• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransız sevgilim...

Valla ben sevişme filan diyeceklerden değilim eğer sorumluluğunu alabileceksen, ileride sana sorun olmayacaksa aşık olduğun arzuladığın biriyle birlikte olabilirsin amaa bir de mantık işi var zaten bitmeye mahkum bir ilişki de birlikte olmak sana ancak acı verir çünkü bir kere fransız bu insan ve kültürleriniz yaşam biçiminiz ters bak burada bile belli oluyor ona göre bekaret olmaması gerekn birşey bizim içinse bir tabu. Şunu anlamadım asıl bunu kaçırırsam elimde ve birini bulamazsan bu ne demek yahu evlenmiş olmak için evlenilmez ki birini sever aşık olursun illa seni de seven biri çıkar karşına hiç çıkmasa ne olur dünyanın sonu mu tamam aşk süper birşey yaşanması lazım lakin biri çıkmaz karşına diye ilk çıkana balıklama atlamak yersiz 3 ay sonra dönücem diyorsun bu adam zaten bekarete önem vermiyor kültürleri öyle bir daha ne zaman görüşeceksiniz ve daha sonra evleneceğin insan karşına çıkınca kendini savunabilecek misin?

anana sor o sana söyler en doğru kararı cınımm, bekaretini yitir diye gönderdiler zaten seni değil mi!!! yazık ya az önce başka bir konuda bir anne 5 yaşındaki oğlunun sıra arkadaşıyla ki o da erkek dudak dudağa öpüştüğünü yazmıştı!, nasıl bu kadar asimile olduk, nereye gidiyor sonumuz belli değil
Neymiş 5 yaşındaki çocuk öpüşmüş nasıl asimile olmuşmuşuz! Sen 5 yaşındaki günahsız masum çocuğun cinsel güdüleriyle böyle bir şey yapacağını düşünüyorsun demek! Bu nasıl sapıkça bir zihniyettir.. Eminim ki sen cinsel güdüleri isteği dışında bastırılmış, imkanın olsa,mesela benim yerimde olsan her gece başkasıyla takılacak, şuanda da imkansızlıktan yaşamak istediğin şeyleri yaşayamadığın için 5 yaşındaki çocuğun hareketlerine cinsel anlamlar yükleyen birisin. Çok mu ahlaklı olduğunu düşünüyorsun?Tam tersisin aslında.. her şey ortada :)

Neymiş 5 yaşındaki çocuk öpüşmüş nasıl asimile olmuşmuşuz! Sen 5 yaşındaki günahsız masum çocuğun cinsel güdüleriyle böyle bir şey yapacağını düşünüyorsun demek! Bu nasıl sapıkça bir zihniyettir.. Eminim ki sen cinsel güdüleri isteği dışında bastırılmış, imkanın olsa,mesela benim yerimde olsan her gece başkasıyla takılacak, şuanda da imkansızlıktan yaşamak istediğin şeyleri yaşayamadığın için 5 yaşındaki çocuğun hareketlerine cinsel anlamlar yükleyen birisin. Çok mu ahlaklı olduğunu düşünüyorsun?Tam tersisin aslında.. her şey ortada :)
Yazilan onca seye, konuyla ilgili tavsiyeye cevap vermedin dunden beri, altta orali olmadan okudun da buna mi cevap veriyorsun?

merhabalar,

Ben iki aydır Fransa'da yaşıyorum, üniversite öğrencisiyim, 20 yaşındayım. Buraya gelişimin ikinci haftasında sevgilimle tanıştım, o da benim gibi üniversite öğrencisi ve 21 yaşında. Sorun şu ki, o Fransız.. yani aramızda büyük bir kültür farkı var. Bu farklılıklardan en önemlisi de cinsellik konusunda. Buradaki gençler bu konuda çok rahat, bizim gibi bekaret saflık namus benzeri şeylere önem vermiyorlar. Onlara göre bu devirde bakire kalan kişi çok çirkindir kimse ona bakmamıştır o yüzden bakire kalmıştır, kendi seçimi olamaz.
Ben bakireyim, ilk birlikteliğimin evleneceğim erkekle olmasını istiyorum. Sevgilim benim bakire olduğumu bilmiyor, bu konuyu hiç konuşmadık. Ama artık bunu söyleme zamanımın geldiğini düşünüyorum çünkü beni evine davet etmeye başladı, evine 2 kez gittim geceyi orada geçirmemi teklif etti ama bahane bulup reddettim.Her ne kadar bunu dile getirmese de,benimle birlikte olmak istiyor. Bakire olduğumu söyleyince çok şaşıracağını biliyorum çünkü dışarıdan bu konularda çok rahat görünüyorum, gerek giyim tarzımla gerek gece dışarı çıkmam partiler içki vs.
Bu yüzden kafam çok karışık.. Napmalıyım bilmiyorum.. Bunu nasıl söyleyebilirim.. Bazen de acaba boşuna mı bekliyorum diye düşündüğüm oluyor.Ya evlenmek isteyeceğim kişi karşıma hiç çıkmazsa bunca zaman boşu boşuna beklemiş olursam.. Sonra ailem aklıma geliyor, annem biriyle birlikte olduğumu duysa çok üzülür mesela.. Belki ertesinde ben de üzülürüm, sonuçta 3 ay sonra Türkiyeye döneceğim onu büyük ihtimalle bir daha görmeyeceğim.Belki de ben bu bekaret meselesine gereğinden fazla önem veriyorum..Sonuçta çok hoşlandığım bir sevgilim var ikimiz de genciz bu günler geri gelmeyecek..
sizce napmalıyım, çarşamba günü onunla buluşuyorum o zamana kadar kara vermem lazım..
Yorumlarınızı bekliyorum:)
hem ilk birlikteliğimin evleneceğim kişiyle olmasını istiyorum diyorsun.
hem bu adamı 3 ay sonra bi daha görmeyecem diyorsun.
hem de çarşambaya kadar karar vermem lazım diyorsun.
senin aklın ciddi karışık.
eee bu da normal daha yaş yirmi:))
sen boşver çarşambayı filan.
ne diye kendini böyle bir karar cenderesine soktun ki.
çok pişman olacağın buradan bile sırıtıyor.
ve son kararım yapma sakınnnn.

bitecek bir ilişki için, istediğimden çok da emin olmadığım ve belki de pişman olacağım, belki de hayatımı etkileyecek bir hareket yapmazdım.

Geçenlerde gazetede okumuştum avrupa erasmus sayesinde genç nufusa sahip olmuş, programın başarıyla ilerlediğini ve melez yeni nesil yetiştiğini söylüyordu. Yapmayın ya sonra hitler gibi biri çıkacak gene saf ırk saf ırk diye kırıp geçirecek. Yapmayın sırf avrupadayım yapmış olayım diye yapmayın hayatın boyunca belkide bir daha görmeyeceğin adamla. Kısaca ben yapmazdım

Yazilan onca seye, konuyla ilgili tavsiyeye cevap vermedin dunden beri, altta orali olmadan okudun da buna mi cevap veriyorsun?
Her yorumu okuyorum kafamda değerlendiriyorum, oralı olmama gibi bir durum yok yani:) Bu yorum beni çok rahatsız ettiği için yazan kişiye hakettiği cevabı vermek istedim:)

Turkiye ye geldiginde vicdan yapma potansiyeli goruyorum sende. Sen buna hazir degilsn psikolojin kaldirmayabilir. Evlilik oncesi iliskiye karsi degilim ama gercekten sevdigin,deger verdigin kisiyle olmali bence,emek verdigin,mutlu bir iliskide olmali. 3 aylik adamla sevismis olmak icin sevisme. Zaten kararsizsin,bu da hazir olmadigin anlamina geliyor. Bir gun gercekten biriyle sevismeye karar verirsen kimseye sormazsin zaten. "Ben Turkiye ye gelsem de ,sevgilim olsa yine sevisirim,bu benim icin tabu degil,bekarete onem veren adamla da isim olmaz, zaten evlenene kadar beklemeye niyetim yoktu." diyorsan ve asla pisman olmayacagina eminsen o baska. Kendini en iyi sen tanirsin,ilerde psikolojin kaldirmayacaksa yapma. En onemli nokta bu.

Geçenlerde gazetede okumuştum avrupa erasmus sayesinde genç nufusa sahip olmuş, programın başarıyla ilerlediğini ve melez yeni nesil yetiştiğini söylüyordu. Yapmayın ya sonra hitler gibi biri çıkacak gene saf ırk saf ırk diye kırıp geçirecek. Yapmayın sırf avrupadayım yapmış olayım diye yapmayın hayatın boyunca belkide bir daha görmeyeceğin adamla. Kısaca ben yapmazdım
:KK43::KK43::KK43:

Ne alakası var fransız yada türk olması bunu anlamadım.sevgilin türk olsa bunu dusunmeyecekmisin türk olsa bunu yasasan ve ayrılık olsa ne olucak ki fransız onlar bekarete alışkın değil zaten 3 ay sonra ben dönücem deyip kararını vermiş olmana rağmen halen bunu dert etmen tuhaf çarşamba günü buna kendini hazırlaman bile garip bunu buraya yazman da garip çarşamba günü Fransızla ol yada olma bu senin iraden bu fransız yada türk ne olursa olsun ilişkin yön verecek olan sensin sonrası dizini dovecekte yada mutlu olucaksa sensin biz ne karisiriz senin yatmana kalkmana bizene

Her yorumu okuyorum kafamda değerlendiriyorum, oralı olmama gibi bir durum yok yani:) Bu yorum beni çok rahatsız ettiği için yazan kişiye hakettiği cevabı vermek istedim:)
doğrular söylediği içinmi rahatsız etti ?? hakettiği cevap demişsinde oda sana hakettiğin cevabı vermiş demekki !!! Cımbızlama ile kelimeleir alıp kendine malzeme çıkarmada üstünüze yok.yorum sahibine ahlaksız demişsin kusura bakma ama fransız buldum bi tane koynuna gireyimmi diye konu açan o değil hatırlatırım :KK20:

O halde sizden rica etsek de siz de ne dusundugunuzu geri donuslerle ifade etseniz. Boylelikle kandirildigimizi dusunmeyiz.:)

doğrular söylediği içinmi rahatsız etti ?? hakettiği cevap demişsinde oda sana hakettiğin cevabı vermiş demekki !!! Cımbızlama ile kelimeleir alıp kendine malzeme çıkarmada üstünüze yok.yorum sahibine ahlaksız demişsin kusura bakma ama fransız buldum bi tane koynuna gireyimmi diye konu açan o değil hatırlatırım :KK20:
o yorumu yazanı haklı bulduysan aynı cevap sana da gelsin;) Ben ahlak timsali gibi göstermiyorum kendimi aradaki fark bu;) Keşke bunu kendin anlayabilecek kapasiteye sahip olsan da bu kadar açıklama yapmama gerek olmasa;)

o yorumu yazanı haklı bulduysan aynı cevap sana da gelsin:KK66: Ben ahlak timsali gibi göstermiyorum kendimi aradaki fark bu:KK66: Keşke bunu kendin anlayabilecek kapasiteye sahip olsan da bu kadar açıklama yapmama gerek olmasa:KK66:
kapasiteye vurduysan mevzuyu ben kiminle sevişeceğime kiminle sevişmeyeceğime kendi KAPASİTEMLE karar verebiliyorum milletten akıl almıyorum ..

Gün sonuna kadar düşünüp kararımı buraya yazacağım, fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim:)
çarşambaya ne kaldı ki değil mi.
ama çok tutaf gerçekten.
bu kadar önemli bir karar için insan kendine böyle günlü saatli süre biçer mi?
hayati derken endişelerini ve yaşını göz önünde bulunduruyorum tabiki.
ve bence cesaret edemeyeceksin ya hadi bakalım neyse...

Back