• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuğunu düşünenler...

Dün eşim o kadar ilgili o kadar kibardı ki :37: İlk öğrendiği gün de böyleydi. Ya hamile olduğumu yeni yeni anlıyor bu adam. bebeğin büyüdüğünü, karnımın şiştiğini görünce yeni idrak ediyor ya da oğlu olacağı için bu kadar ilgili.

Dün aramızda geçen diyalog:

Ben:Şimdiki erkek, Allah sağlık versin. Ama bundan sonraki kız olacak değil mi?
- Sen önce bunu bir doğur al kucağına.
Ben: O tamam inşallah da bundan sonraki kız olacak tamam mı?
- Ya millet doğuda oğlum olsun diye birbirini kırıyor sen ne diyorsun
Ben: :17::37::49:

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:
bakalım bizimkilerin tepkileri nasıl olacak

Kuzenimin bebeği 23 haftalık hala kendini göstermemiş sıpa...İnşallah benimkide aynısını yapmaz

ay inş. hiç birimizinki yapmaz çatlarım ya bir sürü şey almak istiyorum ama yok alamıyorum

Ay hamişler maşallah size:nazar:
Ben pazar günü rüya görüyorum rüyamda hamileyim elimi karnıma koyuyorum hissediyorum falan.
Eşim de uyanmış beni izliyormuş uykumda sırıtıyormuşum:1:
Çok heyecanlıyım şimdiden:32:

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:
bakalım bizimkilerin tepkileri nasıl olacak

ay inş. hiç birimizinki yapmaz çatlarım ya bir sürü şey almak istiyorum ama yok alamıyorum
Tepkileri çok güzel olacak inan bana. Herkes erkeklerin çoğunun bu hamilelik olayını geç kavradığını, karnın burnuna geldikçe dank ettiğini söylüyor. Bir arkadaşım o kadar sıkıntılı gebelik geçirdi ama ne zaman karnı şişmeye başlamış eşi o zaman gerçekten evde olsun başka konularda olsun anlayışlı ve yardımcı olmaya başlamış.

Bebişleriniz inşallah gösterir kendisini. İnsan meraktan ölüyor
Ay hamişler maşallah size:nazar:
Ben pazar günü rüya görüyorum rüyamda hamileyim elimi karnıma koyuyorum hissediyorum falan.
Eşim de uyanmış beni izliyormuş uykumda sırıtıyormuşum:1:
Çok heyecanlıyım şimdiden:32:
Maşallah ne güzel rüya. CUma günü hürmetine gerçek olur inşallah

slm kızlar nasılsınız?

yarın sabah doktor kontrolümüz var hafifiten bir heyecan bastı..

her gittigimde şunu soriyim bunu soriyim diyorum dr önce ultrasona alıyo bebişi görünce hoppp uçuyo gidiyo aklımdakiler..:17:

bu sefer hazırlıklı gidiyorum liste yaptım..

bi de size şey sorıcam ya dr a gittiginizde tansiyon ve kilo kontrolü yapılıyomu?daha bana hiç yapılmadıda merak ettim

Tepkileri çok güzel olacak inan bana. Herkes erkeklerin çoğunun bu hamilelik olayını geç kavradığını, karnın burnuna geldikçe dank ettiğini söylüyor. Bir arkadaşım o kadar sıkıntılı gebelik geçirdi ama ne zaman karnı şişmeye başlamış eşi o zaman gerçekten evde olsun başka konularda olsun anlayışlı ve yardımcı olmaya başlamış.

Bebişleriniz inşallah gösterir kendisini. İnsan meraktan ölüyor

Maşallah ne güzel rüya. CUma günü hürmetine gerçek olur inşallah

cnm valla eşimin hakkını yiyemem
çok dikkatli her hususta hherşeyi yapıyo hiç bişeye elimi sürdürmüyo
bebeğe ve bana bişey olacak die aklı çıkıyo
zor bulduk belkide ondan bilmiyorum ama çok titiz bana karşı maşallah

slm kızlar nasılsınız?

her gittigimde şunu soriyim bunu soriyim diyorum dr önce ultrasona alıyo bebişi görünce hoppp uçuyo gidiyo aklımdakiler..:17:

bi de size şey sorıcam ya dr a gittiginizde tansiyon ve kilo kontrolü yapılıyomu?daha bana hiç yapılmadıda merak ettim
Aynı ben. Dün doktora parol yazdıracaktım, kalça ağrımın nedenini soracaktım falan filan. Ama bebeğime bakarken nasıl dalıp gittiysem hepsi uçtu gitti aklımdan. Bir dahaki sefere bir kağıda not alıcam soracaklarımı

Ben gittiğimde her muayene öncesi tansiyon ve kiloya bakılıyor. Doktor da takip ediyor. Yalnız önceki doktorlar yapmadı. Bundan önceki de bir ay unuttu, diğer ay da sadece kilomu yazdı. Şimdiki sürekli takip edecekmiş

slm kızlar nasılsınız?

evet cnm usg ye girmeden hemşire geliyo ölçüyo kiloyuda tansiyonunda

Aynı ben. Dün doktora parol yazdıracaktım, kalça ağrımın nedenini soracaktım falan filan. Ama bebeğime bakarken nasıl dalıp gittiysem hepsi uçtu gitti aklımdan. Bir dahaki sefere bir kağıda not alıcam soracaklarımı

Ben gittiğimde her muayene öncesi tansiyon ve kiloya bakılıyor. Doktor da takip ediyor. Yalnız önceki doktorlar yapmadı. Bundan önceki de bir ay unuttu, diğer ay da sadece kilomu yazdı. Şimdiki sürekli takip edecekmiş

bu 3. doktorum ve ıgdırdayım bir tane özel hastane olunca dahada çok seçme şansım yok..

bi dosya falan yok burda dr da her seferinde anlatıyosun kendini..

bi kaç kişiden daha duydum kilo ve tansiyon kontrolünüde demekki benim dr un ilgisizligi gene..

hadi evde tartı var onu takip edebiliyorum ama tansiyon hiç ölçülmedi..bu sefer onuda bi soriyim..teşekkür ederim cevabın için

zaten allah kısmet ederde bi aksilik çıkmassa doguma ankaraya annemlerin yanına gidicem..6,5 ayda falan.

hastanede yeni dogan üniteside yok insanın ister istemez aklına takılıyo..:31:

bu 3. doktorum ve ıgdırdayım bir tane özel hastane olunca dahada çok seçme şansım yok..

bi dosya falan yok burda dr da her seferinde anlatıyosun kendini..

bi kaç kişiden daha duydum kilo ve tansiyon kontrolünüde demekki benim dr un ilgisizligi gene..

hadi evde tartı var onu takip edebiliyorum ama tansiyon hiç ölçülmedi..bu sefer onuda bi soriyim..teşekkür ederim cevabın için

zaten allah kısmet ederde bi aksilik çıkmassa doguma ankaraya annemlerin yanına gidicem..6,5 ayda falan.

hastanede yeni dogan üniteside yok insanın ister istemez aklına takılıyo..:31:

anm çok doğru kara vermişsin
dediğin gibi herşey bizim için
sen gel ananın yanında doğur bebeğini ankarada
ankarada bi çok hastane var sonuçta tam donanımlı
erzurum falan yakın değilmi cnm
oraya gitesen

benim eltimde hamile küçük şehirde sizin gibi
ama çevresinde büyükşehir var oraya gidiyo kontorole
kaynımla bir saatten fazla yol gidiyolar
ama napıyım dio hak veriyorum

evet cnm usg ye girmeden hemşire geliyo ölçüyo kiloyuda tansiyonunda

bunuda sormam şart oldu canım demekki...offf offf dr a gülmedim ben ya..artık etraftan ve sizden duyduklarımla kendi kendimi takip edicem..

bu dr da burda baya isim yapmış biri hani tecrübeli falan ama çok yogun oluyo günde en az 3-4 kere doguma falan gidiyo bi de burda genelde baya bi dogum yapıldıgı için adama biz biraz kontes kalıyoruz galiba..22 yaşında 3. dogum yapanlar falan baya çogunlukta

İşte ilk üç ay bulantı bebeğe zarar vermese de anneyi rahatsız eden bu bulantıyı önlemenin, anne adayını rahatlatmanın çareleri:

1. Anne adayları yediklerinizi çok iyi çiğneyin. Asla hiçbir gıdayı püre kıvamına gelmeden yutmayın.

2. Başucunuzda sarı, az tuzlu veya tercihen tuzsuz leblebiyi eksik etmeyin.

3. Elinizin altında içinde katkı maddesi olmayan, tercihen çavdarlı kıtırlar, çubuklar bulundurun.

4. Ara öğünlerde ağza birer birer atılan ve yavaş yavaş çiğnen fındık uygun olabilir.

5. Ara öğünlerde içecek olarak az tuzlu ayran için.

6. Ara öğünlerde tercihiniz çok sıcak veya çok soğuk olmayan şekersiz süt olabilir.

7. Şekerli içeceklerden uzak durun, bunlar bulantıyı artırabilir.

8. Eğer yalnızca bulantınız var, midede yanma, reflü şikayetleriniz yoksa gün içinde içme suyuna limon dilimi koyup bekletin, birazını
içine sıkarak için.

9. Mevsimindeyseniz, yeşil mandalina da bulantı kesme özelliğine sahiptir ve aynı şekilde limon gibi suda kullanılabilir.

10. Öğünlerde bir oturuşta tek çeşit besin tüketin. Mide kapasitesini zorlamayın.

11. Çiğ salata tüketmeyin, eğer yiyecekseniz çok iyi çiğneyin.

12. Bulgur da mide asidini emici özelliktedir. Çok iyi çiğnenmesi şartıyla midede bulantı ve reflüyü engellemeye yardımcıdır.

13. Susam, keten tohumu, kepekli gıdaların kepekleri gibi minik taneli mide çeperine yapışabilecek gıdalardan uzak durun.

14. Çorba, ayran, su gibi sıvıları ara öğünde alın ve mide kapasitesini zorlamayın.

15. Yüksek belli, dar kıyafetler mideye baskı oluşturarak bulantı ve reflüyü tetikleyebilir. Daha bol, düşük belli giysileri tercih edin.

anm çok doğru kara vermişsin
dediğin gibi herşey bizim için
sen gel ananın yanında doğur bebeğini ankarada
ankarada bi çok hastane var sonuçta tam donanımlı
erzurum falan yakın değilmi cnm
oraya gitesen

benim eltimde hamile küçük şehirde sizin gibi
ama çevresinde büyükşehir var oraya gidiyo kontorole
kaynımla bir saatten fazla yol gidiyolar
ama napıyım dio hak veriyorum

canım erzurum 4 saat falan ama işte kar kış yollar kapalı oluyomuş..cesaret edip çıkamıyoruz yola..mecbur idare ediyoruz..bi de güvenli olmaya biliyomuş bazı olaylar duyuyoruz..

ıgdıra pek kar yagmıyo ona ragmen azcık yagınca yol açan tuzlayan falan yok..ahh ahhh ankaranın gözünü seveyim..

inşallah yola çıkmamda bi sorun olmazda ankaraya doguma gelebilirim..bura ankaraya 1200 km:5:

slm kızlar. çok fena grip oldum. işe geldim ama ayakta zor duruyorum. biran önce işlerimi toparlayıp çıkıcam. yarın kontrolümüz var. hayırlısı bakalım.

slm kızlar. çok fena grip oldum. işe geldim ama ayakta zor duruyorum. biran önce işlerimi toparlayıp çıkıcam. yarın kontrolümüz var. hayırlısı bakalım.

slm canım çok geçmiş olsun bi an önce iyileşirsin inşallah..yarın senindemi kontrol var bende gidiyorum sabah ilk randevuyu aldım gene :49:

Back
X