Sevgili hanimlar,
ben yeni bir beyfendiyle tanistim. Bir kac haftadir telefonla hos sohbetimiz vardi ve bulusmayi teklif etti. Bende kabul ettim ve dün yemege gittik. Sohbetimiz oradada gayet güzeldi. Hatta bana bir incelik yapip cicek getirmisti (bende ona cikolata almistim). Neyse ki hesap geldi ve tabi ki garson sordu beraber mi ayri mi diye. Bana döndü ve nasil yapalim diye sordu. Ben ikileme düsdüm. Ilk bulusmada erkegin hesap ödemesi bir nevi sosyal bir kod olarak anlasildigi icin, "bilemedim ki..." diye ona soru isareti gibi baktim. O da o zaman, "ben ödeyeyim, kahvelerde senden olur dedi" gülümseyerek. Böylece ciktik, sohbetimiz gayet normal devam etti ve dedigi gibi kahveleride o gün ben ödedim.
Herhangi bir sekilde ona bu konuya takildigimi belli etmedim. Tahmin dahi etmiyor cünkü hala diyalogumuz devam ediyor ve hatta yeniden bulusmaya karar verdik. Benden hoslandigini da cok acik bir sekilde belirtti.
Sizce hesap geldigi zaman neden o sekil sordu bana? Sonucta, bir hanfedi ilk bulusmada hesabi ödüyorsa zaten görüsmek istemiyordur bir daha. Acaba bunu mu farkinda degil dicem ama mümkün degil. Biliyordur (üstelik ayni yastayiz ve ikimizde calisiyoruz).
Tabiki gelecek bulusmalarda bende zaten öderim hesaplari. Konu bile degil. Tamam yine o ödedi yemegi ama bana bu ilk bulusmadaki tavir bir nebze garip geldi. Simdi size soruyorum: Acaba ben mi fazla ince düsünüyorum yoksa gayet normal mi gelismis her sey? Bana yapici fikirler verirseniz cok mutlu olurum. Cünkü aslinda böyle seylere takilip diyalogumuz bozulsun istemiyorum. Sizlerin bu konuda tecrübesi ne?:)
Dipnot: "Sosyal kod" olarak sunu biliyorum; erkekler genelde ilk bulusmada pek hos karsilamiyor hesabi paylasalim yada ayri ödeyelim dendigi zaman. Ben öyle biliyordum o yüzden bende biraz bos bulunup tam dogru davranamadim o an. Bunu eklemek istedim. :)