İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

Londra Üniversitesi Kastamonu meslek yüksek okulu kepçe operatörlüğü bölümünden mezun herhalde arkadaş. Ay ban yicem kesin ama yazmadan duramadım.

Kayip cilek
Annem ogretmen emeklisi,5 yasinda okula yollamislar kadini. O zaman ogretmen okulu var tabi,erken okula yollanmanin sorununu cok cektim der. Ne cektin diyorum,sinif arkadaslarim son sinifta 18 yasindaydi hepsi koca buldu bir ben kaldim der guleriz hep aslinda yasla alakali degil cocugun kendisiyle alakali bence. Cok cocuk taniyorum erkenden gidip de sorun yasamayan,gec gidip de sorun yasayan.

Koca bulmak her nesilde önemli

Bence de çocuğa göre değişir ama bu yüzden çocuğu pamuklara sarmanın anlamı yok.
Benim annem anaokulu öğretmeni. Tee 25 sene önce 3 sene anaokuluna gittim ben. Yine de çekingen bir çocuktum ilkokulda. Ayrıca çok ufak tefektim. Ama derslerim her zaman çok iyiydi.

Çocuğun bilişsel düzeyi önemli sonuçta.
Kimse oturup "yauu biz bu çocukları kaç yaşında analarının bağrından koparsak da acımasız hayatla yüzleştirsek" diyerek okul yaşı belirlemiyor. Bilimsel verilere göre belirleniyor okul yaşı.
Çekingenlik bir şekilde aşılır ama bu kadar pamuklara sararak zor bence.

Şunu da ekleyeyim: çoğu kişinin derdi çocuğun bilişsel düzeyi, yetenekleri vs değil bence.
"Aman bizim çocuk küçük kalmasın da millet ezmesin. İlla biri ezecekse benimki onları ezsin, itip kaksın" kafası bu.
Ebeveyn olarak kimse çocuğu ezilsin istemez doğal olarak. Ama bu uğurda çocuğun gelişim düzeyini göz ardı etmek çocuğa haksızlık.

Tabi canim ben de oyle dusunuyorum. İnsanlar cocuklarina “biri seni doverse sen de ona cak iki tane” diye ogretirken kimsenin aklinda bilissel zamazingo yok bence

Bu tek benim kararım değildi. Bir ilkokul öğretmeninin görüşü, ram görevlisinin görüşü, bir arkadaşımın görüşü (özel eğitim öğretmeni) ve en son benim görüşümle karar aldım. 3 ay sadece hangi sınıfa gitsin diye analiz yaptım. Bu kişiler oğlumu ve konuşmasını iyi bilen kişiler. Yoksa tabi ki oğlumun birinci sınıfa gitmesini isterdim. O konuştuğunda, ne diyor diye bana soruyorlar. Sınıfta eminim ki arkadaşlarıyla da sıkıntı çıkacaktı. Bu yüzden bu sene anasınıfına giderken, dil eğitimi almasıyla seneye birinci sınıfa yetiştiricem. Ayrıca da size de tşk ederim.

Aynn oyle canm okul yasi 6 anasinifi 7 1.sinif olmali minicik kuzulari sabahin korunde kaldirmak kolay zannediyolar.Yapamadiklarinda oz guvenleri. Kirilcak bunu bilmiyolar.Simdi sacma olan bi sey daha warki ekim ayinda olanlar anasinifi verdi seneye 1 ci sinif bnim oglumdan bi yas buyuk yazilmis olcaklar anasinifina buda adaletsizlik

Tam da bunu diyorum arkadasim iste bizim durumu anlayan nadir bn ay gun hesabi oldugunu bilmiyodum bu sene anasinifi seneye 1 diyodum ki eylul 30 baz alinarak hesaplama yapiliyormus.benm oglanin dogum gunu yani.ondan 1 gun sonra dogan anasinifina giderken seneye bire gitcek we onlar 1 yas farkla 1.sinifa basliycaklar.1 gun gec dogan cocugun ne gibi bi kucuklugu olabilir seneye benim oglumun okula basladigi yasin 1 yas buyuk halinde olcaklar ve anasinifi gormus olcaklar.

Oğlunuzla doğum günümüz aynı ben bir yıl anaokuluna gittikten sonra 71.5 aylıkken ilkokula başladım, bizde en az 84 aylık olmak gerekiyordu o zaman. Ben sınıfın çoğundan 1.5 yaş küçüktüm öyle okudum. Çok da sıkıntı çekmedim açıkçası içe kapanıktım, hâlâ da öyleyim yapım bu ama kendi istediğimde de arkadaş edinmekte sıkıntı çekmem. Sadece okumayı sınıftakilerden biraz daha geç öğrendiğimi hatırlıyorum onun dışında bir geri kaldığım alan olmadı. Aksine daha 18’imi doldurmadan üniversiteye başladım, ilkokula erken başlamanın olumlu etkileri daha çok oldu bende. Geriye dönüp baktığımda iyi ki erken başlamışım dedim hep Bence içiniz rahat olsun, şu anki sistemde bir sakıncası yok, ben zorunda olmadığım hâlde erken gittim. Hatta oğlunuzun kendisinden küçük sınıf arkadaşları olma olasılığı dahi var şu an.

68 aylık ocak doğumlu oluyor, çünkü benim kızım 68 aylıktı daha önce ben vermedim. Bir sonraki yıl verdim

Ama iyide konu sahibi erken vermiyor ki.72 aylık 6 yaşını doldurmuş olarak gidecek en ideal yaş. İçe kapanıklık olarak da psikolojik destek alabilir. Bunun okulla ilgisi yok ki.

Ama iyide konu sahibi erken vermiyor ki.72 aylık 6 yaşını doldurmuş olarak gidecek en ideal yaş. İçe kapanıklık olarak da psikolojik destek alabilir. Bunun okulla ilgisi yok ki.

Çocuğunuz Eylül dogumlu birinci sınıf zorunlu
Ekim dogumlu olsaydı dilekçe verip anasınıfı tekrarı olurdu
Artık heyet raporu yok okula dilekçe veriliyor
Ama sizin ki bir günden kaybediyir

Milli Eğitim ne yaptığını bilse ,eğitimi yaz boz tahtasına çevirmese kimsenin kafası karışmayacak. .

Ben de çocuğa göre hareket edilmesi taraftarıyım her çocuk kendine özeldir ve aileler çocuğunu iyi tanıyıp ona göre başlatmalı. .Olgunlaşmayan çocuk eğer ki bilişsel olarak çok iyi değilse bu sene ki değişikliğe göre başlatılmamalı. .

Ben ne kadar geç o kadar sağlıklı eğitimi savunuyorum. Çünkü bizim eğitim sistemimiz, Akademik kadromuz buna hazır değil ..

Her aydan çocukların olduğu sınıflarda ya, Öğretmen hırsıyla çocukları boğup Kasım en geç Aralıkta okuma-yazmaya geçiriyor. .

Yada deneyimsiz Ücretli öğretmen sayesinde ilk seneleri heba oluyor .
Oysa ki bu anlamda kendimizi,Eğitim sistemimizi kimseyle kıyaslamamalıyız bir çok Ülke de Okuma- yazmaya hemen geçirilmiyor okuma yazmaya geçmeleri bizim ilkokul 3'e tekabül ediyor ..Şimdi sağlıklisi bu iken neden bu telaş ve zorlama..

Bundan bir önce ki sistemde Sınıf öğretmenlerine dediler ki Çocukları biraz yaş olarak küçük alacağız lütfen sizler yarım dönem çocuklarımızla Ana sınıfı edasında ilerleyin. .Oyunlarla, şarkılarla, eğlenceli etkinliklerle temeli oluşturun. .Fakat bire bir Öğretmen arkadaşlarımdan da duyduğum "ben bu saatten sonra çocuklarla oyun mu oynayacağım " daha başka şeyler söyleyenlerde vardı da burdan yazmayayım.

Bir dönem de çocuklara El yazısı baskısı yapıldı hızlı yazsınlar diye ..O dönem El yazısını harika yazan çocuklar onlar 4.sınıfta iken El yazısı kaldırıldı onlardan düz yazı yazmaları istendi ve o çocukların yazısı şu an tabiri caizse Çin yazısı gibi büyüklü küçüklü harflerle ilerliyor.

Konu sahibi, AnneAslan siz çocuğunuza göre hareket edin.Hiçbir şey için geç kalmış sayilmazsınız bir pedagog ve okul rehberlik hocasından destek alıp kararınızı verin.

72 aylık çocuk için artık doktor raporu alınamıyor Zorunlu ilkokul kaydı yapılmalı. .

Fakat siz yine fikir alarak çocuğunuza göre hareket edin. .
Dilerim çocuğunuz için her şey yolunda gider Güzel bir Eğitim hayatı olur

Aslında motor gelişimi için alirsaniz onun belli maddeleri var yumuşatılmış raporun çok ağır olmasına gerek yok duzelwbilecek bir durumu da raporda gösterebilirler. 1 sınıfa başladığı zaman da o raporu kaldirtabiliyorsunuz yani ömür boyu arkadaşların tabiriyle sicilinde falan görünmüyor. Tabi bunu yine Okulun Rehber hocasından daha iyi öğrenirsiniz.

Eğer ana sınıfına hiç gitmediyse kesinlikle ana okuluna yazdırın sonraki yıl 1. Sınıfa başlar . Şu çok nettir ki ana sınıfına giden ve gitmeyen çocuklar algı olarak çok fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…