- 24 Nisan 2015
- 6.857
- 7.035
Kesinlikle oyle.bu cocugun durumuna bagli.tabii oncelikle anaokuluna gitmis olmali ve ogretmeniyle karsilikli konusarak bir karara varilmali.çocuğun eli kalem tutuyorsa harfleri rakamları yazabiliyorsa, kendi kendine tuvalet yeme gibi kişisel bakım ihtiyaçlarını giderebiliyorsa, derdini ifade edebiliyorsa bence 6 yaşında da okula başlayabilir.
ayrıca bence en geç 4 yaşında anaokuluna ya da kreşe gönderilmeli, gerekirse oyun grubu vs yarım günde olsa gitmeliler.
Hayır iksir dersinde görmedim ama kardeşimin çocuğu da bu şekilde içe kapanık ve utangıçtı . İlkokulda arkadaş edinemedi zamanla kimseyle konuşmamaya başladı ne zaman ki eve misafir gelince saklanmaya ve konuşurken kekelemeye başladı kardeşim o zaman dr ye götürdü. Doktorun dediği keşke ilkokul 1. Sınıfta gelseydiniz çok kolay olurdu demek olmuş. Çocuk suan 5. Sınıfta kekemeliği hallettiler ama sosyal fobi olayı için hala dr ye terapistlere gidip. geliyorlar.Kendine güven veren şurup mu? Hogwarts'ta iksir dersinde gördünüz herhalde.
Konu sahibi, çocuğunuz ilkokul çağına gelmiş. Anaokuluna ilk defa mı gidecek? Eğer öyleyse anaokulu olayını daha önceden düşünmüş olmanız ve göndermeniz gerekmez miydi?
Bir de utangaçlık, içe kapanıklılık zamanla aşılabilecek şeyler. Bunu aşmanın yolu da çocukları bir şeylerden sakınmak değil, yaşaması gerekeni yaşamasına izin vererek aynı zamanda destekçi olmak bana göre. Gerekirse bir pedagoga da başvurulabilir. Ama bu sene okula gitmesin demek bir çözüm müdür? Bana göre değil ama siz bilirsiniz. Ha bunun dışında her çocuk da ultra girişken, dışa dönük olacak diye bir şey yok. Onlar da insan, onların da karakterleri var.
Cidden ,kendine guven veren surup ne olaki? Kendime alicam benKendine güven veren şurup mu? Hogwarts'ta iksir dersinde gördünüz herhalde.
Konu sahibi, çocuğunuz ilkokul çağına gelmiş. Anaokuluna ilk defa mı gidecek? Eğer öyleyse anaokulu olayını daha önceden düşünmüş olmanız ve göndermeniz gerekmez miydi?
Bir de utangaçlık, içe kapanıklılık zamanla aşılabilecek şeyler. Bunu aşmanın yolu da çocukları bir şeylerden sakınmak değil, yaşaması gerekeni yaşamasına izin vererek aynı zamanda destekçi olmak bana göre. Gerekirse bir pedagoga da başvurulabilir. Ama bu sene okula gitmesin demek bir çözüm müdür? Bana göre değil ama siz bilirsiniz. Ha bunun dışında her çocuk da ultra girişken, dışa dönük olacak diye bir şey yok. Onlar da insan, onların da karakterleri var.
87 aylik cok gec bence. Eskiden de 6 yasini doldurup 7 yasindan gun almaya baslayan cocuklari yolluyorduk ilkokula, simdi neden hala bunun tartismasi yapiliyor ulke genelinde anlamis degilim. Yas konusunda buradaki uyelerin de bilgi eksikligi var sanirim. Doldurdugun yas soylenir,bastigin yas degil. 6 yasini doldurunca 6 yasinda olursun 7 degil. Genel olarak su cumleyi algilayabilsek sorun kalmayacak bence. 72 aylik cocuk 6 yasini bitirmistir.7 yasindan gun almaya baslar.7 yasinda olmaz ozetleBenim kızım da bu sene anasınıfına başlıyor, Seneye 75 aylık olacak (ama prematüre doğdu normal zamanında doğsa tam 72 ayını doldurmuş olacaktı) 2 yıldır kreşe gidiyor, harfleri vs yazmaya çalışıyor bazı kelimeleri tabelaları okuyor ben de kesin başlatırım diyordum ama yorumlar kafamı karıştırdı... 87 aylık olunca da çok geç olmuyor mu?
Cidden ,kendine guven veren surup ne olaki? Kendime alicam ben
Şurup yazmakla yanlış yazmışım doğrusu ilaç olacaktı. O tarz ilaçlarıda reçetesiz kolay kolay kimse alamaz diye biliyorumCidden ,kendine guven veren surup ne olaki? Kendime alicam ben
Dehp liler bldiğim kadarıyla ritalin veya concerta kullanır bunların yan etkileri kaygı ve korku yaptığı içinde ayrıca bir başka ilaç kullanır selectra veya prozac tarzı ilaçlar.Dehb’li bir öğrencim vardı, ona “uslu çocuk iksiri” verirdim ben bazen. Gıda boyasıyla cart maviye boyanmış portakal suyuonun gibi bişey heralde.
Dehp liler bldiğim kadarıyla ritalin veya concerta kullanır bunların yan etkileri kaygı ve korku yaptığı içinde ayrıca bir başka ilaç kullanır selectra veya prozac tarzı ilaçlar.
eğer öğretmenseniz Siz nasıl bir insansınız ya dehpli bir öğrencinizi alay konusu yapabiliyorsunuz . Sizin ve sizin gibi öğretmenlerin aldığı maaş haram zıkkım olsun . Umarım bu dehb olayı sizinde başınıza gelirDehb’li bir öğrencim vardı, ona “uslu çocuk iksiri” verirdim ben bazen. Gıda boyasıyla cart maviye boyanmış portakal suyuonun gibi bişey heralde.
Ruh sagliginda problem olan varsa onlar kullanir herhalde bahsettiginiz ilaclari. Kendine guveni olmayan cocuga hangi doktor ilac verir sacmalikŞurup yazmakla yanlış yazmışım doğrusu ilaç olacaktı. O tarz ilaçlarıda reçetesiz kolay kolay kimse alamaz diye biliyorum
Alay etmedi ki, hasta bir cocuga zaten doktor yapilmasi gerekeni yapar. Ogretmen sadece ogrencisine biraz olsun yardimci olmak adina sinifta kendince buldugu cozumden bahsediyor siz beddua savuruyorsunuz. Ayip bir seyeğer öğretmenseniz Siz nasıl bir insansınız ya dehpli bir öğrencinizi alay konusu yapabiliyorsunuz . Sizin ve sizin gibi öğretmenlerin aldığı maaş haram zıkkım olsun . Umarım bu dehb olayı sizinde başınıza gelir
eğer öğretmenseniz Siz nasıl bir insansınız ya dehpli bir öğrencinizi alay konusu yapabiliyorsunuz . Sizin ve sizin gibi öğretmenlerin aldığı maaş haram zıkkım olsun . Umarım bu dehb olayı sizinde başınıza gelir
Sınıftaki tüm öğrencilere aynı şeyi yapıyorsa sorun yok ama sadece o çocuga bu tarz bir uygulama yapıyorsa yardımcı olmuyor çok büyük kötülük yapıyor.Alay etmedi ki, hasta bir cocuga zaten doktor yapilmasi gerekeni yapar. Ogretmen sadece ogrencisine biraz olsun yardimci olmak adina sinifta kendince buldugu cozumden bahsediyor siz beddua savuruyorsunuz. Ayip bir sey
Aynı derten muzdarip bir anne olarak nacizane fikir vermek istedim bende çıkaramadığı harfler için bir sene erteletim ama sene boyunca bütün harfleri müfredat düzeyinde (bilmiyorsanız açıklarım)öğretim gerçi okumayada geçmiş oldu fakat konuşma sıkıntısını da haletmiş olduk tavsiye ederim..yani konuşamadığı harflere değil bütün harflere yönlendirince hem sıkmamış oldum hem de o harflere geçene kadar kendiliğinden çıkarmış olduDr raporuyla anasınıfına gidebilir bu sene. Benim oğlum 2013 aralık sonu doğumlu. 1. Sınıfa düşüyor. Ama oğlum birkaç tane sessiz harfi çıkartamadığı için dil terapistine başlattım.
Eğer 1. Sınıfa verseydim çok zorluk çekecekti. Çok akıllı, yaşıtlarıyla aynı seviyede ama konuşmaları yuvarlıyor haliyle okuma da zorluk çekecekti.
Anasınıfı içe kapanıklık için harika birşey. Oğlum da kapanıklık yoktu. Ama paylaşmayı, arkadaşlık kurmayı bilmiyordu. Çok güzel gelişmeler gösterdi.
Seneye inşallah düzelecek konuşması ve 1. Sınıfa başlatıcam.
Sınıftaki tüm öğrencilere aynı şeyi yapıyorsa sorun yok ama sadece o çocuga bu tarz bir uygulama yapıyorsa yardımcı olmuyor çok büyük kötülük yapıyor.
Ha, anlatım bozuklukları ve imla hatalarınızın sebebi Londra Üniversitesi'nde okumuş olmanız o zaman sanırım. Peki.Hayır iksir dersinde görmedim ama kardeşimin çocuğu da bu şekilde içe kapanık ve utangıçtı . İlkokulda arkadaş edinemedi zamanla kimseyle konuşmamaya başladı ne zaman ki eve misafir gelince saklanmaya ve konuşurken kekelemeye başladı kardeşim o zaman dr ye götürdü. Doktorun dediği keşke ilkokul 1. Sınıfta gelseydiniz çok kolay olurdu demek olmuş. Çocuk suan 5. Sınıfta kekemeliği hallettiler ama sosyal fobi olayı için hala dr ye terapistlere gidip. geliyorlar.
Peki siz zamanla geçebilecegini nerede öğrendiniz Londra üniversitesinde mi. Ben oradan mezun oldumda belki tanışmışızdır.
87 aylik cok gec bence. Eskiden de 6 yasini doldurup 7 yasindan gun almaya baslayan cocuklari yolluyorduk ilkokula, simdi neden hala bunun tartismasi yapiliyor ulke genelinde anlamis degilim. Yas konusunda buradaki uyelerin de bilgi eksikligi var sanirim. Doldurdugun yas soylenir,bastigin yas degil. 6 yasini doldurunca 6 yasinda olursun 7 degil. Genel olarak su cumleyi algilayabilsek sorun kalmayacak bence. 72 aylik cocuk 6 yasini bitirmistir.7 yasindan gun almaya baslar.7 yasinda olmaz ozetle