İlk buluşmada etkilenmemek

nazlnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2022
20
8
1
Görücü ûsulü buluşmaya gittim . Ama etkilenemedim muhabbet etmiyor ilk utangaç sandım ,ama telefonla konuşurkende susuyor ,konuşmak istiyor ama konuşmuyor bende etkilenemedim.
Bu durumda ne yapmam gerek acaba ben mi adale karar veriyorum zamanla olur mu sizce ? Ne yapmalıyım ?

Çok erken karar vermek için bu kadar süre.. Biraz daha tanımaya çalışın.

Siz sorun siz konuşturun ne olacak? Hatta bunu sorun istekli görmedim biri ile tanışmanda seni deyin bakalım ne diyecek?

İlk buluşma önemli benim için ilk başta bı çekim yoksa sonrasında olacagini pek düşünmüyorum balık baştan kokar.

Bu buluşmanın amacı birbirini tanımak. Karşı taraf konuşmadan nasıl tanınmaya çalışılacak acaba?

Konuşmayacak biriyle evlenmek istiyorsaniz hiç borca zahmete girmeyin kedi sahiplenin.

Bilginiz yok ama sessizlik de bir şiddet türü.

Görücü usulünde zaten birisi iki kişiyi yakıştırıp da önerip görüştürüyor. Rastgele birileriyle görüşmüyor. Aileler karar verip çocuklara sorulmama gibi bir durum yok. Daha modern olarak bir ortak arkadaşın sizi biriyle tanıştırması gibi düşünün. Huylarınızı vs biliyor. Tanışmanızı sağlıyor. Görüşme sebebiniz evlilik sadece.

22 yaşında görücüyle neden görüştün ki? Okul iş kariyer yapsana ? Bir de beğenmemişsin neden sorun yaptın sanki biyolojik saatin geldi de vay niye mi keder havalarındasın. Boşver sen oku çalış atan vs

Arkadaş tanıştırması olunca ayni ortamda bir araya getiriliyorsun, arkadaş oluyorlar. Elektrik alırlarsa devam ediyorlar. Bundan başka şekilde arkadaş tanıştırması hayal edemiyorum.

İlk kez buluşunca göreceğin insanla tanışmak çok korkutucu. Bunu çok yanlış buluyorum.
Bu konunun da aynen böyle olduğunu düşünüyorum.

Bu çok kişisel bi durum. Ben görüşmezdim bir daha. Ama bir daha görüşüp emin olabilirsinizde size kalmış. İletişim, kafa yapısı, muhabbet benim için önemli. Utangaç olabilir ama yapısalsa sıkıntı.

Katılıyorum ayrıca 22 yaşında genç bir kadın için de oldukça tuhaf görücü usulü buluşmak. Arkadaş ortamında bir araya gelmek başka bu bambaşka.

Konu sahibi, adam belki ilk buluşmada heyecanlanmıştır ama normalde telefonda da pek konuşmuyormuş zaten. Konuşmayan adamla ömür mü geçer? Bu tanışma aşaması en çok konuşacağınız kısımlarken hem de. Bence uzatmanıza gerek yok gibi duruyor.

22 yaşında mısın? Ne gerek var görücü usulü ile o zaman? Çalış, sosyalleş, gez, eğlen. Zaten uyumlu ve aşık olacağın kişi çıkar karşına.
Haa yine de bir cevap istiyorsan; ilk buluşmada o enerji alınmadıysa ve sohbet yürümediyse genelde olmuyor devamı.
Ben bunu bir kere yaşadım o da baya ısrarla olmuştu, sevmiyorum ailelerin dahil olmasını çünkü ister istemez bir beklenti hallerinde oluyorlar ve herkese açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Hiç benlik değildi.
İlk buluşmada oturduk konuştuk, daha doğrusu konuşamadık. Çünkü muhabbeti ilerletemedik. Sürekli ben soruyorum, muhabbet açmaya çalışıyorum. Adam tek cümlelik cevaplar veriyor hopp kapandı muhabbet. Hadi tekrar muhabbet kurmaya çalış. İlk buluşmadır belki heyecandandır dedim ikinci kez buluştum. Yok adam hala aynı. Bir de 37 yaşındaydı. Kendine bir şeyler katmış olmasını, konuşkan olmasını beklemiştim. Aşırı sıkıldım. Zaman geçse de kalkıp eve gitsem moduna girdim. Sonra baktım olmuyor ben ısınamadım dedim iletişimi kopardım. Adam sonra yine tanıdıklar vasıtasıyla görüşmek istedi, beni beğendiğini söyledi ama ne yapayım ki iki muhabbet edemiyoruz daha.
Ben de sessiz, sakin biriyim zaten. Karşımdaki insanın daha konuşkan, canlı, meraklı olmasını beklerim. Hiç kriterlerime uygun değildi. Olmuyorsa olmuyor yani. Zorlama. Yaşında küçük. Karşına aşık olacağın, ısınacağın biri çıkacaktır.

Bence siz bir sure sadece mesajlasin,
Birbirinizi tanimaniz acisindan..
Gunluk yaptiklarinizdan,ailelerden,havadan sudan vs..
Sonra bir daha telefonda konusun bir de boyle deneyin bakalim..

Utanma, heyecan olmadıysa ilgisini çekmemişsindir bence. İnsanlar ilgilendikleriyle konuşurlar. Utanma varsa da o erkeği açmak uğraş ister ben uğraşmazdım.

Konu sahibi buna cevap vermemişsin ama bu cevaplar çok önemli. Etkilenmeme sebebin adamın konuşmaması mı yoksa genel anlamda beğendin ama konuşmama olayı senin için negatif, öyle bir durum içinde misin? Önce senin duyguların önemli çünkü burada bizim için. Genel anlamda beğenmediysen zaten sürekli konuşsa bile boşver uğraşma, beğenmedin derim.

Benim için konuşabilmek en önemli şeydir mesela. Sohbetimin akmadığı insanla ben asla devam etmiyorum. Şöyle bir kriterim var, adamın yanındayken gülüyor muyum mesela bu benim için çok önemli. Kahkahalarla gülüyorsam o kişi okeydir benim için. Bu olmuyorsa hiç uzatmıyorum çünkü zaten hayat zor ve gergin, bari ilişkimde güzel zaman geçireyim düşüncesindeyim.

Görücü ûsulüne kalan adam anca bu kadar oluyor.10 kişiyle de buluşsan iyi ibtimalle 9 tanesi bu tarz çıkıyor.maalesef hayat zor. Beklentiyi düşürmen gerek.yoksa benim gibi çok sıkıntı çekersin.

Eee ne yapsın insanlar normal hayatta ilgilenen yoksa.bir umut diyorlar işte.zorla mı ilişki yaşayacaksın milletle.ilgilenmiyorsa ilgilenmiyor.ona bakarsan biz de neler istiyoruz ama buradaki ilişki sorunları mâlum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…