• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk defa psikolojik destek

Nisan Ayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
102
33
98
26
herkese merhaba hayatımda uzun zamandır ertelediğim görmezden gelip halının altına süpürdüğüm her şey son 3-4 aydır katlanamayacağım düzeye geldi çok düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim geçer ya diyerek boşverdiğim psikolojik destek alma kararımı dün itibariyle verdim ve bir devlet hastanesinden psikyatri randevusu aldım. Zaten çekingen biriyim ama iyice telaş yaptım nasıl oluyor bu psikaytri randevuları bana ilaç verirse ilaçların yan etkileri benim üniversiteme devam etmeme engel olur mu? Şuan bile çok kötüyüm hiçbir şey yapma isteğim yok üzüntüden yatağımdan bile çıkamıyorum. Hayatımı devam ettiremiyorum sosyal anksiyetemin olduğunu düşünüyorum özgüven sorunu ve insanlarla iletişime geçmede sorun yaşıyorum.Çok takıntılıyım en küçük şeyler bile benim için dünyanın en büyük şeyleri oluveriyor sürekli mutsuzum hayattan resmen hiçbir beklentim kalmadı. Hele dış görünüşümü beğenmemem beni resmen yaşamdan kopardı. Bu öyle kolay geçirebileceğim bir şey değil zaten.1 psikaytri randevusuyla geçmez ama düzelmeye hazır mıyım onu bile bilmiyorum ki düzelebilir miyim oda meçhul zaten. Bana söyleyebileceğiniz birkaç kelam var mıdır? Benim gibi sorunlar yaşayıp tedavi görüp kurtuldum diyenler? Tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim

Son düzenleme:
Merhabalar geçmiş olsun psikiyatri tanı koyup yüksek ihtimal ilaç yazar. Durumunuz nedir kendinizi sadece kötü mü hissediyorsunuz yoksa aşamadığınız takıntılar vs mi var. Bir psikoloğa da gidebilirsiniz birinin sizi yargılamadan dinlemesi, ona her şeyi anlatabilmek eminim ki iyi gelecektir.

Stres olacak hiç bişey yok. 6 aydır filan ilaç kullanıyorum. Küçük çocuğum var gayet aktifim ilaç herhangi bi sorun oluşturmuyor. Psikologlada görüştüm 2 kez yine devlet hastanesinde. İnşallah iyi bi doktor denk gelir şansınıza güzel dinler ve ilgilenir. Ben bir keresinde başka bi hastaneye gitmiştim randevu bulamadığım için bana ilaç verip hiç bişey demeden dinlemeden göndermişti.

Cok gereksiz kaygi bozuklugu yasiyosunuz.bibkac soru soracak size nefes egzersizi verecek(ki cok ise yaradi bende) belki gerek gorurse ilav yazar ilaclar oyle yan etki yapmadi bende ise gidiyodum aksine rahatlatti birakirken zorlandim basim.donmustu .onun disinda korkma artik gunumuzun populer hastaligi.herkes sikintili cunku artik herseye daha kolay ulasip daha kolay tuketiyoruz hersey kiymetsizlesti.belki de simardik insan olarak yani bencillestik bilmiyorum:(bunlari kaybetcek olmak bizleri maalesef buntur rahatsizliklara itebiliyor.

Herkesin hayatında kaygı, üzüntü, isteksizlik olduğu dönemler olabilir, bunlar hayatın gerçeği. Fakat bu duygular hayatımızı etkileyecek, işlevlerimizi bozacak kadar yoğunsa/dengesizse ortada bir sorun var demektir ve doktora gidilmelidir.

Siz de fark etmişsiniz ki her ne kadar halının altına süpürmüş de olsanız artık hayatınız çok etkilenmiş ve bu şekilde devam etmekte zorlanıyorsunuz.

Bu durumda psikolojik destek almak size iyi gelecektir. Fakat sadece terapi değil, ilaca da ihtiyacınız var.

“İlaç yan etkileri okulunuzu etkiler mi” sorunuza gelince. Şu anki durumunuzda okulunuz/hayatınız çok mu güzel gidiyor ki bu halinizi değiştirmekten çekiniyorsunuz? Yataktan bile çıkamayacak durumda olduğunuzu söylüyorsunuz, zaman geçtikçe bu depresif haliniz daha da kötüleşebilir. Fakat psikiyatriye gittiğinizde bu duruma artık “dur” demiş olursunuz.

Her ilacın kullanım şekli farklıdır. Bazılarını haftalar içinde yavaş yavaş artırarak başlamak ve bırakırken de yine yavaş yavaş azaltarak bırakmak gerekir. Aksi takdirde kişi birden kendisi bırakırsa yukarıdaki arkadaştaki gibi yan etkiler olabilir. Bu yan etki konusundaki endişenizi de doktorunuzla konuşabilirsiniz.

ben panik ataktım. Atlattım. terapistim sayesinde atlattım. Bunun için doğru doktor bulmak çok önemli. Evet doktorla çözebilirsiniz ancak terapist mi yoksa psikiyatr mı gerekiyor size bilemedim.
herkese merhaba hayatımda uzun zamandır ertelediğim görmezden gelip halının altına süpürdüğüm her şey son 3-4 aydır katlanamayacağım düzeye geldi çok düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim geçer ya diyerek boşverdiğim psikolojik destek alma kararımı dün itibariyle verdim ve bir devlet hastanesinden psikyatri randevusu aldım. Zaten çekingen biriyim ama iyice telaş yaptım nasıl oluyor bu psikaytri randevuları bana ilaç verirse ilaçların yan etkileri benim üniversiteme devam etmeme engel olur mu? Şuan bile çok kötüyüm hiçbir şey yapma isteğim yok üzüntüden yatağımdan bile çıkamıyorum. Hayatımı devam ettiremiyorum sosyal anksiyetemin olduğunu düşünüyorum özgüven sorunu ve insanlarla iletişime geçmede sorun yaşıyorum.Çok takıntılıyım en küçük şeyler bile benim için dünyanın en büyük şeyleri oluveriyor sürekli mutsuzum hayattan resmen hiçbir beklentim kalmadı. Hele dış görünüşümü beğenmemem beni resmen yaşamdan kopardı. Bu öyle kolay geçirebileceğim bir şey değil zaten.1 psikaytri randevusuyla geçmez ama düzelmeye hazır mıyım onu bile bilmiyorum ki düzelebilir miyim oda meçhul zaten. Bana söyleyebileceğiniz birkaç kelam var mıdır? Benim gibi sorunlar yaşayıp tedavi görüp kurtuldum diyenler? Tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim
ben panik ataktım. Atlattım. terapistim sayesinde atlattım. Bunun için doğru doktor bulmak çok önemli. Evet doktorla çözebilirsiniz ancak terapist mi yoksa psikiyatr mı gerekiyor size bilemedim.

Back