Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaslar benim anlamadigim bisey var
ben ikinci univ olrk aof okuyorum. burda hep çanla ilgili ortalamanin altindaysan kalirsin deniyor ama mesela bizde can yapiliyor. ortalama 60 ise 50 ile de geciliyor mesela. en dusuk not aliniyor ama geciliyor. sonucta ortalamanin adi ustunde, orta bu, dagilim simetrik olmayabilir ama yine de hemen hemen ortalama ustunde kac kisi varsa ortalama altnda da ona yakin kisi oluyor. bu kadar kisiyi birakamazlar ki... aof bi aciklama mi yapti ortalamanin altndaysaniz gecemezsiniz gibi?
Geçme notu kaç onu bilmiyorum.Hem çan diye birşey var.
Ama dersenki vize final ortalamam 50 olsa geçerim onun için sana bir formül yazabilirim.
(vize*30)/100 + (final*70)/100=50
Bu denkleme göre sonucu değiştirip hesaplama yapabilirsin.Bu denklemde 50 için yaptık ama oraya 70 yazıp yeniden hesaplama yapabilirsin.
Anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yani :)
Geçmen için notunun kaç olması lazım onu söylersen bu denklemden hesaplayabiliriz.
bende ilk sınavdan 30 almışım dersimin ortalaması 49 banada yardımcı olurmusun
Başlıktada yazdığım gibi yeni sisteme göre ilk sınavdan 30 aldığım dersten geçebilmem için 2. Sınavdan kaç almalıyım
Ara sinavin %30u alindigi icin 30 puanin karsiligi 9 oluyor. Finalden 40 alman lazim. O da 28e denk geliyor. Tiplamlari 37 bu da gecmene yetiyor. Can egrisi var evet ama alt sınır uygulamasi getirildi.35 puanin altinda kalan derste can egrisine giremiyorsun direkt ff oluyor. Bu kotu oldu.Başlıktada yazdığım gibi yeni sisteme göre ilk sınavdan 30 aldığım dersten geçebilmem için 2. Sınavdan kaç almalıyım