İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

nur içinde yatsın,vallahi ailde benim gibi sorunlar yaşayanlar dinden bile soğur

eee hoşgörü bunun neresinde?
bence eğitim olmalı oruç sadece aç kalmak demek değildir vs..sadece boğazından su geçmesin o tarz öğretmişler başka hiç bir şey öğretmemişler,bizim ailnin en tatışmalı olduğu dönem ramazan ayı idi maalesef

ben yiyorum. oruç tutan arkadaşlarımın yanında,eskiden babamın yanındada yerdim.. o yüzden bizde bu sorun olmadı. her ne kadar garipsesende.
oyy okyy niye garibseyeyimm yani ne konuma getiriyorsun beni anlamadımkii.. şunumu dememi istiyorsun hey oruç tutmayanlar dikkatli olun yemeyin içmeyin hatta hakkınız bile yok yemeğe bunumu diyeyim istiyosun.. ama yanıldın oky biz 5 kardeşiz ve hepimiz farklıyız ve bizdede var oruç tutmayan abim gelir bana kahvaltı hazırlarım ona..kayınvalidem hiç tutmamıştır kahvaltısını yapar ohh ne güzel afiyet olsunn..ben o tarz düşüncelerde olmadım oky aslada olmam... sadece destek veririm şöyleki arkadaşlarımız var hep beraber havuza gidiyoruz aralarında haşema ile giren var ve ben o arkadaşlarıma yardım ederim yani inançlarına destek veririm okyy çünkü o benim arkadaşım ve o kendisi için öyle olsun istiyor..

bak bende inanca saygılıyım. ama karşımdakindende benimkine saygı beklerim. beni kısıtlamamasını.
ha incelik yaparım o ayrı oda benim bileceğim şey..
,ama benim kısıtlanmamı beklerse kusura bakmasın.
bu arada dışardada yerim,kimsede karışmaz. burası hukuk devletii. islam devleti değil. her ne kadar müslüman çok fazlada olsa,kimse kimseyi sigara içemezsin,su içemezsin vs. diye önüne geçip sorgulayamaz. bak olaya resmen polislik olunmuş. hoşmu.ne hakla.

nurlar içinde yatsınn benim babamda öyledir okyy kulakları çınlasın babacığımın

müslümanlık bu değil. bunların yaptığıda müslümanlık değil çok başka birşey. hiç kendini kandırmasın ,
böylece müslüman olmayan insanlarıda islamdan soğutuyorlar oysa islamın en temel ölçütü güzel ahlaktır. yazık çok yazık Rabbim hidayet versin.

ama ilk yorumlarımda belirttim tam saçmalık..ama ramazanda çıkacak insanımızı böyle birbirine düşürmek için kimisi gerçek kimisi asparagaz..kiii İSLAMIN kendisindede yoktur zatenn..

Kimse kimseye neden oruçlu değilsin diye karışamaz. Herkesin tuttuğu tutmadığı kendine. Ama saygılı olmak zorunda. Tutan tutmayana tutmayan tutana saygılı olmak zorundadır. Tutmamak inanca ters evet eğer ciddi bir mani yoksa fakat bu kimseyi ilgilendirmez. Ama tutmayanda tutanların karşısında bi zahmet saygılı dursunlar. Saygı tek taraflı olmaz.

saygıyla neyi kasteddiyorsun. yanında bir şey içilmemesinimi mesela yada yenmemesinimi. peki yerse ne yaparsın

saygıyla neyi kasteddiyorsun. yanında bir şey içilmemesinimi mesela yada yenmemesinimi. peki yerse ne yaparsın
Bu emzurumlunun yaptığını yapmayacağım kesin. Hiçbirşey demem. Ama dediğim gibi sadece bir ay bana saygı duyulsun isterim. Öbür türlüsü Allahla kendi arasında. Yediği içtiği kendine. İnsan duyarlılıkla saygıyla ve sevgiyle hayattan zevk alır diye düşünüyorum. Etrafımda yiyen içen insanlar çok oldu henüz kimseye saldırmadım saldırmamda.

bir insan eğer oruç tutmuyor ve yemek yiyorsa bu onun seçimidir. siz mutlaka onu kastedmemişsinizdir ama oruç tutmuyor diye oruç tutan birisinin onu dövmesi dinimiz açısından kabul edilebilir birşey değil ki. canı çektiği halde buna sabrederse sevabı bile artabilir.

Oruc tutmayana saygı duyuyorum ama tutmayanlar ortalıkta yemek yemesin su içmesin demek saygı göstermek olmuyor.
Sen kendi tercihinle oruc tutuyorsun bana guvenerek değil. Ki yine kendi tercihinle karnını da doyurabilirsin. Bu beni bağlamaz. Ha ben ortalıkta yerim veya yemem o da benim tercihim. Buda kimseyi bağlamaz.

zaten olay ne biliyor musun,
bir şeye insanları zorlamak tepki oluşturur. ama iyi niyetli bir davranış,yumuşaklık,kişinin yapmayacağı şeyi yaptırır.

Oooo sakın şu haberde yapılanları onayladığımı düşünmeyin. Her olay insan için sınavdır evet bu adam içinde sabır sınavıydı belkide.

Ciddi mani nedir ne değildir ? Biz bunu bir türlü anlayamadık. Çoğumuz bir başkasının yanında maaşlı çalışanız. Kendi işimiz veya babamızın dükkanı değil işyerlerimiz. İşveren ramazan ayında oruç tutmak performansını olumsuz etkiliyorsa inancıdır 1 ay idare edelim demez , demiyorlar. Varsayalım ki işveren yaptığınız tüm hatalara göz yumdu.

Her iş kendi içinde önemlidir. Ameliyatınızı yapacak doktor , inancı gereği oruçlu iken şekeri düşer ve ameliyat esnasında elleri titrer ise kendisini hoş görebilir misiniz ?

Hesaplarınızı tuttuğunuz bankadaki memur , paranızı yanlış hesaba havale gönderir ise iptal işlemi aynı saniyede başlatılsa bile sakince canın sağolsun diyebilir misiniz ?

Bindiğiniz toplu taşıma aracı şoförü , yoğun trafikte uyuklar veya düşen şekeri nedeni ile reflekslerini kontrol edemeyip frene anında basamaz , birine çarpar ise veya araçtakiler yaralanırsa , "olsun kardeş , canın sağ olsun, Allah kabul etsin " diyebilir misiniz ?

Eskiden tarlada tutuyorlardı vs savunmasına girişilmeden ben söyleyeyim. O tarlada çalışırken bayılan aile büyüklerim mevcut. Ki eskaza motorun altında kalsalar , çapa ile yaralansalar ne olurdu bilinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…