• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuğunu düşünenler...

Kızlar birşey sorabilir miyim ? Yumurtamızın çatladığını akıntı ve kasık ağrısından mı anlıyoruz? Benim bugün 10. gün ve biraz akıntı ile birlikte hafif adet görecekmişim gibi kasık ağrım var. Bu yumurtlanın çatlaması anlamına mı geliyor ? Ve ayrıca yumurta çatladıktan sonra mı 36 saat yaşıyormuş ? Yani bu 36 saat içinde mi eşimle birlikte olmalıyım? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler,

maşallah meleğe. darısı başımıza inşallah. bu gece rüyamda gördüm dra gitmişiz kalp seslerini dinliyoruz. ama nasıl güzel pıtpıt pıtpıt diye :) inşallah gerçeği de olur...QUOTE]

az kalmış zaten bu hafta en kötü hafta içine duyarsın artık :) önce pıt pıt, sonra güm güm :1: inşallahh

Sağol canım benim yeni oldu zaten mart başında 6 haftalıktı bir hafta sürdü sevincimiz bu bize Rabbimin bi mesajıydı sanırım o isterse herşey olurmuş ben boşuna tüp müp uğraşıyormuşum:16:
daha iyiyim canım çok şükür canım lekelenmeler devam ediyor işte cumartesi kontrolüm var bakalım ne diyecek dr. sende bebiş bekliyormuşsun maaşallah subhanallah ne zamandır giremedim tabi hiçbişeyden haberim yok:17:

bence bir kaç aya haberini alacaz gibime geliyor :D

Kızlar birşey sorabilir miyim ? Yumurtamızın çatladığını akıntı ve kasık ağrısından mı anlıyoruz? Benim bugün 10. gün ve biraz akıntı ile birlikte hafif adet görecekmişim gibi kasık ağrım var. Bu yumurtlanın çatlaması anlamına mı geliyor ? Ve ayrıca yumurta çatladıktan sonra mı 36 saat yaşıyormuş ? Yani bu 36 saat içinde mi eşimle birlikte olmalıyım? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler,

yumurta çatlamasında akıntı ağrı olur diyorlar ama bence pek güvenme. adetin 10. ile 20. günleri arasında gün aşırı, yani bir gün ilişki, bir gün dinlenme şeklinde daha garanti olur. hem çatladıysa eğer kaçırmamış olursun. her ay yumurta olacak veya çatlayacak diye bişey yok. boşuna strese girersin.
yumurtanın ömrü çok kısa, bu yüzden gün aşırı ilişki öneriyorlar. Ama dediğim gibi kendini yıpratma şahsen ben kendimi bu konuda yıpratmıştım, zamana bırakınca meleğim ben geldim haberin ola dedi :) sürpriz oldu.

yumurta çatlamasında akıntı ağrı olur diyorlar ama bence pek güvenme. adetin 10. ile 20. günleri arasında gün aşırı, yani bir gün ilişki, bir gün dinlenme şeklinde daha garanti olur. hem çatladıysa eğer kaçırmamış olursun. her ay yumurta olacak veya çatlayacak diye bişey yok. boşuna strese girersin.
yumurtanın ömrü çok kısa, bu yüzden gün aşırı ilişki öneriyorlar. Ama dediğim gibi kendini yıpratma şahsen ben kendimi bu konuda yıpratmıştım, zamana bırakınca meleğim ben geldim haberin ola dedi :) sürpriz oldu.

Teşekkür ederim. Şu an stresim yok acelem de yok çok. Yeni evliyim ve bu ay ilk denememiz. Ama ilerleyen aylarda olmazsa stres o zaman olabilir tabi :)) Bi sürü konu okudum burda da kafam karıştı o yüzden genel bilgi olarak da sormak istedim.

Teşekkür ederim. Şu an stresim yok acelem de yok çok. Yeni evliyim ve bu ay ilk denememiz. Ama ilerleyen aylarda olmazsa stres o zaman olabilir tabi :)) Bi sürü konu okudum burda da kafam karıştı o yüzden genel bilgi olarak da sormak istedim.

dert etme olur elbet. gebelik planlaman varsa bir doktordan genel bilgi alsan seni daha doğru yönlendirmiş olur. hem rutin kontrole gitmiş olursun. folik aside başlamanı önerecektir. hamilelik planlamasında başlatıyorlar.

Canımmmm daha çok yeni zaten tüp raporu çıakrtıyorduk mayısta tüp yapmaya karar vermiştik hatta olmayınca test yapayım da tek çizgiyi görünce gelir benim kırmızılar beynim bana oyun oynuyor yine diye yaptım testi ama meğerse meleğimiz bize sürpriz yapmış.
Ne yazık ki kısa sürdü mutluluğumuz haftasına da kaybettik. Rabbimin katında mucizeler çokmuş yani bunu gördük ve tüp meselesi ertelendi tabi böylelikle:16:
Abselove canım sanırım bu durumdan benim de haberim yok :44: geçmiş olsun canım. Hamile kalabiliyorsun doğal yolla ne güzel, bence buna sevin sen. İnşallah gelecek meleğin

Abselove canım sanırım bu durumdan benim de haberim yok :44: geçmiş olsun canım. Hamile kalabiliyorsun doğal yolla ne güzel, bence buna sevin sen. İnşallah gelecek meleğin

inşallah canım inşallah dr.unda dediği gibi rahat olmak gerekiyormuş ben tüp yapacağız diye düşünürken geldi meleğim Rabbim yine nasip edecek inşallah:16:

Merhaba hanımlar. Aranıza yeni katıldım. 9 aylık evliyim ve artık bebek sahibi olmayı istiyor gibiyim. Birkaç hafta sonra devlet hastanesine gidip kan değerlerime baktırmayı ve gebelik öncesi hakkında yapmam gerekenleri, kullanmam gereken ilaçları öğrenmeyi düşünüyorum. Sizlerin yazdıklarını okumak beni rahatlattı. Uzun zamandır forumu okuyorum ancak artık bende yazmak istedim. Eğer korkup fikrimi değiştirmezsem Haziran-Temmuz gibi hamile kalmayı planlıyorum.Bebeğimin baharda dünyaya gelmesi güzel olur gibi geliyor.yaz geldiğinde de bebiş dışarı çıkabilecek duruma gelmiş olur, rahat rahat gezdiririm. Ayyy ben neleri düşünüyorum böyle, inanamıyorum kendime. Sanırım gerçekten anne olma zamanım gelmiş benim :) Hayırlısı...

Canımmmm daha çok yeni zaten tüp raporu çıakrtıyorduk mayısta tüp yapmaya karar vermiştik hatta olmayınca test yapayım da tek çizgiyi görünce gelir benim kırmızılar beynim bana oyun oynuyor yine diye yaptım testi ama meğerse meleğimiz bize sürpriz yapmış.
Ne yazık ki kısa sürdü mutluluğumuz haftasına da kaybettik. Rabbimin katında mucizeler çokmuş yani bunu gördük ve tüp meselesi ertelendi tabi böylelikle:16:

canım ya inş. en kısa zamanda yine kalırsın...üzüldüm de sevindimde ne diyim...gebe kalabiliyo olman çok güzel ama kaybetmene üzüldüm...inş. nisanda gelir bebeğin

canım ya inş. en kısa zamanda yine kalırsın...üzüldüm de sevindimde ne diyim...gebe kalabiliyo olman çok güzel ama kaybetmene üzüldüm...inş. nisanda gelir bebeğin

bakalım hayırlısı canım valla iki duyguyu bir arada yaşamak böyle bişey işte bende aynı durumdayım şu anda....
Rabbim bilir verir diyoruz kendimizi motive ediyoruz. Bakalım şimdi pıhtılaşma için test yaptırayım diyorum eşimi düşünürken belki de bundan kaybettik bebişimizi.... Hayırlısı inşallah yarın iyi sonuçlar alırız da çok beklemeyiz çalışmalara dönmek için:16:
Nedense şu an tek derdim çalışmalara ara vermiş olmak bundan korkuyordum korktuğum da başıma geldi:ssz:

Merhaba hanımlar. Aranıza yeni katıldım. 9 aylık evliyim ve artık bebek sahibi olmayı istiyor gibiyim. Birkaç hafta sonra devlet hastanesine gidip kan değerlerime baktırmayı ve gebelik öncesi hakkında yapmam gerekenleri, kullanmam gereken ilaçları öğrenmeyi düşünüyorum. Sizlerin yazdıklarını okumak beni rahatlattı. Uzun zamandır forumu okuyorum ancak artık bende yazmak istedim. Eğer korkup fikrimi değiştirmezsem Haziran-Temmuz gibi hamile kalmayı planlıyorum.Bebeğimin baharda dünyaya gelmesi güzel olur gibi geliyor.yaz geldiğinde de bebiş dışarı çıkabilecek duruma gelmiş olur, rahat rahat gezdiririm. Ayyy ben neleri düşünüyorum böyle, inanamıyorum kendime. Sanırım gerçekten anne olma zamanım gelmiş benim :) Hayırlısı...

merhabalar.. seninle 1 gün arayla evlenmişiz :) bende bi dönem bebek düşündüm ama erken gibi geldi sonra vazgeçtim. hayırlı olsun kararın. bildiğim kadarıyla 5-6 ay önceden folik asit kullanmak gerekiyor. bazı doktorlar hamilelikle birlikte başlatıyorlar ama en sağlıklısı öncesinde kullanmaya başlamak. birde incir yemelisin bol bol. hamilelik kalman kolay olsun diye. hatta ibrahim saraçoğlunun incir kürü var, çok etkili olduğunu duyuyorum sürekli. onu yapmaya başlayabilirsin. şimdiden hayırlı olsun ;)

canım kramplar vitamin eksikliğinden olur derler. doktora bi danış bakalım belki vitamin verir.

ha bide.. kramp girdiğinde bacağını ovarak yumuşatmaya çalışma daha sonra ağrılar devam eder, daha çok canın acır.

ayak topuğunu ileri, parmaklarını kendine doğru olacak şekilde bacağını ger, kasların daha az sancı ile daha çabuk düzelir..
bana da biri söylemişti bunu, hep dua etmişimdir öğrettiği diye. ;)

ahhh canım yaa. normal bir kramp değil yaşadığım. geçiyor dakkasına aynı yere hadi bidaha. yarın doktora sorucam valla. ağlıyorum resmen. çok fena. ovmayınca geçmiyor. birde kramp giren yeri 2-3 gün ağrı oluyor

Canım peki başlama zamanına nasıl karar verdin şimdi ben düşük yaptım ya daha lekelenmelerim sürüyor hala ne zaman başlasam bilemedim 14ümde başladı hala devam ediyor
Teşekkür ederim canım sağolasınn:16:

canım benim. hiç birimizin haberi yoktu sanırım bu durumdan. çok geçmiş olsun. herşeyde bir hayır vardır. en azından hamile kalabiliyosun çok şükür. bak aynı şey benimde başıma geldi biliyorsun sanırım.hamile kaldı haftasına düştü. ve sonra birdaha.

:)) hoşgeldiinn. valla başlangıç olarak benden de hazır görünüyosun. allah yardımcın olsun çok bekletmesin.

canım benim. hiç birimizin haberi yoktu sanırım bu durumdan. çok geçmiş olsun. herşeyde bir hayır vardır. en azından hamile kalabiliyosun çok şükür. bak aynı şey benimde başıma geldi biliyorsun sanırım.hamile kaldı haftasına düştü. ve sonra birdaha.

sagolasın canım hayırlısı diyoruz bakalım inşallah bi daha kine bunu yaşamayız tabi inşallah bi daha normal yolla bebeğime kavuşabilirsem inşallah sana aklıma gelmişken sorayım bu pıhtılaşma testini nasıl yapıyorlar canım bende yaptırmak istiyorum belki bundan kaynaklandı düşüğümüz diyorum gerçi annem her ne kadar kuruntu yapma dese de bi daha bunu yaşamak istemiyorum:53:

Back