İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

çocuğun eli kalem tutuyorsa harfleri rakamları yazabiliyorsa, kendi kendine tuvalet yeme gibi kişisel bakım ihtiyaçlarını giderebiliyorsa, derdini ifade edebiliyorsa bence 6 yaşında da okula başlayabilir.
ayrıca bence en geç 4 yaşında anaokuluna ya da kreşe gönderilmeli, gerekirse oyun grubu vs yarım günde olsa gitmeliler.

Kesinlikle oyle.bu cocugun durumuna bagli.tabii oncelikle anaokuluna gitmis olmali ve ogretmeniyle karsilikli konusarak bir karara varilmali.
Oglum 5.5 yasinda basladi
Biz zorlanmadik mesela.suan 6.sinifa gecti

Benim kızım da bu sene anasınıfına başlıyor, Seneye 75 aylık olacak (ama prematüre doğdu normal zamanında doğsa tam 72 ayını doldurmuş olacaktı) 2 yıldır kreşe gidiyor, harfleri vs yazmaya çalışıyor bazı kelimeleri tabelaları okuyor ben de kesin başlatırım diyordum ama yorumlar kafamı karıştırdı... 87 aylık olunca da çok geç olmuyor mu?

Mecburen göndereceksiniz. Öğretmeniyle sürekli görüşün ve baktınız çocuğunuz uyum sağlayamıyor, sınıf tekrarı için öğretmeniyle konuşun. Ben lisede öğretmenim ama bildiğim kadarıyla ilkokulda devamsızlık sebebiyle sınıfta bırakılabiliyor öğrenci.

Bu arada okula 80 aylık başlayan bir kızım var. Sınıfında erken yaşta başlayan çocuklar da var tabi. 4. Sınıfa kadar bu çocuklar bir şekilde idare etti ama 4. sınıf matematik dersi erken başlayan ve zamanında/geç başlayan çocukların birbirinden ayrılma zamanı. Küçük çocuklar kesinlikle matematiği toparlayamadı.

Hayır iksir dersinde görmedim ama kardeşimin çocuğu da bu şekilde içe kapanık ve utangıçtı . İlkokulda arkadaş edinemedi zamanla kimseyle konuşmamaya başladı ne zaman ki eve misafir gelince saklanmaya ve konuşurken kekelemeye başladı kardeşim o zaman dr ye götürdü. Doktorun dediği keşke ilkokul 1. Sınıfta gelseydiniz çok kolay olurdu demek olmuş. Çocuk suan 5. Sınıfta kekemeliği hallettiler ama sosyal fobi olayı için hala dr ye terapistlere gidip. geliyorlar.

Peki siz zamanla geçebilecegini nerede öğrendiniz Londra üniversitesinde mi. Ben oradan mezun oldumda belki tanışmışızdır.

Cidden ,kendine guven veren surup ne olaki? Kendime alicam ben

87 aylik cok gec bence. Eskiden de 6 yasini doldurup 7 yasindan gun almaya baslayan cocuklari yolluyorduk ilkokula, simdi neden hala bunun tartismasi yapiliyor ulke genelinde anlamis degilim. Yas konusunda buradaki uyelerin de bilgi eksikligi var sanirim. Doldurdugun yas soylenir,bastigin yas degil. 6 yasini doldurunca 6 yasinda olursun 7 degil. Genel olarak su cumleyi algilayabilsek sorun kalmayacak bence. 72 aylik cocuk 6 yasini bitirmistir.7 yasindan gun almaya baslar.7 yasinda olmaz ozetle

Dehb’li bir öğrencim vardı, ona “uslu çocuk iksiri” verirdim ben bazen. Gıda boyasıyla cart maviye boyanmış portakal suyu onun gibi bişey heralde.
Dehp liler bldiğim kadarıyla ritalin veya concerta kullanır bunların yan etkileri kaygı ve korku yaptığı içinde ayrıca bir başka ilaç kullanır selectra veya prozac tarzı ilaçlar.

Dehb’li bir öğrencim vardı, ona “uslu çocuk iksiri” verirdim ben bazen. Gıda boyasıyla cart maviye boyanmış portakal suyu onun gibi bişey heralde.
eğer öğretmenseniz Siz nasıl bir insansınız ya dehpli bir öğrencinizi alay konusu yapabiliyorsunuz . Sizin ve sizin gibi öğretmenlerin aldığı maaş haram zıkkım olsun . Umarım bu dehb olayı sizinde başınıza gelir

Şurup yazmakla yanlış yazmışım doğrusu ilaç olacaktı. O tarz ilaçlarıda reçetesiz kolay kolay kimse alamaz diye biliyorum
Ruh sagliginda problem olan varsa onlar kullanir herhalde bahsettiginiz ilaclari. Kendine guveni olmayan cocuga hangi doktor ilac verir sacmalik

Alay etmedi ki, hasta bir cocuga zaten doktor yapilmasi gerekeni yapar. Ogretmen sadece ogrencisine biraz olsun yardimci olmak adina sinifta kendince buldugu cozumden bahsediyor siz beddua savuruyorsunuz. Ayip bir sey

Uuu beddua en sevdiğim. Döner dolaşır edeni bulur derler.

Alay etmedi ki, hasta bir cocuga zaten doktor yapilmasi gerekeni yapar. Ogretmen sadece ogrencisine biraz olsun yardimci olmak adina sinifta kendince buldugu cozumden bahsediyor siz beddua savuruyorsunuz. Ayip bir sey
Sınıftaki tüm öğrencilere aynı şeyi yapıyorsa sorun yok ama sadece o çocuga bu tarz bir uygulama yapıyorsa yardımcı olmuyor çok büyük kötülük yapıyor.

Aynı derten muzdarip bir anne olarak nacizane fikir vermek istedim bende çıkaramadığı harfler için bir sene erteletim ama sene boyunca bütün harfleri müfredat düzeyinde (bilmiyorsanız açıklarım)öğretim gerçi okumayada geçmiş oldu fakat konuşma sıkıntısını da haletmiş olduk tavsiye ederim..yani konuşamadığı harflere değil bütün harflere yönlendirince hem sıkmamış oldum hem de o harflere geçene kadar kendiliğinden çıkarmış oldu

Sınıftaki tüm öğrencilere aynı şeyi yapıyorsa sorun yok ama sadece o çocuga bu tarz bir uygulama yapıyorsa yardımcı olmuyor çok büyük kötülük yapıyor.

Ay çok biliyorsunuz siz. İki cümleden kafanıza göre sonuçlar çıkarıp kazandığım parayı haram ettiniz üzerine de beddua salladınız. Eğitimden, pedagojiden bihaber halinizle üstelik.

Ha, anlatım bozuklukları ve imla hatalarınızın sebebi Londra Üniversitesi'nde okumuş olmanız o zaman sanırım. Peki.
Zamanla geçer demedim hanımefendi. Zamanla aşılabilecek şeyler dedim. Cümlem bir ihtimal cümlesidir, kesin bir yargıyla konmuş bir teşhis değildir. Bunu söyleyebilmek için de kişisel deneyimler yeterlidir. Şahsen ben de çok utangaç bir çocuktum.

Ya ben anlamadım zaten, çocuk ne kadar geç okula giderse o kadar iyi olur diye bir algı mı var? Varsa neden var? Biz niye 6'yı doldurup gittik?
Çocuğu zamanından geç okula göndermek çocuğun kapasitesine hakaret resmen.
Özel durum, sağlık sorunu vs olsa anlarım.

Bütün arkadaşlarım benimle yaşıt. O zamanlar erken ya da geç başlayan 1-2 kişi olurdu sınıfta. Onlar da uyum sorunu yaşardı zaten. 7,5-8 yaşında ilkokula mı başlanır?
Kayıp nesil falan diyen olmuş bir de bize. Çok alınıyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…