• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuğunu düşünenler...

canım benim. hiç birimizin haberi yoktu sanırım bu durumdan. çok geçmiş olsun. herşeyde bir hayır vardır. en azından hamile kalabiliyosun çok şükür. bak aynı şey benimde başıma geldi biliyorsun sanırım.hamile kaldı haftasına düştü. ve sonra birdaha.

gamze bunu sor bacım kasılma olmasın .....artık biliyosun böle şeyler olabilir

sagolasın canım hayırlısı diyoruz bakalım inşallah bi daha kine bunu yaşamayız tabi inşallah bi daha normal yolla bebeğime kavuşabilirsem inşallah sana aklıma gelmişken sorayım bu pıhtılaşma testini nasıl yapıyorlar canım bende yaptırmak istiyorum belki bundan kaynaklandı düşüğümüz diyorum gerçi annem her ne kadar kuruntu yapma dese de bi daha bunu yaşamak istemiyorum:53:

pozitif ol cnm bi kere olmuş bi daha neden olmasın demi

bakalım hayırlısı canım valla iki duyguyu bir arada yaşamak böyle bişey işte bende aynı durumdayım şu anda....
Rabbim bilir verir diyoruz kendimizi motive ediyoruz. Bakalım şimdi pıhtılaşma için test yaptırayım diyorum eşimi düşünürken belki de bundan kaybettik bebişimizi.... Hayırlısı inşallah yarın iyi sonuçlar alırız da çok beklemeyiz çalışmalara dönmek için:16:
Nedense şu an tek derdim çalışmalara ara vermiş olmak bundan korkuyordum korktuğum da başıma geldi:ssz:

dün ben ne düşündüm; ben hamile olduğumu bilmeden adet düzensizliği için doktoruma gittim. progestan verdi. 4 gün kullanıp bırak, hastalanınca gel dedi. ben hastalanmayınca test yaptım da öğrendim. acaba diyorum ki, bu ilacı kullanmasaydım bebeğim tutunacak mıydı yada bu ilaç tutunmasına destek oldu mu diye.. belki de denk geldi ama merak etmiyor da değilim.
sonraki hamilelik durumunda doktor belki de ilaç verir tekrar kaybetme diye.
Tabi tesellin mutlaka hayıra yormak olsun. doktorların dediği gibi sağlıksız bebek tutunamazmış...

ahhh canım yaa. normal bir kramp değil yaşadığım. geçiyor dakkasına aynı yere hadi bidaha. yarın doktora sorucam valla. ağlıyorum resmen. çok fena. ovmayınca geçmiyor. birde kramp giren yeri 2-3 gün ağrı oluyor

haklısın canım. kramplarda ovalayarak geçirmeye çalışınca günlerce ağrın devam eder. dediğim yöntemi bi dene. benim bir zamanlar geceleri iki bacağıma aynı anda kramp girerdi. hangisini ovalayacağımı şaşırır gece anneme seslenirdim yardım etsin diye.

B grubu vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim tabi...

sagolasın canım hayırlısı diyoruz bakalım inşallah bi daha kine bunu yaşamayız tabi inşallah bi daha normal yolla bebeğime kavuşabilirsem inşallah sana aklıma gelmişken sorayım bu pıhtılaşma testini nasıl yapıyorlar canım bende yaptırmak istiyorum belki bundan kaynaklandı düşüğümüz diyorum gerçi annem her ne kadar kuruntu yapma dese de bi daha bunu yaşamak istemiyorum:53:

haklısın kolay olmuyor tabi. bir var bir yok işte. nasıl bir duygu değişikliği yaptığını bilirim içimde.
pıhtılaşma testini normal kan vererek yaptırıyorsun canım. kanama zamanınada bakıyorlar bu testi yaparken. parmağından küçük bir kesi yapıp saat tutup ne kadar srede kanamanın durduğuna bakıyorlar. eğer 1 dk altındaysa bozukluk var demektir. 3 dk üstündeysede aşırı sulanmış demek oluyor. tabi aklında kalmasın yaptırmak istediğin her şeyi yaptır ki için rahat olsun. bozukluk çıkarsada hiç korkma bak benim hala pıhtılaşma problemim var. dikkat ettinmi bilemiyorum ama gebeliğimin ilk başlarında diğer arkadaşlar ayda bir kontrole giderken ben haftada yada 10 günde bir gidiyordum. 4 ayı atlattıktan sonrada hiç korkma bebişin için.

dün ben ne düşündüm; ben hamile olduğumu bilmeden adet düzensizliği için doktoruma gittim. progestan verdi. 4 gün kullanıp bırak, hastalanınca gel dedi. ben hastalanmayınca test yaptım da öğrendim. acaba diyorum ki, bu ilacı kullanmasaydım bebeğim tutunacak mıydı yada bu ilaç tutunmasına destek oldu mu diye.. belki de denk geldi ama merak etmiyor da değilim.
Tabi tesellin mutlaka hayıra yormak olsun. doktorların dediği gibi sağlıksız bebek tutunamazmış...

:)) progestan deyince aklıma ben geliyorum. evet progestan çok etken bebişin tutunmasında genellikle veriyor doktorlar. bak iyikide kullanmışsın asya. mutlaka olmuştur. ben nasıl ağrı çekiyordum. hatta doktorum bana doğum sancısı böyle bişey demişti.

haklısın canım. kramplarda ovalayarak geçirmeye çalışınca günlerce ağrın devam eder. dediğim yöntemi bi dene. benim bir zamanlar geceleri iki bacağıma aynı anda kramp girerdi. hangisini ovalayacağımı şaşırır gece anneme seslenirdim yardım etsin diye.

B grubu vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim tabi...

dün gece yatmadan önce magnezyum tablet aldım... çok rahat bir uyku uyudum. :))))

:)) progestan deyince aklıma ben geliyorum. evet progestan çok etken bebişin tutunmasında genellikle veriyor doktorlar. bak iyikide kullanmışsın asya. mutlaka olmuştur. ben nasıl ağrı çekiyordum. hatta doktorum bana doğum sancısı böyle bişey demişti.

belki de ilacın faydası oldu, belki de denk geldi :) düşük yaparken mi doğum sancısı çektin? Allah çektirmesin bir daha gülüm.

dün gece yatmadan önce magnezyum tablet aldım... çok rahat bir uyku uyudum. :))))

zaten doktor da öyle demiş. mag. , mineral, kalsiyum... yetersiz mi besleniyorsun sen bakim haa????

pozitif ol cnm bi kere olmuş bi daha neden olmasın demi

inşallah canım inşallah

Canım günde 6tane progestan kullandım ama olmayınca olmuyor işte napalım kısmet değilmiş Rabbim bunu gösterdiyse mucizemizi de yollayacaktır umudumu hiç yitirmedim yitirmeyeceğimde canım Allahın izniyle olacak

haklısın kolay olmuyor tabi. bir var bir yok işte. nasıl bir duygu değişikliği yaptığını bilirim içimde.
pıhtılaşma testini normal kan vererek yaptırıyorsun canım. kanama zamanınada bakıyorlar bu testi yaparken. parmağından küçük bir kesi yapıp saat tutup ne kadar srede kanamanın durduğuna bakıyorlar. eğer 1 dk altındaysa bozukluk var demektir. 3 dk üstündeysede aşırı sulanmış demek oluyor. tabi aklında kalmasın yaptırmak istediğin her şeyi yaptır ki için rahat olsun. bozukluk çıkarsada hiç korkma bak benim hala pıhtılaşma problemim var. dikkat ettinmi bilemiyorum ama gebeliğimin ilk başlarında diğer arkadaşlar ayda bir kontrole giderken ben haftada yada 10 günde bir gidiyordum. 4 ayı atlattıktan sonrada hiç korkma bebişin için.

Yani inşallah çıkmaz ama canım en azından düşüğün bundan kaynaklanmadığını bilmemiz gerek varsa da bi sonra ki gebelik oluşursa kaybetmemek için önlemimizi almış oluruz bu acıyı bi daha kaldırabilir miyim bilmiyorum Rabbim dayanamayacağımız acı vermesin:16:

merhabalar.. seninle 1 gün arayla evlenmişiz :) bende bi dönem bebek düşündüm ama erken gibi geldi sonra vazgeçtim. hayırlı olsun kararın. bildiğim kadarıyla 5-6 ay önceden folik asit kullanmak gerekiyor. bazı doktorlar hamilelikle birlikte başlatıyorlar ama en sağlıklısı öncesinde kullanmaya başlamak. birde incir yemelisin bol bol. hamilelik kalman kolay olsun diye. hatta ibrahim saraçoğlunun incir kürü var, çok etkili olduğunu duyuyorum sürekli. onu yapmaya başlayabilirsin. şimdiden hayırlı olsun ;)

30 Haziran gelinisin demek:) yoksa 2 temmuz mu? İncir çok yediğim bir meyve, şanslıyım. kuru inciri tahıl gevreğine doğrayıp yiyorum ve incirli pastam var sık sık yaptığım:) ama ben bugün bebek fikrini ertelemeye karar verdim. zaten bir gün karar versem öbür gün vazgeçiyorum çok değişkenim bide bu sabah eşimin ağzını aradım o ne düşünüyor diye. kendisi temmuz doğumlu ve bebeğimizin de yaz ayında doğması iyi olur dedi. baharda grip çok yaygın oluyor, hasta olmasın bebişimiz dedi. ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. yani temmuzda doğum yapmam için ekimde hamile kalmam gerek:/ benim planlar ertelendi. sen ne zaman bebek sahibi olmayı düşünüyorsun?
sevgiler...

kızlar lütfen yardın edin bana çok kötüyüm 2 gündür kasık ağrılarım arttı bulantım da öyle hiçbişey yiyemiyorum bugün de az önce tuvalette kahverengi pıhtı gibi bi leke geldi nooluyo bebeğime bişey mi oluyo normal mi bu çok korkuyorum lütfen bişey söyleyin...

Kızlar ben bugün perişanım. Kaç gündür düzgün bir uyku uyuyamıyorum zaten. Karnımdaki gerilmeler ve kaburgamdaki ağrı öldürecek beni. Çocuğum neresini dayıyorsa artık o kadar acıyor ki gözümden yaşlar boşanıyor. Kendim terliyorum açıkta kalan yerlerim üşüyor.

Bugün bebek hareketleri sanki içe doğru karnımı kasıyor gibi. Anlamadım onlar tekme mi kasılma mı :37: Doktora danıştım, geri dönecek bana

kızlar lütfen yardın edin bana çok kötüyüm 2 gündür kasık ağrılarım arttı bulantım da öyle hiçbişey yiyemiyorum bugün de az önce tuvalette kahverengi pıhtı gibi bi leke geldi nooluyo bebeğime bişey mi oluyo normal mi bu çok korkuyorum lütfen bişey söyleyin...
Canım lekelenme varsa doktoruna danışman gerkir. Hemen kötüye yorma. Kasık ağrısı oluyor zaten, bulantın da çok normal. Ama o lekelenmeyi sor

Kızlar ben bugün perişanım. Kaç gündür düzgün bir uyku uyuyamıyorum zaten. Karnımdaki gerilmeler ve kaburgamdaki ağrı öldürecek beni. Çocuğum neresini dayıyorsa artık o kadar acıyor ki gözümden yaşlar boşanıyor. Kendim terliyorum açıkta kalan yerlerim üşüyor.

Bugün bebek hareketleri sanki içe doğru karnımı kasıyor gibi. Anlamadım onlar tekme mi kasılma mı :37: Doktora danıştım, geri dönecek bana

Canım ne denir bilmem ki dr.un bi çare bulacaktır inşallah çok geçmiş olsunn

hemen doktorunu ara canım kontrol etsinler progestan kullanıyormusun?
Normalde olabilir ama dr. kontrolünde hareket etmelisin canım

Canım ne denir bilmem ki dr.un bi çare bulacaktır inşallah çok geçmiş olsunn

hemen doktorunu ara canım kontrol etsinler progestan kullanıyormusun?
Normalde olabilir ama dr. kontrolünde hareket etmelisin canım

geçen hafta dr demişti lekelenme olabilir korkma diye ağrı da normaal dedi ama ben panik yaptım evde birraz temizlik yapmıştım elektrikli süpürge filan çalıştırdım yanlış bi hareket mi yaptım diye korktum uzanıyorum şimdi ama çok tedirginim..

progestan falan da vermedi ben de sormadım aramak en iyisi galiba..

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar allah isteyene nasip etsin yanlız ben doğumdan çok korkuyorum bir sürü site dolaşıyorum ne yapabilirim bu korkuyu yenmek için
okuduklarımı sizinle de paylaşayım

Kolay Doum Yapmak - Akll Kadnlar

eklediğin yazıyı okudum. ben de çoook korkuyorum. zaten bebek sahibi olmayı ertelememin en büyük sebebi de bu korku:/ bugün doğum videoları izledim. normal mi sezaryan mı diye o kadar çok düşünüyorum ki. ikisini de izledim. ikisi de korkutucu...
Normal doğum videosu » Doğum Videoları - Dailymotion video
Sezeryan Doğumu - YouTube

Back