ilk sınavdan 30 almışım 2. sınavdan kaç almalıyım?

anelia

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
644
74
Başlıktada yazdığım gibi yeni sisteme göre ilk sınavdan 30 aldığım dersten geçebilmem için 2. Sınavdan kaç almalıyım

Geçme notu kaç onu bilmiyorum.Hem çan diye birşey var.
Ama dersenki vize final ortalamam 50 olsa geçerim onun için sana bir formül yazabilirim.

(vize*30)/100 + (final*70)/100=50
Bu denkleme göre sonucu değiştirip hesaplama yapabilirsin.Bu denklemde 50 için yaptık ama oraya 70 yazıp yeniden hesaplama yapabilirsin.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yani :)
Geçmen için notunun kaç olması lazım onu söylersen bu denklemden hesaplayabiliriz.

ünv demsn? vizelerin kaçta kaçı finalin kaçta kaçı etkili? mesela bizde vizelerin yüzde 30 u finalin yüzde 40 alınrdı. o ortalama da genel çanın çok altında olmamalıydı. mesela çan 50 olsun 45 le geçebilrsn ama 30la kalırsn. 55 alırsan cc düşebilr vs vs vs.

arkadaslar benim anlamadigim bisey var
ben ikinci univ olrk aof okuyorum. burda hep çanla ilgili ortalamanin altindaysan kalirsin deniyor ama mesela bizde can yapiliyor. ortalama 60 ise 50 ile de geciliyor mesela. en dusuk not aliniyor ama geciliyor. sonucta ortalamanin adi ustunde, orta bu, dagilim simetrik olmayabilir ama yine de hemen hemen ortalama ustunde kac kisi varsa ortalama altnda da ona yakin kisi oluyor. bu kadar kisiyi birakamazlar ki... aof bi aciklama mi yapti ortalamanin altndaysaniz gecemezsiniz gibi?

arkadaslar benim anlamadigim bisey var
ben ikinci univ olrk aof okuyorum. burda hep çanla ilgili ortalamanin altindaysan kalirsin deniyor ama mesela bizde can yapiliyor. ortalama 60 ise 50 ile de geciliyor mesela. en dusuk not aliniyor ama geciliyor. sonucta ortalamanin adi ustunde, orta bu, dagilim simetrik olmayabilir ama yine de hemen hemen ortalama ustunde kac kisi varsa ortalama altnda da ona yakin kisi oluyor. bu kadar kisiyi birakamazlar ki... aof bi aciklama mi yapti ortalamanin altndaysaniz gecemezsiniz gibi?

Dediğin doğru aslında çan sisteminde en yüksek alan kişinin puanı 100 kabul edilir buna göre ortalama bulunur.Bana da bu sistem biraz karışık geliyor.Bu aritmetik ortalamayı alıp yazmış.

Benimde 2. üniversitem.Bazen çanın altında olsa bile not geçiyoruz.Çanda standart sapma olayları falan da var.Yani direk ortalamanın altındaysan kalırsın gibi birşey yok.
Ama şöyle.Benim örgün de bazen oluyoki çan 55 notum 45 CC ile geçebiliyorum.Bazen de çan 55 ben 54le DC'ye kalıyorum.O çan denen şeyle hoca oynayabiliyor standart sapmalarıyla sanırım.Yani biraz karışık.Ama aöfde nasıldır bilmiyorum.

Bu haftasonu sınava girecek bütün arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.
İlk aldığımız notun yanında birde ortalama notu var.Bu ortalama acaba sınava girenlerin notunun ortalamasımı oluyor.
Sınava giren kiş sayısı ve sınavdan aldıkları notların ortalamsı?Ben çözemedim :KK43: :44: Çok karışık oldu. Çözerseniz banada haber verin olur mu ?

Geçme notu kaç onu bilmiyorum.Hem çan diye birşey var.
Ama dersenki vize final ortalamam 50 olsa geçerim onun için sana bir formül yazabilirim.

(vize*30)/100 + (final*70)/100=50
Bu denkleme göre sonucu değiştirip hesaplama yapabilirsin.Bu denklemde 50 için yaptık ama oraya 70 yazıp yeniden hesaplama yapabilirsin.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yani :)
Geçmen için notunun kaç olması lazım onu söylersen bu denklemden hesaplayabiliriz.

bende ilk sınavdan 30 almışım dersimin ortalaması 49 banada yardımcı olurmusun

bende ilk sınavdan 30 almışım dersimin ortalaması 49 banada yardımcı olurmusun

Dersinin vize ortalaması 49.final ortalaması da değişmese 49 olsa sonuç olarak çan dediğimiz şey 49 olacak.Yani sen dersini riske atmamak için vize ve final ortalaman en az 49 olmalı.
Çünkü ortalama üstü kesin geçiyor.
O zaman formülde notunu yerine koyalım.

(vize*30)/100 + (final*70)/100=49 olmalı
Burdaki vize yerine senin notunu koyacağız ve tek bilinmeyenimiz kalacak o da senin finalden kaç alman gerektiği
Final yerine x diyorum

(30*30)/100 + (x*70)/100=49
İşlemleri yapınca buradan x=57.1 çıkıyor yaklaşık.Final sınavından 57.1 ve üzeri alırsan ortalama 49 olduğu taktirde geçersin demek.

Başlıktada yazdığım gibi yeni sisteme göre ilk sınavdan 30 aldığım dersten geçebilmem için 2. Sınavdan kaç almalıyım
Ara sinavin %30u alindigi icin 30 puanin karsiligi 9 oluyor. Finalden 40 alman lazim. O da 28e denk geliyor. Tiplamlari 37 bu da gecmene yetiyor. Can egrisi var evet ama alt sınır uygulamasi getirildi.35 puanin altinda kalan derste can egrisine giremiyorsun direkt ff oluyor. Bu kotu oldu.

X