• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'İlk başörtülü balerin' olmaya bir adım daha yaklaştı

Benim bildiğim tesettürlü bayanlar sadece sürme çekebilir o da sadece eşi, nikah düsmeyenler ve bayanlar görecek şekilde.... şimdilerde çok değişti....
öyle demesi garip geldi bana bu demektirki yeni bir akım oluşuyor,makyaj vs olan daha farklı bir örtünme

Çocuklar kaç yaşında ki? Genelde anne babaya söylenemez böyle şeyler. Hem de her hafta Kuran okunan evin annesine söylemek yürek ister. :KK53:
ama eltim kapalı değil,erkek 20 kız 18 yaşında canım sanırım erkek kardeşimde çok inançlı değil namaz kılmayı vs bilir ama inançta zayıf gibi

öyle demesi garip geldi bana bu demektirki yeni bir akım oluşuyor,makyaj vs olan daha farklı bir örtünme
Ben de bunu anlamıyorum işte, madem hakkını vermeyeceksin kapanma, kapaniyorsan da ona göre davranmayı kabul edeceksin. Ne bilim derin konular, iyice din konusuna girmeyelim ban yeriz yoksa:KK53:

Ben de bunu anlamıyorum işte, madem hakkını vermeyeceksin kapanma, kapaniyorsan da ona göre davranmayı kabul edeceksin. Ne bilim derin konular, iyice din konusuna girmeyelim ban yeriz yoksa:KK53:
doğru diyosun,ama cidden yeni bir akım var,onlarda kadın neden makyaj yapmasın dedi arkadaşım şaşırdım sadece

ama eltim kapalı değil,erkek 20 kız 18 yaşında canım sanırım erkek kardeşimde çok inançlı değil namaz kılmayı vs bilir ama inançta zayıf gibi

Küçüklermiş daha. O yaşta fikirler pek oturmaz babalarından etkilenmiş olabilirler. Ben de inançlı değilim ama ailem çok inançlıdır. Ateist olduğumu kendim kabullenmem zaman aldı bunu düşünmem zaman aldı. Aileme asla söylemem. Onların evinde konuşuluyodur sık sık. Ben anneme söylesem kriz geçirir :D

Ne perhiz ne lahana turşusu.. Tipe bak hizaya geç dedikleri bir şey bu.. (Bendeki izlenimi, vatandaş olarak, yada alışık olmadığımızdan tuhaf)
Tayyip Erdoğan ın sanat anlayışını düşündüm..
Acaba bu sanatın içine tükürecek mi.. :KK53:
Yoksa tebrik mi edecek :KK45:

Olmamalı böyle birşey.Olsa dahi sadece bayanlar arasında içinde olabilir.Başını örtüp millete karşı mabadı ayırırsan nerede kaldı başörtüsü ahlakı.
Hoş mesele başörtüsü değil islam ahlakına ruhuna uygun yaşama meselesi.
Başörtülü olup konserlerde 30 erkeğin elleri heryerine değiyorsa bu islamı yaşamakta sıkıntıdır.hatadır.
Müslümanım deyip nü ye san at diyorsan bu islamı anlamada sıkıntıdır.
Mesele başörtüsü de değil.Ama başıörtülüye daha çok yakışmaz.
Daha yazarım da neyseee :))
Şimdi amanda ne kadan tatlı güzel pek iyi birşey onunda hakkı diyecek arkadaşların hevesine şeyetmiyim : p
Buyrun zehirli bal renk lamlarına :))
Bi halttan anladığın yok :KK67:
Sanat yapıyor orda kız....bi tutturmuşsun ahlak ahlak diye...iki dans edince ahlakı gidiyor sanki....az modern ol yaa :KK20:

Ne perhiz ne lahana turşusu.. Tipe bak hizaya geç dedikleri bir şey bu.. (Bendeki izlenimi, vatandaş olarak, yada alışık olmadığımızdan tuhaf)
Tayyip Erdoğan ın sanat anlayışını düşündüm..
Acaba bu sanatın içine tükürecek mi.. :KK53:
Yoksa tebrik mi edecek :KK45:
Ucube deme ihtimali çok yüksek :KK53:

Çocuklar kaç yaşında ki? Genelde anne babaya söylenemez böyle şeyler. Hem de her hafta Kuran okunan evin annesine söylemek yürek ister. :KK53:
erkek kardeşimin en yakın arkadaşıda savcı olucak ama 5 vakit namaz ve cemaatten miş,ama kardeş gibiler kardeşimle buradaki gibi birbirini yeme durumu yok:KK53:

Müslümanım diyenler iyi ahlaklı güzel insan olsaydı (çevremde) ben de dini hiç sorgulamadan yaşardım belki. Ama bence insanlar sorgulatıyor, bakınız bu konu. :) hadi bu konu yine en masumu. Alt tarafı bale yapıyor. Bu insanlar inanıp böyleyse ben inanmıyorum dedim. :KK70:

İslamı insanların yaşayışına bakarak değerlendirmek yanlış ama.
Bizim bir kitabımız var Peygamberimiz var.
İnsan kuldur, kul hatasız olmaz.
Kula bakıp dine tavır alınılmaz.

Elbette her inanca saygım sonsuz.
Size de öyle.
Sadece fikrimi söylemek istedim.

Bu çok büyük bir yanlış çünkü.

Küçüklermiş daha. O yaşta fikirler pek oturmaz babalarından etkilenmiş olabilirler. Ben de inançlı değilim ama ailem çok inançlıdır. Ateist olduğumu kendim kabullenmem zaman aldı bunu düşünmem zaman aldı. Aileme asla söylemem. Onların evinde konuşuluyodur sık sık. Ben anneme söylesem kriz geçirir :KK70:
canım eşimin kardeşi namaz kılar oruç tutar,namaz kitabı dağıtır sevabına,eltimde her cuma okutur,ama çocukların üstüne titrerler tüm imkanlarını onları koljlerde okutmaya kullandılar

Nasıl ki bütün müslüman kadınlar kapanmıyorsa ,bütün kapanan kadınlar da hakkını veremiyor olabilir. "Kapanmıyorsan niye müslümansın,müslümanlığın hakkını veremiyorsun,din değiştir bari" diyebilir miyiz ? Hayır,çünkü onu ilgilendirir,kapanan kadının nasıl kapandığı da onu ilgilendirir doğru yada yanlış.
Sürekli yorumlara denk geliyorum nette kapalılarla ilgili, ee müslüman kadın mini etek te giyiyor bikini de onu da eleştir :) kapalı müslümansan çarşafa girmek zorundasın,açık müslümansan istediğin gibi giyinip davranabilirsin :)
Velhasıl yaptığımız,inandığımız,seçtiğimiz şeyi dört dörtlük yapamayabiliriz,eleştireceksek herşeyi eleştirelim madem,eleştirmeyeceksek hiç bir şeyi eleştirmeyelim.

bak erkek kardeşim babama söylese evde 3 dünya savaşı çıkar:KK17:halbuki erkek kardeşim 30 yaşında babamda emekli olunca namaza başladı:KK48::KK48::KK48::KK48:

Back