'İlk başörtülü balerin' olmaya bir adım daha yaklaştı

vallahi öyle değil dusdduru benim tek başım açık sokakta kimse farkıma varmaz örtülü arkadaş bana cehennemde saçta yanıcaksın dedi,kapalı arkadasada kütük kafalı demişler

ya senin ailenle jenerason farkı var ondan sanırım canım,eşimin kardeşi 1964 doğumlu biraz daha jenerasyon yakın bilmem ondanmı

Bi halttan anladığın yok
Sanat yapıyor orda kız....bi tutturmuşsun ahlak ahlak diye...iki dans edince ahlakı gidiyor sanki....az modern ol yaa
Ya bi müslüman senmisin diyosun :)) önemli olan kalp temizliği tabi dibine kadar eğlenip yaşamak hep hakkımız :))
Allah cc zaten haramla helal ile kalbi temizleri mesul tutmamış..
Sevişelim öpüşelim bale yapalım kimseye zarar gelmez hayat ne güzel nan : p ben kötüyüm : D
Ahlak anlayışım yaşasın,yaşasın kötülük
: p

ama şöyle bir hadis okumuştum 2 kız var anneleri hasta biri sürekli anneye bakıyor diğeri ibadetlerini hiç aksatmıyor,peygamber efendimiz anneye bakan kızın cennetlik olduğunu söylemiş,
diğer bir hadiste kadın kötü kadınmış çolde bir köpek susuzluktan ölmek üzere bir kuyudan zor bela su çıkarıp köpeğe içirmiş ve tüm günahları affolmuş bunlar gibi nicelerini benden iyi biliyorsundur eminim

Evet ben de sadece insanlara bakarak böyle bir yola girdim.

Ha ekleyeyim, bir de içkili bir ortamda elinde içki olan kız arkadaşım, hatasız kul olmaz demişti. İşte bu gibi şeyler soğumama ve sorgulamama sebep oldu. Herkes, affedicidir diyerek yaptığını yapıyor zaten. Ne kadar masummm. :)

Alkisliyorum acik olunca herseyi yapiyorlar kadin kapaninca tam anlamiyla dine baglansin ddiyolar ee ozaman aciklarin hicbiri inancli degil..

oo gençler pek cesur

Alkisliyorum acik olunca herseyi yapiyorlar kadin kapaninca tam anlamiyla dine baglansin ddiyolar ee ozaman aciklarin hicbiri inancli degil..
dediğiniz gibi değil,tanımadığı mini etekli kadına benim başı açık arkadaşım yollu dedi,bu ülkede dış görünüm çok değerlendirilir ne olursa olsun

İnsanlar inanabilir ama kusursuz müslüman olamayabilir.

İlla kapalı olması gerekmiyor açık olup inancı büyük olan, Allah'ı dilinden düşürmeyen, sık sık dua eden
ama bikinisini giyen, içkisini içen bir sürü insan var. Hepsine de saygım sonsuzdur.

O açık müslüman eee başını açtı o zaman onları da yapsın diye hoş görülebiliyor ama başını örten birinden
kusursuz müslümanlık bekleniyor.

Ben buna karşıyım.

Affedici diyerek herkes yapacağını yapıyor diye bakmıyorum ben aslında.
O bu kadarını yapabiliyor, ben bu kadarını.
Ve daha iyisini yapabilenlerden olalım biz de inşallah diyerek yaşıyorum.

Evet kul hatasız olmaz doğru, hatası az olan kullardan olabilmek mühim olan.

Madem sadece insanlara bakıp ateist olma yoluna gitmediniz yorumunuzda insanlara bakıp inanan böyleyse ben
inanmıyorum dedim gibi bir cümle kurmasaydınız.

Yani ben sizi yanlış anlamadım yanlışlık varsa sizin kendinizi ifadenizde.

Bana şöyle söyleyin. Kula falan bakmadım. Kuldan kusursuz olmasını bekleyemem.
Dine baktım, kitaba baktım vs düşündüm ve doğrusunun bu olduğuna karar verdim deyin.

Anlatabildim inşallah.

Sağlıcakla kalın. Saygılar.. :)

dediğiniz gibi değil,tanımadığı mini etekli kadına benim başı açık arkadaşım yollu dedi,bu ülkede dış görünüm çok değerlendirilir ne olursa olsun
Ben evlenmeden once aciktim 2 durumuda cok iyi biliyorum suan evet kapaliyim ama tam anlamiyla degil tabi cokta disina cikmiyorum kapaliligin ama smdiye kadar hicbir acik bayana yollu gibi bir cumle kullanmadim kullanmam cunku direk kul hakkina girilir. Neyse ya ben daha da yorum yapmicam bu konu dini yoruma cok acik.

Allah katında başı açıklığına, kapalılığına göre üstün olmaz zaten insanlar.
Ya da namazına vs göre üstün değildir.
Kimin kulluğundan daha razıdır Allah bunu kimse bilemez.
Kapalı, full sohbetlerde gezer, namazlarını aksatmaz ama dedikodu ile kul hakkına girer diyelim gider bütün
ibadetleri..

Başı açıktır ama yetimi sevindirir, yaşlının elinden tutar, kimse için kötülük düşünmez.
O kulluğu ile öndedir.

Size bunun aksi ile gelene gülün ve geçin sadece.

Ben öyle yapıyorum.

Sonuç olarak, beni soğutan ve sorgulatan yine inanan insanlar. Başkalarını samimi bulmadığım için ben sorgulamaya başladım. Ama sorgulamaya başlamak demek ateist olmak demek değil. Bu pat diye olan bir şey de değil.
İster rakı masasından kalkıp namazını kılsın, ister başı kapalı insan olup evlilik dışı seks yapsın, zerre umrumda değil ve beni ilgilendirmez. Ben sadece bu samimiyetsizliğin beni düşünmeye ittiğini söyledim. Sen yanlış bulursun bulmazsın, orası da beni ilgilendirmez. Olmuş bitmiş bir şey ve ben kınama amaçlı bir yorum da yapmadım, kendi yolumu anlatıyorum. Müslüman olup da inancına uygun yaşamayanları savunmaya geçmenizi anlamadım. Beni bunlar gerçekten ilgilendirmiyor. :)
Ayrıca istediğim şekilde cümle kurarım, ('onlar öyleyse ben inanmıyorum dedim' lafıma istinaden) esprili bir dille yazdığımı anlamıyorsan senin sorunun.

Bu arada sizin nasıl çevreniz var bilemiyorum ama gerçekten bunları okuyunca ben çok şanslı olduğumu hissediyorum.

Kendim kapalıyım. En yakın arkadaşlarımdan biri yanımda süper mini şortunu giyer kol kola gezeriz.
Gece hayatı var içkisini de içer, inançlı ve böyle yaşıyor, benim yaşantıma saygı duyuyor.

Birbirimizin canı ciğeri gibiyiz.

Her çeşit arkadaşım vardır benim bu şartlarda.
Bir kez dini konularda çatışmadık, birbirimizi kırmadık.

Yolluymuş bilmem neymiş ne çirkin laflar.

Çok şükür hayatımda gerçekten güzel insanlar var.
K.çı akılsız başı ile değil kalbi ile bakan düzgün insanlar var..

evet sen gördüklerinden hoşlanmamışssın bu senin inancın ben erkek kardeşime hiç sormadım onun özeli

Evet ben de sadece insanlara bakarak böyle bir yola girdim.

Yazıda espri bir yere kadar geçiyor karşı tarafa biliyor musun? :)
İnsanlar soğutup, sorgulatıyorsa aynı kapıya çıkıyor ya yine neyse.
Dediğim gibi beni ilgilendirmez. Saygı duyarım.

Kendim kulların yaşamlarına bakarak koca bir dini değerlendirmem.
Falanca hoca s.çtı, aman kapalı bilmem kime neresini açtı.
Aman yok falancası inandı ama içkisini içti.
Ne yaptıysa yaptı yahu bana ne?

Benim için dünyada iki çeşit insan var iyi ve kötü insanlar.
İnançlarıyla, kulluklarıyla ilgilenmiyorum o kısmı yargılamak, sorgulamak benim haddim değil çünkü.
Allah bilir ve değerlendirir.

Daha uzatmayacağım. Polemiğe gerek yok.
İyi akşamlar size.

İnsanız, eksiğiz, noksanız. Kusursuz bir dinin kusurlu insanlarıyız. Sorun inandığımız dinde değil bizim onu yaşama biçimimizde maalesef. Ama velakin herkesin inanma biçimi ve dini yaşama biçimi kendisini bağlıyor, inandığı halde yanlış yapabilen insanlara bakarak kendimizi sorgulamak yerine dini sorguluyarak inkar yoluna gidersek sadece kolaya kaçmış oluruz.
Bir yanlışa bakıp konuşmak kolaydır, onu düzeltmek için önce kendimizi düzeltip aynı yanlışa düşmeden örnek bir hayat sürmek zor olandır.

evet sen gördüklerinden hoşlanmamışssın bu senin inancın ben erkek kardeşime hiç sormadım onun özeli
Yani ben konu bu olduğu için bunu örnek gösterdim. Ayetlerle ilgili bir konu olsa o zaman onlarla ilgili sebeplerimden bahsederdim.
nomunomuchua
Ben çevremdeki üç insanın yaşantısına bakarak inancını değiştirecek kadar sığ bir insan değilim. : D Bunun altında yatan manevi sosyal çevresel vs dünya kadar sebep vardır. Kimse gelip bana bu bu dediğine dayanarak ateist olman yanlış diyemez, kimin ne haddine.
Bana böyle gelen insana başka türlü de konuşurum da kimsenin maneviyatına laf söylemeden gideyim banlanırken de.

benim adım kahan ımı izlediniz,ben terörist değilim,dunyada sadece ili çeşit insan vardır iyi insanlar ve kötü insanlar,

bence tartışmadan paylaşımlarda bulunabilsek din konusu yasaklanmazdı inşallah bir gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…