İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okul derdi 😳

İnan bir çok çocuk altmışlı aylarda kıyafetinin düğmelerini ilikleyemiyor ,en azından benimkisi ilikleyemiyordu😊 Ama benim kızı o yıllarda geç baslatmamin nedeni de kendi problemlerini kendi çözebilir duygusal olgunluğa gelmesi içindi.Dokunsan ağlayan bir çocuktu..bir yıl geç başlamasa sınıfının en küçüğü olacaktı ..yerlerdi vallaha sınıfta benim kızı 😅 bir yıl sonra sınıfında en buyukler arasina girdi.İyi geldi bize ...

Bak sen su cimcimeye 🤗kiyamam
Simdilerde veliler de ayri telden caliyor,egitimciler kime ne yol gosterecegini sasirmis durumda. Ben de sanirim bu konuda kres ogretmenlerine danisacagim zamani geldiginde. En iyi gozlemleyenler onlar olur herhalde,sonucta 2-3 yildir kreste olacak

Evet evet aynen öyle , okulumuz 2014 lülerin tamamını yer kalırsa 2013 6.aydan itibaren öğrenci alacak , çocuğum 2014 Aralık doğumlu , ben istemiyorum diye dilekçe verdim ama içim içimi yiyor , rahat değilim , pişman olmaktan korkuyorum , sırf çok küçük diğerleri büyük diye ama tabi benim gönderdiğim senede diğer çocuklardan büyük benimki olacak , kısır döngü :KK43:
Hiç içiniz sıkılmasın oğlum 2012 mart doğumlu. Okul fobisi vardı ve hala var hiç gitmek istemiyor sınıfta hiçbirşeye katılmıyor. 1 sene hiç düzelmedi keşke geçen sene göndermeseydim. Büyük oğlum da aralık doğumlu onu 82 aylıkken gönderdim çokda memnunum. Her çocuk bir değil tabi ama sınıfta büyük olcak diye kötü düşünmeyin derim.

Hiç içiniz sıkılmasın oğlum 2012 mart doğumlu. Okul fobisi vardı ve hala var hiç gitmek istemiyor sınıfta hiçbirşeye katılmıyor. 1 sene hiç düzelmedi keşke geçen sene göndermeseydim. Büyük oğlum da aralık doğumlu onu 82 aylıkken gönderdim çokda memnunum. Her çocuk bir değil tabi ama sınıfta büyük olcak diye kötü düşünmeyin derim.
Aynen benimkide 82 aylık ilkokula başlamış olacak , girişken konuşkan bi sıkıntısı yok ama diğer çocukların yanında ufacık şu an , çok düşünüp dilekçe verdim ama inşallah pişman olmam , teşekkür ederim yorumunuz için .

Raporun içeriği psikolojik bir nedene dayanıyorsa dediğim şekilde oluyor birebir gördüm söylüyorum tabiri caizse işkembeden sallamadım sizde sallamayın
ben de sallamıyorum kastettiğiniz özel eğitim öğrencim var kendilerine bireyselleştirilmiş eğitim veriyoruz özel olarak bire bir rapora bile gerek yok dilekçeyle halledilebilecek bir durum zaten sizin mantığınızla benim özel eğitim alan öğrencilerim boşuna mı çalışıp çabalıyorlar madem sicillerine işleyecek o zaman onları soyutlayalım bahsettiğiniz durumdaki öğrencilerim bile iki yıl 3 yıl sonra normal akranlarının seviyelerine gelen öğrenciler

Çünkü su an 72/78 ay arası rapor sadece farklı gelişen çocuklara veriliyor .Bildiğin sağlık kurulu raporu çıkıyor.Ramdan eğitim tedbiri konulup e-okula özel eğitim öğrencisi olduğu işleniyor.O şekilde 1. sınıf listesinden düşüyor çocuk
bu arada ben zaten 72 /78 ay arası raporu kastetmedim zaten sizin bahsettiğiniz rapor çok başla birşey

Benim oglumda çok çekingen içine kapanık bir çocuk bende göndermeyi düşünmüyordum ama eylül ayında tam 72 aylık oluyor ve mecburi evet sınıfın en küçüğü olacak belki ama yapacağım birşey yok
RAM raporu da almak ostemiyorm açıkçası seneye de çok cbuyuk olacak
Bir şekilde onunla ilgilenip caliscam
İns basarili olurlar
Çocuğunu sen takip edebilirsin canm ancak :-)

Benm.oğlum.ilk baslarda anne ben birinci sınıfa hazır değilim dedi neden dedm çünkü ben hassas bir çocuğum öğretmenim bagirirsa korkarım dedi dedm ki ödevlerini düzenli yaparsan güzel.güzel.okursan öğretmenin de sana vagirmaz :KK70:

Geçen hafta gelmiş anne ben birinci sonra hazirm kendimi hazır hissediyorum demeye başladı :KK70: :KK70: :KK70:

Benim kızımda aralık sonu doğumluydu ilkokul 1. Sınıfa yazdırmaya gittiğimde samimi olduğumuz müdür yardımcısı bizi vazgeçirdi söyledikleri çok mantıklı geldi dedi ki;"Normal bi çocuk 6 yaşında okula başladığında en fazla 4. Sınıfa kadar götürebiliyor,sonra çocuk kademe kademe başarı olarak düşüyor. Eğer 6 yaşında okula başlayan bi çocuk çok çok zeki değilse öğrenim hayatı sonunda öğretmen olabildiyse 7 yaşında başlasaydı doktor olurdu buna emin olun" dedi..Biz vermedik iyi ki vermemişiz bizimle birlikte verenlerin hepsi pişman oldu

Benim kızımda aralık sonu doğumluydu ilkokul 1. Sınıfa yazdırmaya gittiğimde samimi olduğumuz müdür yardımcısı bizi vazgeçirdi söyledikleri çok mantıklı geldi dedi ki;"Normal bi çocuk 6 yaşında okula başladığında en fazla 4. Sınıfa kadar götürebiliyor,sonra çocuk kademe kademe başarı olarak düşüyor. Eğer 6 yaşında okula başlayan bi çocuk çok çok zeki değilse öğrenim hayatı sonunda öğretmen olabildiyse 7 yaşında başlasaydı doktor olurdu buna emin olun" dedi..Biz vermedik iyi ki vermemişiz bizimle birlikte verenlerin hepsi pişman oldu
Peki fizik olarak çocuğun diğerlerinden büyük olması sıkıntı olur mu sizce
Oğlum kasım 2014 doğumlu, boy olarak yaşıtlarına göre uzun biraz, bir sene geç yazdırırsam epey uzun olacak sanırım. Bu sıkıntı oluyor mu ?

benim kızımda kasım 2013 lü bizimde birinci sınıf cıktı ama ben ana sınıfına gönderecem dilekece verdik okula. zaten müdürün bize söyledigi 70 aylık dan büyük cocuklara 1. sınıf zorunlu. e devlete girdigin zamanda gösteriyo. bizimki tam 70 aylık oldugu için kurtardık. hemen oklula giderken küçük olmasındansa büyük olması daha iyi.

Peki fizik olarak çocuğun diğerlerinden büyük olması sıkıntı olur mu sizce
Oğlum kasım 2014 doğumlu, boy olarak yaşıtlarına göre uzun biraz, bir sene geç yazdırırsam epey uzun olacak sanırım. Bu sıkıntı oluyor mu ?
Valla hiç olmadı şimdiki çocuklar zaten iri yapılı ben söylemediğim sürece kimse anlamamıştı zaten ocak şubat doğumlularda olacak sınıfta 2-3 ay la ne kadar fark edebilir ki

Valla hiç olmadı şimdiki çocuklar zaten iri yapılı ben söylemediğim sürece kimse anlamamıştı zaten ocak şubat doğumlularda olacak sınıfta 2-3 ay la ne kadar fark edebilir ki
Peki bir sene mi gitti anasınıfına
İki sene anasınıfına giderse sıkılır mı ?

Peki bir sene mi gitti anasınıfına
İki sene anasınıfına giderse sıkılır mı ?
O konuda zorlandık işte ama sıkılmak konusunda değilde ilk gittiği yıldaki arkadaşları 1. Sınıfa başlayıp kızımın tekrar anasınıfa gitmek baya zoruna gitti 1 ay filan baya ağladı biz bi de aynı okula yolladık planlı bişi olsaydı ilk yıl başka bi anaokuluna 2. Yıl ilkokula gideceği okulun anaokuluna yollardım

72 aylık ilkokul zorunlu.ancak rapor alırsanız 1 yıl daha anasınıfına gönderebilirsiniz onun dışında zaten çocuğun direkt oturdupunuz mahalledeki ilkokula kaydı yapılır. Göndermek zorundasınız.

Arkadaşlar 72 aylık çocuk zaten hazırdır, niye göndermek istemiyor bu anneler diye yaftalamayın çocukları. Benim kızım 73 aylıktı mecburi okula başladı. 70 aydan büyük çocuklar sadece RAM raporuyla erteleyebiliyorlar, 70 aylık ve daha küçükler çocuk doktoruyla erteleyebiliyorlar. 73 aylık çocuk da hazır olmayabilir, üstelik benim kızım 4 sene kreş+ anaokuluna gitti, yine de hazır değildi. Sadece ben demedim bunu, 3 tane okulun psikoloğuna test yaptırdık, ayrıca anaokulu öğretmeni de aynı şeyi söyledi, duygusal olarak hazır değil! RAM raporu alınacak bir sorunu da yok, ama hazır değil! Bu kadar basit, olabilir bu yani, annelerin kıyamamasından falan kaynaklanmıyor. Ama mecburen gönderdik, çünkü devlet çocukların hazır olup olmadığını psikologlardan, öğretmenlerden ve annelerinden daha iyi biliyor!!!?? Kızım şu an 4. Sınıfa geçti, erken başlamasının sıkıntılarını her an yaşadık, kalem tutarken, ödev yaparken, her konuda. Sıkıldı, anlamadı, ağladı... ve nihayetinde şu an matematik konusunda çok sıkıntı yaşıyor, geçen sene odaklanma ve dikkat eksikliği teşhisi konuldu ve şimdi bununla ilgili yardım alıyor. Bir sene daha geç gitseydi bunların hiç birini yaşamayacaktı. Sınıftakilerin hepsi yaşıtı, aylara göre bölünmüş bir sınıf, yarısı çok iyi, yarısı çok kötü sınıfın. Yani bu iş sadece çocuğa özeldir, bir gelişim süreci, nasıl ki biri 10 aylıkken başlar konuşmaya bir diğeri 2 yaşında, bu da böyle bir gelişim süreci. Ah ben çok pişmanım, tek çaremiz hiç okula göndermeyip devamsızlıktan sınıfta kalmaktı, ona da ben cesaret edemedim. Ama keşke yapsaydım, umrumda değil cezası falan. Kızımı Türk eğitim sistemine kurban verdim resmen.

siz bir sınıf öğretmeni olarak asıl nasıl böyle düşünürsünüz çevremde bir yıl beklemiş bir yıl daha çocuğuna çocukluğunu doya doya yaşaması için fırsat oluşturmuş bir çok aile var her çocuğun fizyolojik psikolojik zihinsel gelişimi farklıdır mevzu zorunlu olup olmaması değil konu çocuğun kendini hazır hissedip hissetmemesi ben de öğretmenim ve şöyle söyleyeyim çocuğun ezilmesi yıpranmasındansa beklenilebilir bir yıl kendini daha rahat ifade edebilecektir bu durum herkes için elbette geçerli olamaz orası ayrı
Yazdığım şeylerde nasıl böyle düşünürsünüz diyecek bir şey yok. Çocukların erken okula başlamasını savunan bir öğretmen değilim. Sınıfımda ay olarak küçük çocuklar vardı ve sıkıntısını fazlasıyla çektim, o çocukların da çektiğine şahit oldum. Konuda bahsedilen yaşı gelmiş bir çocuk ve annesinin belirttiğine göre sessiz ve içine kapanık. Bu 72 ayı doldurmuş bir çocuk için 1 sene beklemeye yeterli bir sebep değil, gerek de yok. Çocuk psikomotor olarak hazırdır bir sağlık sıkıntısı yoksa ki yazıdan anlaşıldığı üzere yok. Yani okuyup yazabilir. Bunun dışındaki sessizlik endişesi için de 1 sene bekletip anaokuluna göndermeye gerek yok. Çocuğun anaokuluna gönderilme isteğine sebep olan düşünce nedir? Arkadaşları olsun, iletişime girsin, paylaşmayı öğrensin vb. Bunların hepsi çocuk 1.sınıfa başladığında da olacak zaten.

Tovbeee
Okul okumaya mi geldik dunyaya?
O yastaki çocuğun hakki parmak boya yapmayi ogrenmek degil degil dogaya karismaktir bence.
Keske devlet her mevsim birkaç hafta -yarim günlük zorunlu kamp duzenlese her yasta cocuk icin. Bu egitim yeterli olsa ...
Ben cok üzülüyorum doya doya uyuyamadan, tembellik edip evde uyumak nedir bilmeden her gun servise binip sacma bir duzenle okula giden cocuklara. Ben otuz olacam, bana bile zor geliyor her gun kalkip hazırlanıp ise gitmek
Okulsuzluk diye bir kavram var bana çok mantıklı gelen.
MEB de çalışan biri olarak okul çocukların özgünlüğünü almaktan başka çok da işe yaramıyor malasef. Ama belki saygin bir meslek sahibi olması için, belki ilerde para kazanabilmesi için, belki sosyalleşmesi için; farklı sebeplerle çocuklarimizin özgünlüklerini feda ediyoruz malasef

Yazdığım şeylerde nasıl böyle düşünürsünüz diyecek bir şey yok. Çocukların erken okula başlamasını savunan bir öğretmen değilim. Sınıfımda ay olarak küçük çocuklar vardı ve sıkıntısını fazlasıyla çektim, o çocukların da çektiğine şahit oldum. Konuda bahsedilen yaşı gelmiş bir çocuk ve annesinin belirttiğine göre sessiz ve içine kapanık. Bu 72 ayı doldurmuş bir çocuk için 1 sene beklemeye yeterli bir sebep değil, gerek de yok. Çocuk psikomotor olarak hazırdır bir sağlık sıkıntısı yoksa ki yazıdan anlaşıldığı üzere yok. Yani okuyup yazabilir. Bunun dışındaki sessizlik endişesi için de 1 sene bekletip anaokuluna göndermeye gerek yok. Çocuğun anaokuluna gönderilme isteğine sebep olan düşünce nedir? Arkadaşları olsun, iletişime girsin, paylaşmayı öğrensin vb. Bunların hepsi çocuk 1.sınıfa başladığında da olacak zaten.
bence çocuğun kendini duygusal olarak hazır hissetmesi önemli ki evet her öğrenci için bu geçerli olamaz annenin dikkatlice vermesi gereken bir karar Hayırlısı olsun inşallah

X