vallahi öyle değil dusdduru benim tek başım açık sokakta kimse farkıma varmaz örtülü arkadaş bana cehennemde saçta yanıcaksın dedi,kapalı arkadasada kütük kafalı demişlerNasıl ki bütün müslüman kadınlar kapanmıyorsa ,bütün kapanan kadınlar da hakkını veremiyor olabilir. "Kapanmıyorsan niye müslümansın,müslümanlığın hakkını veremiyorsun,din değiştir bari" diyebilir miyiz ? Hayır,çünkü onu ilgilendirir,kapanan kadının nasıl kapandığı da onu ilgilendirir doğru yada yanlış.
Sürekli yorumlara denk geliyorum nette kapalılarla ilgili, ee müslüman kadın mini etek te giyiyor bikini de onu da eleştir :) kapalı müslümansan çarşafa girmek zorundasın,açık müslümansan istediğin gibi giyinip davranabilirsin :)
ya senin ailenle jenerason farkı var ondan sanırım canım,eşimin kardeşi 1964 doğumlu biraz daha jenerasyon yakın bilmem ondanmıKüçüklermiş daha. O yaşta fikirler pek oturmaz babalarından etkilenmiş olabilirler. Ben de inançlı değilim ama ailem çok inançlıdır. Ateist olduğumu kendim kabullenmem zaman aldı bunu düşünmem zaman aldı. Aileme asla söylemem. Onların evinde konuşuluyodur sık sık. Ben anneme söylesem kriz geçirir
Ya bi müslüman senmisin diyosun :)) önemli olan kalp temizliği tabi dibine kadar eğlenip yaşamak hep hakkımız :))Bi halttan anladığın yok
Sanat yapıyor orda kız....bi tutturmuşsun ahlak ahlak diye...iki dans edince ahlakı gidiyor sanki....az modern ol yaa
ama şöyle bir hadis okumuştum 2 kız var anneleri hasta biri sürekli anneye bakıyor diğeri ibadetlerini hiç aksatmıyor,peygamber efendimiz anneye bakan kızın cennetlik olduğunu söylemiş,Ya bi müslüman senmisin diyosun :)) önemli olan kalp temizliği tabi dibine kadar eğlenip yaşamak hep hakkımız :))
Allah cc zaten haramla helal ile kalbi temizleri mesul tutmamış..
Sevişelim öpüşelim bale yapalım kimseye zarar gelmez hayat ne güzel nan : p ben kötüyüm : D
Ahlak anlayışım yaşasın,yaşasın kötülük
: p
Evet ben de sadece insanlara bakarak böyle bir yola girdim.İslamı insanların yaşayışına bakarak değerlendirmek yanlış ama.
Bizim bir kitabımız var Peygamberimiz var.
İnsan kuldur, kul hatasız olmaz.
Kula bakıp dine tavır alınılmaz.
Elbette her inanca saygım sonsuz.
Size de öyle.
Sadece fikrimi söylemek istedim.
Bu çok büyük bir yanlış çünkü.
Ha ekleyeyim, bir de içkili bir ortamda elinde içki olan kız arkadaşım, hatasız kul olmaz demişti.İslamı insanların yaşayışına bakarak değerlendirmek yanlış ama.
Bizim bir kitabımız var Peygamberimiz var.
İnsan kuldur, kul hatasız olmaz.
Kula bakıp dine tavır alınılmaz.
Elbette her inanca saygım sonsuz.
Size de öyle.
Sadece fikrimi söylemek istedim.
Bu çok büyük bir yanlış çünkü.
Alkisliyorum acik olunca herseyi yapiyorlar kadin kapaninca tam anlamiyla dine baglansin ddiyolar ee ozaman aciklarin hicbiri inancli degil..Nasıl ki bütün müslüman kadınlar kapanmıyorsa ,bütün kapanan kadınlar da hakkını veremiyor olabilir. "Kapanmıyorsan niye müslümansın,müslümanlığın hakkını veremiyorsun,din değiştir bari" diyebilir miyiz ? Hayır,çünkü onu ilgilendirir,kapanan kadının nasıl kapandığı da onu ilgilendirir doğru yada yanlış.
Sürekli yorumlara denk geliyorum nette kapalılarla ilgili, ee müslüman kadın mini etek te giyiyor bikini de onu da eleştir :) kapalı müslümansan çarşafa girmek zorundasın,açık müslümansan istediğin gibi giyinip davranabilirsin :)
Velhasıl yaptığımız,inandığımız,seçtiğimiz şeyi dört dörtlük yapamayabiliriz,eleştireceksek herşeyi eleştirelim madem,eleştirmeyeceksek hiç bir şeyi eleştirmeyelim.
oo gençler pek cesurHa ekleyeyim, bir de içkili bir ortamda elinde içki olan kız arkadaşım, hatasız kul olmaz demişti.İşte bu gibi şeyler soğumama ve sorgulamama sebep oldu. Herkes, affedicidir diyerek yaptığını yapıyor zaten. Ne kadar masummm. :)
dediğiniz gibi değil,tanımadığı mini etekli kadına benim başı açık arkadaşım yollu dedi,bu ülkede dış görünüm çok değerlendirilir ne olursa olsunAlkisliyorum acik olunca herseyi yapiyorlar kadin kapaninca tam anlamiyla dine baglansin ddiyolar ee ozaman aciklarin hicbiri inancli degil..
Ha ekleyeyim, bir de içkili bir ortamda elinde içki olan kız arkadaşım, hatasız kul olmaz demişti.İşte bu gibi şeyler soğumama ve sorgulamama sebep oldu. Herkes, affedicidir diyerek yaptığını yapıyor zaten. Ne kadar masummm. :)
Ben evlenmeden once aciktim 2 durumuda cok iyi biliyorum suan evet kapaliyim ama tam anlamiyla degil tabi cokta disina cikmiyorum kapaliligin ama smdiye kadar hicbir acik bayana yollu gibi bir cumle kullanmadim kullanmam cunku direk kul hakkina girilir. Neyse ya ben daha da yorum yapmicam bu konu dini yoruma cok acik.dediğiniz gibi değil,tanımadığı mini etekli kadına benim başı açık arkadaşım yollu dedi,bu ülkede dış görünüm çok değerlendirilir ne olursa olsun
ama şöyle bir hadis okumuştum 2 kız var anneleri hasta biri sürekli anneye bakıyor diğeri ibadetlerini hiç aksatmıyor,peygamber efendimiz anneye bakan kızın cennetlik olduğunu söylemiş,
diğer bir hadiste kadın kötü kadınmış çolde bir köpek susuzluktan ölmek üzere bir kuyudan zor bela su çıkarıp köpeğe içirmiş ve tüm günahları affolmuş bunlar gibi nicelerini benden iyi biliyorsundur eminim
Sonuç olarak, beni soğutan ve sorgulatan yine inanan insanlar. Başkalarını samimi bulmadığım için ben sorgulamaya başladım. Ama sorgulamaya başlamak demek ateist olmak demek değil. Bu pat diye olan bir şey de değil.İnsanlar inanabilir ama kusursuz müslüman olamayabilir.
İlla kapalı olması gerekmiyor açık olup inancı büyük olan, Allah'ı dilinden düşürmeyen, sık sık dua eden
ama bikinisini giyen, içkisini içen bir sürü insan var. Hepsine de saygım sonsuzdur.
O açık müslüman eee başını açtı o zaman onları da yapsın diye hoş görülebiliyor ama başını örten birinden
kusursuz müslümanlık bekleniyor.
Ben buna karşıyım.
Affedici diyerek herkes yapacağını yapıyor diye bakmıyorum ben aslında.
O bu kadarını yapabiliyor, ben bu kadarını.
Ve daha iyisini yapabilenlerden olalım biz de inşallah diyerek yaşıyorum.
Evet kul hatasız olmaz doğru, hatası az olan kullardan olabilmek mühim olan.
Madem sadece insanlara bakıp ateist olma yoluna gitmediniz yorumunuzda insanlara bakıp inanan böyleyse ben
inanmıyorum dedim gibi bir cümle kurmasaydınız.
Yani ben sizi yanlış anlamadım yanlışlık varsa sizin kendinizi ifadenizde.
Bana şöyle söyleyin. Kula falan bakmadım. Kuldan kusursuz olmasını bekleyemem.
Dine baktım, kitaba baktım vs düşündüm ve doğrusunun bu olduğuna karar verdim deyin.
Anlatabildim inşallah.
Sağlıcakla kalın. Saygılar.. :)
Allah katında başı açıklığına, kapalılığına göre üstün olmaz zaten insanlar.
Ya da namazına vs göre üstün değildir.
Kimin kulluğundan daha razıdır Allah bunu kimse bilemez.
Kapalı, full sohbetlerde gezer, namazlarını aksatmaz ama dedikodu ile kul hakkına girer diyelim gider bütün
ibadetleri..
Başı açıktır ama yetimi sevindirir, yaşlının elinden tutar, kimse için kötülük düşünmez.
O kulluğu ile öndedir.
Size bunun aksi ile gelene gülün ve geçin sadece.
Ben öyle yapıyorum.
evet sen gördüklerinden hoşlanmamışssın bu senin inancın ben erkek kardeşime hiç sormadım onun özeliSonuç olarak, beni soğutan ve sorgulatan yine inanan insanlar. Başkalarını samimi bulmadığım için ben sorgulamaya başladım. Ama sorgulamaya başlamak demek ateist olmak demek değil. Bu pat diye olan bir şey de değil.
İster rakı masasından kalkıp namazını kılsın, ister başı kapalı insan olup evlilik dışı seks yapsın, zerre umrumda değil ve beni ilgilendirmez. Ben sadece bu samimiyetsizliğin beni düşünmeye ittiğini söyledim. Sen yanlış bulursun bulmazsın, orası da beni ilgilendirmez. Olmuş bitmiş bir şey ve ben kınama amaçlı bir yorum da yapmadım, kendi yolumu anlatıyorum. Müslüman olup da inancına uygun yaşamayanları savunmaya geçmenizi anlamadım. Beni bunlar gerçekten ilgilendirmiyor. :)
Ayrıca istediğim şekilde cümle kurarım, ('onlar öyleyse ben inanmıyorum dedim' lafıma istinaden) esprili bir dille yazdığımı anlamıyorsan senin sorunun.
Evet ben de sadece insanlara bakarak böyle bir yola girdim.
Sonuç olarak, beni soğutan ve sorgulatan yine inanan insanlar. Başkalarını samimi bulmadığım için ben sorgulamaya başladım. Ama sorgulamaya başlamak demek ateist olmak demek değil. Bu pat diye olan bir şey de değil.
İster rakı masasından kalkıp namazını kılsın, ister başı kapalı insan olup evlilik dışı seks yapsın, zerre umrumda değil ve beni ilgilendirmez. Ben sadece bu samimiyetsizliğin beni düşünmeye ittiğini söyledim. Sen yanlış bulursun bulmazsın, orası da beni ilgilendirmez. Olmuş bitmiş bir şey ve ben kınama amaçlı bir yorum da yapmadım, kendi yolumu anlatıyorum. Müslüman olup da inancına uygun yaşamayanları savunmaya geçmenizi anlamadım. Beni bunlar gerçekten ilgilendirmiyor. :)
Ayrıca istediğim şekilde cümle kurarım, ('onlar öyleyse ben inanmıyorum dedim' lafıma istinaden) esprili bir dille yazdığımı anlamıyorsan senin sorunun.
Yani ben konu bu olduğu için bunu örnek gösterdim. Ayetlerle ilgili bir konu olsa o zaman onlarla ilgili sebeplerimden bahsederdim.evet sen gördüklerinden hoşlanmamışssın bu senin inancın ben erkek kardeşime hiç sormadım onun özeli
benim adım kahan ımı izlediniz,ben terörist değilim,dunyada sadece ili çeşit insan vardır iyi insanlar ve kötü insanlar,Yazıda espri bir yere kadar geçiyor karşı tarafa biliyor musun? :)
İnsanlar soğutup, sorgulatıyorsa aynı kapıya çıkıyor ya yine neyse.
Dediğim gibi beni ilgilendirmez. Saygı duyarım.
Kendim kulların yaşamlarına bakarak koca bir dini değerlendirmem.
Falanca hoca s.çtı, aman kapalı bilmem kime neresini açtı.
Aman yok falancası inandı ama içkisini içti.
Ne yaptıysa yaptı yahu bana ne?
Benim için dünyada iki çeşit insan var iyi ve kötü insanlar.
İnançlarıyla, kulluklarıyla ilgilenmiyorum o kısmı yargılamak, sorgulamak benim haddim değil çünkü.
Allah bilir ve değerlendirir.
Daha uzatmayacağım. Polemiğe gerek yok.
İyi akşamlar size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?