekonomisini tarıma ve hayvancılığa dayandırmış büyük halk kitlesinin böyle bir ihtiyacı yoktu.
Osmanlıda okur yazarlar, Saray'da yaşayanlar (Saray görevlileri dahil) Bürokratlar, Doktorluk, Katiplik, Kadılık gibi meslekleri icra edenler, Ulema, Askerler (onların da bir bölümü) bunun dışında yaptığı yegane iş toprağa patates ekmek olan bir adamın o günün dünyasında zaten okur yazar olma gibi bir zorunluluğu yok ki neden olsun?
sen diyorsun ki tarlaya patates eken bu adam, tarlaya patates ekmek yerine okula gidip okuyup yazıyordu? niçin? ne işine yarayacak bu durum?
bir gerekliliği var mı bu adam için?
yok.
o zaman Şevket Pamuk'tan devam edelim, kendisi Türkiye'nin 200 yıllık İktisadi Tarihi: Büyüme, Kurumlar ve Bölüşüm adlı eserinde şöyle rakamlar veriyor (bu kısmı kendi ders notlarımdan yazıyorum, kitap annemlerin evinde, gidersem ilgili bölümün caps'ini koyarım gerekirse)
1820 yılında %5'den az
1913 yılında % 10'dan az
1950 yılında % 33
1980 yılında % 68
2010 yılında % 94

------------------------------------------

1927 yılan baktığımızda: okur- yazarlık oranı, kadınlarda % 4, erkeklerde % 13 ve genel nüfusa göre % 8.16 idi. kentlerde okur-yazarlık oranı % 30, köylerde % 6 civarındaydı. görüldüğü gibi kent rakamları aldatıcıdır. kentteki %30'luk okur yazar oranını alıp 1927 yılındaki okur yazar oranı %30'dur demem aldatıcı bir bilgidir ki Neo-Osmanlıcı Tarihçilerin yaptığı da tam olarak budur.
şüphesiz ki Osmanlı'nın özellikle son dönemlerinde müthiş bir eğitim atılımı vardı. Osmanlı bizim tarihi mirasımız, niyetim Osmanlı'yı kötülemek değil. Cumhuriyeti kuran kadrolar, Cumhuriyeti kalkındıran kadrolar, Cumhuriyet'in bilgili, eğitimli kurucu kadrosu, milletvekilleri, hekimleri, yasa yapıcıları hep Osmanlı'nın bu çabaları sonucu olmuştur. bunu inkar etmek mümkün değildir zaten.

Her şeyi ben biliyorum havasında konuşmanız söylediğiniz şeyleri daha az dikkate almamı sağlıyor şahsen...
Önemlilik göreceli bi kavramdır.. Bana göre daha az önemli değil sebeplerini de açıkladım ama siz iddia ettiğiniz şeyin sebeplerini dahi açıklayamıyorsunuz. Anca ona buna saldırarak savunabiliyorsunuz kendinizi
Kimsenin kimseye saldırdığı yok. Beni istediğiniz kadar az dikkate alabilirsiniz, farketmiyor benim için. Ben konuya yorumumu yaptım zaten, bir de burada size uzun uzadıya laf anlatmak zorunda değilim. Benim yorumuma katıl mıyor musunuz? Katılmıyorsunuz. Ben de size katılmıyorum. Bitti.

Kimsenin kimseye saldırdığı yok. Beni istediğiniz kadar az dikkate alabilirsiniz, farketmiyor benim için. Ben konuya yorumumu yaptım zaten, bir de burada size uzun uzadıya laf anlatmak zorunda değilim. Benim yorumuma katıl mıyor musunuz? Katılmıyorsunuz. Ben de size katılmıyorum. Bitti.

Laf anlatmak zorunda değilim diye kestirip atınca iddianızı destekleyecek bir fikrinizin olmadığını gizleyemiyorsunuz yalnız.

Offf sevdem hiic bulasma buralara limoncunun seviyesini mumla aratiyor bu gunlerde..

Siz Arapca ogrenip multecilerle ugrasin. Size layik gorulen rolu ne de cabuk benimsemissiniz. daha Merkel'in arkasindan suyunu bile dokmediydik.
Tum dunya Cince ogrenip Pluton'a gider, Mars'ta mineral arar, uc boyutlu yaziciyla nakil icin organ uretir, siz gidersiniz Kabe'ye, kefenlerinizle, vinc altinda pastirma olmak icin.
Bravo, aferin, cok zekice bir hayat bakis acisi.
Arapça öğrenmekle çince öğrenmek arasındaki farkı bu şekilde mi açıklıyorsun,marsta çince mi konuşuluyor ben anlamadım.

Konu ne konuşulanlar ne? Forum sayfası için bile entrika yapıyorsunuz. Bu zekanızı başka şeylere kullanın bence.

39 yaşında ilahiyat okuyorum , birazda arapça öğrenmek için , okuduğum kur'an ayetlerini anlamak için . Keşke bizim zamanımızdada yada çoçuklarım küçükkende bu uygulama olsaydı .
Şeçmeli ders sonuçta isteyen alır .
ingilizcede ,arapçada , çincede öğretilsin ne güzel 1 lisan bir insan ...
.

Dişi raptorlar ne la hahhhhah guldum buna itiraf ediyorum :KK70:

Medim cahillik böyle birşey herhalde,gugulll amcaya devrettim bilgiyi verdi anında bende öğrendim,öğrenmez olaydım :KK70::KK70: keilme dağarcığım genişliyor vallaaha :KK69:
1)Latince kapkaçcı
2) Diğer hayvanları avlayan etobur, yırtıcı kuşlara verilen genel isim.
3)Eskiden yaşamış, ufak; ama çok yırtıcı, güçlü ve hızlı dinozor. (Velociraptor=Hızlı Kapkaçcı)

Daha ne cins tipler görücez bu forumda Allah bilir :KK51:
Allah akıl fikir versin :KK67:

pardon, saniyede kaç kere hakaret edebiliyorsun?
"Saygi budalasi mertebe edinme takintili manevi duygu istismarcisi" ben miyim? gerçi aradaki "Mariana uçurumu kadar büyük farkı göremeyen yetenekli" de olabilirim, emin olamadım şimdi.
sen bu kasabada yenisin dostum. elindeki hakareti yavaşça yere bırak. ben Agnostiğim, bunu da bu forumda asla saklamadım, dolayısıyla şu forumda yazan herhangi bir müslümanın beni alkışlamasını zaten beklemiyorum. okulda sosyalist arkadaşım ülkücülerden dayak yerken de karşı çıktım, başörtülü sınıf arkadaşımı Kemalist Hoca AKP'nin iktidarına gıcık olduğu için sınıftan atarken de hem de yaz okulunda 90 vizemi yakıp, arkadaşımla bir sınıftan çıktım dersi alttan aldım.
o müslümanın beni "kafir" olarak görmesi de eline geçse belki beni taşlayacak olması da benim umurumda değil, ben insanların birbirini taşlamadığı bir dünya istiyorum ve bu sebeple de elimden geleni yaparım, benden sonraki nesile, ben gelimden geleni yaptım diyebilmek için.
"ikincisi dusunuyor hatta istiyor, ona gore bir seref mertebesi oldugu icin yolda olmeyi bir onur sayiyor." o zaman intihar edenlere de tıbbi yardım verilmesin? ne de olsa ölmeyi istedi?
arada ne fark var, ister "şehit" olma gayesiyle bunu istesin, ister "hımmmmffff bu dünya çok moktan" dedi ve ölmek istedi, var mı arada bir fark? yok.
ya da mesela şehit olan bir Albay'a üzülmeyeyim mi? ne de olsa ölüm o "işin" fıtratında var?
söylesene bir sonraki adımımız ne? mesela bizi, inançsızları ya da daha az inançlıları eline satır alıp öldürmeye çalışan adamları sokak ortasında öldürmek mi?
o zaman ne farkımız olacak IŞİD'den ya da Sivas Katliamı'ndan.
evet, dini kendi içinde yaşamayı beceremeyip küresel şeriat isteyen insanlardan ben de hoşlanmıyorum, böyle insanların var olması istemiyorum, ama ölmelerini de istemiyorum, içlerinden bazıları ellerine geçirse beni öldürecek olsalar bile.
benim temel isteğim, insanların bu fikirlerin yanlışlığını, empatiyle, eğitimle görmeleri. yoksa bir savaş başlatacaksak sayıca çok olan diğerini öldürür.
birbirimizi mi öldüreceğiz?
sırada ne var? çocuklarımızı öldürmek mi?
ne yapacağım ben mesela? annesi babası IŞİD'i destekliyor diye, geleceğin IŞİD'çisi olmasın diye o çocuğu mu öldüreyim? yoksa o çocuğun yaşam hakkına SAYGI duyup onun iyi, doğru, vicdanlı bir insan olması için bireysel olarak elimden geleni mi yapayım?
Siyasal İslama karşı olduğumu şurada bilmeyen yoktur herhalde. ama sen orada ölen insanların kim olduğunu, nasıl bir yaşamı olduğunu biliyor musun?
hayır, bildiğin tek şey o insanların Müslüman oldukları. muhtemelen Müslüman bir ülkede doğdular, anneleri babaları Müslümandı. belki de Hristiyan bir ülkede doğsalardı Müslüman olmayacaklardı.
belki senin dediğin gibi " Cirtlak cirtlak SAYGI SAYGI diye cinnet gecirip hiyeraraside kendine mertebe edinme endiseiyle terbiyesizligin ukalaligin kibirliligin alasini yapan" insanlardı ya da kimseye zararı olmayan ölmelerinin tek sebebi Müslüman olmaları olan insanlardı.
ama artık ölüler.
kim oldukları artık önemli mi?
eğer birbirimizin ölüsüne bile saygı duyamıyorsak bence insan ırkı olarak tıpkı "agzi kopurmus sags sola kosusan disi raptorlar gibi" bizim de neslimiz tükenmeli, çünkü Dünya'ya daha fazla eziyet etmeye hakkımız yok.
Tesekkur ederim tum insanliga karsi duyarli oldugunuz icin. Goruslerimiz apayri sizinle ama bende sizin gibi dusunurum her zaman. Mesela, olsunler yasamasinlar demek yerine Allah hidayet versin derim. Cunku benim inancima gore onlarinda cennete girmesini isterim. Ama bu yinemipilav adli kisinin olen muslumanlarin arkasindan pastirma diye bahsetmesini kaldiramadim. Ve gercekten gonulden olmesini istedim birinin (bu histen hoslanmasam da). Cunku bu kadar korkunc dusuncede ki biri bu dunya da yasamayi haketmiyor. Ya da bizler yani hepimiz onunla ayni dunyada yasamayi haketmiyoruz da diyebilirimHoppa

Hey Herkes

Sayginiz batsin yerin dibine, Ne bitmez tukenmez saygi merakiniz varmis!
Yok uluorta saygi talebine saygi, yok bende. Hic yok. ugrasmayin...
Benim agzimdan konusmamanizi temenni ederim. Benim yerime konusma, karar verme, benden birsey beklemeye asla hakkiniz yok. Ben farkli bir vatandasim. Farkliligi kabul etmeseniz de farkli dusunenler olacagi gerceginden kacamazsininz.
Dini konulari tartismak yasakmis bak kac kere soyledi admin. Konuyu oraya suruklemeyin artik. Forum kurallarina uyalim, herkesin saygi beklentisi kendine.
Bu SAYGISIZ soylemlerinle mi forum kurallarina uymayi planladin?!

Back