İlk tüp bebek denemem

Böyle konuşmayın pozitif düşünün iyi düşünelim iyi olsun inşallah 😍🌸
İnan pozitif olamıyorum sabahtan beri ağlıyorum eşim kiziyor bana okuyorum başkalarının 5. Gün embriyosu değeri hep yüksek çıkmış 7. Günde hiç birşey hissetmiyorum kismet degilmis

B Buyuk_umutlar arandın mı haber verdiler mi?
Bi de dün gonderdiyim vidyoya baktin mi?, onu izledikten sonra da baya araştirdim aslinda iyi kalite 3 gun embriyosu daha iyiymiş kanaatine vardim. Rahimde geluşmesi solusyonda gelişmesinden nereden bakarsan bak daha avantajlidir di mi? Doktorum da oyle demişti. Embriyo oluşduysa dogal ortami en iyisidir, Bekletmenin anlami yok demişti. Ama o kadar 5 gun iyidir okudum ki şupeye duşmuşdum. Yine de iyi de olsa kotu de olsa verecek olan nihayetinde Allah. InsaAllah kisa surede yuzumuzu guldurur. Transferimiz de ayni gunlere denk gelseydi testi de ayni zamanlarda yapardik di mi? Çunki oncekilerden farkli olarak test yapmayi dusunmek bile beni strese sokuyor. Zamani gelince yapamiycam. Biriyle ayni heyecani paylaşmak guzel olurdu

Bi de dün gonderdiyim vidyoya baktin mi?, onu izledikten sonra da baya araştirdim aslinda iyi kalite 3 gun embriyosu daha iyiymiş kanaatine vardim. Rahimde geluşmesi solusyonda gelişmesinden nereden bakarsan bak daha avantajlidir di mi? Doktorum da oyle demişti. Embriyo oluşduysa dogal ortami en iyisidir, Bekletmenin anlami yok demişti. Ama o kadar 5 gun iyidir okudum ki şupeye duşmuşdum. Yine de iyi de olsa kotu de olsa verecek olan nihayetinde Allah. InsaAllah kisa surede yuzumuzu guldurur. Transferimiz de ayni gunlere denk gelseydi testi de ayni zamanlarda yapardik di mi? Çunki oncekilerden farkli olarak test yapmayi dusunmek bile beni strese sokuyor. Zamani gelince yapamiycam. Biriyle ayni heyecani paylaşmak guzel olurdu
Evet canım izledim ve bana da daha mantıklı geldi açıkçası tutacağı varsa Allah nasip etmişse kaçıncı gün embriyosu olduğu çokta önemli değil :) birlikte yaparız testleri ikimiz de pozitifi görürüz inşallah 🥲🥲🥲

Tüp bebek tedavisine yeni başlayanlar için akıllarda kalan bir çok soru işaretleri benim de yaşamış olduğum durumdan ötürü yazmak istedim deneyimlediğim bir çok şeyi. Sormak istediğiniz ne olursa olsun sorun bildiğim soruları seve seve cevaplarım.

• 9şubat çarşamba günü ilk görüşmemize gittik. Erol bey muayene etti ve ikimizde de kan tahlilleri istedi. Eşimd’den sperm testi. Muayene ücreti 750₺ sperm testi 200₺. doktor kullanmam için folikasit verdi folbiol 21₺
  • 11 Şubat cuma günü kan tahlillerimizi verdik. Devlet hastanesinde.
  • 14 Şubat sonuçlarımız çıktı benim amh testi 04.03. Dr bizi salı günü görmek istedi. Eşimin morfoloji düşükmüş. Ürolog dr muayene edecekmiş. Yarın göreceğiz bakalım :KK43: bu arada sperm 2 milyondan 4 milyona yükselmiş dediler 2 ayda
  • 16 Şubat bugün üroloji doktoru Eşimi muayene etti. Bir sorun olmadığını söyledi hormon testi istedi. Yarın aç karınla kan verecek. Morfoloji sperm azlığından dolayı canlı sperm çok düşük. Dr 15 gün sonra spermlerine tekrar bakalım dedi. Sperm vermişken onları donduracağız dedi. Ürolog dr. Muayene 350₺ verdik.
  • 3 Mart tekrar sperm vermeye gittik. 2 tane motil sperm olduğunu söylediler donduracağız tekrar sperm isteyeceğiz dendi. Senelik Dondurma işlemi için 2000₺ verdik. Sperm testi için ise 200₺ verdik.
  • 11mart tekrar sperm verdik 200₺ ve kan istediler sperm için ona ait olduğunu bilmek içinmiş. Hiç sperm çıkmadı:KK43:
  • 25 Mart sperm vermeye gittik ve yine hiç donduracak hareketli sperm bulamadılar:KK43: 200₺ sperm ücreti verdik
  • 6 Nisan sperm vermeye gittik bir damlada 6 tane hareketli sperm çıktı ve dondurdular çok sevindik ve spermlerin onun olduğuna dair kan alındı 200₺ sperm ücreti verdik
  • Proxxed plus ilaç aldık 350₺ bir daha alındı 350₺
  • 08 Nisan Eveeettt tedavi sürecim başladı iki kutu gonal f 900 ve 3 kutu cetrotide iğne verdiler muayene ve kan sonuçlarım güzel çıkınca. Dr başlamayı uygun gördü. 3 gün Gonal f 200 vurulcam sonrası için hastaneye gidip kana bakılacak durumuma göre ilaçları ona göre verecekler. Tüp bebek tedavisi için 13.500₺ istediler. İlk 9.000 15nisanda vereceğiz. 4.500₺ yumurta toplama işleminde
  • 11 Nisan bugün 9da kan verdim Gonal f 225 e çıkardılar ve sabah 9-10 arası cetrodite iğne cuma günü yine gideceğim.
  • * muayenem oldu kana bakıldı herşey yolunda yumurtalar 15-16 cm e ulaşmış istedikleri 17-18 cm 2 tane daha cetrodite verdi bugün ve yarın vurulacağım 330x2=690₺ akşam Gonal f 225 vurulacağım. Yarın yine gelin dediler bakalım hayırlısı
  • * 16 nisan bugün kan ve muayenem oldu yumurtalar güzel gelişmiş 10 adetten fazla olduğunu anestezide daha da çok görülebileceğini söyledi dr. Artı olarak yarın için de bi adet cetrodite verdi ve yarın gece vurulacağım çatlatma iğnesi ovitrelle 250 gece 00:00 da vurulacağım. Nisan18nde akşam 22:00da 2 adet libalaks lavman yapılacak ama ben istemedim. O yüzden yememe dikkat edeceğim. Gece 23:00 bi tane Biokadin fitil verdi. Saat 03:00den sonra hiç birşey yenilip içilmeyecek. 19da salı günü yumurta toplanacak saat 10:15te. Bugün tutan ilaçların 530₺
  • 19 Nisan bugün opu oldum 22 adet yumurta alınmış doktor bir daha ki adetinde transferi gerçekleştireceğimizi çok fazla yumurta alındığı için dinlenmesi gerektiğini söyledi. Fitil ve Ağrı kesici verildi. Lutinus fitil 511₺ sabah akşam 5 gün boyunca kullanılacak.
  • 20 Nisan bugün arayıp 22 yumurtadan 15 tanesi kaliteli çıkmış 5 tanesi bugün döllenmiş cuma günü donduracaklarmış arayıp yine bilgi vereceklermiş
  • 22 Nisan 3 embriyo istenilen kalitede ve gelişmiş 2 adet 8 hücreli 1 adet 10 hücreliymiş dondurdular
Merhaba bende gecen ay adetimin dördüncü günü doktora gittim Kayseri'de system hastanesi Erol beye çok heyecanlıyım adetimin ikinci günü bana sadece vitamin verdi WM multifer bunu daha halen kullanmaya devam ediyorum bu ay 18 Nisan adetimin ikinci günü gittim ve bana iğne verdi Gonal 900IU bunu dört gün hergun akşam saat 20de göbekten vuruldum ve beşinci gün yani cuma günü 22 Nisan tekrar yumurtalarıma bakıldı ama pek gelişmemiş ve başka iğne verdiler Menopur bide yumurtalarimi geliştirmek için bugün 24 Nisan ignemin 3. Günü yarın pazartesi akşam son vurulacam ve pazartesi bı iğne daha yazdı kendiliğinden çatlamasın diye. Salı günü tekrar doktora gidecem kontrol için yeterince büyüdü mi yumurtalarim diye.
Çok heyecanlıyım ne zaman yumurta toplanacak bundan sonra ne olacak transfer nasıl olacak ilk defa yaşıyorum ama bildiğim anı yaşıyorum bayramdan önce transfer olur mi yoksa bayramdan sonraya mı kalır hiç birşey bilmiyorum.

Merhaba bende gecen ay adetimin dördüncü günü doktora gittim Kayseri'de system hastanesi Erol beye çok heyecanlıyım adetimin ikinci günü bana sadece vitamin verdi WM multifer bunu daha halen kullanmaya devam ediyorum bu ay 18 Nisan adetimin ikinci günü gittim ve bana iğne verdi Gonal 900IU bunu dört gün hergun akşam saat 20de göbekten vuruldum ve beşinci gün yani cuma günü 22 Nisan tekrar yumurtalarıma bakıldı ama pek gelişmemiş ve başka iğne verdiler Menopur bide yumurtalarimi geliştirmek için bugün 24 Nisan ignemin 3. Günü yarın pazartesi akşam son vurulacam ve pazartesi bı iğne daha yazdı kendiliğinden çatlamasın diye. Salı günü tekrar doktora gidecem kontrol için yeterince büyüdü mi yumurtalarim diye.
Çok heyecanlıyım ne zaman yumurta toplanacak bundan sonra ne olacak transfer nasıl olacak ilk defa yaşıyorum ama bildiğim anı yaşıyorum bayramdan önce transfer olur mi yoksa bayramdan sonraya mı kalır hiç birşey bilmiyorum.
Merhaba süreciniz hayırlı olsun inşllah 🌸 Erol bey derken sizde mi tavmergendesiniz?

Yumurtalar toplandıktan sonra süreci sizinle paylaşıyorlar benim de büyük ihtimalle bayramdan sonraya kalacak transferim

X