İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

AnneAslan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2018
1.905
9.300
30
Merhaba kk
Mune abla lutfen konum kalsin.
Kizlar benim bugun kafami baya bir meşgul edip canımı sıkan okul mevzusu var.
Şimdi benim oglum 30.09.2013 dogumlu.Tam 72 aylik olcak okul icin ama ben ana sinifina gondermek istiyorum.Kafami allak bullak etti herkes başka başka seyler soyledi.
İcine kapanik yabanci ortamda cok utanan cekingen bir cocuk.Bu konuda bilgisi olan varmi.Mesela bu sene hic okula gondermesem seneye 1.sinifa gondersem olur mu? Herhangi ceza sorun yasar miyim?Yada anasinifina kaydettirmem icin ne yapmaliyim.oGlumdan bi hafta kucukler suan anasinifina yazildi mahallemizde.

Benm oğlumda 01.05.2013 sizinkinden 4 ay büyük ve iletişim sorunu vardı yaşıtlarıyla anlasamiyor du, anasınıfına gitti çok güzel uyum sağlamayı öğrendi ve bi çok şeyi... Anasınıfına gitmeseydi ben bu sene okula göndermezdim cunki bu gibi sorunlu çocuklar ici ne kapanık anlaşamayan uyum sağlayamayan bu problemlerini atlamaları ortama isinmalari biraz sürüyor 2 3 ay kadar bu süre içinde okul egitimleride sürdüğü zaman cocuk biraz adepte sorunuda yasaya bilir anasınıfı ciddi bi ders düzeni olsaydı benm oğlumda yapamazdı oyunlar boyama derken alıştı ve biz sayılar toplama çıkarma vss baya baya bisey öğrendik.. Anasınıfına filan gitmediyse öncelik anladığını hazırlığı orda alışma ısınma ve bir sonraki sene okul çok daha iyi olabilir kolaylıklar dilerim çocuklar ve okul zor bi süreç..

72 aylik kocaman cocugu anaokulu almamali artik. Bu islerin neden bir sınırı yok cozemiyorum. İlkokul birinci sinifta 6 yasinda da cocuk var 8 yasinda da. Peki ogretmen ne yapsin simdi hangisinin gelisimine gore calissin? Milli egitim el atsin su ise diyecegim ama ben bile milli egitimden daha iyi biliyorum su anda

1. si çocuk çok utangaç içekapanıksa bu çocukta kaygı ve sosyal fobi olayları olması çok muhtemel bu yüzden önce bir çocuk psikiyatrisine götürün derim . büyük olasılıkla kendine güven veren bir şurup verir.
2. si anaokuluna verin hatta çoook geç kalmışsınız. millet 4 yaşındaki çocuklarını anaokuluna veriyor.

Birinci şık çok önemli içe kapanıklık ve utangaçlığı profesyonel yardım almadan çözemezsiniz

e-devlete baktınızmı , şu an 54 aylık olan çocuğuma anaokulu çıktı mesela benim . Göndersem kendinden iki yaş büyük çocuklarla ne yapacaktı acaba , ay sınırlaması değişti ama hiç tatmin edici değil .

54 aylık çocuk zaten anaokulu çağında ama. Kendinden 2 yaş büyük çocuklarla olmaz, yaşına göre sınıfa alacaklar. Yaş farkı olan çocuklar aynı sınıflara konulmuyor. Ama gönderip göndermeme tercihi sizin tabi ki şu aşamada. 72 aylık çocuk da geçen sene hatta bir önceki sene de anasınıfına gitmiş bu sene de ilkokula başlıyor olmalı.

ben seneye kızım 4 bucuk yasındayken anaokuluna verıcem
dogdugu aydan dolayı 6 bucuk yasında ılk okula baslayacak

6 aylık bebeler kreslerde cocukların hepsı her ortamda her kosulda mınık survıvorcular onlar bızdan daha guclu daha kolay adapte olur daha dınamıkler
6 yasını doldurmus her cocuk ılk okula baslamalı ve en az 1 sene okul oncesı egıtımı almalı
onun hakkı cunku

Rapor almanız gerekli okul zorunlu ilkokul
Artık çocuk doktoru/çocuk psikiyatrisinin yazdığı "ozbakim vs.becerilerini kazanamadığı için ana sinifina tekrarı uygundur " ibareli raporlar kabul edilmiyor.72 aydan sonra " özel eğitim kararı" gerekli...yani çocuk sağlık kuruluna girip özel eğitim tedbiri uygulanıp e-okul da özel egitim öğrencisi olarak geçiyor olmali erteletebilmek için.

Evet evet aynen öyle , okulumuz 2014 lülerin tamamını yer kalırsa 2013 6.aydan itibaren öğrenci alacak , çocuğum 2014 Aralık doğumlu , ben istemiyorum diye dilekçe verdim ama içim içimi yiyor , rahat değilim , pişman olmaktan korkuyorum , sırf çok küçük diğerleri büyük diye ama tabi benim gönderdiğim senede diğer çocuklardan büyük benimki olacak , kısır döngü

57 ay olacaktı yanlış yazmışım .

57 ay olacaktı yanlış yazmışım .

Bence gidebilir. İki sene anasınıfına devam etmiş olur. Bildiğim kadarıyla devlet okullarında sınıfın en küçük çocuğu ile en büyük çocuğu arasında en fazla 10 ay yaş farkı oluyor anasınıfı çağında. Ki öyle olmasa bile en fazla 71 aylık çocuklar olacak yani sizin oğlunuzla iki yaş değil en fazla 14 ay farkı olacak en büyük çocuğun. Bence ne kadar erken o kadar iyi.

Annenizin yaklaşımı maalesef yanlış. 20-30 yıl öncenin eğitim anlayışı bu. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 3 yaşında başlar anaokuluna, 2 sene devam eder, 5 yaş da ilkokul yaşıdır artık. 8 yaşında çocuğun ilkokula yeni başlıyor olması doğru değil.

gidip rapor alıp 1. sınıfa değil ana sınıfına gönderebilirsiniz çocuğunuzun hazır olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz kolayca halledilebilir bir konu içiniz rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…