nur içinde yatsın,vallahi ailde benim gibi sorunlar yaşayanlar dinden bile soğurbenim babam çok iyiydi. ama gerçekten çok çok iyiydi. o yüzdende erken gitti belkide.
.aşırı duygusal,aşırı yumuşsk,annem ondan daha sertti mesela. bizim ev anaerkildi. biz abimle annemle yerdik. bir şey demezdi. biz böyle yetiştik. o yüzden bana garip geliyor.
anladım tatlım. zor öyle bir babayla yaşamak.nur içinde yatsın,vallahi ailde benim gibi sorunlar yaşayanlar dinden bile soğur
bence eğitim olmalı oruç sadece aç kalmak demek değildir vs..sadece boğazından su geçmesin o tarz öğretmişler başka hiç bir şey öğretmemişler,bizim ailnin en tatışmalı olduğu dönem ramazan ayı idi maalesefeee hoşgörü bunun neresinde?
oyy okyy niye garibseyeyimm yani ne konuma getiriyorsun beni anlamadımkii.. şunumu dememi istiyorsun hey oruç tutmayanlar dikkatli olun yemeyin içmeyin hatta hakkınız bile yok yemeğe bunumu diyeyim istiyosun.. ama yanıldın oky biz 5 kardeşiz ve hepimiz farklıyız ve bizdede var oruç tutmayan abim gelir bana kahvaltı hazırlarım ona..kayınvalidem hiç tutmamıştır kahvaltısını yapar ohh ne güzel afiyet olsunn..ben o tarz düşüncelerde olmadım oky aslada olmam... sadece destek veririm şöyleki arkadaşlarımız var hep beraber havuza gidiyoruz aralarında haşema ile giren var ve ben o arkadaşlarıma yardım ederim yani inançlarına destek veririm okyy çünkü o benim arkadaşım ve o kendisi için öyle olsun istiyor..ben yiyorum. oruç tutan arkadaşlarımın yanında,eskiden babamın yanındada yerdim.. o yüzden bizde bu sorun olmadı. her ne kadar garipsesende.
evet maalesef oky cim evlenince baskı dönemi bitti demokratik ortamdayım şimdi şükürler olsun o nedenle her türlü baskıya karşıyım belkideanladım tatlım. zor öyle bir babayla yaşamak.
bak bende inanca saygılıyım. ama karşımdakindende benimkine saygı beklerim. beni kısıtlamamasını.oyy okyy niye garibseyeyimm yani ne konuma getiriyorsun beni anlamadımkii.. şunumu dememi istiyorsun hey oruç tutmayanlar dikkatli olun yemeyin içmeyin hatta hakkınız bile yok yemeğe bunumu diyeyim istiyosun.. ama yanıldın oky biz 5 kardeşiz ve hepimiz farklıyız ve bizdede var oruç tutmayan abim gelir bana kahvaltı hazırlarım ona..kayınvalidem hiç tutmamıştır kahvaltısını yapar ohh ne güzel afiyet olsunn..ben o tarz düşüncelerde olmadım oky aslada olmam... sadece destek veririm şöyleki arkadaşlarımız var hep beraber havuza gidiyoruz aralarında haşema ile giren var ve ben o arkadaşlarıma yardım ederim yani inançlarına destek veririm okyy çünkü o benim arkadaşım ve o kendisi için öyle olsun istiyor..
nurlar içinde yatsınn benim babamda öyledir okyy kulakları çınlasın babacığımınbenim babam çok iyiydi. ama gerçekten çok çok iyiydi. o yüzdende erken kaybettik belkide.
.aşırı duygusal,aşırı yumuşsk,annem ondan daha sertti mesela. bizim ev anaerkildi. biz abimle annemle yerdik. bir şey demezdi. biz böyle yetiştik. o yüzden bana garip geliyor.
Allah uzun ömür versin. baba acısı hele böyle bir babanın acısı anlatılmaznurlar içinde yatsınn benim babamda öyledir okyy kulakları çınlasın babacığımın
ama ilk yorumlarımda belirttim tam saçmalık..ama ramazanda çıkacak insanımızı böyle birbirine düşürmek için kimisi gerçek kimisi asparagaz..kiii İSLAMIN kendisindede yoktur zatenn..bak bende inanca saygılıyım. ama karşımdakindende benimkine saygı beklerim. beni kısıtlamamasını.
ha incelik yaparım o ayrı oda benim bileceğim şey..
,ama benim kısıtlanmamı beklerse kusura bakmasın.
bu arada dışardada yerim,kimsede karışmaz. burası hukuk devletii. islam devleti değil. her ne kadar müslüman çok fazlada olsa,kimse kimseyi sigara içemezsin,su içemezsin vs. diye önüne geçip sorgulayamaz. bak olaya resmen polislik olunmuş. hoşmu.ne hakla.
NURLAR içinde yatsınn.. benim babamda öyledir insanlığı dibine kadar öğretmiştir bize hep şöyle der önce insanlık sonra iman der.. veçok doğru der..Allah uzun ömür versin. baba acısı hele böyle bir babanın acısı anlatılmaz
saygıyla neyi kasteddiyorsun. yanında bir şey içilmemesinimi mesela yada yenmemesinimi. peki yerse ne yaparsınKimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.
Bu emzurumlunun yaptığını yapmayacağım kesin. Hiçbirşey demem. Ama dediğim gibi sadece bir ay bana saygı duyulsun isterim. Öbür türlüsü Allahla kendi arasında. Yediği içtiği kendine. İnsan duyarlılıkla saygıyla ve sevgiyle hayattan zevk alır diye düşünüyorum. Etrafımda yiyen içen insanlar çok oldu henüz kimseye saldırmadım saldırmamda.saygıyla neyi kasteddiyorsun. yanında bir şey içilmemesinimi mesela yada yenmemesinimi. peki yerse ne yaparsın
bir insan eğer oruç tutmuyor ve yemek yiyorsa bu onun seçimidir. siz mutlaka onu kastedmemişsinizdir ama oruç tutmuyor diye oruç tutan birisinin onu dövmesi dinimiz açısından kabul edilebilir birşey değil ki. canı çektiği halde buna sabrederse sevabı bile artabilir.Kimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.
zaten olay ne biliyor musun,Bu emzurumlunun yaptığını yapmayacağım kesin. Hiçbirşey demem. Ama dediğim gibi sadece bir ay bana saygı duyulsun isterim. Öbür türlüsü Allahla kendi arasında. Yediği içtiği kendine. İnsan duyarlılıkla saygıyla ve sevgiyle hayattan zevk alır diye düşünüyorum. Etrafımda yiyen içen insanlar çok oldu henüz kimseye saldırmadım saldırmamda.
Oooo sakın şu haberde yapılanları onayladığımı düşünmeyin. Her olay insan için sınavdır evet bu adam içinde sabır sınavıydı belkide.bir insan eğer oruç tutmuyor ve yemek yiyorsa bu onun seçimidir. siz mutlaka onu kastedmemişsinizdir ama oruç tutmuyor diye oruç tutan birisinin onu dövmesi dinimiz açısından kabul edilebilir birşey değil ki. canı çektiği halde buna sabrederse sevabı bile artabilir.
Kimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.