İlk doğum günü

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.052
19.337
Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?

Kutlama gereksiz değil, siz hatırlayacaksınız ve anısı kalacak. Ama organizasyon gereksiz bence. Anne, teyze, yakınlar gelirken bir iki parça getirsin, sizde 2-3 şey yapın. Pastayı da sipariş verin, olur biter. Balonları seçersin, eşin asar. Evde 15 kişi için organizasyon firmasına gerek yok. Öyle 300-500e yapmazlar çünkü

Bir anı olabilir mi,evet.Ama bazı şeyler o kadar abartı ve özenti duruyor ki insan ister istemez ne gerek var ki buna diyor gerçekten.
Mesela organizasyon firması falan,bilemiyorum sizce şart mı ? Evi biraz balonlarla süsleseniz,iki dekor falan yapsanız tamam işte.Fotoğraflarda da gayet güzel çıkar,ileride gösterirsiniz bak bu ilk doğum günün diye.Onun dışında zaten çocuğun hiçbir şeyden haberi yok,olay daha çok hangi anne daha çok özenmiş yarışması oluyor.

Ben de gereksiz buldum 1 yaş doğum gününü kalabalık kutlamayı. Babaannesi kutlamak istedi 3 4 balon, güzel bir pastayla kendi aramızda kutladık.
Benim kızım kalabalığı filan da sevmediği için öyle geniş partiler ancak bebeğimi rahatsız ediyor, yani çocuk için parti yapıp çocuğu rahatsız etmek de bana doğru gelmiyor.
Hele ocak ayı tam hastalık ayı, havalar buz gibi çoğu insan hasta olup çocuğa bulaştırabilir.
Yine de maddi durumunuz uygunsa çok zorda değilseniz aklınızda kalmasın yapın.

Oğlumun ilk doğum günün aslında planlı kutkamadik. Ama dedesi gilnde gelince acele bir şekilde hem dekorasyon, pasta felan aldım. Ailemden herkes yiyecek birşey hazırladı. Açık büfe tarzı yaptık. Hava güzeldi üstelik. Bahceye yayıldık. Hic bir stresi ve fazla masrafı olmadan aile arası kutladık. Ailem bazen hala bahseder ne güzel bir gündü diye. Ben öyle organizasyon firmalara genel olarak karşı değilim. Ama evde yapılacak kutlama için tercih etmezdim

Ocakta oğlumun 1.yas gününu kutlayacağız nasipse. Becerikli bir hatun degilim maalesef kendim uğraşıp da bir suru çeşit çıkaramam. Nette 1 yaş dogum gunu masaları, ozellikle süslemeleri cok hoşuma gidiyor. Bir organizasyon firmasıyla anlaşayım aklından geçenleri söyleyeyim hazırlasınlar diyorum.esime kalsa gereksiz masraf. Cocuk hatırlayacak mi sanki diyor :) o hatırlamasa da biz hatırlayacağız artı ilk dogum gunu Ne özeniyorum haliyle. Sizce gereksiz mi hakikaten? Onun ve benim aileler gelecek toplamda 15 kişi kadar olacağız. Çok masraflı bir şeye girişmem bir konsept var aklımda ( oğlumun adıyla bağlantılı) pasta ona gore hazırlanır uyumlu balonlar ve masa süslemesi olur diye dusunuyorum. Gereksiz mi sizce esimin dediği gibi?
Ocak ayı malum havalar soğuk griplisi nezlelisi vs gelebilir. Bebek acisindan dusununce evet abartı ve gereksiz ayrica handikapli. Hasta olabilir bebek. Ama illa anı diyorsaniz kendi kendinize de süsleme yapip pasta ve 1-2 çeşitle kutlayabilirsiniz. 15 kisi icin firma yanasmaz bence.

çocuk sahibi değilim ancak küçük bir pasta ile ailenizden birkaç çeşit yapmasını isteyerek bir tane de sayılı balonla pek ala halledilebilir. çocuğun uykusu geliyor kimseye gitmiyor ağlıyor.ileride kreşte anaokulunda kendi isteğiyle gayet güzel konsept ile kutlanır. 1 yaş için bu kadar özenilen instamomlar sayesinde anne babalarımız kendilerini yapmak zorunda sonucunda ilk diye düşünüyor. oysa ki hangimiz 3 yaşına kadar olan doğum günlerimizi hatırlıyoruz ki?

biz balon zinciri, 1 yas bayrak ve balonu aldik.annem dolma yapti.ben makarna salatasi yaptim.resimli pasta yaptirdik.bir de pastaneden patatesli ve peynirli borek.15 kisiydik.cok bi masrafi olmadi yani anliycaginiz. organizaysona para vermeye gerek yok bence halledersiniz siz.

Eklentiler

• 20191006_124111.jpg
    20191006_124111.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 385
Adı aslan mı :KK53:

Ben de inanilmaz gereksiz ve gorgusuzluk olarak bakiyorum bu kutlamalara. Her zaman vardi dogum gunu kutlamasi ama abuksubuk samdanlar,parlak tasli tabaklar falan yoktu,tek kare de olsa fotomuz olurdu ve omur boyu dururdu belki evde vitrinimizde,cok da severdik dogum gunlerini ama simdi yeni nesil kutlamalar asiri komik duruyor. Yoksa yaptirirsiniz pastanizi,ikramlarinizi,bol bol sohbet edersiniz yakinlarinizla,foto cekinirsiniz evinizde mis gibi de parti olur. Ama organizasyon sirketi olunca isin icinde cok kotu oluyor artik herkes de yaptigi icin insanlara fenalik geldi.

Emin olun siz organizasyonlu parti yapmasaniz da yakinlariniz size hediye alir,ozel gununuzu unutmaz. Biz hic konseptli dogum gunu yapmadik oglumuza,ilk defa okulda parti yaptilar yasitlariyla.1 yasindaki partiyi cocuk hatirlamayacak,dedelerle nenelerle parti zaten olmaz ne davetlileriniz anlayacak ne cocugunuz. Bunun icin para dokmek anlamsiz.

kutlayın size de toplaşmak için bahane olur tamam ama organizasyon falan çok gereksiz, çocuğun başka bir ihtiyacını kullanırsınız, biriktirirsiniz.kendiniz alın 5 tane balon şişirin, bir duvar için asmalık süs alın bitti.şimdi yılbaşı mevzusuna her yerde süs de dolu zaten.1 yaşında çocuk zaten uyuycak huysuzlanıcak edicek siz kendiniz takılacaksınız içeride.bir tepsi basit börek, çay, meyve suyu , kurabiye (karışık kiloyla satıyorlar) , bir de pasta yaptırırsınız olur biter.

Oğlunuzun doğum günü hatırası için değil instagramda paylaşmak için istiyorsunuz eminim konseptli balonlu doğum gününü:) Bi pasta el yapımı bi kaç şey eş dostla da gayet kutlanabilir neticede. Abartıyı gereksiz ve komik buluyorum
aklıma klozet temalı "X kakasını tuvalete yaptı" pastası geldi :kusmuk: :kusmuk: :kusmuk:

10-15 kişilik üstelik anneanneli babaanneli doğumgünü için organizasyon firmasına hiç gerek yok. Torunlarının ilk doğumgünü için her iki taraf da masa donatır siz rica ederseniz :)

Eşiniz balonları şişirir, siz de pasta yaptırırsınız biter gider.

Firmaya vereceğiniz parayı da bebeğinize harcarsınız.

Biz doğum günü albümü yaptırmıştık.
Oyle büyük bir kutlama yapmadık, süs vs.
Zaten bir yaş bebesi uyuyor genelde kutlamada 😆
Nice yaşları olsun, sağlıkla büyüsün.

Kutlanabilir elbette ama organizasyon firması ayarlamak bence de gereksiz. Hele de bir yaş için. Anneler özeniyor, her açıdan fotoğraf çekilmek istiyor hal böyle olunca, fotoğraf cekilmek istemeyip, uykusu gelip ağlayan ama etraftaki kişiler tarafından zorla güldürülmeye çalışılan çocuklar geliyor benim aklıma konsept doğum günlerinde.

Bir pasta, biraz ikramlık, birkaç balon ve bayraklı süsler var onlar yeter de artar bile.

Evettüm mesajlar ortak paydada bulustugunu gore hakikaten organizasyon gereksiz:) fiyat almamıştım hic bugun bir iki yerle görüştüm. 15 kişi evde yapilacak bi kutlama icin alt tarafı ne kadar masraf çıkar diyedusunyordum taa kii bir firma 2200 diğeri 2850den başlayan fiyatlar verene kadar :)

X