ilk sevgilim ve nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum

anonimadanali

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
224
96
28
merhaba arkadaşlar,

Bu kızçeniz bu sefer güzel bir konuyla geldi çok şükür. yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var, ilk defa bir erkek arkadaşım oluyor, ikimiz de ciddiyiz, inşallah bu ilişki evliliğe gidecek. Sorum şu ki bazen onu darlıyormuşum gibi hissediyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum ve malum okullar da online. 1 veya 2 haftada bir görüşebiliyoruz. Bazen çok az yazıyor veyahut aramıyor ve o zamanlar ben çok üzülüyorum. Spor yapıyor olduğunu, kitap okuyor olduğunu, araştırma yapıyor olduğunu biliyorum. Ama biliyorum ki isteyen insan arar veyahut mesaj atar değil mi? İşte böyle hissettiğim zamanlar da ona yazdığım zaman onu rahatsız etmişim gibi hissediyorum ya da aradığım zaman sanki peşinden koşan benmişim gibi hissediyorum. Ama biliyorum ki onu beni çok seviyor birçok problemi de beraber aştık… onun mavi tiki kapalıydı, açtı… Gibi. İkimiz de ilk defa böyle ciddi bir ilişki yaşıyoruz ve benim için bu ilkin de ilki. Sorum şu ki nasıl dengelemem gerekiyor bu iletişim halini? Neler yapmam neler söylemem ya da neler yapmamam neler söylememem gerekiyor? Bana yardımcı olabilir misiniz

. Ama biliyorum ki isteyen insan arar veyahut mesaj atar değil mi?
Sorularının cevabını kendin de biliyorsun aslında:/ zaten uzak mesafe ilişkisiymiş onda bile iletişim yok denecek kadar az. Bunları onunla konuşman lazım, bu darlamak değil, ortak bir ilişki yaşıyorsunuz madem rahatsızlıklarını dile getirmen lazım ki çözüm bulabilesiniz. İletişim her şeydir.

Ortada sizin için bu denli büyük bir iletişim problemi varken siz bu ilişkinin evliliğe gideceğini mi söylüyorsunuz?

Bana pek evliliğe gidebilecekmişsiniz gibi gelmedi.

Bunu nasıl dile getireceğim bilmiyorum yani çünkü bir dönüp bakınca sürekli arayıp mesaj attığı, 3 saat konuştuğu zamanlar da oluyor. Bazen kafam karışıyor…

, ilk defa bir erkek arkadaşım oluyor, ikimiz de ciddiyiz, inşallah bu ilişki evliliğe gidece
Öncelikle ilk ilişkiler hep öyle gelir. Ciddisinizdir ve evliliğe gidecek ilişki olduğundan eminsinizdir.
Ama biliyorum ki onu beni çok seviyor birçok problemi de beraber aştık…
3 ayda birçok ne problemi olmuş olabilir ve aşılır diye düşünüyorum.
Üzgünüm ama iletişiminiz bile neredeyse yok. Daha 3 atlık ilişki için fazla durağan.

Ortada sizin için bu denli büyük bir iletişim problemi varken siz bu ilişkinin evliliğe gideceğini mi söylüyorsunuz?
aslında ortada problem yok, sanırım benim ailemden görmediğim tüm sevgiyi ondan beklemem gibi bir problemim var. Bunu ona yansıtmak istemiyorum…

Uzak mesafe ilişkisinde en azından bu kadar yeniyken iletişim fazla olmalı. Arama, mesaj atma olayları zamanla azalır.

Sizde heyecan yok gibi geldi.

Ama biliyorum ki onu beni çok seviyor birçok problemi de beraber aştık… onun mavi tiki kapalıydı, açtı… Gibi.

Burda bi anlatım bozukluğu var, mavi tiki açması aşılması gereken bir problem miydi
Evet bir problemdi çünkü yüzyüze olamadığınız zamanlar o mesajımı görüyordu ama atıyorum işi çıktı değil mi? 2 saat cevap vermedi diyelim. İşte o zaman ben gördüğünü bilmediğim için hiç okumamış zannediyorum şimdi öyle değil. Bu konuyu açtım o da mavi tıkı açtı ve işi olunca söylüyor

Durağan mı? Nasıl olması gerekiyor peki durağan olamaması için bana normal geliyordu

aslında ortada problem yok, sanırım benim ailemden görmediğim tüm sevgiyi ondan beklemem gibi bir problemim var. Bunu ona yansıtmak istemiyorum…
Ortada bir problem olmasa bu konuyu açmazdınız. 3 aylık tazecik bir sevgililik ve ikinizinde ilk ilişkisi diye hatırlıyorum sizin daha heyecanlı sürekli araşan tipler olmanız gerekmez mi? Tabi her ilişkinin dinamiği farklıdır falan filan ama bu arayıp sormama durumu da sizi rahatsız ediyor.

Uzak mesafe ilişkisinde en azından bu kadar yeniyken iletişim fazla olmalı. Arama, mesaj atma olayları zamanla azalır.

Sizde heyecan yok gibi geldi.
hayır çok şükür heyecanımız var hatta gelecek bu hafta beraber dışarı çıkacağız… her şeyi ben söylemeden planlayıp yapıyor, sevdiğini dile getirip buna ilişkin hareketler de yapıyor. Ama işte bazen böyle olunca… ne yapacağımı bilemiyorum

Lütfen öyle demeyin, ben her gün dua ediyorum lütfen
Öncelikle hayırlısı için dua edin, illa o kişi olsun diye değil. Üzgünüm ama görünen köy misali… Kendinizden pay biçin, siz nasıl sürekli düşünüp iletişim kurmak istiyosanız seven taraf olarak, aynısını karşi tarafın da otomatik olarak istemesi ve yapması lazım, gerçekten ciddi düşünecek kadar seviyosa. Bunun kitap okumakla, spor yapmakla falan hiç alakası yok.

Yani aslında bugün 2 defa konuştuk sadece mesajlaşmamız azdı… problem olan benim neyin doğru olup olmadığını bilmemem. İkimizin de hedefleri var ve bu yüzden ikimiz de derslerimize çok çalışıyoruz bir an önce yuvamızı kurmak için. Ben onu hiç aramıyorum hep o beni arıyor. Acaba ben de mi aramalıyım… bilemiyorum

O aramadigi zamanlarda sizin aramanızı bekliyor olabilir mi?

Muhtemelen senden çok büyüğüm seni hiç kırmak istemem ama senin kadar umrunda olmadığını düşünüyorum bazı şeylerin onun için, yazdıklarından yola çıkarak

hedefleri olan bir adam, hedeflerine ulaşamayınca huzursuz oluyor bunu biliyorum ve görüyorum. O yüzden sınırlarına karşı saygı duyuyorum o da benim sınırlarıma saygı duyuyor. Sadece kafamı karıştıran şey şu o da son cümlemizde saklı işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…