İlk gençlik yıllarını özlemek

Daha doğrusu şu an sorumluluk alacağım bir durum yok. 2 kedim var onların sorumluğu bende. Onun dışında evlilikten sorumluluk yüzünden kaçtığım doğrudur, inkâr etmiyorum. Ev işleri, kocanın ailesini ağırla şu bu derken yıpranmaktan korkuyorum evet. Ama belki kendim gibi bir hayat arkadaşı bulursam ve beni ailesiyle yormayacağının, çocuk istemeyeceğinin falan garantisini verirse birlikte bir gelecek inşa edebiliriz. O kişi de bana denk gelmezse yalnızım zaten.
Denk gelmez. Öyle bir insan yok çünkü. Siz de istediğiniz ya da tarif ettiğiniz gibi yaşayamazsınız yıllar boyu. Anne babanız yaşlanacak onların sorumluluğunu alacaksınız en kötü ihtimalle. Sorumluluk olmadan insan olamayız.

Arkadaşlar aranızda liseden 23 yaşına kadar olan zamanı özleyen var mı? Hiçbir derdimiz yoktu, ünlülere aşık olurduk, film-dizi evreninde yaşardık, fangirl'lük yapardık. Hayat benim için çok toz pembe ve renkliydi, umut doluydu. 29 yaşıma henüz girdim ve özel bir okulda ingilizce öğretmeniyim. Ama ben yaşıtlarım gibi bir hayat sürmek istemiyorum yani evlenmek istemiyorum, çoluk çocuğumun derdiyle dertlenmek istemiyorum neden bilmiyorum, yaşam tarzı olarak hep 20lerin başında kalmak istiyorum ve geçmişe müthiş bir özlem duyuyorum, eski, huzurlu zamanlarımı özlüyorum. Evli arkadaşlarım genelde eskisinden mutlu görünüyor ve geçmişi hiç özlüyormuş gibi bir halleri yok. Aranızda benim gibi olan var mı? Ben bu hiçbir sorumluluk almadığım yaşam tarzının bir zararını görür müyüm? Şimdiden teşekkürler
29 yaş kadınlar için önemli bi yaş aslında. 30a girdiğinde bir farklılık istiyorlar genelde hayatlarında. Kimisi evli olmak istiyor kimisi çocuğu doğmuş olsun istiyor, kimisi dünyayı gezmek istiyor, kimisi kariyerinde istediği noktaya gelmiş olmak istiyor gibi.

Ama genelde 30la birlikte olmak istediği yerde görüyor kendisini. Genelde diyorum tabii, her kadın aynı olacak diye bi şey yok.

Sizin kendinize sormanız lazım , 30 yaşına geldiğimde ne istiyorum 40ımda ne istiyorum , 50 yaşında ne istiyorum bu hayattan diye. Hiçbir şey kolay değil bence. Bekar kalıp sorumluluk almadığınızı düşündüğünüz hayatta bence zor.
Günün sonunda teksiniz yani. Aşık olduğunuz sevdiğiniz doğru birini bulunca hayatı paylaşmak çok güzel bi şey. Her şeye de değer.

Arkadaşlar aranızda liseden 23 yaşına kadar olan zamanı özleyen var mı? Hiçbir derdimiz yoktu, ünlülere aşık olurduk, film-dizi evreninde yaşardık, fangirl'lük yapardık. Hayat benim için çok toz pembe ve renkliydi, umut doluydu. 29 yaşıma henüz girdim ve özel bir okulda ingilizce öğretmeniyim. Ama ben yaşıtlarım gibi bir hayat sürmek istemiyorum yani evlenmek istemiyorum, çoluk çocuğumun derdiyle dertlenmek istemiyorum neden bilmiyorum, yaşam tarzı olarak hep 20lerin başında kalmak istiyorum ve geçmişe müthiş bir özlem duyuyorum, eski, huzurlu zamanlarımı özlüyorum. Evli arkadaşlarım genelde eskisinden mutlu görünüyor ve geçmişi hiç özlüyormuş gibi bir halleri yok. Aranızda benim gibi olan var mı? Ben bu hiçbir sorumluluk almadığım yaşam tarzının bir zararını görür müyüm? Şimdiden teşekkürler
Bende 29 yaşına yeni girdim ve lise zamanımı çok özledim.🥹 Ozamanlar da büyümek için can atıyordum ama şimdi okadar çok özledim kişi çok isterdim o yıllara dönmeyi tabiki imkansız..

Denk gelmez. Öyle bir insan yok çünkü. Siz de istediğiniz ya da tarif ettiğiniz gibi yaşayamazsınız yıllar boyu. Anne babanız yaşlanacak onların sorumluluğunu alacaksınız en kötü ihtimalle. Sorumluluk olmadan insan olamayız.

Ben sevdiğim adamın ailesine bakmam, yardımcı olmam demiyorum ki. Dediğim farklı şeyler, korktuğum şey Türk örfüne göre kınanmak, eleştirilmek, misafir vs ağırlamak. Mutfakta iyi değilim ben güzel yemek yapamıyorum, temiz bir insanım ama ev hanımlığım iyi değil, bazen kalabalık misafir geldiğinde bulaşıkları yaparken başım dönüyor ve afakanlar basıyor, sırta iğne batması oluyor stresten. Bu konuda kınanmaktan korkuyorum sadece. Vefasız ve bencil biri değilim sadece yetişkinlik sıkıcı geliyor

37 yasindayim, tek ozledigim zayif oldugum zamanlar ( o da gecen sene falan, son bir yilda cok kilo aldim, veremiyorum) Evliyim, esim en iyi arkadasim diyebilirim. Cocugum yok, kedilerim var ama maalesef yaslanmaya basladilar, onlar da kilo aldi, kendilerini eskisi gibi temizleyemiyorlar, onlarla daha cok ugrasmaya basladik.
Ama eskiden genclik dizilerini,filmlerini, cizgifilmleri cok severek izlerdim, karikatur okumayi cok severdim, artik kafam goturmuyor. Yasimla ilgili mi, sosyal medyanin kafamizi cok yormasindan mi bilmiyorum. Bos gunlerimde hicbirsey yapmadan oylee saatlerce yatiyorum, sonra da gunu bosa gecirdim diye pisman oluyorum.

Ben sevdiğim adamın ailesine bakmam, yardımcı olmam demiyorum ki. Dediğim farklı şeyler, korktuğum şey Türk örfüne göre kınanmak, eleştirilmek, misafir vs ağırlamak. Mutfakta iyi değilim ben güzel yemek yapamıyorum, hadi onu öğrenirim ama zaman alacak, temiz bir insanım ama ev hanımlığım iyi değil, bazen kalabalık misafir geldiğinde bulaşıkları yaparken başım dönüyor ve afakanlar basıyor. Bu konuda kınanmaktan korkuyorum sadece. Vefasız ve bencil biri değilim sadece yetişkinlik sıkıcı geliyor
Korkaksınız siz. Yetişkin olmaktan korkuyorsunuz.

Ben sevdiğim adamın ailesine bakmam, yardımcı olmam demiyorum ki. Dediğim farklı şeyler, korktuğum şey eleştirilmek, misafir vs ağırlamak. Mutfakta kötüyüm ben güzel yemek yapamıyorum, temiz bir insanım ama ev hanımlığım iyi değil, bazen kalabalık misafir geldiğinde vs ev işi yaparken başım dönüyor ve afakanlar basıyor. Bu konuda kınanmaktan korkuyorum sadece. Vefasız ve bencil biri değilim sadece yetişkinlik sıkıcı geliyor
30u gectiniz mi birden aydinlanma geliyor, kinanmaktan da korkmamaya basliyorsunuz. 35 sonrasi tam kimseyi takmama durumu oluyor 😂 Ben misafir geldi mi bazen disardan soyluyorum 🤷 Annem dayim geldiginde, hastayim, yorgunum diye pizza soylemisti, dayim laf edince, senden kac yas buyuk kisinin evine elin bos gelinmez, bari tatli,kuru pasta getireydin diyip evden kovmustu. O seviyeye dogru gidiyorum ben 😂😂

Evliyim çocukluyum 🤣ama arkadaşlarım hep derler anan seni Kadir gecesi doğurmuş hiç çocuklu eşli gibi değilsin die :) liseden samimi olduğum iki arkadaşımla hâlâ aynı samimiyetteyiz özlüceklerimi kendimle bugünüme getirdim 🥰

O yüzden hıc özlemiyorum eski zamanı . valla dünyaya bidaha gelsem yine evlendıgım günden başlamak isterim hayata .

Valla benim o zamanlarım da bombok olduğu için özlem duymuyorum. Aksine şu an ki halime hayranım :)

Tazeliği özlemek desem dolu çözüm var artık estetik botoks dolgu kök hücre benim özlediğim aile büyükleri bahçede yapılan kahvaltilar gül kokulari .. Anıları özlüyor insan belki daha pervasız ağaçların üzerine çıktığı salıncakta deli gibi sallanmaktan aldığı hazzı çünkü artık aynı keyfi alamıyorum denedim Ne bileyim daha canlı daha dinamik yorgunluğa daha dirençli olduğu anlari evet özlemek mümkün.Fakat geri dönmeyi dilemek değilde keşke bazen bir tekrarı bir saat için dahi mümkün olsa güzel olurdu

o kadar çok özlüyorum ki lise yıllarımı ozaman arkadaşlık dostluk varmış şimdi dha iyi anlıyorum. Kardeşim yaşıyordu ozamanlar beni geri gönderseler geçmişe bir sn bile düşünmem ne yazikki zaman bana iyi gelmedi oyuzden geçmişi çok ozluyorum:(

Tazeliği özlemek desem dolu çözüm var artık estetik botoks dolgu kök hücre benim özlediğim aile büyükleri bahçede yapılan kahvaltilar gül kokulari .. Anıları özlüyor insan belki daha pervasız ağaçların üzerine çıktığı salıncakta deli gibi sallanmaktan aldığı hazzı çünkü artık aynı keyfi alamıyorum denedim Ne bileyim daha canlı daha dinamik yorgunluğa daha dirençli olduğu anlari evet özlemek mümkün.Fakat geri dönmeyi dilemek değilde keşke bazen bir tekrarı bir saat için dahi mümkün olsa güzel olurdu

Çok güzel betimlediniz, bir film sahnesi gibi gözümde canlandı anlattığınız anı. Teşekkür ederim yorumunuz için

o kadar çok özlüyorum ki lise yıllarımı ozaman arkadaşlık dostluk varmış şimdi dha iyi anlıyorum. Kardeşim yaşıyordu ozamanlar beni geri gönderseler geçmişe bir sn bile düşünmem ne yazikki zaman bana iyi gelmedi oyuzden geçmişi çok ozluyorum:(

Lütfen metanetli olun üzdü yorumunuz beni 😢

Hiç bir derdimiz yok muydu mu🤣hayatimiz dertten ibaretti.25 yaşına kadar hayatım rezaletti benim.bir sabah uyansam tekrar 20 yaşına dönsem intihar ederdim heralde ne özlemesi.daha yeni yeni güzelleşti.işim yoktu, param yoktu, kendime güvenim yoktu, çirkindim kimse yüzüme bakmazdı, seks yoktu, aile baskısı vardı.her b.kluk bir arada.evlenmek ce çocuk yapmak da şart değil zaten.

Evli arkadaşların simdi daha mutlu çünkü hayatlarında seks var.şaka yapmıyorum.

Evli arkadaşların simdi daha mutlu çünkü hayatlarında seks var.şaka yapmıyorum.

Yahu Ferhans bir seyi de bu konuya baglama. Üniversitede de seks var, evlilikten daha fazla miktarlarda var hatta evlilik içi cinsellik mıy mıy şeklinde aç oku burdaki konuları😁😁😁

Back