Kızıp üzülmekte haklısınız. Eşiniz ne size haksızlık etmeli ne de kendi ailesine. Demek istediğim şu ki, eşler gerektiğinde hangi mesafede durmaları gerektiğini bilmeli. Doğruyu yanlışı objektif bir bakış açısıyla değerlendirmeli. Bizim erkekler genelde bu konuda çok bencil ve düşüncesiz oluyorlar; çok kötü bile olsa kendi ailelerine laf ettirmiyorlar. Eşlerini ezmek, incitmek daha kolay geliyor...
Yalnız,
Yatak ayırma fikri kimden çıktı bilmiyorum, ama doğru bir tepki olmadığını düşünüyorum. Gerekirse sarılmadan uyursunuz, ama yatak bir kere ayrıldı mı devamı gelir, ve zamanla yabancılaşırsınız birbirinize. Belki zamanla halledilebilecek bir sorun için daha başka sıkıntılara neden olacak türden tepkiler vermemelisiniz bence.
asıl onun yaptığı sey ayıp ya.. sen 2. defa aramayıncaayıp kendisi hiç aramayınca üstüne yürüyo oyle mi ohh vallaa..
Bugün siz yatağınızı ayırarak eşinize bir başka tartışmada yatak ayırma şansı veriyorsunuz aslında. Bence usulca yatağınıza gidin ve sırtınızı dönerek yatın. Kimbilir belki eşiniz size sarılıp kalbinizi yumuşatacak. Öyle olmasa bile evliliğinize zarar vermekten ve eşinizin aklına yatak ayırma fikrini sokmuş olsanız bile ona böyle bi hakkı vermekten kurtulursunuz.
aile konusunda çok katıyım eşim değil aramama kaşını bile düşüremez ailem konusunda
ben arıyorsam o da arayacak
sizden ricam siz onun ailesine nasıl davranıyorsanız eşinizinde sizin ailenize öyle davranması gerektiğini güzelce anlatmanız
bu konularda katı olmanız çünkü bakın bu sebeple ayrı yattınız aranız bozuldu halbuki çok basit bir mesele keşke önceden eşinize ailenizi neden aramadığı konusunda güzelce uyarsaydınız sizde gönüllü olarak defalarca ulaşana kadar arardınız ablasını
bende bir zamanlar aynen bu dertten muzdariptim
her hafta anasını aramamı isterdi
fakat beyimiz asla aramazdı
bende en son resti çektim ve aramadım ne yaparsan yap istersen bu sebepten ayrıl dedim
ciddi olduğumu gördü şimdi gık bile diyemiyor:)
Sena cım merhaba
senin sorunun neydi sakıncası yoksa..yani neden aşılama yaptırdın..bende endometriozis vardı 3 ay önce laparoskopi oldum..bu ayda doğal yoldam hamiş olamazsam aşılama yaptırıcam...çok tedirginim....
Selam arkadaşlar o kadar Üzgün ve sinirliyim ki ne yapsam bilemiyorum. Eşim işten geldi oturduk muhabbet ettik sahur için birşeyler yedik oturduk tw izledik buraya kadar sorun yok. Ben bugün kandil diye eşimin ailesini tek tek aradım anca ablası cevap vermedi bende görmemiştir ararım biraz zaman geçtikten sonra dedim unuttum neyse eşimle az önce otururken ablanla konuştun mu dedim evet dedi ben bir kere aradim açmadi bende birdaha aramayı unuttum dedim. Ayıp etmişim aramaliymisim bidaha falan bende her zaman ararım ilk defa oldu sen benim ailemi nerdeyse hiç bir kandilde aramiyosun aradığı zamanda ben aramışımdır sonra ona vermişimdir ve babamın bu durum zoruna gidiyo bu durum beyfendi umursamiyo bile neyse bana bağırdı birden üstüme yürüdü yok ben o konuda ona atlıyomuşum falan sert konuştu normalde aramız bozuk olsa ilk adımı ben atarım ama bu bağırmaları çoğaldi bende bu sefer başka odaya geçtim yoruluyorum.bu böyle davrandıkca kendi tarafı için ona şunu yapma ayıp olur buna bunu yapma ayıp olur benim tarafıma gelince ne olacakmış ki. Tamam ailesiyle ilgili herşeye önem veriyo saygı duyuyorum ama benim aileme umursamazligi canımı sıkıyor bide üstüne bağırması kesin onun sesine herkes balkona çıkıp bizim eve bakmıştır o derece.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Anlamadım ?Onların ki aile bizimkiler kelaynak sürüsü zannediyolar heralde ama tepkimi koydum bakalım sonucu ne olacak.
Yumuşak yüzlü olunca bunu kullanmaya çalışıyolar.
Sen çok fazla taviz vermişsin. İşte ablası açmamış da �ayıp olmuş bir daha ararım� falan demişsin. Ne kadar gereksiz bakılar. Sonra da eşin senin aileni aramıyor diye atarlanıyorsun. Seni silah zoruyla mı bu kadar baskıcı yapıyorlar yoksa yaptıklarını gözüne sokmak için mi yineliyorsun sürekli ya da eşinden mi korkuyorsun?
Hiç biri değilse kısasa kısas en güzel çözüm.
Valla konuyu okurken içime fenalık geldi. Siz kibarca aramışsınız, ablası açmamış. Ablasının tekrar dönmesi gerekirdi. Öyle değil midir, birini ararız açmıyorsa cevapsız çağrıyı görüp tekrar arar. Ayrıca aynı evin içindesiniz, eşiniz konuşmuş ablasıyla sizde aramışsınız ama ablası açmamış, sonuçta o kişiyle konuşulmuş. Eşiniz çok abartmış, ayrıca kimse kimseyi illa aramaz zorunda değil. Hiç canınızı sıkmayın, resti çekin. Bırakın ayrı odada yatsın, hiç oralı olmayın. Taviz verirseniz, böyle basit bir olaydan size sesini yükselten, olay yaratan adam 2 gün sonra dahada ezmeye kalkabilir. Sizin ailenizi aramadığından şikayetçi olmuşsunuz, bakın kendisi nasıl üste çıkmış. Sizde aramayın, kimse kimseyi aramak zorunda değil, sende zorunda değilsin hayatım bende zorunda değilim, ailelerimizi aramadık diye aramız bozuk olcak değil ya diyin. Ha illa diretiyorsa ailemi ara, annemi ara falan... İşiniz çok zor...
Selam arkadaşlar o kadar Üzgün ve sinirliyim ki ne yapsam bilemiyorum. Eşim işten geldi oturduk muhabbet ettik sahur için birşeyler yedik oturduk tw izledik buraya kadar sorun yok. Ben bugün kandil diye eşimin ailesini tek tek aradım anca ablası cevap vermedi bende görmemiştir ararım biraz zaman geçtikten sonra dedim unuttum neyse eşimle az önce otururken ablanla konuştun mu dedim evet dedi ben bir kere aradim açmadi bende birdaha aramayı unuttum dedim. Ayıp etmişim aramaliymisim bidaha falan bende her zaman ararım ilk defa oldu sen benim ailemi nerdeyse hiç bir kandilde aramiyosun aradığı zamanda ben aramışımdır sonra ona vermişimdir ve babamın bu durum zoruna gidiyo bu durum beyfendi umursamiyo bile neyse bana bağırdı birden üstüme yürüdü yok ben o konuda ona atlıyomuşum falan sert konuştu normalde aramız bozuk olsa ilk adımı ben atarım ama bu bağırmaları çoğaldi bende bu sefer başka odaya geçtim yoruluyorum.bu böyle davrandıkca kendi tarafı için ona şunu yapma ayıp olur buna bunu yapma ayıp olur benim tarafıma gelince ne olacakmış ki. Tamam ailesiyle ilgili herşeye önem veriyo saygı duyuyorum ama benim aileme umursamazligi canımı sıkıyor bide üstüne bağırması kesin onun sesine herkes balkona çıkıp bizim eve bakmıştır o derece.
hiç taviz vermeyin
beyfendi nasıl sizin ailenizi umursamıyorsa bu konularda siz neden umursayacakmışsınız
üstünüze yürümüş bi de
hem ablası bu saate kadar görmemiş mi hiç bakmamış mı telefonuna kendinin geri dönüş yapması gerekiyodu
Sizin anlatımınız ile eşiniz haksız, hele de üstünüze yürümesi hiç hoş değil. Bir erkek hanımına böyle davranmamalı.
Ama...
Kesinlikle yatak ayırmayın. Evliliğinizde çok büyük bir yara açar bu adım.
Eşinize derdinizi açın, tavrınızı koyun ama bu yatak ayırmak olmasın. Zira affedeceğiniz varsa da affedemezsiniz araya soğukluk girer. Eşiniz de pişman olacağı varsa olmaz.
Sorunlar elbet çözülmeli, ama bunun yolu yeni bir sorun açacak hele de soğukluğa sebep olacak bir yöntem olmamalı.
Hem din alimleri hem de psikologların ortak görüşüdür, yatak ayırmanın evliliğe ciddi zarar verdiği.
Eşiniz tepkiyi hakediyor, fakat evliliğiniz sıkıntı doğurabilecek bir yaklaşımı hakediyor mu? Karar elbette sizin. Rabbim sizi güzel bir sabaha uyandırsın.