1. si çocuk çok utangaç içekapanıksa bu çocukta kaygı ve sosyal fobi olayları olması çok muhtemel bu yüzden önce bir çocuk psikiyatrisine götürün derim . büyük olasılıkla kendine güven veren bir şurup verir.Merhaba kk
Mune abla lutfen konum kalsin.
Kizlar benim bugun kafami baya bir meşgul edip canımı sıkan okul mevzusu var.
Şimdi benim oglum 30.09.2013 dogumlu.Tam 72 aylik olcak okul icin ama ben ana sinifina gondermek istiyorum.Kafami allak bullak etti herkes başka başka seyler soyledi.
İcine kapanik yabanci ortamda cok utanan cekingen bir cocuk.Bu konuda bilgisi olan varmi.Mesela bu sene hic okula gondermesem seneye 1.sinifa gondersem olur mu? Herhangi ceza sorun yasar miyim?Yada anasinifina kaydettirmem icin ne yapmaliyim.oGlumdan bi hafta kucukler suan anasinifina yazildi mahallemizde.
e-devlete baktınızmı , şu an 54 aylık olan çocuğuma anaokulu çıktı mesela benim . Göndersem kendinden iki yaş büyük çocuklarla ne yapacaktı acaba , ay sınırlaması değişti ama hiç tatmin edici değil .
Artık çocuk doktoru/çocuk psikiyatrisinin yazdığı "ozbakim vs.becerilerini kazanamadığı için ana sinifina tekrarı uygundur " ibareli raporlar kabul edilmiyor.72 aydan sonra " özel eğitim kararı" gerekli...yani çocuk sağlık kuruluna girip özel eğitim tedbiri uygulanıp e-okul da özel egitim öğrencisi olarak geçiyor olmali erteletebilmek için.Rapor almanız gerekli okul zorunlu ilkokul
Evet evet aynen öyle , okulumuz 2014 lülerin tamamını yer kalırsa 2013 6.aydan itibaren öğrenci alacak , çocuğum 2014 Aralık doğumlu , ben istemiyorum diye dilekçe verdim ama içim içimi yiyor , rahat değilim , pişman olmaktan korkuyorum , sırf çok küçük diğerleri büyük diye ama tabi benim gönderdiğim senede diğer çocuklardan büyük benimki olacak , kısır döngü54 aylık çocuk zaten anaokulu çağında ama. Kendinden 2 yaş büyük çocuklarla olmaz, yaşına göre sınıfa alacaklar. Yaş farkı olan çocuklar aynı sınıflara konulmuyor. Ama gönderip göndermeme tercihi sizin tabi ki şu aşamada. 72 aylık çocuk da geçen sene hatta bir önceki sene de anasınıfına gitmiş bu sene de ilkokula başlıyor olmalı.
57 ay olacaktı yanlış yazmışım .54 aylık çocuk zaten anaokulu çağında ama. Kendinden 2 yaş büyük çocuklarla olmaz, yaşına göre sınıfa alacaklar. Yaş farkı olan çocuklar aynı sınıflara konulmuyor. Ama gönderip göndermeme tercihi sizin tabi ki şu aşamada. 72 aylık çocuk da geçen sene hatta bir önceki sene de anasınıfına gitmiş bu sene de ilkokula başlıyor olmalı.
57 ay olacaktı yanlış yazmışım .
Aralık doğumluyum erken gitmiyim diye beni bi sonraki yıl yazdırmış nufüsa. Okula gittiğimde 82 aylıktım yani. Annem ilkokul öğretmeni ve 1. sınıfta aradaki ay farkı bile çok farkediliyor der hep. O yüzden çocuğunuzu geç yazdırmanız onun iyiliğine olacaktır.
gidip rapor alıp 1. sınıfa değil ana sınıfına gönderebilirsiniz çocuğunuzun hazır olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz kolayca halledilebilir bir konu içiniz rahat olsunMerhaba kk
Mune abla lutfen konum kalsin.
Kizlar benim bugun kafami baya bir meşgul edip canımı sıkan okul mevzusu var.
Şimdi benim oglum 30.09.2013 dogumlu.Tam 72 aylik olcak okul icin ama ben ana sinifina gondermek istiyorum.Kafami allak bullak etti herkes başka başka seyler soyledi.
İcine kapanik yabanci ortamda cok utanan cekingen bir cocuk.Bu konuda bilgisi olan varmi.Mesela bu sene hic okula gondermesem seneye 1.sinifa gondersem olur mu? Herhangi ceza sorun yasar miyim?Yada anasinifina kaydettirmem icin ne yapmaliyim.oGlumdan bi hafta kucukler suan anasinifina yazildi mahallemizde.