İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

bu arada ben zaten 72 /78 ay arası raporu kastetmedim zaten sizin bahsettiğiniz rapor çok başla birşey
Hocam konu sahibinin çocuğu "72 ayını doldurmuş" ...72 ayını dolduran çocuğa hangi rapor veriliyor bana siz anlatır mısınız ?? Geçmişte de rapor almak(duygusal-oz bakım yetersizliğine atıf yapan tek hekim imzalı rapor) 69/72 ay arası çocuklara verilen bir hakti ...Güncel yönetmelikte 72 aydan küçük çocuğun rapora ihtiyacı yok "veli dilekçesi " ile anasınıfı tekrarı yapabiliyor. Ama konu sahibinin çocuğu 72 ayını doldurmuş.Dolayisi ile çocuk okula kesinlikle başlayacak

Okulsuz toplum kitabini öneririm,ivan ilich'ten :)
Elbette birseyler ogrenmek guzel,elbette okul sosyallesme ortami.
ama bir cocugun 4 yasindan 22 yasina kadar devletin mali olmasi, formal duzene ayak uydurmaya, bir kaliba girmeye zorlanmasi, kendine ait özgürlüğünün haftada iki gunle sınırlanması.. araliksiz 16 sene sadece bilgi verilmesi...
Bence bir halta yaramayan bir sistem. Ilk kim kabul etti, ne oldu nasil oldu ama epi topu birkac yuz senedir bu sekilde. Yani okulu kutsal gibi,asla sorgulanmamasi gereken bir olaymis gibi bir bakis acisiyla savunmak bana cok aptalcs geliyor.
Bundan yüzyıllar once ilk üniversiteler bizim de toprakalrimizda kuruldu. Oralardan da ne filozoflar ne uzay bilimciler mezun oldu, ne harika icatlar yapti. Hicbiri de sabah formasini giyip bir sene boyunca ayni derslere girmedi yani :) dogada saatlerce felsefe sohbeti yaptılar , gökyüzünü gozlemlediler... hayati ezberleyerek degil hayati deneyimleyerek birseyler ogrendiler. Ve urettiler

okul için çok geç kalmışsınız, çocuklarımız yaşıt ve benim ki geçen yıl anasınıfına ondan önceki yılda devlet yarım gün kreşine gitti bu yılda kısmetse ilkokul. Geçen dönem anasınıfına göndermeliydiz çocuk sosyalleşecek alışacaktı, bence okul çocuğa çok şey katıyor arkadaşları oluyor eğleniyor vs.

Korkmayın sınıfın en küçüğünün benimki gibi Aralık doğumlu olması yüksek ihtimal
Gerçi burada yazılanlara bakılırsa kimse 69 aylık göndermiyor, herkes 72’ye bile küçük diyor.

Aralık 2013 doğumlu kızım 3 yıl kreşe gitti. Öğretmenleri, okulun rehberlik öğretmeni, gideceği okulun rehberlik öğretmeni değerlendirdi ve başlamasının uygun olduğuna karar verdik. Yeni bir ortam olacağı için haliyle endişeleri var ama bir yıl daha ana okuluna gitmek ona bir şey katmayacaktı, aksine sıkılacaktı. Üstelik 2014’lüler çok küçük görünüyor bizimkilerin yanında.
Çocuğun durumuna göre karar vermek lazım. Konu sahibinin durumunda yapılacak bir şey yok gibi.

Yaşadiğim ülkede 6 yaşinda tüm.çocular ilkokula başlarlar ve bu sinifta okuma yazmayi ögrenirler. Toplama çikarmayida yavaştan ögrenirler.

Ana okul son sinif (yani ilk okula baslamadan önce) çocuklar en fazla kendi isimlerini yazmayi ögreniyorlar ve el becerilere önem veriliyor (makas kullanmak, birşeyleri yapiştirmak)

Burdaki konu mesela çocuğun içe kapanik olmasi. Peki seneye yollarsa ne değişecek? Bu çocuk nasil kabuğunu kiracak anne sürekli müdahale ederse? Genel olarak fark ediyorum ki anneler okula karşi Türkiyede. Bu sadece sistem ile alakali değil bence. Burdadacocigunu ana okulana yollamayan annelerin çogu Türk, Fasli yada farkli irklardan göçmenler.

Ille bir çocuğun annesinin yaninda kalmali diye bir baski var. Sen bile 6 yaşindaki çocuğu çok küçük görüyorsun. Bence bu hiç sağlikli bir durum değil. O çocuğun okula ihtiyaci var. Sürekli elinden tutup pamuklara saramasinki.

Kendine güven veren şurup mu? Hogwarts'ta iksir dersinde gördünüz herhalde.

Konu sahibi, çocuğunuz ilkokul çağına gelmiş. Anaokuluna ilk defa mı gidecek? Eğer öyleyse anaokulu olayını daha önceden düşünmüş olmanız ve göndermeniz gerekmez miydi?

Bir de utangaçlık, içe kapanıklılık zamanla aşılabilecek şeyler. Bunu aşmanın yolu da çocukları bir şeylerden sakınmak değil, yaşaması gerekeni yaşamasına izin vererek aynı zamanda destekçi olmak bana göre. Gerekirse bir pedagoga da başvurulabilir. Ama bu sene okula gitmesin demek bir çözüm müdür? Bana göre değil ama siz bilirsiniz. Ha bunun dışında her çocuk da ultra girişken, dışa dönük olacak diye bir şey yok. Onlar da insan, onların da karakterleri var.

Korkmayın sınıfın en küçüğünün benimki gibi Aralık doğumlu olması yüksek ihtimal
Gerçi burada yazılanlara bakılırsa kimse 69 aylık göndermiyor, herkes 72’ye bile küçük diyor.
2013 liler başlamalı ama bir bakiyirsun 2012 lisi de var büyüğü de küçüğü de büyüklerin yaninda haliyle davranış beceri ve algı olarak küçük kalıyorlar
Benim oğlan küçüklüğünden beri hep sakindir bebekkenden beri
En yavaş hareket eden çocuk bi de nasil.olacak hic bir fikrm yok

Umarım kolay adapte olurlar. Kızım kreşe ilk başladığında da diğerlerinden küçük olduğu için zorlanmıştık ama farkı kapattı. Bir şekilde okul hayatına karışacaklar.

Hoşgeldiniz çocuğunu pamuklara sarmayı planlayan yeni nesil anneler ve anne adayları. 10 yaşına kadar göndermeyin çocuğunuzu okula. Ana sınıfı, kreş falan aman allah korusun. Aynen devam.
Yeni nesil anneler falan diye dalga geçmişsin ama ben burda 25 yıllık tecrübeli öğretmenin fikrini ve bilimsel arastırmaları yazdım.
Hatta Yankı Yazgan da ki kendisi yurtdışında da uzun süre çalışmış bir psikiyatr, bu emektar öğretmenlerle aynı fikirde. 6 yasında ve 7 yi tam doldurmadan okula baslayanları kayıp nesil olarak tanımıyorlar. Yankı Yazgan ın bu konuya değindiği (çocuklarda öğrenme sorunları) kitabından alıntı yapmak isterdim ama şu an iş yerindeyim ve kitap evde küütüphanemde.
Neyse siz yine bildiğinizi yapın devlet ne dediyse sorgulamadan uygulamaya devam...

Otomatik yerleştirilmiyomu artık çocuklar adres sistemine göre..baktınızmı hiç netten belki devlet çoktan kayıt etmiştir bile 1. Sınıfa
Ewet oyle ama bn yapamaz ezilir diye cok korkuyorum.Elimde degil ya bu sene gondermiycem yada gondercem takipte kalcam hep.Boyle dememdeki nedeni kimse anlamamis okula kayit icin bilgi almaya gittigimde benim oglum minnacik kalyo 1.sinifa yazilanlarin yaninda anasinifi dengi dedi mudur bile isterseniz ram dan rapor alin motor gisimi icin dedi ama ben neden ogluma boyle bi haksizlik yapayim bi engeli kusuru yokken

Benim oğlumda 8 Ekim doğumlu .bugün anaokuluna kaydettirdim.konuyu tam anlamadım ama bu senede anaokuluna verseniz .neden evde bekletmek istiyorsuniz?
Isteee bundan bahsediyorummmm eylul ayinin son gunu oldugu icin anasinifina kayit yaptiramiyorum ekim 1 olsa alcaklarmis.Peki benim oglum 1.sinifa gitti diyelim ondan bir sonra dogan cocuklar neden anasinifi olsun onla diger cocuklarin arasinda bi ucurum war sanki birgunde cok mu degisiyo anlamadim.Zorunlu yapmalari cok can sıkicı gercekten.

Benim kizimda eylul 2016 dogmluda smdidrn ne zaman nereye verecegmi dusunuyorum valla kararsizim

72 ayı doldurduğu kısmına dikkat etmemiştim şimdi anladım teşekkür ederim aylattığınız için sürekli bakamadığım için dikkatimden kaçmış kusura bakmayın

Ne kadar erken o kadar iyi diyenleri ve bu konuda yurt dışını örnek verenleri anlayamıyorum.

1. Burası yurt dışı değil, buradaki sistem, okul, öğretme, ders teknikleri, veli ve öğrenci profili yurt dışı gibi değil.

2. Özellikle şu lanet 4+4+4 sisteminden sonra orta okula geçen 5. sınıflar (ki kendileri aslında 4. sınıf olmalı, 1 sene erken başlıyorlar) ne kadar arada kalmış halde, ne kadar algısız bunu en iyi öğretmenler bilir.

Zaten baya karistirdilar
Benim bildiğim eskiden 6 yaşında anaokulu
7 yasindada 1. Sınıfa başlardık.
simdi 2014 luleri bile 1. Sınıfa verenler çok ..
1.5 sene yaş farkı olanlar var ..bazıları içinden siyrilacak ..
Olan diğerlerine olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…