İlk evlilik yıldönümü bu defa anlaşılır yazıyorum 😁

Evlilikleri güzel ilerliyor sadece maddi olarak sıkıntı sadece sanırım bizim anaç olmamızdan kaynaklı
Maddi sıkıntıda çocuk yapılır mı Allah aşkına nerede yaşıyorsunuz?
Bir bebeğin masrafı ne kadar tutuyor haberiniz var mı bu kadın 850 TL maaş aldığına göre sigortası falan da yok.
Daha baş başa bile kalamadıkları evliliğin neyi güzel ilerliyor olabilir yapmayın ne olur.
Anaclik cok güzel ama o çocuğun bir eksiğini almaya gücünüz yetmediginde ne hissedeceksiniz düşündünüz mü T Tupbebekk ?

Hangi kaynana istemez ki? Ama tabi ki onun için değil kendimiz için istiyoruz Allah aşkına hepimiz mi lüks villalarda doğduk da evde TV yok diye çocuk mu yapmayacaz?
Allah aşkina doğru söyle bu kadın sana her ay soruyor değil mi daha yok mu diye. Çocuk yapmak icin lüks villaya veya tv'ye ihtiyaç yok. Maddi kısmını geçtim seni kocanla baş başa bırakma düşüncesini bile göstermemiş düşüncesiz bir kadınla aynı evde çocuk büyütmek sence ne kadar sağlıklı olacak?
Maddi kısım zaten içler acısı Allah rızkını verirle olmuyor maalesef. Bebeğine mama çalan babalar, açlıktan ölen bebekler var. Allah'ım sen akıl fikir ver...

Evimizde TV malesef yok kaynanam da çıkmaz Bi yere düğün gecesi bile evdeydi sabaha kadar bizimle oturdu ilk kahvaltı ilk akşam yemeği hep dibimdeydi

Kaynana evdeyken bir şey yapamazsınız ki. Arkadaşınız yok mu? Evi müsait olan birisi varsa rica edin yalnız geçirin orada geceyi. Yani son çare bu bence. Kaynana gitmezse sizin gitmeniz lazım. Yoksa mısır patlatıp beraber yersiniz

Yatak odasını gül yapraklarıyla birde mumlarla süsle kendi ellerinle bi kek yap güzel bir elbise giy en ince siyah bir k.çorap giy saçların temiz ve salık olsun bir ruj sür Odandan çıkma kapıyı kitle eşin gelince aç ve öperek kutla gerisi gelir bu arada böyle bir eve bebek getirmeyin lütfen kendi evinize çıkıp maddi özgürlüğünüzü ele geçirmeden yapmayın yazık olur bebeğe sizden çok kv söz hakkına sahip olacak yapmayın zamanı gelir elbet

Tabi ki çok zor bir durumdur daha anne olamadigim için mantıklı dusunemiyo olabilirim yaşım da daha genç bazen düşünüyorum acaba maddi olarak sıkinti yasaydim acaba hala istermiydim bu kadar çocuk sahibi olmayı ve hiç bir zaman karar veremiyorum

Kpss geçince olursa atandığımız yere gidecez olmazsa da ikimiz çalışıp kiraya çıkacaz öyle bi kararımız var fikir güzel de eşim çalışmıyor ben çalışıyorum

Sigortam var ayrıca burda yıllarca korunup isteyince de çocuğu olmayan Bi çok insan gördük ki bendeki de T rahim yani hamile kalmama ya da düşük (ki yüksek ihtimalmiş) olduğu zamanlarda ameliyat gerekecek.. Yani hiçbişey için geç değil 26 yaşındayım 1 yıldır zaten olmuyor

Peki neden böyle bir hayat?
Maddiyattan dolayı aileme nişan teklifi sundum kıyamet koptu. Kendi istedikleri şahısları da ben istemeyince gece 11 de getirilip bu kapıya atıldım.. Eşimle ailesi ailemle görüşüp herşey usülüne göre olsun diye çok uğraştı ama olmadı.. Küçük yerde yaşıyorum babam getirip attı ya hamile bile diyenler oldu yani geri dönüşü olmayan Bi geceydi mecbur kaldık yani evlenmeye yoksa hiç olmazsa Bi ev olmadan ne ben istiyordum evlenmeyi ne de eşim

Kocişim yemeğe çıkaracakmış artık eve gelince de gerisi bende tabi kaynanam saat 12 oldu haydi gelin uyuyamıyorum merak ediyorum diye arayıp moralimi bozmazsa

Tatlım 850 lira maaş nasıl alıyorsun legal bir şekilde çalışıyorsan asgari ücret bile bu şartlara yetersiz gelirken nasıl bir şey bu?
Bak eşin sınava hazırlanmak için çalışmıyor, sen didiniyorsun. İnşallah sınav sonucu hayırlı olur da o evden kurtulur kendi hayatınızı kurarsınız, sonra da hayırlısıyla tedavini olur bebeğini alırsın kucağına ama şu şartlarda olsaydı zaten o yavrucak sefil olurdu. Her şeyde var bir hayır.

Her ay soruyor evet çünkü oğlunun çocuğu olsun istiyor çünkü aynı evde dipdibeyim ama eşim susturuyor onu ben cevap vermeden. Herşeyin yeri var ben konuşmadan cevabını oğlu veriyor. Zaten 1 yıldır olmuyor olması için büyük ihtimalle ya ameliyat olacam ya da ağır ilaçlar doğal yolla da olursa ne mutlu bana tabi ki deniyecem

Şu sınav geçsin de hayırlısıyla zaten ayrı eve çıkacaz. Ki buna başta geçinemeyiz diye bakan eşim bile annesini gördükçe ayrı eve çıkma isteği artıyor ama öncelik sınav.. Bu sayede nefes almadan ders çalışıyor ya zaten her işte var bir hayır derim inşallah sonuçlar gelince

Canım benim eşin atanana kadar hem sınava hazırlanıp hem çalışsa olmuyor mu?
Aslında kendi de öyle istiyordu ama geçen sınavda 2 3 puanla kaybedince ben oturup ders çalışmasını istedim ilk evlendiğimde çalışıyordu son 6 7 aydır evde ve bi şekilde geçiniyoruz işte çok şükür. Yani 6 7 ay geçim sıkıntısı için atamayı reddetmek mantıksız geldi bana ve bu tamamen olacak çocukları düşündüğüm için.. Bakalım ya hayırlısı 17 gün kaldı dua edin

Canım merhaba. Hani şu mini pastalar varya yuvarlak onlardan bi tane al. Güzelce giyin kokunu sür. Odanızda kutlarsınız istersen bi cüzdan hediye al. Bereket getirir belki. Nice seneleriniz olsun

Eşin seni o evde oturtup balayı bile yaşamana imkan tanimadiysa ki sizin için balayı 3 gün evde yalnız kalmak bile sayılabilirmiş, sınava çalışmak için çalışmıyorsa elbette annesine laf söyletmeyecek. Benim eşim çalışırken sınava girdi atandı, hala daha üst kademeye çıkmak için sınavlara hazırlanıyor ve bunlar için hiç işi bırakayım demedi. Bir erkek evlendiyse böyle bir sorumluluğu da alabilmeli.
İnşallah eşinin mesleğinde atamalar kolay oluyordur da bu cefanin sefasını sürersin.
Çünkü çok üzücü evlilik yildonumu kutlamaisnin bile problem olduğu bir evde yaşamak.

Üzdün...

Canım merhaba. Hani şu mini pastalar varya yuvarlak onlardan bi tane al. Güzelce giyin kokunu sür. Odanızda kutlarsınız istersen bi cüzdan hediye al. Bereket getirir belki. Nice seneleriniz olsun
Teşekkür ederimm canım

Balayı yağacak para mı vardı bizde olan paralar düğüne eşyaya gitti ayrıca eşim çalışıp sınava hazırlanmaya başladı ama çalıştığı para hep annesine gitti benim de cebime bişey girmedi niye çalışsın ki tabi ki evde otur diyecem hiç olmadı daha iyi hazırlanır sınava. Dönerci de çalıştı günlük 50 lira. Oğlum işçilere 3 döner getir oğlum yemek yapmadım döner getir(bu çoğunlukta oluyordu) oğlum gelirken un şeker ekmek süt yoğurt vs getir. ben cebime para girmeyecekse ne anladım ki bundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…