• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'İlk başörtülü balerin' olmaya bir adım daha yaklaştı

Bu arada sizin nasıl çevreniz var bilemiyorum ama gerçekten bunları okuyunca ben çok şanslı olduğumu hissediyorum.

Kendim kapalıyım. En yakın arkadaşlarımdan biri yanımda süper mini şortunu giyer kol kola gezeriz.
Gece hayatı var içkisini de içer, inançlı ve böyle yaşıyor, benim yaşantıma saygı duyuyor.

Birbirimizin canı ciğeri gibiyiz.

Her çeşit arkadaşım vardır benim bu şartlarda.
Bir kez dini konularda çatışmadık, birbirimizi kırmadık.

Yolluymuş bilmem neymiş ne çirkin laflar.

Çok şükür hayatımda gerçekten güzel insanlar var.
K.çı akılsız başı ile değil kalbi ile bakan düzgün insanlar var..

şanslı bir azınlıksın, ama aynı zamanda çevren de senin gibi birine sahip oldukları için şanslı azınlıktanlar.. umarım kıymetini bilirler :)

Yani ben konu bu olduğu için bunu örnek gösterdim. Ayetlerle ilgili bir konu olsa o zaman onlarla ilgili sebeplerimden bahsederdim. Ben çevremdeki üç insanın yaşantısına bakarak inancını değiştirecek kadar sığ bir insan değilim. : D Bunun altında yatan manevi sosyal çevresel vs dünya kadar sebep vardır. Kimse gelip bana bu bu dediğine dayanarak ateist olman yanlış diyemez, kimin ne haddine. :KK53:
Bana böyle gelen insana başka türlü de konuşurum da kimsenin maneviyatına laf söylemeden gideyim banlanırken de. :KK53:
bence anlaşabilirsiniz yanlış anlaşılma olmuş olabilir,burada çok kültürlü herkesimden arkadaş var tartışmamayı bir öğrensek

şanslı bir azınlıksın, ama aynı zamanda çevren de senin gibi birine sahip oldukları için şanslı azınlıktanlar.. umarım kıymetini bilirler :)
maalesef çevrem oyle değil office kızkardeşimin yaşadığı çevrede çok ayrım var burada herkes birbirini yargılıyor,açık kapalı şu partili bu partili sunni alevi kurt vs

Herkes haddini bilse ben de saldırganlaşmam. Çok hassasım inanç konusunda. :KK53:
Maneviyatıma hassasiyet gösterilmeyince çok sinirleniyorum. :63:
bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor ama anlaşılabileceğine eminim birbirimize çok şey katabiliriz aslında:anneadayı:

Olayın açık balerin, kapalı balerininden ziyade, sanatsal balerin sanatsal olmayan balerin kısmı ile ilgilenmek en iyisi :KK48:
Sanatın yumurtamı tavuktan çıkar, tavukmu yumurtadan çıkar tarzı sorusu söz konusu.. soru:
Sanat sanat içinmidir? Sanat insan içinmidir ?
Hadi entel muhabbete :KK53:

Çok şükür biliyorlar.
Bilmeyenle de ilişkimi tamamen keserim gerçekten.
Öyle çirkin zihniyetli insanlara katlanamam ben çünkü.

Yanımda içki içilsin istemem, kendimi o ortama ait hissedemem dedim mi bitti.
Ne sorgulama, ne bir ikna çabası.
O zaman hepimizin mutlu hissedeceği bir ortam seçeriz diyorlar bu kadar basit.

Birbirimizi seviyoruz, her derdimi açıp sonsuz güvenebiliyorum.
Onun inancını nasıl yaşadığından, ne kadar inandığından bana ne?

Kul ile Allah arasına girmek bu. Başka bir şey değil.

Dilerim herkesin böyle güzel çevresi olur.

Olayın açık balerin, kapalı balerininden ziyade, sanatsal balerin sanatsal olmayan balerin kısmı ile ilgilenmek en iyisi :KK48:
Sanatın yumurtamı tavuktan çıkar, tavukmu yumurtadan çıkar tarzı sorusu söz konusu.. soru:
Sanat sanat içinmidir? Sanat insan içinmidir ?
Hadi entel muhabbete :KK53:
hiç bir fikrim yok açıkçası bale ile ilgili sadece bir film izledim ondanda bir nane anlamadım natali portmanın oynadığı siyah kuğu:KK53:

bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor ama anlaşılabileceğine eminim birbirimize çok şey katabiliriz aslında:anneadayı:
Tabii ki arkadaş bana çok şey katabilir, onun her türlü yönüne saygım sonsuz. Ancak inançlı birinin inançsız birine inançsız olurken neye göre olup olmaması konusunda fikir vermesi kadar saçma bir şey yok. Ben Nasıl ki ona inançlı olma konusundaki dayanakları hakkında yol göstermiyorsam...

Yani ben konu bu olduğu için bunu örnek gösterdim. Ayetlerle ilgili bir konu olsa o zaman onlarla ilgili sebeplerimden bahsederdim.
nomunomuchua nomunomuchua
Ben çevremdeki üç insanın yaşantısına bakarak inancını değiştirecek kadar sığ bir insan değilim. : D Bunun altında yatan manevi sosyal çevresel vs dünya kadar sebep vardır. Kimse gelip bana bu bu dediğine dayanarak ateist olman yanlış diyemez, kimin ne haddine. :KK53:
Bana böyle gelen insana başka türlü de konuşurum da kimsenin maneviyatına laf söylemeden gideyim banlanırken de. :KK53:

Bakın ben sizin ateist olmanızla ilgilenmiyorum.
Bir insanın sadece kalp güzelliği ile ilgilenirim ben.

Engin bilgilerim yok, eksiklerim de çok.
Allah tamamlamayı nasip etsin.
Kolay kolay dini konularda yorum bile yapmam.

Ama asıl siz güya inanıyorlar yaşamlara bak diyerek insanların maneviyatına laf söylediniz.
Ardından da ben böyle soğudum işte falan dediniz.

Yani sözde inananlar olarak gördüğünüz topluluğun maneviyatını eleştiren, saldıran ilk sizsiniz.

İnanır ama inançlarına harfiyen uyamaz, bu sizi ilgilendirmez.
Sizin inanmamanızın kimseyi ilgilendirmediği gibi.

Şimdi burada konuyu hiç saptırmayın bence.

Hata ettiğini kabul etmek de bir erdemdir çünkü.

Nerden söyledim ateistim diye ya. İlla ki biri atlayıp engin bilgileriyle eğitmeye çalışıyor. Ateistlere azıcık hassasiyet! :KK12:En Büyük KK
ben genç kızken dinimi değiştiricem demiştim ne alakaysa,halbuki dinler özüne bakıldığında aynı,kardeşlik barış vs

Bakın ben sizin ateist olmanızla ilgilenmiyorum.
Bir insanın sadece kalp güzelliği ile ilgilenirim ben.

Engin bilgilerim yok, eksiklerim de çok.
Allah tamamlamayı nasip etsin.
Kolay kolay dini konularda yorum bile yapmam.

Ama asıl siz güya inanıyorlar yaşamlara bak diyerek insanların maneviyatına laf söylediniz.
Ardından da ben böyle soğudum işte falan dediniz.

Yani sözde inananlar olarak gördüğünüz topluluğun maneviyatını eleştiren, saldıran ilk sizsiniz.

İnanır ama inançlarına harfiyen uyamaz, bu sizi ilgilendirmez.
Sizin inanmamanızın kimseyi ilgilendirmediği gibi.

Şimdi burada konuyu hiç saptırmayın bence.

Hata ettiğini kabul etmek de bir erdemdir çünkü.
Haklısın.

ben genç kızken dinimi değiştiricem demiştim ne alakaysa,halbuki dinler özüne bakıldığında aynı,kardeşlik barış vs

Hak din İslamiyettir.
Fakat şunu anlamadım. Ülkemin bu kadar sorunları varken, anneler oğlum, evlatlar babam diye tabutlara sarılırken; başörtülü balerinler bale yaparak kimin acısını dindirecek? Ben mi çok kültürsüzüm acaba????

Back