Canım seni çok takdir ettim. Ne güzel açmışsın internetten ne almalıyım nasıl makyaja başlamalıyım diye araştırıyorsun, hemen makyaj malzemelerine bulanıp boya küpü olmadan.
Naçizane sana bir kaç bir şey söylemek istiyorum konuyla ilgili...
Daha yaşın çok küçük, cildin tazeciktir. Bir iki sivilcen olsa da üzülme sen taptazesin. Senin fondötene, kapatıcıya pudraya vs'ye ihtiyacın yok. Umarım ömür boyu da olmaz. Bu işin başındayken şunu aklında hep tut: cildin senin, onu ömür boyu giyeceksin. Yıpratıp boyalara, kimyasallara batmadan önce hep onu korumaya odaklan. Cildindeki kusuru saklama, kusurunu gör onu nasıl düzeltirim veya nasıl daha da kötüleşmesini önleyebilirim diye düşün. Cilt lekeleri, derin kırışıklıklar, kocaman gözenekler bunların hepsi bilinçli davranılırsa engellenebilecek kusurlar.
Şimdilik en güzeli bir göz kalemi, hafif pembe tonlarda bir allık, bir renkli dudak nemlendiricisi ve belki de bir rimelle başlaman.
Annenden lütfen rica et. Sana bir kaç kaliteli makyaj malzemesi almanda, seçmende yardımcı olsun. Mesela gratis mağazalarında satılan the balm markası var. Hem cıvıl cıvıl ambalajları hem de içeriği zararsız olduğundan ben henüz yeni makyaja başlamış kızlara çok yakıştırıyorum.
Aklıma gelen ve içeriği mümkün olabildiğince zararsız olan Body Shop ve Yves Rocher mağazaları var. Gez, dolaş, dene ve en çok sana yakışanı al. Hepimizin belki onlarca ruju vardır ama hepimizde gider birine ikisine kafayı takıp hep onları kullanırız. Kolay gelsin :)