Bence aşırı korumacı tavır, asosyal hayat buna neden olmuş. Pandemi dönemi çocuklarında bu tarz sorunlar çok sık. Benim de sizinle aynı yaşta oğlum var, konuşması gecikmişti, bilmediği ortamlarda çok sessizdi, 3 yaşta kreşe başlattım, hatta kreş öğretmeni dedi yaşıtlarından çok geride henüz erken önce oyun terapileri alsın sonra başlasın. Benim de evde1 yaş bebeğim daha vardı ve ikisine de yetemiyordum. Dedim bu çocuk başlayacak gerekirse 2 yaş grubuyla başlasın, kreşe başladı ama alışma süreci zorlu oldu, her gün saati artıra artıra tam güne geçtik, 4-5 ay sonra kendi yaş grubuna geçti. Çocuk doktoru 4 yaşı bekleyin sonra dil terapisi dedi şimdi terapi de alıyor. Çok açıldı konuşması, aynı zamanda tiroid bozukluğu da varmış endokrin uzmanı ilaç başladı, büyüme gelişme konuşma geriliği o da yapıyormuş. Bence sizin çocuk da hayatı deneyimleyemediği için geri kalmış, hızlıca çocuğu sosyal hayatın içine dahil edin, tv vs kesin. Bir doktordan daha görüş alın ona göre ilacını da kullanın. Kısa zamanda akranlarına yetişecektir.