İlk defa ayrı kaldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi biraz haksız buldum. Olayı çok buyutmussunuz, eski sevgililere getirmissiniz konuyu.

Evden kopvması çok çirkin. Ne diyeyim bilemedim.
Tesekkur ederım sızın yorumlarda hep yol oluyor🙏 soyleko ben sadece bana hayvan olsa daha ıyı anlar dedıgı ıcın gecmısını acınca sınır oluyor bende bılerek gecmısını kattım ben hayvanmısım laf anlamıuormusum madem eskı sevgılılerıni getir oturt evıne dedım. Bıde almaya gelınce alıyorsun dıyınve zoruma gıttı para lafımı edıcen dedım vay efendım ben ona nasıl bu kelımeyı soylemrısım o cımrımıymıs bana bakamıyormuymus ıstedigimş almıyormuymus bır ton sey almıd ama yınede basına kakıp para lafımı edıyoröus dıye soylendı topla gıt esyaşrını hıc sakam yok dedı. Sana ınsan gıbı gelıp konuyu uzatma fıye ozur dılemeye gelıyoruz bana dedıklerıne bak dedı toplan hemen dedı. Konısmama fırsat bıle vermeden 🤷‍♀️

İkinizde çok çocukca davranmışsınız. Eşinizin evden kovması çok çirkin ama sizin de eski sevgililerin minvalinde konuşmalarınız hoş değil. İkinizde suçlusunuz bana kalırsa. Ayrıca her sorununuza ailelerinizi dahil edereniz işin içinden çıkamadığınız gibi daha da büyütmüş olursunuz. Evlilik olgunluğuna erişmiş bireylerseniz, problemlerinizi kendiniz çözebilmeniz gerekir. Sinirle yapılmış davranışlar ve söylenmiş sözler olarak görüyorum. İnada bindirmenin anlamı yok arayın eşinizi net bir ifade ile konuşmak istediğinizi ve yaptığı şeylerin sizi çok kırdığını, özür dilemeden dönmeyeceğinizi söyleyin. Bu şekilde uzatmak anlamlı değil. Sonuçta eşiniz, barışmak istiyorsanız konuşup çözüme ulaştırmalısınız.

Ya cunku esım gercekten iyi bırı sıcsktan deliye donmusuz olayları buraya getırdık ailemde ınanmıyor. Hanı suankı durumum nasol bılıyormusun boyle herkes gulerek karsılıyor ben babama x senı ararsa tavsanımı sor bakayım bakıyormu dıyorm babam guluyor kocan deglmı kaldır adamın engelını sor dıyor. Esım babama baba merak rtmesın cok guzel bakıyorm tavsana hatta evı bıle temızlıyorum geldiginde pis demesin diye kırletmıyorum gıbısinden alaycı alaycı ortalık🤷‍♀️ cunku kımsenım aklı almıyor karı koca nasılsa barısır atısmıs gelmıs gıbı cıddıye cevırmıyolar işi. Ama benm agrıma gıttı yanı. Topla git demek kovmak demek soncta ve kovdu. Yoksa ılem bakmayacak ınsanlar degıller😊
Iyide seni evden kovmus bu adam. Daha neyin dalgasi bu? Onceki hali onemli değil ki.

10 yıllık evliyim, 3 sene de öncesi var tek bir tartışmamizi kavgamizi aileler bilmez, bilmemeli..

Günü düzgün planlayin, açken alışveriş yapmayın.

Eşiniz çok hatalı üstelik çok yalancı..Ben barissaniz dahi bu şekilde boşanma ile sonuçlanacağını düşünüyorum. Yalvarıp yakarmadan geri dönmeyin bosanmayacaksaniz
Bosanmak falam hıc dusunmedım ben ama allah korusun ya ne bılm cok severek evlendık ve ben onu bensız dusunemıyorum oda benı oyle dusnemıyordur benm ıcın ılktı o.😔 Bende suan beklemedeym o hatasını anlasım ıstıyorum ama bekledıkcrde sankı uzaklastırıyor ve sogıtıyor unutturuyoruz bırbırmızi dıye dusunyorum😔aileleri arama sebebı ben annemlere bu seylerı yansıtıp uzmek ıstemıyorum oda bunu bıldıgı ıcım benim garezme arıyor annemı. O annemı arıyıp uzuyor dıye bende onunkımı arıyorum😔olam onlara oluyor ama neymıs senle cozemeyınce annenle konusuyorum diyor hep esımın yuzunden onlarla uzulmus oluyor😔

Bende o yuzden bir hayvan demesıne bu kadr buyuttum tepkı verdım gıttım. Yoksa ilrrde zatem ne desem alıstı dıye hep yapar. Ende sımdılık engelı kaldırıp yazmasını bekloycem duzelsek bıle hrmrn donmycem ve hemen eskısı gıbı ılımlı davranmoycam
Engeli kaldırma tepskisiz kal Youtubeda adil yıldırım diye biri var onun videolarını izle adam gerçekten çok etkili şeyler söylüyor.

Bosanmayacaginiz besbelli; ortalığı ayaga kaldirip, insanlari üzüp evliligi rezil kepaze etmeye ne lüzum var?
O blöften bu blöfe gecmeler, karsi tarafa diz çöktürme çabaları.. Gercekten ayrilacaksaniz alın agziniza bu laflari ve atın bu adimlari.. Iyice yüzgöz olmaktan baska bi seye yaramaz zira şu durumda..

İkinizde çok çocukca davranmışsınız. Eşinizin evden kovması çok çirkin ama sizin de eski sevgililerin minvalinde konuşmalarınız hoş değil. İkinizde suçlusunuz bana kalırsa. Ayrıca her sorununuza ailelerinizi dahil edereniz işin içinden çıkamadığınız gibi daha da büyütmüş olursunuz. Evlilik olgunluğuna erişmiş bireylerseniz, problemlerinizi kendiniz çözebilmeniz gerekir. Sinirle yapılmış davranışlar ve söylenmiş sözler olarak görüyorum. İnada bindirmenin anlamı yok arayın eşinizi net bir ifade ile konuşmak istediğinizi ve yaptığı şeylerin sizi çok kırdığını, özür dilemeden dönmeyeceğinizi söyleyin. Bu şekilde uzatmak anlamlı değil. Sonuçta eşiniz, barışmak istiyorsanız konuşup çözüme ulaştırmalısınız.
Esımle sınırlıuken konusulmıyor hep halı altı oluyor konular. mesela temızlıgıme karısır arkamda kadın gıbı dolanır askım surayıda yao burayıda yap fıye bende cıldırıyorum zaten sıcak pesımde ıs buyurması bunun gıbı ufaktı tartısmalar uzamayan cinsten bazı agır konular bıle küserdik en fazla 1 gun küs kalıp somra barısırdık ama konuyu cozmeden. Tamam unut uzatma sunkobuyu der sarılır oper konı kapanır. Havada kalmıs olur. Aradan zaman gecer baska konuda tartısıyorsak o havada kaln konuyud katarız araya hoba daha da buyur. Onunla konusulmadogı ıcın bende artık bır taraf adımmatmıssa tartısılam konuyu unutup gecıyor oldum. Barısmak ta ıstıyorum ama sımdı arayıp ozur dılemeden donmem desem banane naparsan yap derse dıye endıdelenıyorm cunku ılk defa bu duruma gelfık ayrı kaldık tepkısı nasıldor boyle bındurumda hıc bılmıyorum😔

Bosanmayacaginiz besbelli; ortalığı ayaga kaldirip, insanlari üzüp evliligi rezil kepaze etmeye ne lüzum var?
O blöften bu blöfe gecmeler, karsi tarafa diz çöktürme çabaları.. Gercekten ayrilacaksaniz alın agziniza bu laflari ve atın bu adimlari.. Iyice yüzgöz olmaktan baska bi seye yaramaz zira şu durumda..
Haklısımız ama ilk defa bu duruma dustuk bosanmak dusunmuyorux hıc amambelki o bana yazınca bosanıcam dememden korkuyor nen ona yazınca bosancam demesınden korkuyorum. Yazmayada aramayda cekınyoruz. Yada pişman oldu dememden cekınyor. Babam deöos annenler neden aramoyorsun baba sımdı annemı arsrsam kendısı ıcın aradıgımı dusuncrek demıs. Madem oyle degıl neden annesıme arayıp aglamıssa 🤷‍♀️ bıraz daha beklıycem bakalm bu arsds tesekkur edetm yazdgın ıcın

Esımle sınırlıuken konusulmıyor hep halı altı oluyor konular. mesela temızlıgıme karısır arkamda kadın gıbı dolanır askım surayıda yao burayıda yap fıye bende cıldırıyorum zaten sıcak pesımde ıs buyurması bunun gıbı ufaktı tartısmalar uzamayan cinsten bazı agır konular bıle küserdik en fazla 1 gun küs kalıp somra barısırdık ama konuyu cozmeden. Tamam unut uzatma sunkobuyu der sarılır oper konı kapanır. Havada kalmıs olur. Aradan zaman gecer baska konuda tartısıyorsak o havada kaln konuyud katarız araya hoba daha da buyur. Onunla konusulmadogı ıcın bende artık bır taraf adımmatmıssa tartısılam konuyu unutup gecıyor oldum. Barısmak ta ıstıyorum ama sımdı arayıp ozur dılemeden donmem desem banane naparsan yap derse dıye endıdelenıyorm cunku ılk defa bu duruma gelfık ayrı kaldık tepkısı nasıldor boyle bındurumda hıc bılmıyorum😔
Esiniz basak burcu mu

Kavga ederken kelimelere ne kadar dikkat etmek gerektiğini görmüş olduk. Hayvan ne kadar ağır bir söz.
Ama siz de eşit hatalısınız. Eski ilişkilerinden bahsedip bel altı vurmuşsunuz. Ne gerek vardı? Gözlerinizi kapatıp düşünün. Gerçekten ne gerek vardı? Ne işe yaradı?

Engeli kaldırmayın. Biraz daha ayrı kalıp kafanızı dinleyin. Bu evlilikten neler bekliyorsunuz? Olmazsa olmazlarınız neler? Kırmızı çizgileriniz neler?

Önce bunları belirleyin. Arasa ne konuşacaksınız? Önce problemi çözüp kendinizi ifade edin. “Hadi kocacım gel ben al evimize götür” demekle sorunlar çözülmeyecek.

Ayrıca aramak istese başkasının telefonundan da arayabilirdi sizi. Engeli kaldırmanızın bir anlamı olmayacak. Geri adım atmış gibi olacaksınız.

1 hafta daha durun böyle. Sonra gerekirse aileniz işin içine girsin

Tesekkur ederım sızın yorumlarda hep yol oluyor🙏 soyleko ben sadece bana hayvan olsa daha ıyı anlar dedıgı ıcın gecmısını acınca sınır oluyor bende bılerek gecmısını kattım ben hayvanmısım laf anlamıuormusum madem eskı sevgılılerıni getir oturt evıne dedım. Bıde almaya gelınce alıyorsun dıyınve zoruma gıttı para lafımı edıcen dedım vay efendım ben ona nasıl bu kelımeyı soylemrısım o cımrımıymıs bana bakamıyormuymus ıstedigimş almıyormuymus bır ton sey almıd ama yınede basına kakıp para lafımı edıyoröus dıye soylendı topla gıt esyaşrını hıc sakam yok dedı. Sana ınsan gıbı gelıp konuyu uzatma fıye ozur dılemeye gelıyoruz bana dedıklerıne bak dedı toplan hemen dedı. Konısmama fırsat bıle vermeden 🤷‍♀️

En ufak tartışmayı bile aranızda halletme olgunluğuna erişememiş bireyler bence evlenmekte acele etmesin, hele çocuk için hiç hiç acele etmesin. Koskoca emniyet müdürü en ufak tartışmada anacıkları arayıp ühüüüüüüü diyorsa vay bu vatandaşın haline.

Şöyle birşey var. Ben bunu eşimde fark ettim. Zamanla o küsme huya karşı sabırları azalıyor (ve eşim cok sabırlıdir) ve daha önemlisi kırılıyor. Ona göre bu bi tür cezalandırma yöntemidir. Yani ben sevgimi ilgimi bir anda öyle çekip dursam. Halbuki benimki bi nevi korunma mekanizmasıydi. Ben kavga anında fevri konuşmamak için kendimi hep öyle geri çekerdim. Zamanla birbirimize derdimizi daha güzel anlatabildik. Aramızda tartıştığımız konular olsa bile kavgamız olmuyor.
Bız bunları ne zaman asıcaz🤷‍♀️ zaten eve tavsan aldı sureklı ona odaklıyıx oynuyoruz guluyoruz ne guzel jıc tartısmıyorduk artk. Bu sefer ilk kez buyudu şlte. Ah ahh

Sinir anında kimseyle makul bir şekilde konuşamazsınız zaten. Normal bir akşam oturmuş, çay kahvenizi içerken sizi üzen rahatsız eden şeyleri söyleseniz daha iyi ve etkili oluyor inanın bana. Arayıp yine siniröe bağırıp çağırarak iletişim kurmaya çalışırsanız elbette naparsan yap cevabını alırsınız. Sakin ve doğru bir şekilde ne kadar kırıldığınızı ve üzüldüğünüzü anlatıp özür beklediğinizi söylemeniz gerekiyor. Yetişkin insanlarsınız ve söhlediğim gibi karşınızdaki kişi eşiniz. Bunları boşanmayı düşünmediğiniz ve eşinizi sevdiğniz için söylüyorum. Diğer türlü olsa, özür dilese dahi dönmeyin derdim.

Kavga ederken kelimelere ne kadar dikkat etmek gerektiğini görmüş olduk. Hayvan ne kadar ağır bir söz.
Ama siz de eşit hatalısınız. Eski ilişkilerinden bahsedip bel altı vurmuşsunuz. Ne gerek vardı? Gözlerinizi kapatıp düşünün. Gerçekten ne gerek vardı? Ne işe yaradı?

Engeli kaldırmayın. Biraz daha ayrı kalıp kafanızı dinleyin. Bu evlilikten neler bekliyorsunuz? Olmazsa olmazlarınız neler? Kırmızı çizgileriniz neler?

Önce bunları belirleyin. Arasa ne konuşacaksınız? Önce problemi çözüp kendinizi ifade edin. “Hadi kocacım gel ben al evimize götür” demekle sorunlar çözülmeyecek.

Ayrıca aramak istese başkasının telefonundan da arayabilirdi sizi. Engeli kaldırmanızın bir anlamı olmayacak. Geri adım atmış gibi olacaksınız.

1 hafta daha durun böyle. Sonra gerekirse aileniz işin içine girsin
Evet bende engelo gerı adım gibiş kaldımak ıstemıyorum ama boylede adımsız durdukca bırnızmden uzaklasıcaz dıye korkuyorum

Haklısımız ama ilk defa bu duruma dustuk bosanmak dusunmuyorux hıc amambelki o bana yazınca bosanıcam dememden korkuyor nen ona yazınca bosancam demesınden korkuyorum. Yazmayada aramayda cekınyoruz. Yada pişman oldu dememden cekınyor. Babam deöos annenler neden aramoyorsun baba sımdı annemı arsrsam kendısı ıcın aradıgımı dusuncrek demıs. Madem oyle degıl neden annesıme arayıp aglamıssa 🤷‍♀️ bıraz daha beklıycem bakalm bu arsds tesekkur edetm yazdgın ıcın
Burnunu surteyim, gününü göstereyim tavri esleri iki farkli cephe yapar ve aradaki samimiyeti, güveni sarsar.. Bosanma lafi bi kez cikti mi artik bi seyleri yerinden oynatmaya başlıyor.. O nedenle, artik sakinleşip oluruna bakın ve ilişkiyi laçkalaştırmayın derim..
Hakkinizda hayırlısı inşaAllah..

Siz evli değil misiniz? Niye whatsapp engelleme, engeli kaldırma gibi flört dönemi cilveleşmeleriyle uğraşıyorsunuz anlamadım.

Bence siz kavga etmiyorsunuz, cilveleşiyorsunuz. İnşallah bu evlilikteki sorunlarınız hep bu kadar basit olur. Ama inşallah hasta insanları karıştırıp üzmeyecek kadar, kendi sorunlarınızı bu kadar büyütmeden halledecek kadar olgunlasirsiniz.

Diğer bazı arkadaşların da dediği gibi, kan şekeriniz düşmüş başınıza güneş geçmiş.

Rahatça tatilinizi yapın dinlenin. Gelir sizi alır zaten yakında.

Not:Bir de lütfen biraz anlasilir yazın hem okumak istiyorum hem gozlerim kanadi :KK43:

Napım cok agrıma gıttı hakaret etmesı bend e onun gecmısını acınca sınır oldugu ıcın onu kullandım keske demeseydım omdam dahja da buyudu 😔
Evlisiniz artık,sinirle hareket etmeyin ,eşinizde dur dememiş ,şoka girdi herhalde :KK43:
İkinizde idare edemiyorsunuz bu süreçleri bekleyin burnu sürtsün kendi kendinize dönmeyin sakin olun engellemeyi falan kaldırın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X