Ilk çocuğunu düşünenler...

Hadi inşallah bu ay olacak :16:

Amin inş Allah'ıma sığınıyorum ve güveniyorum.Umutsuzluğa kapılmayacağım
Mikroenjeksiyona baktım işlem biraz zor yumurtalar antestesi altında toplanıyor sperm alınıyor ve bazı işlemlerden geçiriliyor ve yumurtanın içine sperm enjekte edilip döllenmesi bekleniyor döllenme olursa metafaz 2 döneminde yumartayı rahime koyuyorlar 12-14 gün sonra kanda belli oluyor gebelik.

Son düzenleme:
Amin inş Allah'ıma sığınıyorum ve güveniyorum.Umutsuzluğa kapılmayacağım
Mikroenjeksiyona baktım işlem biraz zor yumurtalar antestesi altında toplanıyor sperm alınıyor ve bazı işlemlerden geçiriliyor ve yumurtanın içine sperm enjekte edilip döllenmesi bekleniyor döllenme olursa metafaz 2 döneminde yumartayı rahime koyuyorlar 12-14 gün sonra kanda belli oluyor gebelik.

hımmm baya teferruatlı bir şeymiş. Ama sperm direkt yumurtaya enjekte edildiği için döllenme şansı çok yüksek olur sanki. Olacak olacak. Umutsuzluğa yer yok tabiki hayatımızda :)

hımmm baya teferruatlı bir şeymiş. Ama sperm direkt yumurtaya enjekte edildiği için döllenme şansı çok yüksek olur sanki. Olacak olacak. Umutsuzluğa yer yok tabiki hayatımızda :)

Evet teferruatlı bir sürü yapmaman gereken şeyler var ama yılmak yok amin.şans yüksek gibi görünüyor Allah'ım yazdıysa olacak.dr gideceğim birazdan tahlil sonuçlarım ins güzel çıkar duaya ihtiyacım var.akşamüstü geldiğimde yazarım neler olduğunu öptüm

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.
foruma yeni katıldım. ancak 2 yıldır aklıma takılan her konuda incelediğim bir site burası. çok faydasını gördüm. ee artık üye olayım dedim ve oldum.

1) anne olmaya karar vermeden önce psikolojik olarak buna kendimi hazırladım. zira büyük bir sorumluluk gerektiriyor. 4 ay önce kitaplar aldım. okudum. sizlere de şiddetle tavsiye edebileceğim bu kitaplar:

a. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler (Yazarları: Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway)
b. Hamilelik doğum ve Bebek Bakım Kitabı (Yazar: Ayşe Öner)
c. oyun Çocuğun Gıdasıdır ( Yazar: Ann Pleshette Murphy)

yeni kitaplar keşfettikçe yazacağım:)

bunların yanı sıra internetten anne ve bebek ile ilgili siteleri, videoları takip etmenizi öneririm.

2) Unisex bebe kıyafetlerinden 3-4 adet aldım. Anne hamile badilerinden de aynı şekilde 2-3 adet. Bunlar bir kenarda duruyor. Etiketleri vs. üzerinde. Almamın nedeni o heyecanı şimdiden yaşamak. kendimi rahatlatmak. eşimle bunlara bakarak hayallere dalmak:) etiketleri çıkartmıyorum çünkü her an hediye edebilirim:) hatta bebek kıyafetlerinden birini hediye ettim bile:) bana kalır veya başkasına. birkaç parça bebek-anne giyiminin alınmasında sakınca yok.

3) Bir ajandam var ve şimdilik her gün olmasa da fırsat buldukça yazıyorum. doğmamış bebeğim ile acı tatlı her şeyi paylaşıyorum:)

4) Geçen hafta bir kadın doğum doktoruna gittim. kontrolden geçtim. tam kan tarama testi ve hormon testi yaptırdım. sonuçlar süper. her şey yolunda. hiçbir sıkıntı yok:) folik asit hapını da kullanmaya başladım.

5) diş hekimlerine gittim. bu nokta beni üzdü :( şimdilik rahatsız etmese de ileride oluşabilecek sorunlara karşı 20 lik dişlerimin alınması gerekiyormuş. 2 farklı doktorda böyle söyledi. salı tekrar gideceğim. arkadaki 2 dişimde hafif çürüme başlamış o nedenle dolgu yaptıracağım. 20 lik dişlerin çekilmesi için de gün belirleyeceğiz. hamilelik döneminde dişlere müdahaleyi tavsiye etmiyor doktorlar.

6) ekim-kasım gibi de çalışmalara başlıyoruz:)

her şeyin hayırlısı diyorum. dilerim Rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürür. Güzel evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip eder. Amin.

:nazar:

Arkadaslar merhaba.. Ben 3-4 aydır yazılanları takip ediyorum ama bu ilk yazım.. Bende hamile kalmak istiyorum, haziranda dkontrol hapını bıraktım. Ama daha adetim düzene girmedi, ilaç kullanmadan önce böyle bi sorunum yoktu.. Bian önce hamile kalmak istiyorum ve doktorum beklemem gerektigini soyluyor. Bu durumda olup beklemekten baska bi çaresi olan varmı

arkadaşlar bebeğimiz olsun istiyoruz. bu ay 4. denememiz iki haftadır kasıklarımda ağrı oluyor, bu hafta aşırı derecede ağrıyor özellikle sağ kasığım bacağıma kadar vuruyor ağrısı ve afedersiniz ama idrarımda kötü koku var ara ara da mide bulantım oluyor ama kusmuyorum, göğüslerimde belirgin derecede şişti. sizce bu ay olmuş mudur hamilemiyimdir geçen ay 01.08.2013 adet oldum 1 hafta gecikmeli sizce ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz?

ben 2 sene 4 aylık evliyim.yaklaşık olarak 2 sene doğum kontrol hapı kullandım.ve mide ağrısı yaptığını düşündüğüm için hapı bıraktım(ama sebebi hap değilmiş) vede bıraktığım anda çocuk düşünmeye başladık en son şubat ayında kullandım.martın sonunda hormonluk testi için doktora gittim yüzümde tüylenme vardı vede hormonu bozuk olanların çocukları zor oluyormuş.bunu duyar duymaz gittim vede herşeyin normal olduğunu söyledi doktor ozamandan beri bende sizin gibi her ay beklemekteyim.Ve psikolojik olarak bazı belirtiler yaşıyorum her hamile kalmak isteyenler gibi.Sürekli çevremdekiler doğum kontrol hapı kullananların sorun yaşadıklarını söylüyorlardı ama ben buradan takip ettiklerimden ötürü biraz rahattım kullanıpta hamile kalanları okuyodum araştırıyordum netten sürekli.Ama geçen yine bir tanıdğım söyledi ve bende artık dayanamayıp bugün tekrar doktora gittim.daha erken olduğunu hapı bıraktıktan 1 yıl snra araştırmaya başladıklarını söyledi.ama yinede muayene etti.ve ultrasonla baktı.Fazla bilgim olmadığı için ismii hatırlamıyorum ama simer diye birşey dedi.önce simer dediğime baktı rahimin normal olduğunu bir sorun olmadığını söyledi.daha sonra ultrasonla muayene etti önce sağ yumurtalığıma baktı yumurtalıklarında bir sorun yok dedi.bu ay gebelik bekliyormusun dedi bende dedim 6 aydır bekliyorum zaten :1: her neyse sağ yumurtan büyümüş 2.33 mm gibibişey dedi ama yanlışta hatırlıyo olabilirim.çatlama olabilir.bu aralar ilişkiye gir dedi.sağ kasıklarında ağrı olursa yumurtan çatlamıştır dedi.sol yumurtalıklarımdada bir problem yokmuş.Şimdi sizden ricam bana yardımcı olmanız.Ben pek bilgi sahibideğilim hiç birşekilde bilgim yok.bu ay ihtimalim % kaç.böyle birşeyle karşılaşan varmı?Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürediyorum.ALLAH'ım Hepimiz en kısa zamanda bebiş nasip etsin inşallah.:119::128:

Son düzenleme:
Evet teferruatlı bir sürü yapmaman gereken şeyler var ama yılmak yok amin.şans yüksek gibi görünüyor Allah'ım yazdıysa olacak.dr gideceğim birazdan tahlil sonuçlarım ins güzel çıkar duaya ihtiyacım var.akşamüstü geldiğimde yazarım neler olduğunu öptüm

Hayırlı haberlerle gel canım. Dualarım seninle :16:

ben 2 sene 4 aylık evliyim.yaklaşık olarak 2 sene doğum kontrol hapı kullandım.ve mide ağrısı yaptığını düşündüğüm için hapı bıraktım(ama sebebi hap değilmiş) vede bıraktığım anda çocuk düşünmeye başladık en son şubat ayında kullandım.martın sonunda hormonluk testi için doktora gittim yüzümde tüylenme vardı vede hormonu bozuk olanların çocukları zor oluyormuş.bunu duyar duymaz gittim vede herşeyin normal olduğunu söyledi doktor ozamandan beri bende sizin gibi her ay beklemekteyim.Ve psikolojik olarak bazı belirtiler yaşıyorum her hamile kalmak isteyenler gibi.Sürekli çevremdekiler doğum kontrol hapı kullananların sorun yaşadıklarını söylüyorlardı ama ben buradan takip ettiklerimden ötürü biraz rahattım kullanıpta hamile kalanları okuyodum araştırıyordum netten sürekli.Ama geçen yine bir tanıdğım söyledi ve bende artık dayanamayıp bugün tekrar doktora gittim.daha erken olduğunu hapı bıraktıktan 1 yıl snra araştırmaya başladıklarını söyledi.ama yinede muayene etti.ve ultrasonla baktı.Fazla bilgim olmadığı için ismii hatırlamıyorum ama simer diye birşey dedi.önce simer dediğime baktı rahimin normal olduğunu bir sorun olmadığını söyledi.daha sonra ultrasonla muayene etti önce sağ yumurtalığıma baktı yumurtalıklarında bir sorun yok dedi.bu ay gebelik bekliyormusun dedi bende dedim 6 aydır bekliyorum zaten :1: her neyse sağ yumurtan büyümüş 2.33 mm gibibişey dedi ama yanlışta hatırlıyo olabilirim.çatlama olabilir.bu aralar ilişkiye gir dedi.sağ kasıklarında ağrı olursa yumurtan çatlamıştır dedi.sol yumurtalıklarımdada bir problem yokmuş.Şimdi sizden ricam bana yardımcı olmanız.Ben pek bilgi sahibideğilim hiç birşekilde bilgim yok.bu ay ihtimalim % kaç.böyle birşeyle karşılaşan varmı?Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürediyorum.ALLAH'ım Hepimiz en kısa zamanda bebiş nasip etsin inşallah.:119::128:

Canım bu sıralar gün aşırı ilişki olursa şansın artar

arkadaşlar bebeğimiz olsun istiyoruz. bu ay 4. denememiz iki haftadır kasıklarımda ağrı oluyor, bu hafta aşırı derecede ağrıyor özellikle sağ kasığım bacağıma kadar vuruyor ağrısı ve afedersiniz ama idrarımda kötü koku var ara ara da mide bulantım oluyor ama kusmuyorum, göğüslerimde belirgin derecede şişti. sizce bu ay olmuş mudur hamilemiyimdir geçen ay 01.08.2013 adet oldum 1 hafta gecikmeli sizce ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz?

Canım, hamilelik belirti vermeyebiliyor. O yüzden kendini dinlemeyi bırakıp rahat olmalısın. Evet, kasık batmaları için hamilelik belirtisi diyenler var, ama ben öyle bir şey hiç yaşamadım mesela. 4-5 gün daha bekle bakalım. Adet olmazsan test yaparsın hemen. İnşallah hamilesindir.

Son düzenleme:
Geldim canım.Saol.Tahlillerim güzel yumoşlar güzel 3tane biri 18mm,diğer ikisi 16mm olmuş ve çarşamba günü yumoşlar toplanacak cuma yada cumartesi transfer olacak eğer döllenme olursa.

Ondan sonrası Allahın iznine kalmış desene. Allahım hayırlısıyla versin artık. Hadi bakalım yumoşlar ha gayret :)

Ondan sonrası Allahın iznine kalmış desene. Allahım hayırlısıyla versin artık. Hadi bakalım yumoşlar ha gayret :)

Günaydın canım
Evet öyle inş.amin herkese nasip etsin Allah'ım.
Ha gayret yumoşlar.
Dün son iğnelerimi de oldum(ovitrelle ve decapeptyl) bu gün ilaç ve iğne yok tatil yarın 10:30 da drda olacağım evraklarla birlikte 11de de yumoşlar toplanacak.
Asbelove yok yine değil mi?

Son düzenleme:
günaydın hanımlar nasılsınız?:1:

ben de iyiyim canım saol. memleketten dönüyorum bugün anca çok zor geliyo :50: alıştım burda ekmek elden su gölden gidip temizlik yapmak koyacak gibi :49:

İyi yolculuklar canım.epey kalmışsın memleketinde alışmışsındır hazıra:50:
Hamişsin de zor olacak iş yapmak
Nasıl geçiyor hamişlik?

Son düzenleme:
İyi yolculuklar canım.epey kalmışsın memleketinde alışmışsındır hazıra:50:
Hamişsin de zor olacak iş yapmak
Nasıl geçiyor hamişlik?

iyi gidiyo artık alıştık sanırım bebeğimle birbirimize :) bulantılar hamileliğin en kötü yanı ama sonrasında o tekmeleri yuvarlanmaları hisssetmek unutturuyo hepsini. bel ağrıları bacak krampları ve mide yanması var gece de nefes darlığı ve uykusuzluk :) baya da şikayetim varmış ama şikayet etmiyorum iyiyim :49:

Amin canım
Evet kontrole gittim adetimden sonra 9uncu günümde 3 yumoş(sağ 18mm sol 13mm ve 14mm) var ve aşılamadan vazgeçtik mikroenjeksiyona karar verdik.pazartesi yine kontrolüm var kan testi yapılacakmış
canım benimmmmmm Rabbim hayırla sağlıkla nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhh 3yumoş heee amaninnnnn:52::52:
Geldim canım.Saol.Tahlillerim güzel yumoşlar güzel 3tane biri 18mm,diğer ikisi 16mm olmuş ve çarşamba günü yumoşlar toplanacak cuma yada cumartesi transfer olacak eğer döllenme olursa.
yarın toplanıyor mu ayyy fetih suresi okuyalım bol bol sana herşey çok güzel olacak canım benimmmm düğüne gitmeyeceksin o zaman nasıl olacak yatman gerek çünkü seninnnn:34:
Günaydın canım
Evet öyle inş.amin herkese nasip etsin Allah'ım.
Ha gayret yumoşlar.
Dün son iğnelerimi de oldum(ovitrelle ve decapeptyl) bu gün ilaç ve iğne yok tatil yarın 10:30 da drda olacağım evraklarla birlikte 11de de yumoşlar toplanacak.
Asbelove yok yine değil mi?
Rabbim yar ve yardımcın olsun kuzum anestezili olacağı için bişey hissetmeyeceksin inşallahhhhhh:16:
h.sonundan beri çok kötüyüm canım yaa dün yine Dr.daydık ilaç falan verdi ama bişey değişmedi dinlenmem lazımmış nasıl olacaksa o:50:

canım benimmmmmm Rabbim hayırla sağlıkla nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhh 3yumoş heee amaninnnnn:52::52:

yarın toplanıyor mu ayyy fetih suresi okuyalım bol bol sana herşey çok güzel olacak canım benimmmm düğüne gitmeyeceksin o zaman nasıl olacak yatman gerek çünkü seninnnn:34:

Rabbim yar ve yardımcın olsun kuzum anestezili olacağı için bişey hissetmeyeceksin inşallahhhhhh:16:
h.sonundan beri çok kötüyüm canım yaa dün yine Dr.daydık ilaç falan verdi ama bişey değişmedi dinlenmem lazımmış nasıl olacaksa o:50:

Evet 3 yumoş 18mm ve 16mm olan 2 yumoşlarımız var dün itibaren.
Yarın yumoşlar toplanacak anestezili olacak cuma yada cumartesi transfer olacak.cuma günü olursa gidemeyeceğim eşim gidecek mecburen yarın belli olacak bu da.2-3 gün dinlenme var inş nişana gidebilirim kismet olursa.Ben de okuyorum ama sizinde dualarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim.
Geçmiş olsun kuzum dikkat et kendine dr dinlen diyorsa dinlenmelisin rapor alamaz mısın?

Son düzenleme:
Back