İlk doğum günü

10-15 kişilik üstelik anneanneli babaanneli doğumgünü için organizasyon firmasına hiç gerek yok. Torunlarının ilk doğumgünü için her iki taraf da masa donatır siz rica ederseniz :)

Eşiniz balonları şişirir, siz de pasta yaptırırsınız biter gider.

Firmaya vereceğiniz parayı da bebeğinize harcarsınız.
Anneanne benden hevesli onakalsa tum.sulale gelecek dogum gününe ama eşimin tarafı da aynı esim gibi gereksiz gözüyle bakacaktir. Bugun rakam aldıktan sonra ben de öyle düşünmeye basladim:)

Oğlunuzun doğum günü hatırası için değil instagramda paylaşmak için istiyorsunuz eminim konseptli balonlu doğum gününü:) Bi pasta el yapımı bi kaç şey eş dostla da gayet kutlanabilir neticede. Abartıyı gereksiz ve komik buluyorum
Valla yanlış düşünüyorsunuz. Ha organizasyon firması olsa da olmasa da nasil kutlarsak kutlayayım ınstagramda paylaşırım zaten buna kafa yoracak degilim :)

Bence de gereksiz. Anı olacaksa daha samimi, bu tip formalitelerin olmadigi ortamlar daha hatirda kalir, daha hos olur diye dusunuyorum. Kimse masanin susune bakmaz ki. Herkes ne kadar hos vakit gecirdigine bakar.

Evettüm mesajlar ortak paydada bulustugunu gore hakikaten organizasyon gereksiz:) fiyat almamıştım hic bugun bir iki yerle görüştüm. 15 kişi evde yapilacak bi kutlama icin alt tarafı ne kadar masraf çıkar diyedusunyordum taa kii bir firma 2200 diğeri 2850den başlayan fiyatlar verene kadar :)
Yarin bir gun okula baslayacak anaokulu masraflari olacak onlara birikim yapin o parayi :))

1 yaş icin cok ozendim ben ama suan keske o kadar ozenmeseydim diyorum. Cunku oglum pasta uflemeyi bilmiyordu hic bisi anlamadi ona hic bisey ifade etmedi. Simdi 2 yasini da mecbur yapacagim hatta daha da ozenmem lazim oglum herseyi fark ediyor mum ufluyrz bazen pasta vs aldigimda , bi kac arkadaslarimin cocugunun dogum gunune de gttik baktim artik farkinda herseyin. Bence 2 yaş daha guzel bilincli bi dogum gunu icin

Ben ilk iki yaşını konseptli yaptım.
Uygun fiyatlı butik bir pastacım var çok uyguna şeker hamurlu pasta yaptı. Bir ozalitçiye hatıra ayraç yaptırdım konsepte özel. Hedefim konsept olsa da olmasa da ayraç yaptırmakher yaşına, büyüdüğünde güzel bir koleksiyonu olack üstelik kitap ayracı.
Balonları da ufak bir pompa aldık gece oğlanı uyutup şişirdik astık. İlk yaşında hazır pano yaptırdım o zaman 70 fln aldılar.
Ama ben ozalitçilerden hallettim. Organizasyon firması pahalı.
Temaya uygun kapkekler yaptım elimden gelir. Kurabiyeyi de pastacım hediye etti.
İkinci senesinde panosunu kendi el emeğim uaptım.
Neticede ikiSi de temalı rengarenk bol balonluydu ama masrafı çok azdı.
Siz ozalitçi fotokopici tarzı yerlere bakın fiyat alı onlar ucuza yapar.

Kutlama kesinlikle gereksiz değil ama organizasyon fiyatlarını bilmiyorsunuz bence😀 onlar faZlasıyla gereksiz. Süsleri netten alın balonlarında öyle, firmaların yaptığı gibi şekilli balonlar yapmak için bide balon zincir aparatı alın tamamdır. Pasta ve ikramlarıda bildiğiniz bir pastanede halledersiniz. Hem aynısı olur hem organizasyon firmalarından yarı yarıya ucuza gelir

Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?

Ben 15 tane balon 2 tane balon standı aldım
Bir de isminin harflerinde balonlar astım arkaya
Pasta bildiğin düz beyaz kare bir pastaydı şeker hamursuz
Yanına 3-4 çeşit ikram vardı
Toplam 16 kişiydik bir kafede yaptım.
Minimalist yaşamaya çalışan biriyim, bence amacından sapmadı, sade ve samimiydi.
Toplamda kıyafetler, yiyecek içecek pasta ve süsler 300 tl tuttu

Evet organizasyon firmasından vazgeçtim. Hakikaten uçmuşlar. Uygun fiyatlı bir cafe bakıyorum simdi. Ikramlik pasta süsleme daha uygula kendimiz getirelim daha mantikli. Evim küçük olduğu icin bi tarz bir kutlamayı disarda yapmak daha mantıklı geliyor su snda.

Biz şöyle yaptık; evde şekersiz pasta yaptım, aileden bir iki kişi çağırdık. Pastayı bebenin önünde koyduk. Gerisini de videoya çektik. En son ayak parmaklarına bulaşan kremayı yalıyordu. Bize böylesi yetiyor. Üç yaşına geldiğinde gökkuşaklı pasta istedi. Üç beş süs püs aldık. Kreş arkadaşlarıyla kutladı. Küçük kızımın doğum günü şeması da böyle olacak muhtemelen, yakında o da bir yaşında olacak. Organizasyon olaylarını gereksiz buluyorum.

Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?
Yapmak istiyorsanız yapın içinizde kalmasın çevremde bı çok kişi sizin anlattığınız gibi yaptı bn ise evimde eşimle beraber oğlumuzun doğum gününü bı pasta bı mum la kutladık

İlk yaşı kutlamayı bende gereksiz buluyordum küçücük çocuk ne anlıyor diyordum 😅
Oğlum 8.5 9 aylık yürüdü yaşına geldiğinde mum üflemesini biliyordu ve çok güzel koşup eğlenebiliyordu o yüzden doğum günü yaptık ben gündüz yapmıştım akşam vakti çok huysuz ve mutsuz oluyor o yaş çocukları
Sizinde içinizde kalacağına yapın kalabalık olmayacağınız için eve sığabilirsiniz imkanınız varsa gündüz yapın 😅🙈 sizde çocuğunuzda daha mutlu olursunuz
Oğlum 3 yaşında 3 senedir dışarıda ve gündüz yapıyoruz doğum günlerini kalabalık oluyoruz en az 35-40 kişi ve çoğu çocuklu o yüzden dışarıda yapmayı tercih ediyoruz küçük bi ilçede oturduğum için fiyatlar burda çok uygun hatta bu sene organizasyon firmasıyla anlaştık 500 tl verdik

Şimdiden yaşı kutlu olsun rabbim hayırlı sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin inşallah

Bir yas dogumgununde ogluma pasta aldik sadece, evde de 5 kisiyiz anca. Cocugum dur ani olsun deyip fotosunu cekene kadar pastayi avucladi 😜
Gereksiz maalesef. He bahane edilip aileler davet edilir, guzel bir menu ayarlanir, guzel olur. Ama konsept olayi biraz Gereksiz ve israfa giriyor kisisel fikrim.

Biz şöyle yaptık; evde şekersiz pasta yaptım, aileden bir iki kişi çağırdık. Pastayı bebenin önünde koyduk. Gerisini de videoya çektik. En son ayak parmaklarına bulaşan kremayı yalıyordu. Bize böylesi yetiyor. Üç yaşına geldiğinde gökkuşaklı pasta istedi. Üç beş süs püs aldık. Kreş arkadaşlarıyla kutladı. Küçük kızımın doğum günü şeması da böyle olacak muhtemelen, yakında o da bir yaşında olacak. Organizasyon olaylarını gereksiz buluyorum.

Yaa benim neden aklıma gelmedi ki bu :110:
Biz de nasiplenirdik datlı datlı ayaklarından :KK53:

Ben de bugün yaptım uzay konsepti.
Bir şey yapmayı düşünnmüyordum ama aileler istedi mecbur kaldım gibi bişey oldu.
Oğlum sosyal bir çocuk, kalabalıkta aşırı eğlendi tek artısı bu oldu.

Evet organizasyon firmasından vazgeçtim. Hakikaten uçmuşlar. Uygun fiyatlı bir cafe bakıyorum simdi. Ikramlik pasta süsleme daha uygula kendimiz getirelim daha mantikli. Evim küçük olduğu icin bi tarz bir kutlamayı disarda yapmak daha mantıklı geliyor su snda.
Öncelikle güzel yaşlarınız olsun ..onun haricinde eğer içinden geliyorsa yap canım ;He organizasyon firması olmaz (çünkü gerçekten çok pahalılar ) ama dışarıda güzel süslemeli vs birşey yap ..mesela ben balon stantlarından almıştım ;bebeğin resimlerinden büyük poster gibi bir süs yaptırmıştım ;ben genelde bu gibi organizasyonlarda sınırsız çay içerikli kahvaltıyı tercih ediyorum .hem insanların tüm günü gitmemiş oluyor ;hem ikram derdi olmuyor hem çaya ekstra ücret vermiyorsun .

X