Arkadaşlar 72 aylık çocuk zaten hazırdır, niye göndermek istemiyor bu anneler diye yaftalamayın çocukları. Benim kızım 73 aylıktı mecburi okula başladı. 70 aydan büyük çocuklar sadece RAM raporuyla erteleyebiliyorlar, 70 aylık ve daha küçükler çocuk doktoruyla erteleyebiliyorlar. 73 aylık çocuk da hazır olmayabilir, üstelik benim kızım 4 sene kreş+ anaokuluna gitti, yine de hazır değildi. Sadece ben demedim bunu, 3 tane okulun psikoloğuna test yaptırdık, ayrıca anaokulu öğretmeni de aynı şeyi söyledi, duygusal olarak hazır değil! RAM raporu alınacak bir sorunu da yok, ama hazır değil! Bu kadar basit, olabilir bu yani, annelerin kıyamamasından falan kaynaklanmıyor. Ama mecburen gönderdik, çünkü devlet çocukların hazır olup olmadığını psikologlardan, öğretmenlerden ve annelerinden daha iyi biliyor!!!?? Kızım şu an 4. Sınıfa geçti, erken başlamasının sıkıntılarını her an yaşadık, kalem tutarken, ödev yaparken, her konuda. Sıkıldı, anlamadı, ağladı... ve nihayetinde şu an matematik konusunda çok sıkıntı yaşıyor, geçen sene odaklanma ve dikkat eksikliği teşhisi konuldu ve şimdi bununla ilgili yardım alıyor. Bir sene daha geç gitseydi bunların hiç birini yaşamayacaktı. Sınıftakilerin hepsi yaşıtı, aylara göre bölünmüş bir sınıf, yarısı çok iyi, yarısı çok kötü sınıfın. Yani bu iş sadece çocuğa özeldir, bir gelişim süreci, nasıl ki biri 10 aylıkken başlar konuşmaya bir diğeri 2 yaşında, bu da böyle bir gelişim süreci. Ah ben çok pişmanım, tek çaremiz hiç okula göndermeyip devamsızlıktan sınıfta kalmaktı, ona da ben cesaret edemedim. Ama keşke yapsaydım, umrumda değil cezası falan. Kızımı Türk eğitim sistemine kurban verdim resmen.