• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuğunu düşünenler...

selam kızlar :3:

Burayı böyle kalabalık görmek çok güzel..nasılsınız bakalım :52:

Kızlar valla hiç umudum yok ama haftasonu bi test yapsam diye çok düşündüm frenledim kendimi..bize hem çok güzel bi evlilik yıldönümü hediyesi hemde bana anneler günü hediyesi olurdu :30:hayal kurmak güzelde..sonunu da düşünmek lazım dimi.. :44:

Bi düşüncesiz odun da bende var.. Eşim sağolsun baksan çok romantik iki de bir gülle gelir eve ama adam hediye almaktan özel gün kutlamaktan hiç anlamaz.. :40: Daha iki gün önce evlilik yıldönümümüzde ben neler düşündüm ama yok gelegele küçük be hediye ve yine çiçekler :9: Neyse buna da şükür hatırlaması yeter diyelim :1: Anneler günü aklına bilem gelmedi..daha anne değiliz ya öyle düşündü odunum zaar :1: Amaaaan boşverelim biz birbirimizi seviyoruz ya odunda olsalar farketmiyooo :16:
buna şükür canım. Allah mutluluğunuzu huzurunuzu bozmasın, bu da yeter. Nice yıllar dilerim eşinle beraber...:38:

Slm kiZlar nasılsiniz doktordan geldik yeni bebisimiz çok iimis kalp atışlarını duyduk hiç bir sorun yokmuş allahıma binlerce şükür :))

Kızlar, temizlik yaptım, ama kendimi zorlayacak bir şey yapmadım. Kasıklarım çok ağrıyor. Bu normal midir? Bilginiz var mı?:14:

Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.

Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.
Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

Doğum Kontrolü
Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına (uteris) akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler. Sabah kadın uyandığında genzinde sarmısak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırmış. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı bilinirmiş. Ayrıca kadının rahminin içerisine paslanmayan metallerden olan altın veya gümüş yüzük konularak gebelik önlenirmiş. Arap kervancılar da bu yöntemi öğrenip, uzun çölseyahatlerinde dişi develerin gebe kalmalarını önlemek için rahimlerinin içerisine temizlenmiş çakıl taşı doldururlarmış.

aşmışlar mı ne....​
:9::9::9::9:

merhaba arkadaşlar.bu başlığa daha önce de birkaç kez yapmmıştım ama ilk defa ben de bbek istiyorum diye yazıyorum:)))yarın doktora gidip tahlillerimi yaptıracağım umarım sonuçlar iyi çıkar ardından folik asite başlamyaı düşünüyorum.öğretmenim ve haziran ya da temmuzda hamile kalabilirsem izin kullanabilmem açısından uygun bir tarih olacak.dua edin hayırlısıyla bebeğimi en kısa sürede kucağıma alabileyim:))çok pozitif bir grup olduğu için buraya yazıp duygularımı sizinle de paylaşmak istedim:))

merhaba arkadaşlar.bu başlığa daha önce de birkaç kez yapmmıştım ama ilk defa ben de bbek istiyorum diye yazıyorum:)))yarın doktora gidip tahlillerimi yaptıracağım umarım sonuçlar iyi çıkar ardından folik asite başlamyaı düşünüyorum.öğretmenim ve haziran ya da temmuzda hamile kalabilirsem izin kullanabilmem açısından uygun bir tarih olacak.dua edin hayırlısıyla bebeğimi en kısa sürede kucağıma alabileyim:))çok pozitif bir grup olduğu için buraya yazıp duygularımı sizinle de paylaşmak istedim:))
haklsısın. Bu konu açılalı 1,5 ay filan oldu, şimdiden 4 tane hamişimiz var.inşallah senin de hayırlı haberlerini alırız yakında.:16:

Ya ben hem çok istiyorum, hem de çok korkuyorum. Bu çelişkiyi siz de yaşıyor musunuz?

Bir çocuk yetiştireceğiz. Onun bütün sorumluluğu bizim üstümüzde olacak. Yaptığı yanlışlarla ve doğrularla. çevremdekilere bakıyorum da, çok çok büyük bir sorumluluk. Ona vereceğim gelecekten de korkuyorum. Gençlerimizn hali malum. Ya diyorum, benim çocuğum da böyle olursa, ya zarar görürse, bunun altından nasıl kalkarım.

keşke tek sorunları bunlar olsa canım, onlar en kolayı. Büyüdükçe sorunları artacaktır. Hele de dünya bu kadar kötüyken... Ama onu hayal ediyorum, yumuk yumuk ne güzel, ne kadar aciz, ne tatlı bir şey. Içimi bir hoşluk, sıcaklık kaplıyor, istiyorum hemen olsun; ama allah hepimize de evlatların en hayırlısını versin inşallah.

merhaba , aynı düşüncelerdeyiz :5:

bizde bu ay ilk defa denedik bakalım kısmet..korkudan içimde heyecan bile yaşayamıyorum..

selam kızlar,
nette bi program buldum indirdim bilgisayarıma.. ovulasyon hesaplama, vücut sıcaklığı takibi, kız çocuk yada erkek çocuk olması muhtemel günleri, adet döngüsü takibi falan var güzel bir program. isim vermek yasak sanırım ama yinede paylaşmak istedim sizlerle isteyen olursa adını yazarım:54:

selam kızlar,
nette bi program buldum indirdim bilgisayarıma.. ovulasyon hesaplama, vücut sıcaklığı takibi, kız çocuk yada erkek çocuk olması muhtemel günleri, adet döngüsü takibi falan var güzel bir program. isim vermek yasak sanırım ama yinede paylaşmak istedim sizlerle isteyen olursa adını yazarım:54:

Hangi programmış merak ettim :26:

merhaba , aynı düşüncelerdeyiz :5:

Bizde bu ay ilk defa denedik bakalım kısmet..korkudan içimde heyecan bile yaşayamıyorum..
gel sen de gelll:1:... Bu konu açılalı çok olmadı ama 4 hamişimiz var. Gel bakalım, belki sana da uğur getirir. Ben dah 1 ay öncesine kadar ne endişelerim vardı, bir baktım hamileyim. :1: ... Allah hepimize de hayırlısını versin, tabi gönlümüze göre inşallah, amin...

gel sen de gelll:1:... Bu konu açılalı çok olmadı ama 4 hamişimiz var. Gel bakalım, belki sana da uğur getirir. Ben dah 1 ay öncesine kadar ne endişelerim vardı, bir baktım hamileyim. :1: ... Allah hepimize de hayırlısını versin, tabi gönlümüze göre inşallah, amin...

çok sevindim adına hayırlı olsun...bereketli bir topik diyorsun yani :1:

Bizde artık bir bebeğimiz olsun istiyoruz. Bunun heyecanı ile birlikte tabi ki türlü türlü korkular endişeler vs vs vs... Uzun zamandır uzaktan takip edenlerden biriyim bende:) Ne zaman bir bebeğe sahip olmaya karar verirsem o zaman yazmaya başlayacağım diye düşünmüştüm:) Herkese merhaba:)

Back