Yeni nesil anneler falan diye dalga geçmişsin ama ben burda 25 yıllık tecrübeli öğretmenin fikrini ve bilimsel arastırmaları yazdım.
Hatta Yankı Yazgan da ki kendisi yurtdışında da uzun süre çalışmış bir psikiyatr, bu emektar öğretmenlerle aynı fikirde. 6 yasında ve 7 yi tam doldurmadan okula baslayanları kayıp nesil olarak tanımıyorlar. Yankı Yazgan ın bu konuya değindiği (çocuklarda öğrenme sorunları) kitabından alıntı yapmak isterdim ama şu an iş yerindeyim ve kitap evde küütüphanemde.
Neyse siz yine bildiğinizi yapın devlet ne dediyse sorgulamadan uygulamaya devam...
Milli Eğitim ne yaptığını bilse ,eğitimi yaz boz tahtasına çevirmese kimsenin kafası karışmayacak. .
Ben de çocuğa göre hareket edilmesi taraftarıyım her çocuk kendine özeldir ve aileler çocuğunu iyi tanıyıp ona göre başlatmalı. .Olgunlaşmayan çocuk eğer ki bilişsel olarak çok iyi değilse bu sene ki değişikliğe göre başlatılmamalı. .
Ben ne kadar geç o kadar sağlıklı eğitimi savunuyorum. Çünkü bizim eğitim sistemimiz, Akademik kadromuz buna hazır değil ..
Her aydan çocukların olduğu sınıflarda ya, Öğretmen hırsıyla çocukları boğup Kasım en geç Aralıkta okuma-yazmaya geçiriyor. .
Yada deneyimsiz Ücretli öğretmen sayesinde ilk seneleri heba oluyor .
Oysa ki bu anlamda kendimizi,Eğitim sistemimizi kimseyle kıyaslamamalıyız bir çok Ülke de Okuma- yazmaya hemen geçirilmiyor okuma yazmaya geçmeleri bizim ilkokul 3'e tekabül ediyor ..Şimdi sağlıklisi bu iken neden bu telaş ve zorlama..
Bundan bir önce ki sistemde Sınıf öğretmenlerine dediler ki Çocukları biraz yaş olarak küçük alacağız lütfen sizler yarım dönem çocuklarımızla Ana sınıfı edasında ilerleyin. .Oyunlarla, şarkılarla, eğlenceli etkinliklerle temeli oluşturun. .Fakat bire bir Öğretmen arkadaşlarımdan da duyduğum "ben bu saatten sonra çocuklarla oyun mu oynayacağım " daha başka şeyler söyleyenlerde vardı da burdan yazmayayım.
Bir dönem de çocuklara El yazısı baskısı yapıldı hızlı yazsınlar diye ..O dönem El yazısını harika yazan çocuklar onlar 4.sınıfta iken El yazısı kaldırıldı onlardan düz yazı yazmaları istendi
ve o çocukların yazısı şu an tabiri caizse Çin yazısı gibi büyüklü küçüklü harflerle ilerliyor.
Konu sahibi,
AnneAslan siz çocuğunuza göre hareket edin.Hiçbir şey için geç kalmış sayilmazsınız bir pedagog ve okul rehberlik hocasından destek alıp kararınızı verin.
72 aylık çocuk için artık doktor raporu alınamıyor Zorunlu ilkokul kaydı yapılmalı. .
Fakat siz yine fikir alarak çocuğunuza göre hareket edin. .
Dilerim çocuğunuz için her şey yolunda gider Güzel bir Eğitim hayatı olur