Doğuma Hazırlık ilk gebeligimde kizim icin onerileriniz ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bmeleekk

Canım Kızım Sudenil ❤
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
207
50
32
merhaba anneler ilk gebeligim oldugu icin henuz hem kararsiz hemde heycanliyim kizim icin bi turlu karar veremedigim.isimler var zeynep sude veya yade aklimda olan isimler bide zeynep sude ismini beraber koymayi dusunuyorum iki isimde nasil olur bilemiyorum cunku genelde İki isim cocugun sosyal cevresinde okulda falan cok soylenmiyo tek isim kullaniyo, onerilerinizi bekliyorum

Hayırlı olsun bebisin canım hepside guzel ama iki isim koymak mantıkli gelmiyor bana benim begendim isimler öykü mira doga toprak ama büyük ihtimal mira olacak kızımın adı

Sagol canim seninde hayirli olsun iki isim bana da sicak gelmiyo cunku herkes illa birini soyluyo digeri kaliyo mira da guzelmis mira miray bu aralar cok tercih ediliyo zaten

ben iki isimi her zaman çok sevmişimdir :) hem sünnetmiş
yadenin anlamı ne? eşimin babannesine hep yade diyorlar da isim olduğunu bilmiyordum.
ben daha hamile bile değilim ama şimdiden isim araştırmalarına girdim bu yüzden bikaç öneride bulunabilirim sanırım :)
zeynep, zehra, kübra ve elif isimlerini hep çok beğenmişimdir. hiç bir zaman eskimeyen güzel isimler.
ayrıca erva ve eslem isimlerini de düşünebilirsin. zeynep sude gibi zeynep erva da hoş geliyor kulağa.

benimde kızım olucak inşallah ismini sevde diye kararlaştırmıştık ama ben çok kararsız olduğum için hala isim bakıyorum masal ecem güneş mina melis defne nil beril beren büssürü isim var aklımda bu arada yade ismini de çok beğendim zeynep yade güzel olmuş sanki

Bizim de kızımız olacak.İki isme ben de karşıydım ama büyük konuşmamak lazımmış :) Eşimle anlaşamadık ve bi tanesi benim istediğim bi tanesi onun istediği olmak üzere iki isim koyacaz. Asya Simay olacak kızımızın adı inşallah :)

değişik ve anlamlı isim arayanlar için.
bazıları isim olarak konulabilir mi tartışılır. sadece fikir olması açısından yazdım. anlamlarını da netten buldum.
ikra: saygı gösterme, birşeyi armağan olarak verme. Rahman suresinin 78.ayetinde geçer.
esila: bu da Kuran da geçiyor, İnsan suresi 25.ayet. zeval vaktinden gurup vaktine kadar olan süre yani öğle namazıyla ikindi namazını kapasayan süre hatta bukra de sabah demekmiş. aynı ayette geçiyor.
elizan: uzaktan duyulan ezan sesi.
beyna: ikisinin ortası, ikisinin arasında. Kuran (Zuhruf 32)
eslem: daha sağlam, en selametli, en salim
rihem: (kesin değil)yağmur yağdığında toprağın kokusu.
farah: mutluluk neşe.

Sude ismi bana hep soğuk gelmiştir tabiki sizin karariniz herkesin düşüncesi ayni değildir sonuctaben şahsen iki oğlum var miraç ve berat Allah nasip ederde birde hayırlısı ile kızım olursa miray beren koyacağım . inşallah

Miray da bu aralar cok tercih ediliyo ama hala karar veremedik suan sadece zeynep sudeye daha yakiniz bakalim 4 ay var daha

Allah hayirlsiyla kucaginiza almayi nasip etsin oncelikle..
Sude isminin anlaminin kotu oldugunu hatirliyorum.. Yade ismi cok guzelmis anlami nedir?
Iki ismi cok severdim taaakii kizima koyana dek. Adi Ayse Sare.. Iki ismini beraber kullaniyoruz.. Herkes iki ismiyle cagiriyor ama zor geliyor,Insani yoruyor..
Isim tavsiyesine gelincee..

Zeyneb Sare
Zeyneb Asya
Zeyneb Azra
Zeyneb Erva
Zeyneb Şura

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…