İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

Eğer ana sınıfına hiç gitmediyse kesinlikle ana okuluna yazdırın sonraki yıl 1. Sınıfa başlar . Şu çok nettir ki ana sınıfına giden ve gitmeyen çocuklar algı olarak çok fark eder.
İlkokulu dilekçe ile erteleyip ana sınıfına verin bence eğer daha önce okul öncesi eğitim almadıysa

Çocuk 72 aylikmis arkadaslar erteleme olmuyor.

Sebeb gec konusma vs. Yoksa baska esktra bir nedeni yok. 66 aylik ya da 78. Zaten daha o yaşa gelmedi fikir almak istedim

66 aylık erken, 78 aylık tam zamanı, 80 aylık geç. Konuşmasında problem varsa öncelikle bu konuda yardım alın, nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin. Sonra yarım gün hatta birkaç saat bile olsa kreşe gönderin yaşıtlarıyla sosyalleşsin. Okul çağına kadar çözmüş olursunuz zaten bu sorunu böylece.

6 yasindaki cocugun anaokulunda ne isi var Allah askina ya? Yasadigim ulkede cocuklar ilkokula 4 yasinda basliyor ama ilkokul boyunca ev odevi minimum diyebilirim. Turkiye'de daha 1.sinifta cok ev odevi veriliyor saniyorum o da hic iyi degil

72 ayda kayıt ertelenmiyor. İçe kapanıksa bu okula kayıt ertelemekle çözülecek bir şey değil aksine sosyalleşerek yaşıtlarıyla vakit geçirerek sorun olarak gördüğünüz bu durumu biraz aşabilir. Sorun olarak gördüğünüz durumu diyorum çünkü ben içe kapanık sessiz sakin çocukların da mizacına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Öyle öğrencilerim oldu ve ben onları öyle kabul ettim , taşkınlık yapmazlar dört dörtlük ders dinlerler. Çok arkadaş edinmezler ama benimle beraber nöbet tutarlar bana arkadaşlık ederler mesela.

Evet bunlari yapacağım zaten bu dedigim sekilde olursa 2 yil kres ya da anaokuluna gitmis olacak inşaallah. Yoksa daha erken gonderirim artik nasil olursa.

Oluyor benim oğlum 31.10.2013 doğumlu ki erteleyebiliyordum ama ben 1.sınıfa yazdırdım dilekçe ile erteleyebilir eyül doğumluymuş çocuk 72 ay değil zaten hesap hatası var :)
Ertelenmiyormuş rehberlik öğretmeni arkadaşta yazmış Anamnez ekim doğumlular ertleme oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…